Malajzia körutazás Borneóval és szingapúri látogatással

14 napos körutazás Malajziában

Malajziában szerencsésen keveredik a trópusi paradicsom érintetlen világa a modern Ázsia vívmányaival, körutunkat pont ez a keveredés teszi sokszínűvé. Au utazás elején ellátogatunk a hajdan világhírű és stratégiai jelentőségű gyarmati városkába, Malakába, ahol a holland és portugál kolonizáció emlékei világörökségi védettséget élveznek, majd ennek ellentéteként, Kuala Lumpur modern üvegpalotái között sétálhatunk. Borneón Kuching városába repülünk, s ellátogatunk a világhírű Orángután Rehabilitációs Központba.

-6%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalÁzsiaIndonéziaBaliMalajzia körutazás Borneóval és szingapúri látogatással

A 530 000 Ft/fős alapár minimum 16 fő jelentkezése esetén érvényes.
10-11 fő között az alapár 620 500 Ft/fő
12-13 fő között az alapár 584 900 Ft/fő
14-15 fő között az alapár 555 500 Ft/fő
Kérjük foglalás előtt egyeztessen kollégáinkkal!

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel a programban leírt vagy azonos kategóriájú szállodákban, félpanziót (reggelit és vacsorát, szept. 5-én, 9-én és 11-én ebédet is), a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket, helyi idegenvezető és magyar utaskísérő díját, a turisztikai adót.

Alapár nem tartalmazza

Borravalókat a helyi idegenvezetőknek, sofőröknek (kb. 70 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum 16 fő

1. nap Budapest – Doha – Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a Qatar Airways járatával 17:30-kor, érkezés Dohába 23:45-kor. Átszállás a Kuala Lumpur felé tartó járatra, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Kuala Lumpur – Malaka
Megérkezés Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba délután 15:00-kor. Buszba szállás, majd a repülőtérről kb. 2 órás buszos utazás Malakkába, a világhíres, stratégiai jelentőségű gyarmati városkába (világörökségi védettséget élvez), ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékei mellett beleshetünk a vidéki Malajzia társadalmába. Megérkezés után esti séta a városban. Vacsora egy maláj, hagyományos ételeket kínáló étteremben. Szállás Malakkában (Hotel Puri Melaka 3*+, 1 éj).

3. nap Malaka – Kuala Lumpur
Reggeli után Malakka másik arcát is megmutatja nekünk. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Malakkát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a kelet-indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Így európai műemlékeket is találunk a jobbára kínaiak által "kezelt" városkában: Holland-tér, Óratorony, Viktória Királynő szökőkútja, Stadthuys (városháza), a holland Krisztus-templom, Xavéri Szent Ferenc-templom, Holland-temető, Malakka Klub, Porta De Santiago, Szent Pál-templom. A városnézés után utazás Malakkából Kuala Lumpurba, megérkezés után a főváros nevezetességeit tekintjük meg: a Függetlenség tere, Királyi Palota, Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Mecset, Vasútállomás, Royal Selangor Club, Szent Mária-katedrális, Abdul Szamad szultán nevét viselő, jelenleg főbírósági épület, a Petronas ikertornyok. Vacsora és szállás Kuala Lumpurban (Hotel Royal 4*, 1 éj).

4. nap Kuala Lumpur – Batu-barlangok – Cameron-felföld
Reggeli után (08:30) indulás a valaha kedvelt brit üdülőhelyre, a Cameron-felföldre. Útközben megálló a Batu-barlangoknál, ahol Malajzia legfőbb hindu zarándokhelye található. A 100 méter magasan elhelyezkedő szentélyek bejárásához 272 lépcsőfokon kapaszkodunk fel. A Batu-barlangokat évente egyszer, a Thaipusam fesztivál alkalmával 1,5 millió hívő keresi fel. Később továbbutazás észak felé, megálló egy kosárszövő falunál és a Lata Iskandar vízesésnél, ahol a víztömeg 25 m magasból zúdul alá. Szállás az 1500 méter magas felföldön (Strawberry Park Resort 4*, 2 éj).

5. nap Cameron-felföld
Reggeli után terepjárós utazás a 2032 méter magas Gunung Brinchang kilátójához, a Cameron-felföld legmagasabb pontjára. Kirándulás a trópusi felhőerdőben, később leereszkedés a vidék legnevesebb teaültetvényére (Sungei Palas Boh állomásra), ahol kóstolót kapunk a helyben termesztett teából és egy rövid teagyári sétát is teszünk. Később egy virágfarm és egy zöldségkert felkeresése. Délután kirándulás (piknikebéddel) a hegyekben, mely során fotós megálló egy vízesésnél és egy Semai törzsi faluban (a Semai a Maláj-félsziget legnagyobb bennszülött népcsoportja). A nap végén séta egy helyi piacon. Szállás a felföldön.

