Mexikói körutazás üdüléssel Cancúnban

12 napos körút Mexikóban

Kulturális barangolásunk Mexikóvárosból indul és a gazdag történelmű ország kiemelkedő városainak, pre-kolumbián emlékeinek és természeti szépségeinek bemutatása után a Maya Riviéra mesés szépségű tengerpartján nyújt kikapcsolódást.

FőoldalLatin-AmerikaMexikóCancunMexikói körutazás üdüléssel Cancúnban

Alapár tartalmazza

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást kétágyas szobában a programban leírt ellátással, a felsorolt programokat idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat és a javasolt borravalót.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 15 fő

1. nap Elutazás Mexikóvárosba a menetrend szerint. Megérkezés után transzfer a szállodába. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők és itt építették fel az Újvilág második legnagyobb piramisát, a Nap piramist. A négyzetes háló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik és mellette templomok sorakoznak. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése.

2. nap Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező olmék romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotihuacan volt a legnagyobb város Közép-Amerikában. A legkorábbi építkezések ie.200-as évekre tehetők – itt épült fel az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis és a Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Ezután Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé indulunk. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A búcsújáróhelyre nagy tömegben érkeznek hívők és gyógyulni vágyók mind az országból, mind a világ számos pontjáról – színes forgataggá varázsolva a helyet. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap Reggeli után félnapos városnézés Mexikóvárosban: a világ legnagyobbvárosában és hozzá kapcsolt területeken majd 21 millióan élnek. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Heman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette Mexikóvárost. A program látnivalói: a főtér (Zocalo) – az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere a közel hatvanezer négyzetméres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális (16-18. század között épült spanyol gótika elemeivel, Amerika legnagyobb katedrálisa), a történelmi központ, a szövetségi negyed épületei. Az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről), majd délután elutazás Taxcóba, a csodás fekvésű, ezüstműveiről híres városba. Megérkezés után séta a hegyvidékkel körülvett városkában, a kanyargós utcákon, ahol ékszerüzletek egymást követve várják a látogatót. Szállás Taxcóban.

4. nap Reggeli, majd a helyi piac és a Santa Prisca templom megtekintése. Továbbutazás Pueblába, rövid városnézés, majd délután elutazás Veracruzba, mely a spanyol hódítás második települése volt Amerikában. Látványosságai többek között: a főtér, az önkormányzat épülete és a világítótorony. Esti gyalogos városnézés, majd szállás Veracruzban.

5. nap Reggeli a szállodában, majd elutazás Catemacóba. Látványosságai: koloniális bazilika, a tóparti pihenőhely a sétánnyal, főtér. Megérkezés után hajókázás a Catemaco-lagúnán. Utána transzfer Villahermosába, ahol szállás.

6. nap Villahermosa Tabasco állam székhelye. a 16. századi spanyol hódítás korában kapta nevét. Reggeli után a Museum of La Venta meglátogatása, majd elutazás Campeche irányába, megérkezést követően városnézés, majd szállás Campechében.

7. nap Reggeli, majd elutazás Meridába, Uxmal régészeti területének megtekintése, mely a Yucatán-félsziget egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye és egyben az egykori maja kultúra egyik legjobb állapotban fennmaradt központja. Meridában városnézés, majd szállás.

8. nap Elutazás a maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába Chichén Itzába, ahol az ősi maya és a tolték idők emlékei keverednek. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Továbbutazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

9-10. nap Üdülés Cancúnban, fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Szállás Cancúnban.

11. nap Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

12. nap Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Szállás

Középkategóriájú szállodában a körutazás során, az üdülés alatt 4*-os szállodában, kétágyas szobákban (2 éjszaka Mexikóváros, 1 éjszaka Puebla, 1 éjszaka Catemaco, 1 éjszaka Villahermosa, 1 éjszaka Merida, 4 éjszaka Cancun környéke). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 10 éjszaka szállást kétágyas szobában a programban leírt ellátással, a felsorolt programokat idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat és a javasolt borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt borravaló kb. 50 USD/fő, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest – Mexikóváros és Cancún – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, Mexikón belül légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodában a körutazás során, az üdülés alatt 4*-os szállodában, kétágyas szobákban (2 éjszaka Mexikóváros, 1 éjszaka Puebla, 1 éjszaka Catemaco, 1 éjszaka Villahermosa, 1 éjszaka Merida, 4 éjszaka Cancun környéke). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a körutazás során reggelis, Cancúnban all inclusive ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető a körutazás idejére.
A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Hivatalos fizetőeszköz: mexikói Peso (MXN). 1 USD = kb. 10 MXN, 1 EUR = kb. 15 MXN.
Időjárás: 
Időeltolódás: -6 óra. Időjárás: Mexikó a Karib-szigetekkel nagyjából azonos szélességi körön helyezkedik el, ezért melegre és magas páratartalomra kell számítani. Mexikóban még télen is erős a napsütés. Cancún éghajlata féltrópusi, 28°C körüli átlaghőmérséklettel. A legtöbb csapadék április-májusban és szeptembe-november között esik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Egészségügyi előírások: a csapvíz fogyasztása tilos, kötelező védőoltás nincs. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!