Mikulás túra Ausztriában

Hótalpas kirándulás a Dachstein legszebb részein

Ausztria talán legszebb részén eredünk a Mikulás nyomába. Fantasztikus behavazott hegyoldalakon, hóval borított fenyvesekben bolyongunk a 2000 méter magas fehér csúcsok között. Nagyszerű élmény és panoráma vár minket a Dachstein 2000 méter feletti gleccserén, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira és a völgyekben megbúvó fehérbe öltözött falvakra. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaMikulás túra Ausztriában

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást vendégházban, a reggelit, a hótalpak bérleti díját, a magyar nyelvű túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a felvonó díjakat valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
22-26 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége: A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják ezt, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk  biztosítja. Síbotra vagy túrabotra szükséged lesz, ezt hozd magaddal. Ha nincs korlátozott számban tudunk adni, kérjük ezt a túra előtt jelezd irodánknak.

1. nap: Budapest, Hallstatt, Schladming
Reggel, 5.45-kor találkozunk a Március 15. téren a Mátyás Pincénél, indulás 6.00-kor. A  déli órákban érkezünk Ausztria egyik talán legszebb tóparti településére, Hallstattba. Fantasztikus látvánnyal tárul elénk a hóval borított hegyek között megbúvó festői környezetben álló városka. Sétálhatunk  szűk utcácskáin, meglátogathatjuk a város bizarr látványosságát a Csontházat. Az este közeledtével kigyúlnak a már karácsonyt hívogató ünnepi fények, még meseszerűbb hangulatot kölcsönözve a helynek. Városlátogatásunk végeztével ismét buszra pattanunk és egy órás utazással érkezünk meg  a Dachstein alatt húzódó Schladming városkájának szélén álló szállásunkra.

2. nap: Schladming, Dachstein 2687 méter vagy  Hochwurzen 1849 méter
Reggelink elfogyasztása után útra kelünk, mai napunkon két program között választhatunk. Egyik túránk a Dachstein gleccserére indul. 2600 méterre repít minket a fizetős felvonó (32 Euro) ahol fantasztikus panoráma fogad minket a Sky Walk nevű kilátóból. Miután kigyönyörködtük magunkat útnak indulunk hogy bebarangoljuk a Dachstein gleccser biztonságosan járható havas lejtőit. Utunkat végig kíséri a kilátás az alpok távolba nyúló csúcsaira, az alant húzódó völgyekre. Másik túránk a Hochwurzen 1919 méteren kanyargó gerincét járja végig. Miután felvonóval a felső állomásra utazunk gyönyörű behavazott hegyoldalakon, hóval borított erdőkön keresztül kanyarog utunk, rövid pihenőket tartva járjuk be a környező hegyoldalakat. Menetközben nagyszerű kilátás nyílik a Dachstein 2000 méternél magasabb, fehérbe öltözött tömbjére. Mindkét esetben felvonóval térünk  vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Este sétálhatunk, vagy vacsorázhatunk a városban.
Menetidő: 4-5 óra, szint: 300m fel/le.

3. nap: Schladming, Planai 1906 méter
Reggel ismét útra kelünk, mai célunk a környék legszebb felvonóval megközelíthető csúcsa a Planai. A sípályáknak is helyt adó hegycsúcs közvetlen a város felett magasodik így pár perces utazással érkezünk meg a felvonó állomáshoz.
Menetidő: 4-5 óra, szint: 300m fel/le.

4. nap: Schladming, Eisenstadt, Budapest
Miután megreggeliztünk összepakoljuk felszerelésünket és hazafelé vesszük az irányt. De hogy ez a nap se múljon el ünnepi hangulat nélkül betérünk Eisenstadtba ahol az Esterházy-kastély válogatott dísztermeivel a vásár idejére újra megnyitja kapuit és Adventi vásárnak ad helyet a kastély udvarban. Vásárolhatunk, forralt borozhatunk, gyönyörködhetünk az ünnepi kivilágításban fürdő vásári forgatagban. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

 

További információ

Szállás

a vendégházban 2-4 fős fürdőszobás szobákban töltjük az éjszakát,  a rendelkezésre álló 4 db 2 ágyas szoba feláras (ára 6500 ft/fő a három éjszakára), és foglalása jelentkezési sorrendben történik. A ház fűtött, ágynemű szükséges.
 

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Hudanik Zsolt
Zsolt örök vágya volt, hogy lássa a világot, utazzon, túrázzon és a munkája is „örök” mozgásban tartsa. Kedvenc területei a hegyek és édesvizek...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria szépségei - 1 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást vendégházban, a reggelit, a hótalpak bérleti díját, a magyar nyelvű túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a felvonó díjakat valamint az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Planai felvonó: 15 Euro

Helyszíni költségek leírása: 

2. napi választható túra esetén a Dachstein felvonó: 32 euro
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 euro
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

20 - 25 literes hátizsák (amire a hótalpat  fel tudod erősíteni),
Meleg, réteges felső ruházat (síkabát, alá egy vékonyabb polárpulóver,
polármellény, és aláöltözet),
sí vagy softshell nadrág és ez alá aláöltözet, lábszárvédő (azért, hogy a hó ne menjen a bakancsba),
kesztyű (vastag és vékony) valamint sapka nagyon fontos!
napszemüveg vagy síszemüveg, ami a szelesebb időben is jól jön,
szendvicseket napközbenre, valamint csoki, cerbona, szőlőcukor is jól tudja pótolni az elégetett energiát,
a túrákra minimum 1,5 liter folyadék ajánlott, ha van túratermoszod az a legjobb,
túrabakancs, ami jól impregnált, síbot vagy túrabot hótányérral.

Hótalpakat biztosít irodánk, amelyek bármilyen bakancsra felerősíthetőek.

 

Egyebek
Kiutazás: 

30 fős autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

a vendégházban 2-4 fős fürdőszobás szobákban töltjük az éjszakát,  a rendelkezésre álló 4 db 2 ágyas szoba feláras (ára 6500 ft/fő a három éjszakára), és foglalása jelentkezési sorrendben történik. A ház fűtött, ágynemű szükséges.
 

Étkezés: 
Az ár tartalmazza a reggelit. A többi étkezés önellátó, az otthonról hozott élelmiszerek tárolására, elkészítésére teljesen felszerelt konyha áll rendelkezésre. A házban a vezetékes víz fogyasztható. Napközben az útbaeső menedékházakban van lehetőség étkezésre, este igény szerint a közeli étteremben lehet vacsorázni.
Időjárás: 
a téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
A csomagok az autóbusz utánfutójába kerülnek, amihez csak a szállásra érkezéskor fogsz hozzáférni. Azokat a dolgokat amikre szükséged lesz a buszon rakd egy kisebb hátizsákba amit fel tudsz magaddal vinni a buszra. A túrákra is ez a hátizsák fog kelleni a napi élelem, innivaló és tartalék ruházat tárolására.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!