Marokkó mesés kincsei

5 napos körutazás Marokkóban

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzolnak.

FőoldalAfrikaMarokkóMarrakeshMarokkó mesés kincsei

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, transzfert, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást a repülőtéri illetékre.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. NAP: BUDAPEST – BÉCS – MARRAKES
Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban indu­lás Budapest Airport Hotel elől Bécsbe, mivel Budapestről nincs közvetlen járat Marokkóba, csak hosszú várakozásos átszállással. Repülés Bécsből közvetlen járattal. Érkezés délután Marrakesbe, majd transzfer a ****-os szállodába. Még délután megkezd­jük az ismerkedést a „Dél gyöngyeként” emlegetett város­sal. Ellátogatunk a Jemaa El Fna térre, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, költőkkel, zenészekkel, kígyóbűvölőkkel, és akrobatákkal, akik elképesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacso­ránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az ezer­egy éjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicionális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gaszt­ronómia finomságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MARRAKES – BENI MELLAL
Reggelit követően városnézés Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapí­totta a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a leg­népesebb egész Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztőhöz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkot­nak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Ellátogatunk a Marrakes Múzeumba, ahol érdekes régészeti lele­teket tekinthetünk meg. A Medina felfedezését a Soukok negyed­ével folytatjuk, mely az egyik legérdekesebb látnivaló. A Souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparo­sok alakítottak ki századokkal ezelőtt. A nap egyik érdekes látni­valója a Majorelle kert. Ezt is megtekinti a csoport. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BENI MELLAL – FES
Reggeli után transzfer Fesbe. Útközben megállunk a Borj Nord erődnél, ahonnan páratlan kilátás nyílik Fesre. Ezt követően tovább folytatjuk utunkat a legrégibb Királyi Városba. Elsőként a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óvá­ros egész Marokkóban. A hatalmas városkapuk mellett a külön­böző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazekasok, bőrdíszművesek, bőrfes­tők, kőfaragók stb... Közvetlen a sikátorokban dolgozzák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyamatoknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. A renge­teg látnivaló közül talán a Bou Inania Madrasa van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legki­finomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

4. NAP: FES – RABAT – CASABLANCA
Reggel indulás Rabatba, a fehér Királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk a Mór Kávézóba is, hogy megkóstol­juk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építészet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatal­mas épületben. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohammed térre, amely a város szíve. Szállásunk ezen az estén Casablancában lesz.

5. NAP: CASABLANCA – MARRAKES – BÉCS – BUDAPEST
Reggeli után pár órás utazással érkezünk vissza Marrakesbe. Ezt követően szabadprogram a városban, amikor lesz lehető­ség még emléktárgyakat vásárolni és kávézni. Ekkor ki tud­ják próbálni a híres arab kávét. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, majd utazás Bécsbe. Érkezést követően transzfer Budapestre.

Szállás

4 csillagos szálloda

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, transzfert, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást a repülőtéri illetékre.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

4 csillagos szálloda

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!