6. nap Cameron-felföld – Kuala Lumpur repülőtér – Kuching
Reggeli után visszautazás Kuala Lumpurba (4 óra), ahol egyenesen a repülőtérre érkezünk, s egy belföldi járattal utazunk Borneóra, Kuchingba. Borneó szigete, melyen Malajzia Indonéziával és Brunei szultanátusával osztozik, a felfedezők és természetbúvárok kincsestára. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, változatos hegységeiben különleges barlangokat és ökoszisztémát találhatunk, a következő napok programjai során ezekből a kincsekből kapunk ízelítőt. Kuchingban transzfer a szállodába, az éjszakát Kuchingban töltjük (Hilton Kuching 5*, 2 éj).

7. nap Kuching – Semenggoh Orángután Központ
Reggeli után kirándulás a Semenggoh Orángután Központhoz. A bájos vöröses majmok mellett medvék, orrszarvúmadarak és számos fogságból szabadult, védett vadállat is található a parkban. Délután visszautazás a városba, városnézésre indulunk Kuchingban, Sarawak tartomány fővárosában. Sétálunk a kínai negyed jellegzetes házai között, betérünk a Tua Pek Kong kínai templomba, és megtekintjük a 19. század végén épült Margherita erődöt, mely a kalózok támadásai ellen nyújtott biztonságot. Látogatást teszünk a Sarawak-folyó partjára épült Astana palota kertjében, mely Sarawak kormányzói székhelyeként szolgált. Séta a színes helyi piacon és betérünk a Sarawak Múzeumba is, ahol a helyi, bennszülött törzsek népművészetéből, építészetéből láthatunk színvonalas kiállítást. A városnézés után Visszautazás a városba, szállás Kuchingban.

8. nap Kuching – Gunung Mulu Nemzeti Park
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elutazás a Gunung Mulu Nemzeti Parkba (10:05 – 11:40). A másfél órás repülőút után transzfer a szállodába. A világörökségi védettséget élvező parkot sokan keresik fel gyönyörű természeti értékei és gazdag élővilága miatt. A park karszt hegységeiről, esőerdeiről, barlangrendszereiről híres. Sarawak tartomány emblémája, a szarvcsőrű madár is itt őshonos, de ha szerencsénk van, borneói maláj medvével, muntyák szarvassal, hosszúfarkú makákókkal, gibbonokkal is találkozhatunk. A délután folyamán kirándulás a Lang-, és az Őz-barlangokhoz. Séta a parkban (1500 virágfaj, 170 féle vad orchidea és számtalan állatfaj közül sokat megpillanthatunk). Népszerű a 12 itt élő denevérfaj megfigyelése, az esti sétánk alkalmával tanúi lehetünk, ahogy napnyugta környékén több millió denevér vadászni indul a nemzeti park barlangjaiból. (Szállás: Mulu Marriott Resort 5*, 2 éj).

9. nap Mulu
Reggeli után csónakkirándulás két híres barlanghoz (Szél- és Tisztavíz-barlangok). Ezt követően piknik ebéd és pihenés a nyári kunyhókban. Később visszautazás a szállodába, szállás a Mulu Nemzeti Parkban.

10. nap Mulu – Kuching – Damai Beach
Délelőtt pihenés. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Muluból Kuchingba (15:30 – 17:05). Kuchingból transzfer Damai tengerpartjára, pihenés, vacsora és szállás Damai Beach-en (Damai Beach Resort 4*, 2 éj).

11. nap Damai Beach – Bako Nemzeti Park
Reggeli után elutazás a Kuchingtól mindössze fél óra buszútra található Bako Nemzeti Parkba. A tengerparti terület központjához csónakokkal érkezünk. A páratlanul változatos Bako élőhelyeinek felfedezésére szánjuk a napot. Kirándulásunk első szakaszán esőerdő, tengerparti szélfútta sziklacsodák és páfrányerdő vár ránk. Az izgalmas húsevő növények és kancsókák mellett a park másik különlegessége, hogy mangróve-erdeiben az egyedül Borneón őshonos, Proboscis (nagyorrú) majmokkal is találkozhatunk. A nagyorrú majmok mellett hosszúfarkú makákók, ezüstfülű majmok, gyíkok, őzek és vaddisznók is élnek a Nemzeti Parkban. A nap végén visszautazás Damai Beach-re, vacsora és szállás.

