Lengyelországi körutazás (Krakkó, Varsó, Olsztynek, Torun, Zakopáné)

8 napos buszos körutazás Lengyelországban

Utazás a lengyel koronázó városba, Krakkóba, a Wawel székesegyház, az óváros, Báthory István sírjának megtekintése, továbbutazás Varsóba, ahol vár bennünket az Óváros és az Újváros, a Lazienski park és Belweder palota

FőoldalEurópaLengyelországKrakkóLengyelországi körutazás (Krakkó, Varsó, Olsztynek, Torun, Zakopáné)

Alapár tartalmazza

közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, hajózás, útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza

A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza! Belépők összesen: kb. 250 PLN, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba, Szállás.

2. nap
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében fedezzük fel a lengyel koronázóváros, Krakkó legfontosabb értékeit

3. nap 
Reggeli, majd városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Délután szabadprogram Varsóban. 

4. nap
Lengyelország 10 ezer tó hazája – ezért korai reggeli után északra utazunk. Délután fakultatív hajókirándulás során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. 

5. nap 
Reggeli után utazás Gierlozba. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba, szállás. 

6. nap 
Reggeli után ismerkedés a „hármasvárossal”: az ország egyik legfontosabb tengeri kapujával.

7. nap 
Reggeli után séta Torunban helyi idegenvezetővel.  Szállás Krakkó környékén. 

8. nap 
Korai reggeli után utazás a lengyel Tátra „fővárosába”, Zakopanéba, amely egyben a legmagasabban fekvő lengyel város is. 

További információ

Szállás

Szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap - Sopron, Krakkó
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba, szállás. (kb. 630 km)

2. nap - Krakkó
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében fedezzük fel a lengyel koronázóváros, Krakkó legfontosabb értékeit: óváros, Wawel (a lengyel hercegek és királyok székhelye, ma a legszebb múzeum Lengyelországban), Wawel székesegyház (gótikus bazilika), Mária-templom (amelynek tornyából naponta, minden egész órában felhangzik a kürtjelzés), Posztócsarnok (az első posztóboltok már a XIII. század közepén álltak a Fő téren), Báthory István sírja (Erdély fejedelme és a lengyelek nagy királya volt), Jagelló Egyetem (a város számos felsőoktatási intézménye közül a legrégibb, amely a XV. és XVI. században az európai humanizmus egyik központja volt, itt tanult Kopernikusz is). Továbbutazás a lengyel fővárosba, szállás (2 éj). (kb. 320 km)

3. nap - Varsó
Reggeli, majd városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Végigmegyünk az ún. Királyi úton – itt található a főváros műemléki épületeinek többsége, kezdete az Óváros és az Újváros, vége pedig a királyi Lazienski-park és a Belweder-palota. Az óvárosban található a Vár tér a Királyi-palotával, „az út” végén vár bennünket Varsó legszebb és legimpozánsabb parkja a tóra épült Fürdő-palotával. A „kis Versailles”-nak is nevezett wilanowi kastély III. Sobieski János király hőn szeretett hitvesének kedvéért épült, hogy emlékeztesse saját hazájára, Franciaországra. Délután szabadprogram Varsóban. (kb. 100 km)

4. nap - Olsztynek, Mazuri tavak
Lengyelország 10 ezer tó hazája – ezért korai reggeli után északra utazunk, a Mazuri-tavak csodálatos vidékére, amely a legnagyobb lengyelországi tavak együttese. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői táj. Ellátogatunk Olsztynekbe, amely 40 hektáros szabadtéri néprajzi múzeumával egy igazi élő falu képét adja: gerendavázas parasztházak, harangtornyok, szélmalmok, kovácsműhelyek, gazdasági épületek, falusi kocsmák, kápolnák. Délután fakultatív hajókirándulás során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Szállás a környéken. (kb. 430 km)

