Murter - vízitúra Horvátországban - Tavasz a tengeren

5 napos tengeri kajakozás

Öt nap tengeri kajakozás a nyár első sugaraiban. Nektek, nekünk, mindenkinek aki a jó idő kezdetét egy tengeri csavargással előzi meg. A tenger meleg, az időjárás csodálatos. Nincsenek turisták, nincs tömeg, üresek a tavernák és a kempingben sem kell ölre menni a legjobb parti helyekért. Ha mindez felkeltette érdeklődésedet, tarts velünk kora nyári tengeri kajakos tanfolyammal összekötött túránkra.

FőoldalEurópaHorvátországDalmáciaMurter-szigetMurterMurter - vízitúra Horvátországban

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést, sztórnó biztosítást

Alapár nem tartalmazza

Étkezéseket, az utazást (kisbuszban 22.900 Ft), a kempinges napok- költség 15 €/fő/éj- amely már a személy, sátor és parkolási díjat is tartalmazza, a részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping/panzió
Létszám: 
8 főtől

Nehézség:

Könnyű túra, bárki számára teljestíhető.

Nem kell egy nap szabadságot sem kivenned, hogy 5 napot kajakozz a horvátországi szigetvilág egyik legszebb részén. A programot azoknak is ajánljuk akik már túl vannak az első próbálkozásokon, mert a tavaszi szelek izgalmas, tanulságos túrákat ígérnek, természetesen a legnagyobb biztonság mellett. Leruccanunk a szomszédos horvátországi szigetre, ahol terveink szerint körbeevezzük ezt a meseszép kis szigetet, csavargunk a közeli szigetek között, miközben végigvesszük a tengeri kajakozás rejtelmeit az alapoktól. A hely varázsa a rengeteg apró öböl, amely apró kavicsos, homokos kis kikötőhelyekkel van meghintve. Esténként tintahal és blitva. Ott a helyünk.

Murter
Közép - Dalmáciában található kis sziget, itt található azonos nevű "fővárosa" is. A sziget északnyugati részén helyezkedik el Betina, az északnyugatin pedig Jezera és Tisno...
5000 lakosából kétezren élnek Murter-ben. Tisnonál a szárazföld felől egy 12 méteres hídon közelíthető meg. Legmagasabb pontja 125 m-el található a tengerszint felett. Jellemzően sziklás és aprókavicsos strandok találhatók a szigeten.
Vodicétől 22 km-re fekvő festői szépségű sziget, a szigetek sorában jelentős a 18 km2-es Murter sziget. A hálászok, olajtermesztők és hajóépítők ezen települése a sibeniki terület legnagyobb lakott, egyben a parthoz lebközelebb fekvő szigete. Murter a Hramine tengerparti településével, amely egy tágas és erdős öböl körül alakul ki, a Slanica  fenyőerdős, homokos öblöcskéjével,  ahol magánapartmanok és kemping található, a sziget legnagyobb idegenforgalmi települése.

TISNO:
a kis várost 1474-ben alapították. Egy 30 méter széles tengerszoros választja szét és egy felnyítható vashíd, köti össze. Csodálatos környezet, kristálytiszta víz, fenséges panoráma várja az idelátogató turistákat. A páratlan természeti adottságok a kisvárost övező térség  történelmi és természeti kincsei egyedülálló lehetőségéket kínálnak.

JEZERA:
a Sibeniki szigetvilághoz tartozó Murter sziget északkeleti részén található, mely Tisno településnél közúti híddal csatlakozika szárazföldhöz. Az azonos nevű öbölben fekszik, melynek védett kikötőjében jólfelszerelt, 220 férőhelyes marina is található, s amely praktikus kiindulópontja lehet a Kornati Nemzeti Parkba igyekvő hajósoknak Jezera lakói hagyományosan halászattal, olajbogyótermesztéssel és szőlőműveléssel foglalkoztak, az utóbbi időben pedig egyre inkább az idegenforgalomból élnek.

