Mexikóváros, 3*-os szállodák (Mexikó - Kalandnyaralás Mexikóban)

10 napos mexikói körutazás

Kalandnyaralásunk Mexikóban már régóta a bakancslistánk első helyei között szerepel. Mexikó fantasztikus hangulata minden napunkon elemi erővel hatással lesz ránk. Mexikóváros felfedezésével kezdjük, majd fokozatosan haladunk a Yucatán-félszigeten egészen a Karib-tengerig. Unesco Világörökségek, romvárosok, lenyűgöző természet és napjaink Mexikója vár bennünket. Utazásunk kiscsoportos, azaz maximum 17 utassal vágunk neki a kalandnak, illetve sok esetben eltérünk a megszokott körutazásoktól és keressük az aktív kikapcsolódás okozta örömöket…

FőoldalLatin-AmerikaMexikóMexikóvárosMexikóváros, 3*-os szállodák (Mexikó - Kalandnyaralás Mexikóban)

Alapár tartalmazza

a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát, a fakultatív programok, a foglalási díjat, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, illetve a biztosítás árát. 
Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. 

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő

1. nap: Budapest, Mexikóváros
Várhatóan a hajnali órákban indulunk menetrendszerinti járattal Mexikóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Délután érkezünk Mexikóvárosba, a szállásunk elfoglalása után, kisebb sétára indulunk, hogy egy helyi bárban megkóstoljuk a tequila különlegességeket.

2. nap: Mexikóváros
A mai napunkon felfedezzük az azték birodalom egykori fővárosát. Az Unesco Világörökség részét képező Óváros legfőbb jellemzője a kolonális, gyarmati stílusú építészet. Városnéző sétánk során megtekintjük a 180 m magas Latin-Amerika Tornyot, a Művészeti Múzeumot, az Operát és a Posta épületét is. Innen hangulatos koloniális házak között sétálunk tovább az egykori Azték főtemplom maradványaihoz. Természetesen, menet közben megállunk egy finom ebédet elfogyasztani (lehetőleg egy hamisíthatatlan talponállóban). Délután még meglátogatjuk a közel 250 évig épült monumentális Katedrális, majd szabad program keretében folytatódik a nap további része.

3. nap: Teotihuacán (UNESCO kulturális világörökségének része)
A korán elfogyasztott reggelink után elindulunk, hogy Mexikó egyik legjelentősebb romvárosát felfedezzük. Kolumbusz előtti időkben Közép-Amerika legfontosabb metropolisza Teotihuacán, melynek 125.000 lakója is volt egykor. A város 500 évig uralta a teljes régiót. Fő látványosságok a Hold- és Nap-piramis melyből az utóbbi a világ egyik legnagyobb piramisa. A piramisok mellett megnézzük a Tollas Kígyó Templomát, majd a központi Halottak útjára is rátérünk. Lesz szabadidő is a városban, hogy át tudjuk érezni a hely szellemét. Mexikóvárosba az esti órákban térünk csak vissza.

4. nap: Mexikóváros, Cancun, Playa del Carmen
A mai napunkon egy belső repülőjárattal megkezdjük az utazásunk a Yucatán-félszigetre. Playa del Carmen kis városkája s gyönyörű partszakaszai magával ragadják az utazókat. A mai tervünk, hogy a parton lazulunk, s pár sör mellett átéljük a naplemente varázsaltos pillanatait.

5. nap: Playa del Carmen, Cozumel, Playa del Carmen
A mai napunk bővelkedni fog a csodákban. A reggeli elfogyasztása után elsétálunk a komphoz, s Mexikó egyik legszebb szigete felé vesszük az irányt. Cozumel a búvárok egyik kedvenc helye, köszönhetően a lenyűgöző korallzátonyainak. Snorkel kalandjainknak, így igazán megfelelő helyszíne lesz. Számtalan halacskával, korallvirággal találkozhatunk a tengerben. A nap további részében a pancsolásé a főszerep. 

6. nap: Playa del Carmen, Chichen Itza, Valladolid
Mai napunkon talán a legnevezetesebb romvárost látogatjuk meg. A maja építészet remekei, monumentalitásával magával ragadják az utazót. Egykoron a maja-tolték birodalom fővárosaként funkcionált romváros 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Chichén Itzá legimpozánsabb épülete a spanyol hódítók által El Castillonak, azaz „Kastély-nak” elnevezett és Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. Igen látványos még a Harcosok temploma is, mely egy lépcsős piramistemplom, tetején két cellára osztott kőboltozatos szentéllyel és Chacmool-szoborral. Természetesen lesz időnk a további nevezetességeket is megtekinteni. Pl. Labdajáték-pálya, Főpapok temploma, A Csiga, Áldozat kútja, stb. A maja romok megtekintése után a késő délutáni órákban még meglátogatjuk Valladolid városát is. 

7. nap:  Riviera Maya, Tulum, Playa del Carmen
A mai napunk során Tulum környékére utazunk, ahol az ősi romok közvetlen a tengerparton helyezkednek el, melyek mesés látványt nyújtanak, s csak plusz adalék, hogy iguánák sokasága veszi őket körbe. Tulum volt az utolsó maja város, amit a lakói elhagytak a spanyolok érkezése után. Természetesen, a fürdőruháink a mai nap sem maradnak szárazon. 

8. nap: Pihenőnap (Playa del Carmen)
A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Mexikó legszebb strandjait itt találhatjuk. Pélmafák, fehér homok és napsütés. A kék és zöld ezer árnyalatában pompázó Karib-tengerben fürödhetünk, koktélokat iszogathatunk, vagy csak olvasgathatunk a tengerparton.  

9. nap: Playa del Carmen, Budapest  
Délelőtt még a pancsolásé a főszerep, majd fájó szívvel búcsút intünk Mexikónak. Várhatóan a kora esti órákban kezdjük meg hazautazásunk.  

10. nap: Budapest  
Várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. 

Szállás

 Mexikóvárosban 3 éjszakát, Playa del Carmen városában 5 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 99.990Ft/fő.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát, a fakultatív programok, a foglalási díjat, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, illetve a biztosítás árát. 
Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. 

Kötelező költségek: 

borravaló 300 USD/fő 
foglalási díjat 500 Ft/fő
helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD/fő

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).

Helyszíni költségek leírása: 

A javasolt összeg kb. 350-500 USD az étkezésre és apróbb ajándékokra, valamint kb. 300 USD a belépőkre és fakultatív kirándulásokra. A helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Mexikóvárosba. Mexikóban: belső repülőjárattal, bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Szállás: 

 Mexikóvárosban 3 éjszakát, Playa del Carmen városában 5 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 99.990Ft/fő.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
Időjárás: 
Mexikóban a szárazabb évszak október végétől április elejéig tart. A szárazabb évszakban Mexikóváros környékén és a Yucatán-félszigeten ritka az eső, sok a napsütés. Novembertől a Yucatán-félszigeten 28-30 °C körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani. Mexikóváros és környéke több mint 2000 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, ott a nappali csúcshőmérsékletek 20-22 °C körüliek. A szinte folyamatos napsütés miatt ezt is kellemes melegnek érzik a turisták. Estére, illetve éjszakára viszont Mexikóvárosban lehűl a levegő, a hőmérséklet 10 °C alá is csökkenhet.
Csomagolás: 
Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségen üzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Pénz: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (1 MXN ~ 15 HUF) . Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a városokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyi fizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünk magunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nem javasoljuk. A javasolt összeg kb. 350-500 USD az étkezésre és apróbb ajándékokra, valamint kb. 300 USD a belépőkre és fakultatív kirándulásokra. A helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!