Lisszabon: utazás a portugál ízek és illatok fővárosába (Budapest - Lisszabon)

Néhány nap hamisítatlan portugál nyugalom

Lisszabon különleges ízekkel és egyedülálló hangulattal várja az ide utazókat. Felfedezzük a város eldugott sarkait, megismerjük a helybeliek életét és a környék csodálatos városkáit, megkóstoljuk ételeit, átéljük a messze távol és a végtelen óceán nyugalmát. Szakavatott vezetőnknek köszönhetően olyan helyekre is eljutunk, ahová az egyszerű városnéző turista soha.

FőoldalEurópaPortugáliaLisszabon: utazás a portugál ízek és illatok fővárosába (Budapest - Lisszabon)

Alapár tartalmazza

Túravezetést, szállást reggelivel 2 ágyas, zuhanyzós x csillagos szállodában, kisbuszt a Sintra túrán, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, a reggelin kívüli étkezéseket, a városon belüli utazási költségeket, a személyes költségeket, és a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
5 nap + 1nap utazás
Létszám: 
10-20 fő

0. nap
Kora este landolunk Lisszabonban. Szálláselfoglalás után is lehet még séta.

1.nap
Villamosozunk, várat nézünk, belvárost járunk be (Chiado, Baixa), kilátópontokból gyönyörködünk, lépcsőzünk, liftezünk, kávézunk.

2.nap
Délelőtt bolhapiac, majd a város zegzugos negyede (Alfama) következik. Délután felfedezzük a nagy felfedezések korát (Belém), cukrászati gyöngyszemet kóstolunk. Este vigadunk egy emlékezeteset.

3. nap
Modern Lisszabon (EXPO) és a víz alatti világ élménye indítja napunkat. Délután a nyílt óceánhoz vonatozunk (Cascais).

4. nap
Egész nap hagyjuk magunkat elvarázsolni: Sintra a titkos kastélyaival, kertjeivel, az óceán partja a kontinens legnyugatibb pontjával (Cabo da Roca) és csipkézett partjával ejt majd rabul minket. Kora este érünk vissza Lisszabonba, hogy még egy utolsót repetázzunk a városból.

5.nap
Délelőtt hazarepülünk.

További információ

Szállás

A részvételi díj 5 éjszaka szállást tartalmaz a ... hotelben

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» 4 napos városlátogatás Portoban - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Portoban - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 5 nap / 3 éj
» 5 napos városlátogatás Portoban - Hotel **** - 5 nap / 4 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 5 nap / 3 éj
Részletek

1. nap
városnéző túra 1-2

Villamossal kezdünk, hogy ismerkedjünk a várossal: a legendás 28assal átdöcögünk néhány dombon, hogy lejussunk a belváros szívébe.
Első megálló a vízparton fekvő Praça do Comércio (Kereskedők tere) a belváros (Baixa) impozáns bejáratával. Innen lesétálunk egy homlokzatában egyedi épülethez (Casa dos Bicos), ami évszázadokon át halfeldolgozóként funkcionált. Felfelé vesszük az irányt, hogy a város legrégibb templomához (Sé) és Portugália védőszentjének, Szent Antalnak szülőházához érjünk. (Igen, itt Pádua is szóba kerül.) Megint kis emelkedő és várban vagyunk (Castelo de São Jorge). Itt körbesétálhatunk a várfal mentén, hogy Lisszabon panorámáját minden szögből lencsevégre kapjuk. Lejtmenetbe kapcsolunk és máris egy újabb térre érkezünk (Rossio) a belváros másik végén. Körbejárjuk, benézünk néhány helyi kisboltba, kávézóba, megnézzük a város legszebb sugárútját (Avenida da Liberdade) az alsó végéről és megint felfelé indulunk. Átsétálunk eldugott tereken, kis templomokat érintünk és kanyargós lépcsősorokon vagy fogaskerekűt idéző felvonón kapaszkodva hódítjuk meg a következő magaslatot. Innen (Miradouro São Pedro de Alcântara) egy újabb szögből nézzük meg a várost. Majd belevetjük magunkat a „vigalmi negyed” (Bairro Alto) nappali nyugalmába, hogy másnap este, amikor visszajövünk, megértsük, mi az a „szombat esti láz”.
Túránk vége egy újabb tér, amit a portugál nemzeti eposz, A lusiadák (Os Lusiadás), írója, Luis de Camões, nevét viseli. A szobránál lepihenünk és ebédidőt tartunk.
Délután következik a bevásárló utcákkal, hivatali épületekkel tarkított Chiado és
Baixa negyed: benézünk a leghíresebb kávézóba (A Brasileira), felmegyünk Eiffel helyi remekművének a legtetejére (Elevador de Santa Justa), bebarangoljuk a szög egyenes utcákat.
És ha van még szuflánk, elcsípjük a lemenő napot egy újabb kilátópont tetejéről.