További információ

Szállás

A túra során kempingekben töltjük az éjszakákat. A kempingek jól felszereltek. Kemping felszerelésről mindenki maga gondoskodik.

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
Első nap:

Az esti órákban találkozó a kisbusz utasainak, majd utazás, sztorizgatás és zene minden mennyiségben. Az éjszakát utazással töltjük. A határátlépéshez érvényes új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

Második nap:

Érkezés a reggeli órákban Murter szigetére, ahol elfoglaljuk kis szállásunkat a kisváros kempingjében, sátrat állítunk majd vízreszállunk. Az első nap túrázunk és tanulunk egymástól - felfedezzük a közeli partokat. Az oktatás tematikus lesz - az első kajakos napon evezéstechnika majd a lapáttámaszoké lesz a főszerep. Kajakozás, majd este vacsora egy közeli tavernában. 

Harmadik nap:

Az útvonalunkat a szél és a meteorológiai helyzetek határozzák meg. Minden nap más irányba tart majd csapatunk, kalandozva a közeli szigetek között. Az egész napos kajakozás közben a mentéseket vesszük górcső alá, kipróbálva az ön és társmentéseket.  Vacsi egy közeli tavernában, majd csendes borozás közben beszélgetés a meteorológiáról, helyi szelekről.

Negyedik nap:

Folytatjuk  tanfolyamos kalandunkat. Kajakozás a part mentén, a parthoz közeli kis szigetek felfedezése, és időjárás függvényében fürdőzés a kis öblökben. Folytatjuk tavaszi "vörksoppunkat"  és a vontatásokat vesszük végig. Belekóstolunk az eszkimó fordulóba. Este szintén kempingelős, pihegős. Lebarnulva folytatjuk esti szakmai beszélgetésünket, melynek témája a túratervezés, felszerelés ismeret lesz. Közben egy-két pohár bor...

Ötödik nap:

Fél napos evezés, napfürdőzés, tengeri kajakozás. A mai napon folytatjuk eszkimózós tanulmányainkat, valamint különböző egyensúlyi helyzeteket nézünk végig. A biztonságé lesz a főszerep. Parton is gyakorolunk, lesz slack-line, apró trükkök, praktikák. A délutáni órákban összepakolunk, majd Magyarország felé vesszük az irányt. Várható érkezés Budapestre vasárnap éjfél körül.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést, sztórnó biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

Étkezéseket, az utazást (kisbuszban 22.900 Ft), a kempinges napok- költség 15 €/fő/éj- amely már a személy, sátor és parkolási díjat is tartalmazza, a részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: kb. 15 Euro/fő/éj
Az árak Európaiak. Egy átlagos vacsora 10-12 Euró  Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A helyi pénz a Horvát Kuna (HRK). Egy euró - 7,6 HRK-nak felel meg. (2015. márc.) Érdemes itthon váltani, de a szigeten található ATM automatákból is könnyen pénzhez juthattok.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
45 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 100-140 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).
Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.
Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.
Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg vagy kisbusszal
Kisbusszal az oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.
Találkozó: A vidám kisbusz utasainak április 30. az esti órákban a Római parton. Az egyénileg érkezőknek 1 -én, Murter városában 10 órakor.

Szállás: 

A túra során kempingekben töltjük az éjszakákat. A kempingek jól felszereltek. Kemping felszerelésről mindenki maga gondoskodik.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. A túra Önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni, a magyarországi árakkal megegyező árakon. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! A túra során több helyen meg fogunk állni tavernáknál, vendéglőknél.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, az őszi hónapokban a legstabillabb az Adria időjárása. A tenger 24-25 fokra is felmelegedhet. Napközben is kellemes időjárással számolhatunk. Eső azonban bármikor előfordulhat.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy sátrat a kempingezéshez feltétlenül hozz magaddal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!