Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m)

1 napos hágótúra a Magas-Tátrában

A Magas-Tátra legszebb, legnépszerűbb, de egyúttal legnagyobb technikai felkészültséget is igénylő hágója, a Kis- és a Nagy-Tarpataki-völgy között fekvő Vörös-torony-hágó. Igényes, táji szépségekben és technikai nehézségekben bővelkedő magashegyi túra a Magas-Tátra hatalmas sziklafalai alatt, melynek során tavak sorát érintve kóstolhatunk bele a tátrai túrázás szépségeibe. A Tátra hágótúrái közül ez a túra a legigényesebb, de ehhez mérten az élmények is garantáltak!

FőoldalEurópaTátraMagas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m)

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést,

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Csúcstúra nehézségű hágótúra. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt meghódíthatod a Tátra legnépszerűbb, ezáltal legforgalmasabb hágóját. Fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott (a hágó alatt igényes, hosszú láncos szakasz). Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség és táv miatt – előzőleg ajánlott egy hasonló terepen történő bemelegítő túra. Magashegyi, sziklás terepen, láncokkal biztosított sziklafalon biztonsággal mozgóknak ajánljuk.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Ótátrafüred. Tarajka, Kis-Tarpataki-völgy, Vörös-torony-hágó, Nagy-Tarpataki-völgy, Tarajka. Ótátrafüred, Budapest.

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén a korcsolyapályánál, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Ótátrafüredre, ahonnan fogaskerekűvel jutunk fel a Tarajkára, 1284 méter magasságba. Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk a Kis-Tarpataki-völgybe. Útközben elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés előtt, majd a zöld jelzésre térve érintjük a Zamkovszky-menedékházat (1475 m). Kb. 3 óra elteltével érkezünk meg az Öt-tavi-katlanban álló Téry-menedékházhoz (2015 m), amely a Magas-Tátra legmagasabban fekvő, egész évben nyitva tartó menedékháza. A menedékháznál egy rövid pihenő és frissítő után tovább indulunk a Tátra talán legforgalmasabb magashegyi hágója, a Vörös-torony-hágó (2352 m) felé. A hágóba vezető meredek sziklafal utolsó néhány tucat méterét láncokkal biztosított útvonalon küzdjük le. A hágón átkelve annak másik, Nagy-Tarpataki-völgy felé eső oldalán tartott rövid pihenő után tovább indulunk a Hosszú-tavi menedékház (1960 m) felé, ahol ezúttal már hosszabb pihenőt tartunk, majd elindulunk lefelé, a Tarajka, onnan pedig siklóval Ótátrafüred felé. Budapestre várhatóan a késő esti, éjszakai órákban érkezünk.

Túratáv 17 km, szintkülönbség kb. 1180 méter fel és le, a menetidő 9-10 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Siklóvasút a Tarajkára (2019-ben 11 €/fő).

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

A túra csak túrabakancsban teljesíthető! 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, kényelmes túraöltözet, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az utbaeső menedékházakban lehet meleg ételt-italt vásárolni.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja.
Csomagolás: 
20-25 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
22 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Gábor
Budapest
2017. okt. 4
4.8
Örülök neki, hogy sikerült ide is eljutnom. Nagyon tetszett a túra, ahogy az összes eddigi is. A túravezetők szakértelme továbbra is tökéletes.
Borbála
Budapest, XIX. kerület
2017. szep. 13
5.0
Szoros, de teljesíthető volt a program, jól együttműködő túravezetőkkel. Ajánlom bárkinek, aki szereti a magas hegyeket.
Kerekes Zsuzsa
Budapest, II. kerület
2017. szep. 12
5.0
Végre egy Magas Tátra tura összejött amikor az idő ideális volt. Bizony kemény tura, de a látvány mindent kárpótolt. A túravezetők nagyon jól összetartották a csapatot, kellett is, hogy egy nap alatt a hágó mászást meg lehessen csinálni.
Folytatjuk !!!! :-)
Anna
Budapest, IX. kerület
2017. szep. 11
4.8
Első túrám volt az utazom.com szervezésével, nagyon jó volt, megyek máskor is!
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2017. szep. 11
5.0
Köszönöm a végtelen profizmust a szervezéstől kezdve egészen a hazaérkezésig.
Kifogástalan volt most is minden, mind eddigi utazásaim során mindig.

