Marokkó: Toubkal túra és kulturális kalandutazás

9 napos hegyi túra és országjárás Marokkó mesebeli vidékén hosszabbítási lehetőséggel

Gyalogtúráznál, de Marokkó kultúrája is érdekel! Velünk mindkét álmod valóra válhat. Marrakechből indulva megmásszuk Marokkó legmagasabb pontját, a Toubkal-csúcsot (4167 m)! A hegyi kaland után a tengerparti Essaouirába utazunk lazítani. Majd választhatsz: hazautazol, vagy meghosszabbítod kalandod. Ait-Benhaddou, Taourirt kasbah, Dades-völgy, Todra-szurdok, Erfoud, Merzouga, Fez, Meknes, Volubilis, Cassablanca mesebeli világa vár rád!

FőoldalAfrikaMarokkóMarokkó: Toubkal túra és kulturális kalandutazás

Alapár tartalmazza

az utazást Marokkóban kisbusszal; a szállásokat Marokkóban hotelben/vendégházban a hegyen menedékházban; a hegyi program költségét; a hegyi program alatt teljes ellátást; a reggeliket; a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet; programban nem szereplő étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; valamint az biztosításokat.

Hossz: 
9 + 6 nap
Szállás: 
hotel
Létszám: 
8-16 fő.

Nehézség:

Gyalogtúránk az Atlasz-hegységben jól kitaposott ösvényeken vezet. A napi távok nem túlságosan hosszúak, de a sorozatterhelés, a nomád körülmények, valamint 3500 méter felett tapasztalható oxigénhiány nehezítheti a csúcsmászást.

1. nap - Budapest, Madrid
Utazás Madrid érintésével Marokkóba.
2. nap - Marokkó: Marrakech
Délután utazás Marrakech-be. Ismerkedés a mesés keleti világgal.
3. nap - Marrakech,  Magas-Atlasz
Négy napos gyalogtúrára indulunk az Atlasz-hegységben.
4 .nap - Magas-Atlasz
Káprázatos hegyvidéken túrázunk.
5. nap - Magas-Atlasz
Túra a hegyekben.
6. nap - Gyalogtúra a Magas-Atlaszban, Toubkal-csúcs
Elérjük a hegység legmagasabb csúcsát, Toubkal-csúcs (4167 m).
7. nap - Marrakech
Egész napos városnézés  Marrakechben.
8.nap - Marrakesh, Essauria

9. nap Essauria, Marrakesh/Budapest, Ait-Benhaddou
- Hazautazás/marokkói kirándulás kezdete

A mai napon hazautazhatsz, vagy folyathatod a marokkói kalandot.
Keresztezve az Atlasz-hegységet, Ait-Benhaddou erődvárosba utazunk.
10. nap - Ouarzazate (Taourirt kasbah), Dades-völgy, Boumalne Dades
A Kashbák útján utazunk, a Dades-völgyben túrázunk.
11.  nap - Tinerhir, Todra-szurdok, Erfoud, Merzouga
A Todra-völgyben kirándulunk, majd teveháton közelítjük meg sivatagi táborunk.
12. nap - Merzouga,  Er Rachidia, Ziz-völgye, Fez
Tevével hajózunk vissza a civilizációba, majd folytatjuk utunkat a királyi város felé.
13. nap - Fez
Az egész napot a káprázatos városban töltjük.
14. nap - Fez, Meknes, Volubilis, Casablanca, Madrid
Napközben még Marokkóban kalandozunk, este Madridba repülünk.
15. nap - Madrid, Budapest
Délután érkezünk Magyarországra.

Hosszabbítás: Az utazás kilencedik napjától hat napos hosszabbításra van lehetőség. Ennek felára: 139.900 Ft/fő. (hazautazás időpontja: 2016. augusztus 31.)
A hosszabbítás ára magában foglalja: a szállásokat hotel/vendégház két ágyas szobáiban, a reggeliket, az utazás költségét Marokkóban, és a magyar nyelvű túravezetést.
A hosszabbítás minimum 6 fő jelentkezése esetén kerül megrendezésre!

 

További információ

Szállás

Marokkói szállásaink a városokban két ágyas fürdőszobás vendégházakban és hotelszobákban lesznek. A hegyekben menedékházakban töltjük az éjszakákat (saját hálózsák szükséges). A sivatagi kirándulás alatt, berber sátrakban alszunk.

Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén lehetséges.

Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1-2. nap - Budapest, Madrid, Marrakech

Indulás Budapestről a délutáni órákban, majd  érkezés Madridba. Az estét Madridban töltjük. A második nap délelőttjén a repülőtérre utazunk és Marokkóba utazunk.

A marrakechi repülőtérről belvárosi szállásunkra buszozunk, majd egy közös városi sétára indulunk. Többek között ellátogatunk a híres mesebeli hangulatú Jemaa-el-Fna térre, ahol valódi észak-afrikai kavalkád fogadja kis csapatunkat..Mesemondók, kígyó bűvölők, árutól roskadozó bazárok, kifőzdék ameddig a szem ellát. Vacsorázni autentikusan a tér egyik kifőzdéjében fogunk.
Szállás: hotel

3. nap - Marrakech, Magas-Atlasz túra

Reggeli után Marrakech-ből Tahnaouete-Asni érintésével a gyalogtúránk kiindulópontjára, Imlil faluba utazunk, innen egy rövid sétával érjük el Ait Souka-ban lévő menedékházunkat. Az 1840 méteren fekvő településen találkozunk berber kísérőinkkel. Megebédelünk, majd a Toubkal Nemzeti Park területén indulunk túrázni. Egy rövid akklimatizációs túrát teszünk szállásunkról indulva egy közeli hágóra. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. 
Táv: 8,5 km, szin fel: 460, le: 460 m. Szállás: menedékház, ellátás: teljes

4. nap - Magas-Atlasz túra

Korán ébredünk, megreggelizünk, majd felpakoljuk öszvéreinkre a málháinkat.  Kishátizsákjainkat magunkhoz véve elindulunk a Tubkal-csúcs irányába. Útközben  hegyi településeken haladunk keresztül, több alkalommal állunk meg pihenni és gyönyörködni a csodaszép hegyek látványán. Egy forrás mellett fogyasztjuk el ebédünket. Ebéd után rövid túrával érjük el a Toubkal menedékházat (3207 m), ahol az éjszakát töltjük. Vacsora mellet beszéljük át a holnapi csúcsmászás részleteit. Táv: 11,5 km, szint fel: 1360, le: 150 m. Szállás: menedékház, ellátás: teljes

5. nap - Magas-Atlasz túra: Toubkal-csúcs (4167 m)

Korán reggel indulunk a Magas-Atlasz legmagasabb csúcsára. Mintegy 3 órás kapaszkodás után érjük el a Toubkal 4167 méter magas csúcsát. Jó idő esetén káprázatos panoráma fogad minket. Elmajszoljuk a csúcscsokit, majd miután készítettünk néhány fotót, visszaereszkedünk a menedékházhoz. 
Táv: 7 km, szint fel: 960, le: 970 m. Szállás: menedékház, ellátás: teljes

6. nap - Magas-Atlasz túra: Toubkal-menedékház, Marrakech

Korán reggel elhagyjuk a Toubkal-menedékházat és vissza ereszkedünk a völgybe.  Túránk egykori kiindulópontján, Ait Souka-ban, megebédelünk, majd összepakoljuk felszerelésünket és kisbusszal Marrakesbe utazunk. Délután egy helyi tradicionális Hammam fürdőben pihenhetjük ki a hegyi túra megpróbáltatásait. Este bevetjük magunkat Marrakech esti forgatagába. Táv: 11,5 km, szint le: 1360 m. Szállás: hotel, ellátás: regeli, ebéd

