Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

8 napos körutazás a Balkán vadregényes tájain

„Nem értem, itt miért megy le a Nap – amikor másutt úgysem talál szebbet.” Jacques Yves Cousteau
A Fekete-hegyek országa: Kicsiny mérete ellenére Európa egyik legváltozatosabb és legfestőibb vidéke (csak Skandinávia „veheti fel vele a versenyt” a természeti szépségek terén). Szelídítetlen magashegységeiben máig is felfedezésre váró gerinceket és völgyeket járhatunk be – ősi városaiban évszázados hagyományokat láthatunk - s élhetünk meg. Továbbá élvezhetjük az Adria déli vizeinek türkizkék hullámait.

FőoldalEurópaMontenegroBudvaMontenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal a 3*-os szállásokat reggelivel
a megadott programokat
a program szerinti belépőket
a szükséges transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
borravalók 5 EUR/ fő/ nap 

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Félpanzió 65 000 Ft
Egyágyas felár 130 000 Ft
Max. 20 kg-os feladható poggyász kb. 45 000 Ft/ darab
Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)  kb. 35 000 Ft/ fő
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 24 fő.

1. nap: Montenegró, a Fekete-hegyek országa
Közvetlen WizzAir járattal utazunk Podgoricába, Montenegró fővárosába . Érkezés , majd megismerkedés helyi kísérőnkkel és sofőrünkkel. Utazás Niksic városán át a Vojnik-hegységbe, majd az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Durmitor Nemzeti Parkba. Program végeztével szállásunk elfoglalása Zabljakban, a Durmitor „turisztikai fővárosában”, Montenegro legfontosabb sí-központjában. Könnyű fakultatív koraesti sétával zárjuk a napot. Éj Zabljakban.

2. nap: A Durmitor csodái
Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vizek-hegyei (a Durmitor jelentése) a karsztformák kincsestára. Kőzeteit az eljegesedés, a felszín feletti- és alatti vízfolyások is formálták. Több, mint 50 csúcsa emelkedik 2.000 m magasság fölé, miközben folyói Európa legmélyebb kanyonjait vésik. A Draga;- Susica- és Komarnyica kanyonok mélyén 37 féle endemikus növény „rejtőzködik”, hegyoldalain feketefenyő őserdők magasodnak. Havasi legelőin ma is pásztorkodást folytatnak.
Egész napos túra a Durmitor Nemzeti Parkban, a Crno Ezero hegyszem (tengerszem) környezetében, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Zabljakban.

3. nap: Európa Grand Canyonja - a Tara-kanyon
Reggeli után utazás az „Európai Grand Canyonban”, a Tara-kanyonban. Fakultatív canopy lehetőség és pihenő a méltán híres Tara-völgyhídnál. Átutazás Mojkovac városán a Biogradska Nemzeti Park erdőségeibe. Séta az árnyat adó erdőkben, a meseszép tó oldalában. Továbbutazás Berane városain át Andrijevicába, Késő délutáni látogatás a Visitor- és a Prokletije (Albán-Alpok) magashegységei közé „préselt” Lim-völgyében, a máig is jelentős muszlim lakosságú Plav üdülővároskájában. Plav Montenegró legnagyobb tengerszeme, jó látási viszonyok esetén, minden irányban az eget karcoló csúcsokkal körbe-kerítetten. Séta a belvárosban, majd a tengerszem mólóján. Koraesti visszaérkezés Andrijevicába. Éj Andrijevicában.

4. nap: Az Albán-Alpok északi oldalán
Reggeli után utazás Gusinje hegyi városába, az Albán-Alpok lábához. Rövid látogatás a főtéri mecsetben. A Prokletije / Albán-Alpok a Dinári-hegyvidék teteje. Itt a montenegrói – koszovói – albán hármas határon „torlódik össze” a Zla Kolata  Montenegró legmagasabb csúcsa; a Deravica Koszovó legmagasabb csúcsa és a Jezercë , Albánia második legmagasabb hegye.  A hegy gerincein szép számban élnek balkáni zergék – míg völgyeiben ma sem ritka az erdei farkas vagy a balkáni hiúz. Egész napos túra a Vusanje feletti terepeken, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Meglátogatásra kerülő természeti csodák: Ali Pasha forrástavak; Grebaje-völgy; Ropojana-völgy. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Andrijevicában.

5. nap: Utazás az Adriára
Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd  utazás az Adria partjára. Kora délutáni érkezés Budvába, a Montenegrói Riviéra ékkövébe. Szállásunk elfoglalása, majd strandolás, úszás. Este fakultatív séta a velencei óvárosban. Éj Budvában.

6. nap: Cetinje a miniatűr főváros valamint Kotor, Perast 
Reggeli a szállodában, majd utazás Cetinjébe, A valaha szinte járhatatlan hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Séta a Királyi kápolnánál. Továbbutazás az egyedi szépségű Kotori-öbölbe.Közös séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Kotor óvárosában. Rövid utazás követően, pedig Perast kisvárosába. A csodálatos látvány és a nyugalom élvezete.  A rendelkezésre álló időtől függően visszautazás Budvába. Éj Budvában.

7. nap: Pihenő Budvában
Egész napos pihenő Montenegró legjobb tengerpartján, strandolással. Szabadprogram az óvárosban, illetve fakultatív programok. Éj Budvában.

8. nap: Pannónia hazavár
Reggeli után rövid szabadidő, strandolási lehetőség. Transzfer a podgorica nemzetközi repülőtérre. Elrepülés Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségi helyszínek

  • Durmitor Nemzeti Park (természeti)
  • Kotor óvárosa

Szállás

Színvonalas, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal a 3*-os szállásokat reggelivel
a megadott programokat
a program szerinti belépőket
a szükséges transzfereket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
borravalók 5 EUR/ fő/ nap 

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Félpanzió 65 000 Ft
Egyágyas felár 130 000 Ft
Max. 20 kg-os feladható poggyász kb. 45 000 Ft/ darab
Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)  kb. 35 000 Ft/ fő
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Színvonalas, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Montenegróban októberben is meleg, napfényes időjárás várható. Javasolt a napszemüveg és a napsapka, könnyű, nyári viselet. Extrém esetekben eső, illetve hidegebb idő is előfordulhat, így széldzseki, pulóver ajánlott. A Lovcen-hegyen (1800 métert meghaladó magasság) hideg, hegyvidéki időjárás várható. A program során meglátogatandó keresztény templomokban az elvárt viselet térd alá érő szoknya/nadrág, vállakat, dekoltázst fedő öltözet (ha ez nincs, a legtöbb helyszínen biztosítanak, de ez kevésbé higiénikus). A jó időre való tekintettel a fürdőruhákat se felejtsék itthon, a tenger alkalmas lehet fürdőzésre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!