Marmolada csúcsmászás

3 napos magashegyi és via ferrata túra

A Dolomitok legmagasabb pontja, a Marmolada, a maga 3343 méterével csúcsosodik a Fedaia-tó fölé. Méltán híres sípályáiról, de közkedvelt célpontja a hegyek szerelmeseinek is. Ne hagyd ki ezt a kalandot, amely pazar mászó élménnyel, elképesztő panorámával fog rabul ejteni, gleccser szakasza, pedig ízelítőt ad a felszereléses magashegyi túrázásból.

FőoldalEurópaAlpokDolomitokMarmolada csúcsmászás

Max. 5 főig lehetőség van kisbuszos utazásra, felár ellenében, ezt jelentkezéskor jelezheted!

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 3-4 fővel)
- profi magashegyi felszerelés
- maximális odafigyelés, a kis csoportok miatt biztonságosabb,
- rugalmasabb,
- élvezhetőbb.
- kényelmes, szervezett kisbuszos vagy egyéni utazás.

 

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést, valamint a via ferráta és magashegyi felszerelések bérleti díját,

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas továbbá az útlemondási biztosítást, és a felvonó árát.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
14 fő

Nehézség:

Ezt a túrát olyanoknak ajánljuk akik már jártak előzőleg via ferratas utakon!

A via ferrata, vagy németül klettersteig mesterségesen kiépített sziklautat jelent, ahol a meredek szakaszokon drótkötelek, fémlétrák és lépések segítik a turisták haladását. A via ferráta során speciális biztosító eszközökkel haladunk előre, melyek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és folyamatosan figyelemmel kísérik. A Marmolada mászás C/D nehézségű, olyan emberek jelentkezését várjuk, akiknek nincs tériszonyuk, próbálták már a via ferrátázást és átlagosan sportos életmódot folytatnak. Ha állóképességedet rendszeresen edzed (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi túrát. A vezetők utasításait a hegyen mindenkinek be kell tartania saját és társai biztonsága érdekében. Túráinkon kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható.

» Ismerettő a via ferráták nehézségéről. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!
 

1.nap - Budapest, Fedaia-tó parkoló (2074m), Fiacconi menedékház (2626m)
Hajnalban indulunk Olaszország felé, hogy az estét már a Fiacconi menedékházban töltsük és felkészülünk a geleccseren a holnapi csúcsmászásra.

2. nap - Fiacconi menedékház, Marmolada (3343m), Fiacconi menedékház
Egész napos kemény túra a Marmolada 3343 méteres csúcsára.

3. nap - Fiacconi menedékház, Fedaia-tó parkoló, Cortina d' Ampezzo, Budapest
Reggel összepakoljuk felszerelésünket, leereszkedünk a parkolóba és haza felé vesszük az irányt.

További információ

Szállás

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson vagy 2 ágyas szobákban töltjük az éjszakát. A szállás a helyszínen fizetendő, az igényelt szobatípust jelezd irodánknak! A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Vékony hálózsák szükséges. 

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok via ferrata - 5 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Fedaia-tó parkoló (2074 méter), Fiacconi menedékház (2626 méter)

Reggel 03.40-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 04.00-kor. A délutáni órákban érkezünk meg Fedaia-tó melletti parkolóba. Felszereléseinket magunkhoz véve, felvonóval érjük el szállásunkat, a Fiacconi menedékházat, ahol két éjszakát töltünk. Szállásunk elfoglalása után felballagunk a ház feletti glecsserre ahol rövid oktatás keretében megismerkedünk a gleccser járás alapvető szabályaival, felszereléseink biztonságos használatával, és túrára indulunk a gleccser izgalmas részein. A kora esti órákban térünk vissza szállásunkra és a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük hogy felkészüljünk másnapi nagy túránkra. Menetidő: 2 óra; szintkülönbség: fel 250 méter, túratáv: kb. 3 km.
Szállás: menedékház

2. nap: Fiacconi menedékház, Marmolada (3343 méter), Fiacconi menedékház

Korán kelünk, hiszen nagy nap a mai, a Dolomitok legmagasabb csúcsának megmászása a cél. Kezdetben köves ösvényen haladunk, majd egy firnes, havas mezőn átkelve érjük el a Marmolada nyugati gerincén végighúzódó ferráta beszállását. Fantasztikus kalandban lesz részünk a végig nagyszerű panorámát nyújtó, izgalmas létrákkal tarkított, jól biztosított úton. A hegy tetején lévő jégsapkán keresztül jutunk a csúcskereszthez, ami csodálatos kilátással bír a közeli 3000 méteres Dolomitok havas ormaira. Itt rövid pihenőt tartunk, majd magashegyi felszerelésünkben ereszkedni kezdünk. Egy rövid ferrátás részt magunk mögött hagyva pillantjuk meg a gleccsert, ahonnan kis csoportokban indulunk tovább. Délután érkezünk vissza a Fiacconi házhoz, ahol az édes pihenés és a megérdemelt hideg sör vár ránk.
Menetidő: 6-6,5 óra; szintkülönbség: fel/le 800 méter, túratáv: kb. 8 km, via ferráta nehézsége: C
Szállás: menedékház

3. nap:Fiacconi menedékház, Fedaia-tó parkoló (2074 méter), Trincee ferrata (2642 méter), Pozza di Fassa

Reggeli után leereszkedünk a hegy lábánál lévő parkolóba. Haza felé úton lehetőség van megtekinteni a Dolomitok szívét Cortina d' Ampezzo városát.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést, valamint a via ferráta és magashegyi felszerelések bérleti díját,

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas továbbá az útlemondási biztosítást, és a felvonó árát.

Kötelező költségek: 

Felvonó   9 euro
Szállász 15 euro/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

A menedékházas szálláson takarókat biztosítanak, vékony hálózsák azonban szükséges.
A napi túrákhoz egy, 30-35 literes hátizsák használata ajánlott, amibe a személyes dolgokon kívül a ferráta felszerelés is belefér!
Öltözet: merev talpú bőrbakancs (ezen könnyebb rögzíteni a hágóvasat), esőkabát, esőnadrág, meleg ruházat, túranadrág, fejfedő a nap ellen (vékonyabb is a sisak alá), kulacs, fejlámpa, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, via ferrátás kesztyű, papucs vagy szandál a házba, nedves törlőkendő a tisztálkodáshoz. A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A via ferrátás felszerelést, a hágóvasat és a jégcsákányt irodánk mindenki számára biztosítja.
A kempinges szálláshoz sátort és derékaljat hozz magaddal!

Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg vagy kisbusszal utazunk (Max. 5 fő,a jelentkezés sorrendjében). Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed.
 

Szállás: 

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson vagy 2 ágyas szobákban töltjük az éjszakát. A szállás a helyszínen fizetendő, az igényelt szobatípust jelezd irodánknak! A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Vékony hálózsák szükséges. 

Étkezés: 
A túra önellátó, de a menedékházban lesz lehetőséged meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2–8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy 30-35 literes hátizsák lesz nálad, amibe a személyes iratainkat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Krisztina
2013. júl. 29
4.8
Remekül éreztem magam, emlékezetes marad ez az út a számomra. Külön köszönöm, hogy Cinó bácsitól hallottuk a magashegyi túrázás alapjait.
Krisztián
2013. júl. 22
4.8
Köszönjük a kirándulást, remekül éreztük magunkat!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!