7. nap - Marrakech városnézés

Az egész napot város felderítésére szánjuk. Délelőtt közösen keressük fel a látnivalókat. Amit meglátogatunk: 12. századi Koutouba-mecset, Bab Agnaou díszkapuja, Szadida-sírok, bazár-negyed. Délután szabadon bolyonghatunk a hangulatos város zegzugos sikátoraiban. Színes üzletek hívogatnak mindenfelé, szőnyegek, tevebőr lámpák, míves teáskannák és réztálak elvarázsolják gondolatainkat. – Az alkudozás kötelező ezen a vidéken!
Az estét a Djemaa El-Fna forgatagában töltjük, ahol megelevenedik előttünk az Ezeregy éjszaka világa. Szállás belvárosi vendégházunkban.
A Magas-Atlasz lábánál fekvő várost méltán nevezik úgy, hogy a „Dél Gyöngyszeme” Itt húzódik az ország északi-déli határa. Második a maghzen /királyi/ városok sorában, a karavánutak találkozásánál jött létre. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, ezért helyi idegenvezetővel járjuk végig a nevezetességeket. A nap vége felé betérhetünk egy Hammamba /fürdő/, majd utána újra ’elveszhetünk’ Jemaa-el-Fna tér forgatagában és a mellette található piac szűk utcácskáiban.
Szállás Marrakechben. Szállás: vendégház Ellátás: reggeli

8. nap - Marrakesh, Essaouira

Reggel a tengerparti Essuriába utazunk. A 7. században alapított város az évszázadok során egyre szebb tengerparti erőd várossá alakult. Sidi Mohamed Ben Abdallah szultán kívánsága az volt, hogy nagyobb és szebb legyen, mint Agadir. Ebben egy francia építész Theodor Cornut volt segítségére. A színes óceánparti városban városnézéssel, tengerparti pihenéssel töltjük az időt.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli
 

9. nap - Essauria, Marrakech, Hazautazás/ Dél-Marókkó kirándulás kezedete: Tizi-n-Tichka-hegység, Ait-Benhaddou

A mai napon két lehetőség között tudsz választani, amit jelentkezésedkor el kell döntened:
1. opció: Reggel Marrakech utazunk. Innen a délután folyamán egy menetrend szerinti járattal hazautazol.
2. opció: Egy izgalmas dél-marokkói utazással meghosszabbítod nyaralásod:
Reggeli után buszra szállunk és Marrakech érintésével, dél felé indulunk. Keresztezzük a Magas-Atlaszt a 2260 méter magas Tizi–n-Tichka-hágón, ahová fantasztikus hegyi út vezet.  Itt egy rövid pihenőt tartunk; jó idő esetén káprázatos panorámában lehet részünk. Utunkat folytatva, kora délután érkezünk Marokkó egyik legimpozánsabb Skarjához, az Ait-Benhaddou kasbah-hoz. A Unesco Világörökség részét képező felújított erődváros több híres filmek szolgált színhelyéül. Itt forgatták az Arábiai Lawrence, a Názáreti Jézus, és a Gladiátor több jelenetét. Megtekintjük a kasbah-t majd, akinek van kedve, biciklit kölcsönözhet és elbringázhat egy közeli kasbához. Szállásunk Ait-Benhaddou-ban lesz.
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli

10. nap - Ait-Benhaddou, Ouarzazate (Taourirt kasbah), Dades-völgy, Boumalne Dades

Délelőtt Ouarzazateba  megtekintjük a Taourirt kasbaht, majd a Dades -völgyében folytatjuk utunkat, amit a Kasbah-útjának is hívnak. Utunk további szakaszában El-Kelaá M’Gouna városkáját érintjük. A M’Gouna berberek a parfüm gyártáshoz a Baldi elnevezésű rózsát termesztik melyből rózsavizet és eszenciát készítenek. Kora délután foglaljuk el szállásunkat a Dades-szurdokban Boumalne településen, majd egy rövid túrára indulunk a holdbéli tájon./Vallée des roses-ba ,vagy Bou Thaghrar település megtekintése.
Táv: 5 km, Szint fel-le: 100 m. Szállás: vendégház Ellátás: reggeli

11. nap - Dades,Tinerhir, Todra-szurdok, Erfoud, Merzouga

A Todra-szurdok felé folytatjuk utunk, ahol a délelőtt folyamán rövid sétát teszünk a lélegzetelállító, néhol 300 méter magas falak között. Erfoud  érintésével haladunk tovább a Szahara irányába. Délután érkezünk meg a sivatag szélén fekvő, Erg-Chebbibe. Kisbuszunkat tevére cseréljük, majd elindulunk egy sivatagi oázis irányába. Egy életre szóló élményben lehet részünk a közel egy órás sivatagi hajózás során. A Waha-oázisban elfoglaljuk szállásunk autentikus berber sátrakban, majd a Szahara egyik homokdűnéjén ülve várjuk, ahogy a sivatag elnyeli a nap aranysárga sugarait. Vacsoránk során megízlelhetjük a sivatagi berber konyha különleges ételeit.
Szállás: Nomád sátorban, ellátás: vacsora.

