Mexikói körutazás üdüléssel Cancúnban

12 napos körút Mexikóban

Kulturális barangolásunk Mexikóvárosból indul és a gazdag történelmű ország kiemelkedő városainak, pre-kolumbián emlékeinek és természeti szépségeinek bemutatása után a Maya Riviéra mesés szépségű tengerpartján nyújt kikapcsolódást.

FőoldalLatin-AmerikaMexikóCancunMexikói körutazás üdüléssel Cancúnban

Alapár tartalmazza

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást kétágyas szobában a programban leírt ellátással, a felsorolt programokat idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat és a javasolt borravalót.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 15 fő

1. nap Elutazás Mexikóvárosba a menetrend szerint. Megérkezés után transzfer a szállodába. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők és itt építették fel az Újvilág második legnagyobb piramisát, a Nap piramist. A négyzetes háló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik és mellette templomok sorakoznak. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése.

2. nap Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező olmék romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotihuacan volt a legnagyobb város Közép-Amerikában. A legkorábbi építkezések ie.200-as évekre tehetők – itt épült fel az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis és a Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Ezután Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé indulunk. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A búcsújáróhelyre nagy tömegben érkeznek hívők és gyógyulni vágyók mind az országból, mind a világ számos pontjáról – színes forgataggá varázsolva a helyet. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap Reggeli után félnapos városnézés Mexikóvárosban: a világ legnagyobbvárosában és hozzá kapcsolt területeken majd 21 millióan élnek. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Heman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette Mexikóvárost. A program látnivalói: a főtér (Zocalo) – az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere a közel hatvanezer négyzetméres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális (16-18. század között épült spanyol gótika elemeivel, Amerika legnagyobb katedrálisa), a történelmi központ, a szövetségi negyed épületei. Az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről), majd délután elutazás Taxcóba, a csodás fekvésű, ezüstműveiről híres városba. Megérkezés után séta a hegyvidékkel körülvett városkában, a kanyargós utcákon, ahol ékszerüzletek egymást követve várják a látogatót. Szállás Taxcóban.

4. nap Reggeli, majd a helyi piac és a Santa Prisca templom megtekintése. Továbbutazás Pueblába, rövid városnézés, majd délután elutazás Veracruzba, mely a spanyol hódítás második települése volt Amerikában. Látványosságai többek között: a főtér, az önkormányzat épülete és a világítótorony. Esti gyalogos városnézés, majd szállás Veracruzban.

5. nap Reggeli a szállodában, majd elutazás Catemacóba. Látványosságai: koloniális bazilika, a tóparti pihenőhely a sétánnyal, főtér. Megérkezés után hajókázás a Catemaco-lagúnán. Utána transzfer Villahermosába, ahol szállás.

6. nap Villahermosa Tabasco állam székhelye. a 16. századi spanyol hódítás korában kapta nevét. Reggeli után a Museum of La Venta meglátogatása, majd elutazás Campeche irányába, megérkezést követően városnézés, majd szállás Campechében.

7. nap Reggeli, majd elutazás Meridába, Uxmal régészeti területének megtekintése, mely a Yucatán-félsziget egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye és egyben az egykori maja kultúra egyik legjobb állapotban fennmaradt központja. Meridában városnézés, majd szállás.

8. nap Elutazás a maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába Chichén Itzába, ahol az ősi maya és a tolték idők emlékei keverednek. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Továbbutazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

9-10. nap Üdülés Cancúnban, fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Szállás Cancúnban.

11. nap Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

12. nap Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Szállás

Középkategóriájú szállodában a körutazás során, az üdülés alatt 4*-os szállodában, kétágyas szobákban (2 éjszaka Mexikóváros, 1 éjszaka Puebla, 1 éjszaka Catemaco, 1 éjszaka Villahermosa, 1 éjszaka Merida, 4 éjszaka Cancun környéke). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást kétágyas szobában a programban leírt ellátással, a felsorolt programokat idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat és a javasolt borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt borravaló kb. 50 USD/fő, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest – Mexikóváros és Cancún – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, Mexikón belül légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodában a körutazás során, az üdülés alatt 4*-os szállodában, kétágyas szobákban (2 éjszaka Mexikóváros, 1 éjszaka Puebla, 1 éjszaka Catemaco, 1 éjszaka Villahermosa, 1 éjszaka Merida, 4 éjszaka Cancun környéke). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a körutazás során reggelis, Cancúnban all inclusive ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető a körutazás idejére.
A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Hivatalos fizetőeszköz: mexikói Peso (MXN). 1 USD = kb. 10 MXN, 1 EUR = kb. 15 MXN.
Időjárás: 
Időeltolódás: -6 óra. Időjárás: Mexikó a Karib-szigetekkel nagyjából azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért melegre és magas páratartalomra kell számítani. Mexikóban még télen is erős a napsütés. Cancún éghajlata féltrópusi, 28°C körüli átlaghőmérséklettel. A legtöbb csapadék április-májusban és szeptembe-november között esik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Egészségügyi előírások: a csapvíz fogyasztása tilos, kötelező védőoltás nincs. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!