Madeira felfedezése

5 napos kirándulás, városnézés a festői Madeirán

A festői szépséggel bíró Madeiran bejárjuk az Örök Tavasz szigetének legszebb tájai, a páratlan élményt nyújtó a Jardim do Palace díszes kertjét, a sziget legmagasabb csúcsát Pico Ruivo -t, de túrázunk a festői Sao Lourencio félszigeten, megcsodáljuk az óceánt Cabo Girao csodálatos szirtfokáról, felfedezzük a legszebb levada-túrát. Madeira zöldellő hegyeiben vagy az óceán partján gyönyörködhet a páratlan természeti szépségekben. Utunk során Madeira konyhaművészetének megismerésére is kiemelt figyelmet fordítunk, megkóstoljuk a sziget egyedi ízeit.

FőoldalEurópaPortugáliaMadeiraFunchalMadeira felfedezése

A repülőjegy ára jelen pillanatban (2023.09.01.) 100.000 Ft körül várható.

Alapár tartalmazza

- a program szerinti utazást kisbusszal Madeira szigetén
- 4 éj szállást reggelivel (3 *)
- a programszervezést
- és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

- a repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő járatára Budapest - Funchal - Budapest útvonalon,
-  az útasbiztosítást,
-  útlemondási biztosítást, Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!
- az egyéb étkezést,
- a fakultatív programok árát
A repülőjegy vásárlásban teljes körü segítséget nyújtunk, út indítás esetén a repülőjegy vásárlást ígény esetén irodánk intézi!
Az aktuális árakról itt tud tájékozódni: utazom.com/repulojegy.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 7 fő

Szállás

Elhelyezés Funchalban 4 éjszakára 3*-os szállodában 2 ágyas fürdőszobás elhelyezéssel.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

 

1.nap: Budapest - Funchal,

Ezen a napon Budapestről Madeira fővárosába, Funchalba repülünk. Az esti órákban érkezünk szállásunkra. Az est hátralévő részében rövid sétát teszünk a közelben, a hangulatos éttermek egyikében belekostolhatunk a helyi ízekbe.

2.nap: Ponta de São Lourenço - Funchal botanikus kert, piac

Ma könnyű túrát is teszünk Madeira óceán partján. Az első túrán a híres Ponta de São Lourenço csúcsáig tart. Reggel a félsziget kezdeténél található parkolóba utazunk, majd egy jól jelzett túraösvényen, meredek vulkáni sziklák között, látványos partszakaszokon át haladunk Madeira keleti csücskébe. A félsziget csúcsára érve kiváló kilátást élvezhetünk egy merészen a hullámok fölé emelkedő csúcsról. Innen vissza sétálunk a buszunkhoz, majd visszatérünk Funchalba ahol a nap hátralévő részében  felderíthetjük a város feletti Monte településen található csodálatosan szép Jardim do Monte Palace trópusi kertet, tiszteletünket tehetjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál is. A városba vissza ereszkedve meglátogathatjuk a vásárcsarnokot ahol az egzotikus gyümölcsök elképesztő kavalkádját csodálhatjuk, kóstolhatjuk meg!   Táv: 8 km. Szintemelkedés: 300 méter.

3.nap: Funchal - Pico Ruivo - Santana - Funchal - Porto da Cruz

Reggeli után útnak indulunk, mai célunk hogy meglátogassuk Madeira legmagasabb csúcsát. Egy magasan az egykori vulkán vállán található parkolóba utazunk buszunkkal, majd már gyalogosan folytatjuk utunkat. Gyönyörű ösvényen, lélegzetelállító kilátással kísérve, látványos kilátópontokat érintve, végig kiépített ösvényen érjük el a Pico Ruivo alatti menedékházat. Itt megpihenünk, majd a főcsúcs meghódítására indulunk. Az 1862 méter magas csúcsról szinte az egész szigetet láthatjuk, mindenfelé hegyek és az óceán látszik a távolban. Miután kinézelődtük magunkat  leereszkedünk a közelben várakozó autóbuszunkhoz, és leereszkedünk Santana kisvárosába ahol tradicionális Madeirai házakat csodálhatunk meg. Innen rövid utazással érkezünk meg Porto da Cruz kisvárosába ahol az óceán parton búcsúztatjuk a napot. Lehetőség van a helyi rum üzemet meglátogatni, sétálni, vagy fűrdőzni a parti medencékben.
Táv: 7 km. Szintkülönbség: 300 m.

