Mexikó - Azték és Maya kultúrák nyomában - Karibi pihenéssel

12 napos körutazás Mexikóban

A Yucatan-félsziget az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb célpont Mexikóban. Itt egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és a rejtélyes ugyanakkor lenyűgöző civilizáció, a Maya és Tolték kultúra emlékei, a maya romvárosok, és maya piramistemplok, és megannyi máig fennmaradt kultúrális és vallási emlékhely.

FőoldalLatin-AmerikaMexikóCancunMexikó - Azték és Maya kultúrák nyomában - Karibi pihenéssel

Alapár tartalmazza

repülőjegyeket Budapest –Mexico City –TuxtlaGutierez - Cancun - Budapest útvonalon
utasonként egy darab kisméretű kézipoggyászt (7 kg)
utasonként egy darab feladott poggyászt (max. 23 kg és 55x40x23 cm)
szállást középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű idegenvezetés a programok során 

Alapár nem tartalmazza

Reptéri és üzemanyag illetékeket, belépőket, személyes kiadásokat és a borravalót (javasolt napi (5 Usd/fő), baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő

1. nap: Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Mexikóvárosba európai átszállással. Az érkezést követően a transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. Éjszaka a szállodában (3-4*)

2. nap: Mexikóváros-Tuxtla Gutierrez-Chiapa de Corzo: 
A reggelit követően felkeressük az Antropológiai Múzeumot, ahol főleg a Kolumbusz előtti időkből származó tárgyakat láthatunk. A múzeum csodálatosan mutatja be az egymást követő különböző civilizációkat. Kora délután amennyiben a repülőjáratunk engedi még transzfer a belvárosba, hogy gyors pillantást vethessünk a Nemzeti Palotára, Diego Rivera falfestményeire (amennyiben látogatható) és a Metropolitan székesegyházra, a Zocalo téren, mely a világ egyik legnagyobb tere.Transzfer a repülőtérre majd elutazás TuxtlaGutierrezbe. Este érkezés majd transzfer a szálláshelyünkre. Éjszaka a szállodában (3-4*) 

3. nap: Chiapa de Corzo-San Cristobal De Las Casas
A reggelit követően utazás Chiapade Corzo városába, hogy a turisztikai vonzerőket megtekintsük: Szent-Domonkos templom (1572), La Pila - Kútház (1562),majd csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, amley Mexikó Grand Canyonja is egyben. Késő délután transzfer San Cristobal De Las Casas városába. Éjszaka a szállodában (3-4*)

4. nap:  San Cristobal De Las Casas
A reggelit követően San Juan Chamula és Zinacantan indián falvakat látogatjuk meg. Ezek közül az egyik leglátogatottabb chiapasi falu San Juan Chamula, a környező hegyekben élő chamula indiánok vallási központja és érdekessége a város temploma. Délután visszatérés a szállodánkba. Éjszaka a szállodában (3-4*) 

5. nap: San Cristobal De Las Casas
A reggelit követően ellátogatunk a gutemalai határ közeli Lagunas de Monte Bello Nemzeti parkba, amely mintegy 60 színes tavat ölel fel. Megtekintjük Chincultic maja romvárost, amely egy csodás tópart mentén fekszik. Kora délután a visszaúton még ellátogatunk Comitan község mellett található Tenam Puente maja romvárosba. A városban az építmények köveit az építőik olyan tökéletesen csiszolták és illesztették egymáshoz, hogy nem volt szükségük semmilyen kötőanyagra. A legjellegzetesebb építménye a 15 méter magas úgynevezett 7-es számú piramisos épület. Visszatérés a hotelbe. Éjszaka a szállodánkba (3-4*) 

6. nap:   San Cristobal De Las Casas-Palenque 
Ezen a napon a kora reggeli indulás miatt a reggelinket a buszon utazva az előre összekészített csomagban fogyasztjuk el miközben Palenque felé utazunk. Útközben megállunk a gyönyörű Agua Azul és Misol Ha vízeséseknél, amely Mexikó legnagyobb trópusi vízesése. Folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét képező maja romvárosba, Palenquébe. Az érkezést követően megtekintjük a legjelentősebb piramisokat (a romváros jelentősége, hogy a fontosabb épületeket kívülről hieroglif feliratok borítják, így ez a maja írásbeliség leghosszabb szövegemléke, illetve itt találtak kiemelkedő maja művészeti alkotásokat.) A terület az UNESCO Világörökség részét képezi. Utazás a szálláshelyünkre. Éjszaka a szállodában (3-4*) 