12. nap - Merzouga, Er Rachidia, Ziz-völgye, Fez

Reggeli ébredés után tevéinkre pattanunk és vissza "vágtatunk" a civilizációba. Gyors akklimatizálódás után kisbuszunkkal folytatjuk utunkat a félsivatagos területen. Er Rachidia érintésével a Ziz-völgyén keresztül utazunk. Útközben megtekintjük a fantasztikus Azrou cédrus erdejét. Az esti órákban érkezünk meg a királyi városba. Fezben két éjszakát töltünk. 
Szállás: vendégház, ellátás:reggeli.

13. nap - Fez

A mai napon Fez városával ismerkedünk meg, mely évszázadokon keresztül kulturális és vallási központ volt. 1912-ig a Marokkói Királyság fővárosa volt, óvárosa 1981-óta áll a világörökség védettsége alatt. Meglátogatjuk az óvárost, a szűk utcákon haladva megnézzük a híres bőrcserző üzemeket, vallási iskolákat, mecseteket, melyből mintegy 320 található a városfalon belül.  Az estét a már ismert szálláson töltjük.
Szállás: hotel, ellátás: reggeli

 

14. nap - Fez, Meknes, Volubilis, Casablanca, Madrid
A mai napon marokkói kirándulásunk utolsó napja virrad ránk. Elbúcsúzunk Fez mesebeli épületeitől és a Casablancai repülőtér felé utazunk. Útközben megállunk Meknes királyi városánál rövid városnézés erejéig, majd Volubilisben meglátogatjuk Marokkó egyik legjelentősebb Római kori városának romjait. Innen Casablancába utazunk, ahol felkeressük a II. Hassan nagymecsetét, majd a repülőtérre utazunk. Egy esti járattal utazunk Madridba. Az éjszakát a spanyol fővárosban töltjük.
Szállás: Madrid hotel

 

 

15. nap - Madrid, Budapest

A délelőtt folyamán szabadprogram Madridban, majd egy délutáni, menetrend szerinti repülőjárattal utazunk Budapestre, Érkezés a kora esti órákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Marokkóban kisbusszal; a szállásokat Marokkóban hotelben/vendégházban a hegyen menedékházban; a hegyi program költségét; a hegyi program alatt teljes ellátást; a reggeliket; a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet; programban nem szereplő étkezéseket; a belépőket; a személyes költségeket; valamint az biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

A programban nem szereplő étkezések, borravalók, esetleges belépők és a személyes költségek.
Kötelező borravaló: 50 Euro/fő (megérkezést követően helyszínen fizetendő)
Merzuga sivatagi tevés program: 45 Euro/fő (megérkezést követően helyszínen fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
95 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
150-250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.
 

Milyen felszerelést vigyek?

Táska: Célszerű egy nagy, 40-60 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét, hiszen a túra során a teherhordóink ezt viszik majd magukkal. Tekintettel arra, hogy hátizsákod nagy igénybevételnek lesz kitéve, ezért húzz rá egy nagy, műanyag zsákot, vagy hátizsákvédőt, valamint a fontosabb holmikat is gondosan csomagold be. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A napi túrák során legyen nálad egy kisebb, vízhatlan hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani. Célszerű a táskákat úgy megpakolni, hogy esetlegesen egyszerre is tudd vinni őket.

Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább +2 fok. A menedékházak szobáiban nincs fűtés, az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal.

Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált.

Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polárpulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és kesztyű.

Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, magas faktorú napkrém, túrabot, napszemüveg (fontos, hogy jó minőségű legyen), kamásli, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal egy európai átszállással a Budapest -Madrid - Marrakech - Budapest útvonalon.
Kedvező repülőjegy irodánknál megvásárolható, amely tartalmazza a madridi tranzitéjszakák költségét.

Amennyiben egyénileg vásárolod meg a repülőjegyet, a madridi tranzit éjszakákról gondoskodnod kell!

Ajánlott repülőjáratok:

Kiutazás:
 
 
Hazautazás alapprogram:
 
 
 

Hazautazás hosszabbítás:

 
Marokkóban kisbusszal utazunk.
 
