Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.08.07-16.

10 Napos körutazás a Baltikumban

A három balti ország sok apró vonásban különbözik egymástól, ám mindhármat összeköti az évszázadokra visszatekintő közös történelem és a Világörökségként is nyilvántartott, gyöngyszemként ragyogó fővárosok: Vilnius, Riga és Tallinn. Ahhoz, hogy teljes mértékben megízlelhessük az igazi balti életérzést, utunk során a régió valamennyi fontos szegletébe belekóstolunk. Megtudjuk, mit esznek szívesen Litvániában, mitől vált híressé a Feketefejűek Háza Rigában és milyen különleges épületek rejtőznek a híres Kadriorg Parkban, Tallinnban.
Finnország több, mint 90%-át erdők, tavak borítják. A természet az ottlakók számára többet jelent földrajzi adottságnál, élőhelynél: identitásuk fontos részévé vált. A 188 000 tagból álló finn tóvidéken smaragzöld erdők és végtelen, kristálytiszta víztükör várja az utazót. Ideális pihenőhely egy hosszú kaland befejezésére!

FőoldalEurópaLettországRigaNagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.08.07-16.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Vilnius/Helsinki-Budapest útvonalon egy átszállással a Lufthansa légitársaság járataival
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
Utazás a Baltikumon és Finnországon belül külön busszal
Utazás Tallinn és Helsinki között gyorskomppal
Szállás 9 éjszakára jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Bőséges skandináv büféreggeli
A térséget jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-35 nap között útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint törlési díjat számítunk fel.

Egyéb fontos információk:
A csoport minimum létszáma 20 fő.
A fakultatív programok és a félpanzió minimum létszáma: 15 fő.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

augusztus 7. hétfő
Elutazás Budapestről Vilniusba a Lufthansa légitársaság járataival frankfurti átszállással (11:05-12:50, 15:05-18:05). Érkezés után repülőtéri transzfer és a szállás elfoglalása. Szállás a központi elhelyezkedésű Hotel Novotel Vilnius Center 4*-ban.

augusztus 8. kedd
Félnapos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás és megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik, majd elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval. A program ára: 70 EUR/fő. A 14. században épült erődítmény Litvánia legkisebb nemzeti parkjában, festői tavak ölelésében található, építése idején a Litván Nagyfejedelemség székhelyeként szolgált. A vár elhelyezkedése, igényesen kialakított múzeuma sokak szerint a közeli főváros legnagyobb attrakciója. A látogatás után betérünk egy hangulatos étterembe, ahol egy pohár kézműves sör mellett a helyi karaita közösség specialitását, kybynt (hússal, zöldséggel töltött pirog szerű péksütemény) kóstolhatunk. Szállás Vilniusban.

augusztus 9. szerda
Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd tovább indulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához. Az impozáns épületet ugyanaz az építész tervezte, mint a szentpétervári Téli Palotát. Pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. Kora este érkezünk Rigába. Szállás a Rixwell Elefant Hotel 4* szállodában.

augusztus 10. csütörtök
Reggeli után ellátogatunk a régi Zeppelin hangárokból átalakított, nyüzsgő központi piacra, majd bejárjuk a festői óvárost: felkapaszkodunk a Szent Péter templom tornyába, ellátogatunk a Feketefejűek házához, a katedrálishoz és a lett parlament épületéhez is. Ebéd után elsétálunk az Elizabetes utcába, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb szecessziós negyedének legszebbik részleteit. Délután szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás a tengerparti Jurmalában. A program ára: 60 EUR/fő. A Riga közeli üdülőváros az 1920-as, 30-as években vált a társadalmi elit kedvelt találkozási pontjává. Számtalan, főként fából épült magánpalota, kúria őrzi a régmúlt idők luxusát, melyeket az ország építészeti értékei között is nyilvántartanak. Sétánk során találkozunk neogótikus, szecessziós csodákkal is, míg a nap végén a városka több 10 km hosszú végeláthatatlan dűnéiben gyönyörködünk majd.

