Magas-Tátra hosszú hétvége

3 napos gyalogtúra

Túra a Kárpátok bércein: hétvégi kikapcsolódás Európa legkisebb magashegységében. Ellátogatunk a Csorba-tóhoz, túrázunk a Kis Tarpataki-völgyben megnézzük a híres Tarpataki vízeséseket majd végezetül ellátogatunk a Zöld-tavi menedékházba.

FőoldalEurópaTátraMagas-Tátra hosszú hétvége

Alapár tartalmazza

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, valamint a biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30 - 46 fő

Nehézség:

Az egésznapos túrához megfelelő állóképesség szükséges, más nehezítő körülmény nincs, az útvonal végig jól kiépített turistaúton vezet.

1. nap - Budapest, Csorbató, Poprádi-tó, Csorbató, Ótátrafüred
Kora reggel indulunk Budapestről, találkozó 5.45-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 6 órakor. Dél körül érkezünk meg Szlovákia legmagasabban fekvő településére, a Magas-Tátrában lévő Csorbatóra (1335 méter). Innen nem túl nehéz, de látványos gyalogtúrára indulunk a Poprádi-tóhoz. A túraösvény csodaszép fenyves erdőben kígyózik a tóparton lévő Horský hotelig. Innen, ha van kedvünk és erőnk, elsétálhatunk a tavat megkerülve a Szimbolikus-temetőhöz, amely a Tátra örök birodalmában bolyongó lelkeknek állít emléket. Mielőtt visszaindulnánk a már ismert ösvényen Csorbatóra, a menedékházban egy kis pihenőt tartunk, körülöttünk a Tátra sziklás csúcsai magasodnak. A túra után a hegység lábánál fekvő szállásunkra utazunk.
Szállás: vendégház
Távolság: 8 km, szintemelkedés fel: 350 méter, le: 350 méter.

2. nap - Ótátrafüred, Tarajka, Bilíkova menedékéház, Kis-Tarpataki-völgy, Téry ház
Reggeli után elindulunk a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékházához. A Téry Ödönről elnevezett menedékház káprázatos természeti környezetben, hegyek ölelésében fekszik. Ösvényünk a Kis-Tarpataki-völgyben kígyózik felfelé, kezdetben fenyves erdőben, majd sziklás, jól járható hegyi ösvényen. Ebédidőben érkezünk meg a Téry-házba. A menedékház éttermében kipróbálhatjuk a tátrai hegyi-konyha finomságait.
Ebéd után még sétálunk egyet a menedékház környékén, majd túravezetőnk kalauzolásával a már ismert ösvényen visszaereszkedünk a Bilíkova menedékházba a híres Tarpataki vízesések érintésével.
Szállás: vendégház
Ellátás: reggeli
Távolság: 12 km, szintemelkedés fel, le: 750 méter.

3. nap - Ótátrafüred, Fehérvíz-forrás, Zöld-tavi menedékház, Kopa-hágó
Szállásunkról a Fehérvíz-forráshoz utazunk (Biela voda), amely Tátralomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk el a Késmárki Fehérvíz-völgyön (Dolina Kežmarskej Bielej vody).
Utunk fenyves erdőben halad, 2,5 -3 óra gyaloglás után érkezünk meg a Zöld-tavi menedékházhoz. Az 1551 méteren fekvő Zöld-tó környéke ideális kirándulóterep, a környező zárt völgyekben sokáig megmarad a hó és a jég, így a téli sportok szerelmesei is előszeretettel látogatják. A menedékházzal szemközt emelkedik a Tátra legmagasabb függőleges sziklafala, a Wéber (900 méter), a gigantikus Karbunkulus-torony, a Zerge- és a Fehér-tavi - csúcs. A menedékház éttermében megebédelünk, majd rövid pihenő után a piros jelzésen folytatjuk utunkat a Fehér-tóig (1615 méter), s tovább Fehérvíz -forrráshoz, ahol buszunk vár. Az esti órákban érkezünk Magyarországra.
Ellátás: reggeli
Távolság: 16 km, szintemelkedés fel: 850 méter, le: 850 méter.
 

További információ

Szállás

Az utazás két éjszakáját a Magas-Tátra lábánál fekvő panzió szobáiban töltjök, Tatranská Lesnán.  A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyágyas felár: 10.000 Ft / 2 éj
 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz - 1 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, valamint a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs.
Várható költőpénz szükséglet: 
30 - 70 Euro
Előleg: 

13.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

19.500 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Kis hátizsák, magasszárú túrabakancs, réteges túraöltözet, eső- és szélálló kabát, napszemüveg, sapka, egész napra elegendő mennyiségű étel és ital, fényképezőgép, fejlámpa, esetleg túrabot.

Egyebek
Kiutazás: 

légkondícionált autóbusszal.

Szállás: 

Az utazás két éjszakáját a Magas-Tátra lábánál fekvő panzió szobáiban töltjök, Tatranská Lesnán.  A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyágyas felár: 10.000 Ft / 2 éj
 

Étkezés: 
Az utazás alatt csak a reggeliket biztosítjuk, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszer vásárlásra, éttermi étkezésre. Tátrai túráink során több menedékházat érintünk, ahol megebédelhetünk. Szállásunkon étterem működik, ahol vacsorázhatunk. A szlovák árszint hasonló az itthon megszokotthoz.
Időjárás: 
Magas-tátrai túráink során változékony időjárásra kell számítani. Szeptember és október a legjobb időszak a túrázásra a stabil időjárási körülmények miatt. Napközben 12-18 C fokra, naplemente után 10 C fok alatti hőmérsékletre kell számítani. A magasabb területeken előfordulhat 0 fok alatti hőmérséklet is!
Csomagolás: 
Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!