7. nap:  Palenque-Uxmal-Merida 
Reggeli a szállodában majd kora reggeli indulás során végigjárjuk az úgynevezett Puuc útvonalat, az alacsony Puuc-hegyvonulat mentén. Labna-t a híres maja kapuval, Kabahot a Maszkok Palotájával, majd az út végén Uxmal maja romvárosába érkezünk, ahol a legszebb a 38 m magas Varázsló piramisa, amelyet hatszáz éven keresztül építettek. Kora este érkezés utazás a szálláshelyünkre Meridába. Éjszaka a szállodában (3-4*) 

8. nap: Merida-ChichenItza-Cancun 
A reggelit követően utazás ChichenItzába, amely kb. 500 körül épült maja város volt. Később a toltékok elfoglalták, de egymaja-tolték harci szövetség kereteinbelül a birodalom fővárosává tették. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja és számos jelét a város még ma is magán viseli. A romegyüttese 1988 óta az UNESCO Kulturális Világörökség része, és a világ hét új csodájának egyike. Az ásatási terület bejárását követőenfolytatjuk utunkat Cancunba. Éjszaka a szállodában (4*) 

9. nap:   Cancun 
Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton.
Fakultatív programlehetőség: Elutazás a Maja Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xel-Ha tematikus ökoparkba, ahol snorkelezhetünk, delfinekkel úszhatunk vagy akár a víz alatt sétálhatunk. 
Szállás Cancunban a szállodában (4*) 

10. nap:Cancun 
Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. 
Fakultatív programlehetőség: Elutazás Isla Mujeresre, más nevén az asszonyok szigetére, amely egy nyolc km hosszú, néhány száz méter széles sziget Cancún partjaitól 11 km-re. A sziget megőrizte eredeti jellegét. A helyszínen bérelt kismotorral vagy golfkocsival körbe lehet járni a szigetet, az északi rész nagyon hangulatos bárokkal, függőágyakkal. 

11 nap: CANCUN 
Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton az indulásig. Transzfer a repülőtérre, majd átszállással elutazás Európába. 

12. nap:  Érkezés Budapestre a délutáni órákba.

Szállás

Mexico City – Hotel regente City
Chiapa de Corzo - Hotel LaCeiba
San Cristobal De Las Casas - Hotel D’Monica
Palenque – Hotel Tulija Express Palenque
Merida – Hotel ResidenciaMerida
Cancun – Hotel OasisCancun 
2 ágyas szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Fakultatív programlehetőségek: 
Egész napos Xel-Ha kirándulás  36 500 Ft
Egész napos IslaMujeres kirándulás   22 900 Ft 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyeket Budapest –Mexico City –TuxtlaGutierez - Cancun - Budapest útvonalon
utasonként egy darab kisméretű kézipoggyászt (7 kg)
utasonként egy darab feladott poggyászt (max. 23 kg és 55x40x23 cm)
szállást középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
magyar nyelvű idegenvezetés a programok során 

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri és üzemanyag illetékeket, belépőket, személyes kiadásokat és a borravalót (javasolt napi (5 Usd/fő), baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőtéri és üzemanyag illeték, belépőjegyek, borravalók.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások és a borravaló (javasolt napi (5 usd/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravaló: 5 USD/fő/nap
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás Budapest –Mexico City –TuxtlaGutierez - Cancun - Budapest útvonalon menetrendszerinti járatával, turista osztályon.

Szállás: 

Mexico City – Hotel regente City
Chiapa de Corzo - Hotel LaCeiba
San Cristobal De Las Casas - Hotel D’Monica
Palenque – Hotel Tulija Express Palenque
Merida – Hotel ResidenciaMerida
Cancun – Hotel OasisCancun 
2 ágyas szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás kérhető a körút során, Cancunban all inclusive ellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!