augusztus 11. péntek
Ma Lettország első nemzeti parkjában intünk búcsút az országnak: ellátogatunk az erdők rejtekében fekvő 13. századi Turaida várához: a tornyából csodás panoráma tárul elénk; majd a vár alatt található szabadtéri múzeum épületei között folytatjuk az időutazást. Észtországi első állomásunk az ország "nyári fővárosa", a kedves Pärnu városka lesz. Itt rövid pihenőt tartunk a múlt századi fürdővárosok hangulatát idéző utcákon, tengerparton, majd késő délután érkezünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban az óváros határán található Rixwell Viru Square szállodában.

augusztus 12. szombat
Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában, Tallinnban. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, a Szent Olav templomot, a lőportornyot, a Hajadonok tornyát, a Viru-kaput, a Toompea kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után sétálunk az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban, ahol a 18. századi palota mellett megbújik I. Péter cár tallinni tartózkodásainál használt szerény háza és a modern formavilágáról híressé vált észt képzőművészeti múzeum, a KUMU is. Este transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (19:30-21:30). Szállás a Radisson Blu Seaside 4*-ban.

augusztus 13. vasárnap
Délelőtti városnézésünket a Sibelius emlékműnél kezdjük, majd ellátogatunk a meghökkentő külsejű, remek akusztikájú Sziklatemplomba. Buszunkat a világ legjobb könyvtáraként emlegetett Oodinál hagyjuk magunk mögött, hogy a belváros látnivalóit gyalogosan fedezzük fel: a Szenátus tér, a Katedrális, az Uszpenszkij-székesegyház és a központi piac megtekintése után sétálunk egyet az Esplanadi fái között. Délután szabadprogram a közeli dizájn negyed felfedezére, ahol főként üveg árukkal, textíliákkal és ékszerekkel foglalkozó műhelyeket, galériákat találunk.

augusztus 14. hétfő
A fővárost magunk mögött hagyva Finnország második legrégebbi városába, Porvooba látogatunk. Az ódon hangulatú város zegzugos utcáiban hangulatos éttermeket, kávézókat és galériákat találunk. Séta az óvárosban és a folyóparton, ahol megtekintjük legnevezetesebb látnivalóját, a kitűnő állapotban fennmaradt színes faraktárakat. Délután a tóvidék szívébe, Lappeenranta városába vezet utunk. A ma már turisztikai vonzerejéről és egyetemi életéről híres város az orosz határhoz közeli, stratégiai elhelyezkedése miatt sokáig katonai célokat szolgált. Ezt a múltat idézik a 19. századból tökéletesen épen maradt erődváros színes házai is. Ma már a Saimaa tó partján a gondtalan felüdülésé a főszerep. Csodás sétákat tehetünk a több 10 km-es, kilátópontokkal tarkított tóparti ösvényen, vagy hajózhatunk a tavakat összekötő csatornákon is. Vacsora előtt megnézzük, ahogy megnyitják éjszakára az Imatra vízerőmű zsilipeit. Szállás a Sokos Hotel Lappee 4*-ban.

augusztus 15. kedd
Szabadprogram, vagy egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon. A program ára: 39 000 Ft/fő. Ma végre elveszünk a tavak, szigetek, csatornák és erdők alkotta végtelen labirintusban. Elsőként a világ legnagyobb keresztény fatemplomát nézzük meg Kerimäki városkában, majd Savonlinnába érve gőzhajóra szállunk és 1,5 órás kirándulást teszünk Finnország legnagyobb taván. Partra szállva Olavinlinna 14.századi várkastélyába látogatunk és barangolunk a korabeli hangulatos óvárosi utcákon. Ebéd után könnyű sétát teszünk a Punkaharju természetvédelmi terület tóparti ösvényein, ahol a világszerte híres tóvidéki képek legtöbbje készül. Késő délután érünk vissza a szállásunkra.

