Mazuri vízi kaland

8 napos vízitúra tengerikajakkal

Ha még nem voltál szerelmes, akkor azért, ha már voltál szerelmes, akkor meg azért kell eljönnöd a Mazúri tavakhoz, mert ez szerelem lesz első látásra.
Sokféle arcát mutatta már az ősz, de amit itt fogsz látni, az valami egészen más. Emberrel nem fogsz találkozni, csak azok a "fránya hattyak", erdők, nádasok, fenyvesek. Az a baj, hogy erről igazán nehéz írni, beszélni. Egy elfelejtett mese az egész tóvilág. Az ősz csak a bátraknak mutatja magát, azoknak, akik vízre szállnak, dacolva a hűvös éjszakákkal... De megéri. Hat nap a rengetegben... Apró csatornák, kis patakok, tavak, nádasok... vízimadarak.

FőoldalEurópaLengyelországMazuri vízi kaland

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.

Hossz: 
8 nap + utazás
Létszám: 
15 - 27 fő

Nehézség:

Könnyű túra, bárki számára teljestíhető. Fontos tudnotok, hogy a folyó nagyon biztonságos, tengeri kajakokkal is kényelmesen járható!

1. nap:
Az esti órákban indulunk Római parti bázisunkról. Nagy lengyel utazás egy hatalmas országon át. Terveink szerint Szlovákián, Csehországon keresztül közelítenénk, kedvenc folyónkhoz.
2. nap:
A délutáni órákban  megérkezés a vízreszálló helyre, Sorkwity falujába, ahol pihentető "velkám" parti zubrovkával, tűzrakással. Az utazás fáradalmait a tábortűz mellett pihenjük ki, és hangolódunk rá az előttünk álló kihívásokra.
3. nap:   
A hajnal ma is felneszel a sátorból: az ébredő vízparttal éledünk mi is. A gyors, álmos reggeli után összecsomagolunk, és vízre szállunk Zabijak taván. Piciny csatornákon át evezünk rétek és erdők mellett, néhol fákat, ágakat kerülve, egyre mélyebben hatolva a tavi vadon titkos világába. A mai napon két apró strugán keresztül vezet majd az utunk. Az első evezős napon négy tavat fogunk végig evezni, az esti órákban pedig elérjük Biale szigetét, ahol az éjszakát töltjük.
4. nap:
Ma is egy varázslatos szakasz vár ránk a lengyel berekvidéken. Bienki felé vesszük az irányt, és egy újabb varázslatos struga veszi kezdetét. Az erdőben csorgunk tovább, utunkat hatalmas páfrányok, égerláp erdők kísérik. A strugából kiérve egy újabb gyönyörű tavon lapátol titkos kis társaságunk. Gant tavát elhagyva egy hosszabb struga érkezik, majd Babieta kis falva. Itt bolt, étterem, kiskocsma dobja fel még jobban a hangulatunkat. Átemlés után csorgunk tovább Zydroj felé. Az éjszakát itt a tavon töltjük, a világ legszebb szigetén.
5. nap:
A negyedik nap már olyan, mintha hetek óta itt lennénk: magától értetődik minden, szavak nélkül értjük egymást. Flottul megy a sátorbontás és állítás, hatékony a lapáttechnika, hangtalanul siklunk előre a vízimadarak és apró tavak között. A mai napon ellapátolunk Spychowo városkája alatt, majd utunk, hosszú, keskeny tavakon vezet Zgon irányába. Zgon településén találunk boltot, ahol felfrissíthetjük készleteinket. Vásárlás után Mokre tavára érünk. Egy csepp Skandinávia, Lengyelföldön. A partot hatalmas erdők szegélyezik, éjszakázó helyünk egy réten lesz, a tó jobb partján.
6 nap:
Rövid, de tartalmas napnak nézünk elébe. Hosszú evezésre nem kell számítani, a mai nap a nyugalomról és a természet megfigyeléséről szól. Látjuk majd, ahogyan szép lassan őszbe hajlik az erdő, és utunk során a folyó névadó településére érünk. Ez lesz utunk legszebb szakasza. A fokozottan védett természetvédelmi terület apró folyószakaszt jelent, ahol őserdő jellegű társulások tarkítják a partot.
Megállunk a település központjában és sült kacsát eszünk, pirogot, Tyskie sört iszunk és nézzük az alattunk csorgó folyót.Az éjszakát Rosocha kis falva alatt töltjük.
7 nap:
Reggeli után nádasok és rétek veszik át a főszerepet. Nagy kanyarok, a táj kicsit kitágul, Ukta kis falva felé vesszük az irányt. Uktát elhagyva Bobrówko faluja alatt tervezzük éjszakai szálláshelyünket. Az éjszakai szállásunk mentén nagy erdők, daru csapatok és ha szerencsések vagyunk szarvasbőgés fogad minket.
8.nap:
A korai indulás után végig erdőkben és réteken lapátolunk tovább. Nagyon szép nyíresek és az elmaradhatatlan égerek kísérik a folyót. Iznota kicsiny falvát elhagyva kiérünk utolsó állomásunkhoz Beldany tavára, ahol obbra lapátolva megérkezünk végcélunkhoz. Itt tábort verünk. a sofőrökkel visszamegyünk Sorkwity városkájába és lehozzuk az autókat. Az este még egy utolsó közös vacsora a helyi étterembe, majd nyugovóra térünk.
9. nap:
A kora reggeli órákban nekivágunk hazautunknak. A várható érkezés Budapestre, vasárnap a hajnali órákban.

További információ

Szállás

Kempingben, vadkempingben és faházban is alszunk.

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, a szállást, az utazást és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Kisbuszos utazás: 25.900 Ft/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyebek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai aug. 30-án 19 órakor a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 22.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.
 

Egyéni utazás esetén augusztus 31-én este  találkozunk Lengyelországban.

Szállás: 

Kempingben, vadkempingben és faházban is alszunk.

Étkezés: 

Egyénileg. Célszerű az első napokra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való).

A területről: 
A Mazúri-tavak vidéke hatalmas területet ölel át Lengyelország észak-keleti részén. A régió legfontosabb részét természetesen a Nagy Mazúri Tavak alkotják, körülbelül 1700km2-es területen, ennek 15%-a vízfelület. Itt található Lengyelország tavainak egynegyede, s a két legnagyobb lengyel tó: a ¦niardwy (109,7km2) és a Mamry (102,4 km2).
Túránk során mi nem a nagy tavak vízfelületeit vesszük célba, hanem Sorkwityből indulva egészen Iznotáig, 6 nap evezéssel bejárjuk a terület legszebb részeit. Az evezés nagy részét inkább az apró csatornákon, kis patakokon, nádasokban történő barangolás teszi ki. Mi a túráink időpontjául nem véletlenül választottuk az ősz első hónapját: nincs tömeg, gyönyörű színekben pompázik minden, az idő kedvező és érik a vadkörte.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy sátrat a kempingezéshez feltétlenül hozz magaddal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!