2. nap
városnéző túra 3-4

Reggeli után vadászatra indulunk: csupa régi, új kincs, Ecseri piac hangulata a heti 2 alkalommal megrendezett vásárban (Feira de Ladra). Graça negyedben vagyunk, kihagyhatatlan a kilátópont a kiülős kávézójával. Innen lefele haladunk a legrégebbi városnegyed (Alfama) bebarangolására készülve. Megállunk a legismertebb kilátópontnál (Largo das Portas do Sol), ahonnan jól látszanak a jellegzetes piros cseréptetős épületei Alfamának. Aztán belemerülünk a sikátoros, zegzugos, lépcső lépcső hátán városrészbe. Itt tényleg visszatérünk a nagyon múltba, mert ez a belvárosi negyed élte túl egyedül az 1755-ös földrengést. Megunhatatlan, de hajt az ebéd igénye.
Ebéd után kimegyünk a város szélére, hogy felfedezzük a felfedezők negyedét (Belém). Itt az a torony (Torre de Belém), ahonnan hosszú fohásszal indultak útnak a vitorlások, hogy Portugáliát világuralkodóvá tegyék. Itt van a Felfedezők emlékműve (Padrão dos Descobrimentos). Itt van az egyedi, jellegzetesen portugál, u.n. mánuel stílusban épült Szent Jeromos kolostor (Mosterio dos Jerónimos). Mind az UNESCO világörökség részei. Mindet megnézhetjük kívül, belül, mert valóban lélegzetelállítóak. És itt van az utánozhatatlan, a titkos recept alapján készült, függőséget okozó és egyedül csak itt kapható Pastel de Belém cukrászati gyöngyszem. Egy darabot teljesen felesleges rendelni, legalább kettővel kell indítani, mert a másodiknál kezdünk majd biztosak lenni abban, amit az elsőnél csak sejtettünk, hogy: mennyei!
Az estét (opcionális) szofisztikált kocsma túrával indítjuk és zárjuk a vigalmi negyedben (Bairro Alto).

A délutáni programot kerékpáros túra keretében is lehet igényelni. Feltételek és részletek itt.

3. nap
városnéző túra 5

Délelőtt a város legmodernebb részét fedezzük majd fel. Itt rendezték 1998-ban az EXPO-t és a negyed azóta egy zsibongó, a modern építészet izgalmas megoldásaival folyamatosan bővülő része lett Lisszabonnak. Kiállító terek bel- és kültéren, parkok, folyópart, szórakoztató negyed és a közelmúlt két legnépszerűbb építménye: a Vasco da Gama híd és az Ócenárium. (Oceanário) Ez utóbbi olyan világot tár elénk, ami semmihez sem fogható élménnyel gazdagít majd. Bejárjuk az összes égöv vízi élővilágát: a szivárvány színeit idéző trópusoktól, a sarkvidéki hidegig és a mindent egyesítő óceánig. A hatalmas központi akvárium nagy kéksége után jólesik majd a délutáni program. Ekkor fogjuk élőben is látni a hatalmas víztükröt: kivonatozunk a lisszaboniak anno legelső és legelitebb strandolós városkájába, Cascaisba. Maga a kivonatozás egy élmény, ahogy lassan tágul a horizont és meglátjuk a nyílt vizet, amit végállomástól végállomásig élvezhetünk, sőt visszafele is. Cascaisban bóklászunk a kis macskaköves utcákon, fényképezünk a főtéren, intünk a halászoknak, a sirályokat nem etetjük, csak elterülünk a homokos parton és élvezzük az óceán illatát, hangját.
Vacsora helyben és visszafele jólesően pihegünk majd a vonaton.