augusztus 16. szerda
Délelőtt szabadprogram, majd búcsút intünk a finn vidéki élet nyugalmának és utolsó állomásunk Störmfors: az egykori vasgyár helyén kialakított ipari skanzen és kézműves látogatóközpont. Itt tett sétánk során ismerkedünk a svéd-orosz háború környékén épült, még svéd működtetés alatt álló 18. századi ipari létesítményekel, polgári épületekkel, templommal. Ezután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Helsinkiből frankfurti átszállással Budapestre (18:15-19:50, 22:15-23:45).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Kényelmes utazás a Lufthansa légitársaság menetrend szerinti járatain
  • Szállás központi elhelyezkedésű, jó minőségű középkategóriás szállodákban
  • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
  • Változatos, természeti és kulturális látnivalókban bővelkedő útvonal
  • A finn tóvidék legszebb, érintetlen tájainak felfedezése

 

Szállás

Szállás 9 éjszakára jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Fakultatív

Fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval. A program ára: 70 EUR/fő. A 14. században épült erődítmény Litvánia legkisebb nemzeti parkjában, festői tavak ölelésében található, építése idején a Litván Nagyfejedelemség székhelyeként szolgált. A vár elhelyezkedése, igényesen kialakított múzeuma sokak szerint a közeli főváros legnagyobb attrakciója. A látogatás után betérünk egy hangulatos étterembe, ahol egy pohár kézműves sör mellett a helyi karaita közösség specialitását, kybynt (hússal, zöldséggel töltött pirog szerű péksütemény) kóstolhatunk. Szállás Vilniusban.

Fakultatív kirándulás és vacsora a tengerparti Jurmalában. A program ára: 80 EUR/fő. A Riga közeli üdülőváros az 1920-as, 30-as években vált a társadalmi elit kedvelt találkozási pontjává. Számtalan, főként fából épült magánpalota, kúria őrzi a régmúlt idők luxusát, melyeket az ország építészeti értékei között is nyilvántartanak. Sétánk során találkozunk neogótikus, szecessziós csodákkal is, míg a nap végén a városka több 10 km hosszú végeláthatatlan dűnéiben gyönyörködve fogyaszthatjuk el három fogásos vacsoránkat.

Egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon. A program ára: 39 000 Ft/fő. Ma végre elveszünk a tavak, szigetek, csatornák és erdők alkotta végtelen labirintusban. Elsőként a világ legnagyobb keresztény fatemplomát nézzük meg Kerimäki városkában, majd Savonlinnába érve gőzhajóra szállunk és 1,5 órás kirándulást teszünk Finnország legnagyobb taván. Partra szállva Olavinlinna 14.századi várkastélyába látogatunk és barangolunk a korabeli hangulatos óvárosi utcákon. Ebéd után könnyű sétát teszünk a Punkaharju természetvédelmi terület tóparti ösvényein, ahol a világszerte híres tóvidéki képek legtöbbje készül. Késő délután érünk vissza a szállásunkra.

A fakultatív programok és a félpanzió minimum létszáma: 15 fő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Vilnius/Helsinki-Budapest útvonalon egy átszállással a Lufthansa légitársaság járataival
Repülőtéri illetékek
Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
Utazás a Baltikumon és Finnországon belül külön busszal
Utazás Tallinn és Helsinki között gyorskomppal
Szállás 9 éjszakára jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Bőséges skandináv büféreggeli
A térséget jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-35 nap között útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint törlési díjat számítunk fel.

Egyéb fontos információk:
A csoport minimum létszáma 20 fő.
A fakultatív programok és a félpanzió minimum létszáma: 15 fő.
Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Vilnius/Helsinki-Budapest útvonalon egy átszállással a Lufthansa légitársaság járataival

Szállás: 

Szállás 9 éjszakára jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj bőséges skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!