12. nap Damai Beach – Kuching – Szingapúr
Reggeli után lazítás, pihenés a tengerparti szállodában. Délután ebéd, majd transzfer a kuchingi repülőtérre, elutazás Szingapúrba (20:50 – 22:20). Szingapúrban transzfer a szállodába, szállás. (Park Farrer vagy Peninsula Excelsior 4*, 1 éj)

13. nap Szingapúr
Reggeli után városnézés Szingapúrban: séta a "Kis India" nevű városrész színpompás utcáin. A következő megálló a régi városközpont "gyarmati szíve", ahol rövid séta a városjelképek között is számon tartott Merlion oroszlánszoborhoz és az Espalanade színházhoz. Átutazás az üzleti negyeden a legöregebb hindu templomhoz: Sri Mariamman templom. A délelőtt hátralevő részében sétát teszünk a Nemzeti Orchidea Kertben. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre (Felvonós átkelés panorámával az öbölre), látogatás a Szingapúr történetét bemutató interaktív bemutatóközpontban (Images of Singapore), később a víz alatti világot (Underwater World) fedezhetjük fel a világ egyik legpompásabb akváriumában. Naplemente után pedig a „tenger dala” című fény és hangjátékot csodálhatjuk meg. A programok után vacsora Szingapúrban, majd késő este transzfer a repülőtérre.

14. nap Szingapúr – Doha – Budapest
Éjszaka 02:20-kor indulás Szingapúrból, érkezés Dohába 04:55-kor. Dohából indulás Budapestre 08:20-kor, megérkezés Budapestre 12:55-kor.

Szállás

Malakkában: Hotel Puri Melaka 3*+
Kuala Lumpurban: Hotel Royal 4*
Kuchingban: Hilton Kuching 5*
Mulu Marriott Resort 5*
Damai Beach-en: Damai Beach Resort 4*
Park Farrer vagy Peninsula Excelsior 4*

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel a programban leírt vagy azonos kategóriájú szállodákban, félpanziót (reggelit és vacsorát, szept. 5-én, 9-én és 11-én ebédet is), a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket, helyi idegenvezető és magyar utaskísérő díját, a turisztikai adót.

Alapár nem tartalmazza: 

Borravalókat a helyi idegenvezetőknek, sofőröknek (kb. 70 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és illetékek, borravalókat a helyi idegenvezetőknek, sofőröknek (kb. 70 USD/fő).
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalókat a helyi idegenvezetőknek, sofőröknek (kb. 70 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 70 USD/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Kuala Lumpurba.

Szállás: 

Malakkában: Hotel Puri Melaka 3*+
Kuala Lumpurban: Hotel Royal 4*
Kuchingban: Hilton Kuching 5*
Mulu Marriott Resort 5*
Damai Beach-en: Damai Beach Resort 4*
Park Farrer vagy Peninsula Excelsior 4*

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (reggelit és vacsorát 5., 9. és 11. nap ebédet is).
A területről: 
Malajzia délkelet-ázsiai ország az Egyenlítő közelében, tizenhárom államból és három szövetségi területből álló államszövetség. A Maláj-félsziget tengelyében sűrű erdőkkel borított hegység húzódik, amelyet nyugatról parti síkság övez. Borneó sziget partvidékét síkságok tagolják, amelyekből dél felé hegységek, fennsíkok emelkednek ki. Legmagasabb pontja: Kinabalu (4101 méter). Az eredeti növénytakaró trópusi erdő. Jelenleg a terület 59%-át borítja erdő. Szingapú független ország, városállam Ázsia délkeleti részén. Az ország főszigetét északról a 900 méter 1,5 km széles Johori-szoros választja el Malajziától, vagyis a Maláj-félszigettől. A sziget déli részét a Malaka-szoros hullámai mossák, amelyben közel 60 kis sziget áll szingapúri fennhatóság alatt.
Időjárás: 
Egyenlítői éghajlaton fekszik, ahol az évi 2400 mm csapadék az átlagos. A statisztikák szerint mindössze két fok átlagos eltérést tapasztalhatunk a januári és a júliusi középhőmérséklet között. Az esős évszak novembertől januárig tart, amikor az európai embereknek sokszor meg kell küzdeniük a magas páratartalommal.
Vízum: 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Kötelezően beadandó védőoltás nincs. Ajánlott a Hepatitis A+B kombinált védőoltás.
Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!