Szállás: 

Marokkói szállásaink a városokban két ágyas fürdőszobás vendégházakban és hotelszobákban lesznek. A hegyekben menedékházakban töltjük az éjszakákat (saját hálózsák szükséges). A sivatagi kirándulás alatt, berber sátrakban alszunk.

Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén lehetséges.

Étkezés: 
A városokban általában reggelit, a hegyekben teljes ellátást kapunk. Lésd a részletes programban. Az egyéb étkezés önellátó, de minden nap lesz lehetőségünk, hogy kipróbáljuk az arab ételek széles választékát. Az árak alacsonyabbak az itthon megszokottnál. Egy turistamenü: 60-80 MAD.
A területről: 
Magas-Atlasz gyalogtúra: Utazásunk elején gyalogtúrára indulunk a káprázatos Magas-Atlasz ösvényein. Kisbusszal jutunk a túra kiindulópontjára, ahol helyi berber hegyi vezetőink, csomaghordóink, és szakácsunk várja kis csapatunkat. Szállásaink hegyi menedékházakban lesznek, hálózsák szükséges. Csomagjainkat teherhordók szállítják, nekünk csak egy kis hátizsákra lesz szükségünk a napi túrák során. Teljes ellátást biztosítunk a program során, berber szakácsunk csak a mi csoportunk részére készíti az arab specialitásokat. A napi gyaloglások nem túlságosan hosszúak, de számítani kell néhány meredekebb emelkedőre.
Időjárás: 
Mivel utazásunk során tengerparti, sivatagi és hegyvidéki térségeket egyaránt érintünk, változékony időjárásra kell számítani. Az óceán parton, nyáron 30°C körüli hőmérsékletre, esetenként felhős időre számíthatunk. Marrakech környékén és az Atlaszon túli területeken ennél melegebbre lehet számítani (25°C - 30°C körül). A hegyek között egy hirtelen zápor, jégeső, havazás is bármikor könnyen előfordulhat, azaz meleg ruha, esőkabát is feltétlen legyen nálatok!
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kilogramm.
Vízum: 
Az Európai Unió lakosainak, csak érvényes útlevélre van szükségük a marokkói beutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.1
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.2
<név nélkül>
Sukoró
2015. okt. 28
4.2
Marokkó természeti kincsei lenyűgözőek; az Atlasz, Ait-Benhaddou környéke, a Dades-völgy és Todra-szurdok, a sivatag.
A Toubkal mászás remek élményt nyújtott és aznap az időjárás is kegyes volt hozzánk. Sajnáltam, hogy a hegyen kevés időt töltöttünk. Még az eredeti program kiírás szerinti időt is kevésnek találtam, de a módosítottat még annál is kevesebb volt sajnos.
A Marrakeshben eltöltött időt szerintem le lehetett volna rövidíteni és Fez meglátogatása sem jelentett számomra akkora többletet, mint amit egy hegyi túra jelentett volna az Atlaszban. Annak tükrében pláne, hogy sajnos a legnagyobb bőrcserző műhely építési munkálatok miatt nem volt látogatható Fezben.
Az időjárással nem volt szerencsénk, talán egy másik időszak választása szerencsésebb lenne erre az utazásra. A másik időpont választással a több napos áldozati ünnep is elkerülhető lenne, ami kulturális élményként természetesen nem mindennapi tapasztalást jelent, főként azok számára akik a kulturális élményért utaznak elsősorban az országba.
Rózsa
Budapest, VII. kerület
2015. okt. 7
4.8
Nagyon jól éreztem magam, és nagyon jól volt összerakva a program.
Köszi Peti a túravezetést! :-)
<név nélkül>
Monor
2015. okt. 4
4.4
Az utazás során nagyon sok élménnyel gazdagodtam. A szervezéssel, túravezetéssel teljesen meg voltam elégedve. A program, szállás, utazás is jó volt.
Rita
Solymár
2015. okt. 15
4.6
<szöveg nélkül>
Attila
Budapest, XIII. kerület
2015. okt. 12
4.4
<szöveg nélkül>
Edit
Budapest, VIII. kerület
2015. okt. 11
4.4
<szöveg nélkül>
Andi
Győr
2015. okt. 8
4.4
<szöveg nélkül>
Kata
Dunakeszi
2015. okt. 8
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!