4.nap: Levada Rabacal - Fanal - Ribeira da Janela -Cabo Girão

Reggeli után egy hosszabb utazást követően egy gyönyörű levadát járunk be.  A levadát 18. században építették az ültetvények vízellátását biztosítandó. Az ösvényekről gyönyörű kilátás nyílik  több dübörgő vízesésre és a környező, buja vegetációval borított hegyekre és a mély, zöldellő völgyekre. A szépséges túra egy fantasztikus ösvényen vezet, a lenyűgöző látványt szemlélve képet kaphatunk a Természet erejéről. Innen rövid utazást követően érkezünk a Fanal fennsíkra ahol barangolhatunk egyet a csodálatos misztikus, öreg babérlevelű erdők ligetei között. Még nincs vége napunknak, irány a sziget északi oldala, Ribeira da Janela szikla tornyokkal tarkított gyönyörű vulkanikus óceán partja. Miután kifotóztuk magunkat hazafelé vesszük az irányt de menetközben megállunk a Cabo Girão  híres sziklafalánál ahol megcsodáljuk a panorámát az óceán fölé kinyúló sziklaszirten álló kilátóból. A kilátóponton elkészített fotók és az örökre az emlékeinkbe égett látvány megszemlélése után térünk vissza Funchal városába.
Táv: 12 km. Szintkülönbség: 600 m

5.nap: Funchal - Budapest

Utolsó napunkat  a helyi látnivalók felfedezésével töltjük. A délelőtt folyamán a vállalkozó kedvűekkel hajóra szállunk és delfinlesre indulunk a helyi kikötőből. Fantasztikus érzés a habokból fel felbukkanó delfinek látványa ahogy versenyt úsznak a hajóval vidáman száguldva a vízben. (Figyelem! a program 3 órás!)  Akik inkább a város felfedezését választanák, barangolhatnak a a Zona Velha hangulatos utcáin, megcsodálhatjuk a festett ajtajú házak és kedves kis kávézók negyedét, kipróbálhatjuk kiváló éttermeit, felderíthetik a helyi vásárcsarnok egzotikus választékát.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- a program szerinti utazást kisbusszal Madeira szigetén
- 4 éj szállást reggelivel (3 *)
- a programszervezést
- és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

- a repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő járatára Budapest - Funchal - Budapest útvonalon,
-  az útasbiztosítást,
-  útlemondási biztosítást, Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!
- az egyéb étkezést,
- a fakultatív programok árát
A repülőjegy vásárlásban teljes körü segítséget nyújtunk, út indítás esetén a repülőjegy vásárlást ígény esetén irodánk intézi!
Az aktuális árakról itt tud tájékozódni: utazom.com/repulojegy.

Helyszíni költségek leírása: 

A reggelin kívüli egyéb étkezések, 
Fakultatív belépők a programok során 2022. árak:  
- Funchal-Monte felvonójegy 18 €
- Jardim do Palace kert    12.50 €
- Delfinles  25 €  (ezt a programunkat előre kell foglalni, így ezt jelentkezéskor kell fizetni.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

A túrákra kényelmes, jól bejáratott túracipőben/sportcipőben indulunk el. kis hátizsák a napi programokhoz, napszemüveg, fejfedő. A levada mellett vezető túrákon gyakran előfordul sáros ösvény.  A túrákon fontos egy vízálló esőkabát és érdemes gondoskodni felszerelés valamint a fényképezőgép vízállóságának biztosításáról. 

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel: A wizzair menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Funchal - Budapest útvonalon. A repülőjegyet irodánknál is megrendelheted, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal, mert az út indítása csak a minimum létszám elérése esetén válik véglegessé. Az út garantált indulásakor a nálunk repülőjegyet rendelőknek megküldjük az aktuális árajánlatot.

Helyben 9 fős kisbusszal utazunk.

FONTOS! A repülőjegy vásárláshoz jelentkezéskor az utazáskor használni kívánt utiokmányban szereplő pontos nevet kell megadni!!!

Szállás: 

Elhelyezés Funchalban 4 éjszakára 3*-os szállodában 2 ágyas fürdőszobás elhelyezéssel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Az egyéb étkezés önnellátó, a közelben éttermek illetve bolt áll rendelkezésre.

Időjárás: 
Madeirán a nyári és a téli hőmérsékletek között minimális különbség van. A január a leghűvösebb hónap, a nappali csúcshőmérsékletek akkor is 19 °C körül mozognak. A legmelegebb hónap a július, amikor nappal 24-25 °C körüli csúcshőmérsékletek jellemzőek. Télen több az eső, mint nyáron, de inkább a hegyekben és a sziget északi részén fordul elő. Madeira déli részén (ahol a szállodáink találhatóak) télen is jellemző a sok napsütés.
Vízum: 
Vízumra nincs szükség. Fontos! Az útlevélnek vagy a plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, kérjük ellenőrizze!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!