Lucia
Budapest, III. kerület
2017. szep. 11
5.0
Minden kiváló volt. Segítőkész túravezetők, izgalmas útvonal és még az időjárással is szerencsénk volt.
Fanni
Csobánka
2016. szep. 12
5.0
Voltam már egy pár magas Tátrai túrán, de ez lett a kedvencem. Nagyon élveztem. Gyönyörű volt a táj és persze a hangulat is nagyon jo volt. Remélem a következő túra is ilyen jol fog sikerülni.
Barkaszi Gabriella
Budapest, VII. kerület
2016. szep. 12
5.0
Picit hosszú volt,de tökéletes volt minden☺
Komáromi Ferenc- koma-
Érd
2016. szep. 12
5.0
Az egyik legszebb Magas Tátra túrám volt!
A szervezés-a túravezetők-a túra útvonal....."5" csillag!
Csodálatos tavak-kilátás-Vörös Torony hágó láncos rész fantasztikus!
Ajánlom mindenkinek!

tamás
Budapest, XVI. kerület
2015. szep. 12
5.0
Ezen a túrán is nagyon jól éreztük magunkat! :)
Még sok ilyen és ehhez hasonló túrát szeretnénk! :)
Üdv:Tamás és Évi
Edit
Székesfehérvár
2015. szep. 10
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, bár több pihenővel még jobb lett volna :) Sajnos a nagy köd miatt keveset láttunk a gyönyörű tájból, így a jövőben tervezzük a visszatérést napsütéses időben :) A láncos rész számunkra újdonság volt, de azt hiszem könnyedén teljesítettük (főleg hogy nekem már ilyen magasságban tériszonyom van, még jó hogy a köd miatt nem láttam mi van alattam mikor felértünk)
Még egyszer köszönjük ezt a szép túrát, egy élmény volt!

Kornél
Székesfehérvár
2015. szep. 10
4.8
A kissé barátságtalan idő ellenére nagyon jól éreztük magunkat!
Zsolt
Bp
2015. szep. 10
5.0
Köszönjük.
Gábor
Budapest, XIV. kerület
2015. szep. 8
5.0
Túravezetők mint mindig most is kedvesek, segítőkészek és profik voltak.
<név nélkül>
Budapest, XIX. kerület
2015. szep. 8
5.0
Nagyon tetszett a tura, az idojarassal is nagy szerencsenk volt. A turavezetok jol szerveztek meg a napot, jol osztottak be az idot, jo tempoban haladtunk. A Voros-torony-hago gyonyoru volt. Igaz jol elfaradtunk a tura vegere, szivesen mennek ujbol erre a turara.
Éva
Herceghalom
2015. szep. 7
5.0
Nagyon tetszett a túra. Szuperek voltak a túravezetők. Sok hasznos/érdekes információval láttak el az út során.
Gábor
Székesfehérvár
2015. szep. 7
5.0
Tökéletes szervezés kiváló túravezetőkkel. Ismét nem csalódtunk. Nagyon jó túra volt. Le a kalappal az iroda és a túravezetők elött.
MÓNIKA
Budapest, III. kerület
2015. szep. 7
5.0
Nagyon tetszett a túra, a túravezetőkkel maximálisan elégedett vagyok...a túra olyan fárasztó volt, amilyenre számítottam, de ez a kaland kárpótolt érte :)
György
Dunakeszi
2015. szep. 7
5.0
szokásos: minden remek
Ágota
Hajdúböszörmény
2016. szep. 8
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!