4. nap
1 napos buszos túra

Sintra-Cabo da Roca-Guincho

Sintra (ejt: Szintra) a többi portugál helységnévhez képest meglepően könnyen kiejthető név. Nem ezért kezdjük itt a napot. A kisbuszunkkal könnyen elérhető város és környéke olyan hangulatú, mintha a Gyűrűk urát keresztezték volna a Grimm testvérek meséivel, Harry Potterről már nem is beszélve. Sintra annyi kastélyt, palotát, múzeumot és egyéb kulturális érdekességet kínál, hogy napokig tartana bejárni őket. Ezért úgy ahogy van, egyben UNESCO Világörökség része.
Mi okosan kiválasztjuk, amit biztos, hogy kell és elég a kicsit és a nagyon érdeklődőknek is. Felkaptatunk a híres Pena palotához (Palácio da Pena), ami egy hatalmas botanikus park közepén magasodó dombtetőn feszít izgalmas színekben és formákban. A palota és egész környéke, de maga Sintra is a XIX. századi romantika hullámának megannyi szimbólumrendszerét kínálja megfejtésre. Elmélázunk majd egyiken-másikon, a palotát bejárva olyan érzésünk lesz majd, hogy laknak még itt és szerencse kérdése csak, hogy melyik szobában futunk össze a királyi családdal. A palota után a vállalkozó kedvűek megmászhatják a Mórok által IX. században épített várfalrendszert (Castelo dos Mouros) ami a kínai Nagy Fal mikronnyi mása.
Legurulunk a városba, elmerülünk gasztronómiájában, hogy hasunk ne vonja el a figyelmet következő célpontunkról, ami egy újabb fantázia regény megelevenedése, ahol mi leszünk a főszereplők. (Palácio da Quinta da Regaleira). Kulturális túltöltekezésünket levezetjük a kontinens legnyugatibb pontján. Cabo da Roca a pont, ahonnan már nem tudunk kijjebb lépni a szárazföldön. Akinek bizonyíték kell, személyre szóló oklevélben tanúsítják, hogy ott járt.
Lisszabon felé indulunk, időjárástól függően megállunk a partvidék legszelesebb strandján (Guincho), ami az extrémebb vízi sportoknak hódolók paradicsoma.
Este közös búcsúvacsorával és minden bizonnyal mosolyfakasztó élménybeszámolóval zárjuk lisszaboni utunkat.

6. nap
Délelőtt hazarepülés.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Túravezetést, szállást reggelivel 2 ágyas, zuhanyzós x csillagos szállodában, kisbuszt a Sintra túrán, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a reggelin kívüli étkezéseket, a városon belüli utazási költségeket, a személyes költségeket, és a belépőket, valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Airport busz 3,50€

Belépők:
Vár (Castelo de Sao Jorge) 7€
Sé katedrális 2,50€
Szent Jeromos kolostor (Mosterio dos Jerónimos) 7€
Belém torony (Torre de Belém) 5€
Felfedezők emlékműve (Padrao dos Descobrimentos) 2,50€
Ócenárium (Ocenario) 12€
Pena Palota (Palacio da Pena) 9€
Mórok vára (Castelo dos Mouros) 3€
Regaleira Palota (Palácio da Quinta da Regaleira) 6€

Helyi közlekedés:
villamos+metro feltöltős kártya 1,25€/ út
felvonó (elevador) 1,75€
Santa Justa felvonó 2,50€
Cascais vonattal 1,95€/ egy irány

Amennyiben minden leírt programon részt kíván venni, javasoljuk a 72 órás Lisbon Card (36€) megvételét az első 3 napra. Ez esetünkben a felsorolt belépőkből ad kedvezményt, tartalmazza a helyi közlekedés korlátlan használatát (a vonattal együtt).

Egyéb kiadások:
Étel, ital tekintetében a hazai árakhoz hasonlóan kell számolni. Pl.: kávé 1-2€, szendvics 3-4€, leves 2-4€, főétel 10-15€.

kerékpáros Belém túra
A túra ára 10€, ami tartalmazza a kerékpárt és a kísérőt. Az útvonal egyszerű, kellemes, sík terepen szinte végig a folyó mentén halad jórészt autómentes, néhol kisforgalmú utakon.
Belém negyedben a csapat nem kerékpáros fele is csatlakozik, hogy együtt járjuk be az emlékműveket.

Várható költőpénz szükséglet: 
200-250 euró
Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon TAP légitársaság menetrend szerinti járatával.
A repülőjegyek foglalása speciális foglalási feltételekhez kötött. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Szállás: 

A részvételi díj 5 éjszaka szállást tartalmaz a ... hotelben

Étkezés: 
reggeli
Időjárás: 
Április végén Lisszabonban nyarat idéző, nagyon napos az időjárás. Napközben átlag 20 °C fokkal számolhatunk, estére 12-15 °C fokra hűl le a levegő. Szélsőséges időjárási viszonyok mindig akadhatnak, ezért javasoljuk, hogy utazás előtt tájékozódjanak a pontos előrejelzésről.
Hosszú ujjú ruhadarab (tavaszi kabát, kardigán, pulóver) mindenképpen javasolt, elsősorban Sintra környékén, ahol mindig a lisszaboni időjáráshoz képest pár fokkal hűvösebb és sokszor felhős, párás időjárásra számíthatunk.
Cipőnk legyen kényelmes, lehetőleg mind városban, mind kisebb terepjáráshoz (Mórok vára) megfelelő.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A vezetékes ivóvíz fogyasztásra alkalmas.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!