5. nap - Gierloz, Malbork
Reggeli után utazás Gierlozba. Hitler egykori „Farkastanya” nevű főhadiszállásának romjait tekintjük meg, területén 80 épület emelkedik, köztük 50 bunker. A nagyszerűen álcázott főhadiszállásnak saját áramfejlesztője, vasútállomása, repülőtere volt, a központi részben pedig kaszinó és mozi működött. Ezt követően utazás Malborkba, ahol Európa legnagyobb középkori várát nézzük meg. A vörös téglából emelt lovagrendi várat többszörös védfalövezet veszi körül. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba, szállás. (kb. 350 km)

6. nap - Gdansk, Sopot
Reggeli után ismerkedés a „hármasvárossal”: az ország egyik legfontosabb tengeri kapujával, Oliwában kezdjük a látogatást, amelyet a székesegyház rokokó orgonája tett világszerte ismertté. Majd visszatérünk a Visztula torkolatánál elterülő Gdanskba, városnézés (óváros, Arany-kapu, Öreg daru, Neptun-szökőkút). A Szent Mária-templom a világ legnagyobb gótikus szentélye – 25 ezer hívőnek ad helyet. Ezt követően utazás az „Észak Monte-Carlo”-jának nevezett Sopotba, a csillogó fürdővárosba. Európa leghosszabb (516 m), fából épült tengeri mólójáról csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra és a városra. A kora esti órákban utazás Torunba, Kopernikusz szülővárosába, szállás. (kb. 230 km)

7. nap -Torun, Czestochowa
Reggeli után séta Torunban helyi idegenvezetővel (gótikus óvárosi városháza, székesegyház, városfalak és városkapuk, Kopernikusz-ház, a keresztes lovagvár romjai és a híres ferde torony – amely Pisa mellett Európa másik, kevésbé ismert ferde tornya). Az eredeti középkori városszerkezetét megőrző óváros felkerült az UNESCO Kulturális Világörökség listájára. Továbbutazás Lengyelország „lelki fővárosába“, Czestochowa-ba. A város pálosrendi kolostoregyütteséről nevezetes, a híres Mária-kegyhelyre a világ minden részéről érkeznek zarándokok. Szállás Krakkó környékén. (kb. 450 km)

8. nap -Zakopáné, Budapest 
Korai reggeli után utazás a lengyel Tátra „fővárosába”, Zakopanéba, amely egyben a legmagasabban fekvő lengyel város is. Rövid séta után hazautazás a szlovák Tátrán keresztül. Érkezés Budapesten át Sopronba a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, hajózás, útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza: 

A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza! Belépők összesen: kb. 250 PLN, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők összesen: kb. 200 PLN

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához , másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba
Felszálási helyek: Sopron - Kapuvár - Csorna - Győr - Tatabánya - Budapest

Szállás: 

Szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban

Étkezés: 
Az alapár reggelit tartalmaz.
A területről: 
Lengyelország neve lengyelül Polska. Az ország hivatalos neve Rzeczpospolita Polska, azaz Lengyel Köztársaság. Az ország neve és a nép polak, polski neve azonos eredetű. A legelterjedtebb vélemény szerint a Polska és polak elnevezések a polán nevű szláv törzs nevéből erednek. Egy másik nézet szerint a név a goplán törzs nevéből származik, amely a Gopło-tó körül élt, és 845 körül hozzátvetőleg 400 erődöt birtokolt a mai Lengyelország területén. Az elfogadott etimológia szerint a név végső gyökere a pole („mező”) szó, illetve az ebből származó polanie, amely annyit tesz, hogy „a mezők lakói”. Erre a következtetésre könnyen eljuthatunk, ha összehasonlítjuk a többi szláv nyelv hasonló jelentésű szavaival.
Időjárás: 
Lengyelország éghajlata mérsékelt kontinentális, hideg, felhős, csapadékos, mérsékelten hideg telekkel és enyhe nyarakkal, amelyeket szintén sok csapadék jellemez. Északon emellett óceáni éghajlat jellemző.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!