Lengyel történelmi és hanza városok

6 napos buszos körutazás Lengyelországban

Lengyelország történelmi városai között utazva igazat adunk a nagy írónak. Lodz, Varsó, Gdansk, Torun, Poznan, Wroclaw mind-mind olyan helyek a világban, ahol a történelem visszaköszön a házak faláról, a várkastélyok tornyairól, templomaik hűvöséből.

FőoldalEurópaLengyelországVarsóLengyel történelmi és hanza városok

Alapár tartalmazza

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Egyéb étkezések

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged – Budapest –Czestochowa – Lodz (780 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába, majd Katowicén át Czestochowába érkezünk. Felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a czestochowai madonnát. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát mely a Jasna Gora-i kolostorban található. Lodz, a divat, a szecesszió és a film fővárosába az esti órákban érkezünk. Lengyelország „legkapitalistább” fővárosában, itt játszódik Reymont: „Az ígéret földje” című regénye. Szállásunk Lodzban vagy környékén lesz.

2. nap: Lodz és Varsó (130 km)
Reggeli után a „lengyel Manchester” városával ismerkedünk. Mintegy 4 kilométer hosszú, hangulatos bevásárló utcáján egymást érik az üzletek, éttermek és kávézók. Hollywood-i mintára neves lengyel színészek, rendezők csillagai díszítik a járdát. Mintha Ázsiában járnánk, riksa taxiba is ülhetünk. Továbbutazunk a Visztula-folyó által kettészelt lengyel fővárosba, Varsóba, a gazdasági, kulturális és politikai központba. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és Varsó jelképét – a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát, a Nagyszínházat és a városközpont modern felhőkarcolóit. Szállásunk Varsóban vagy környékén lesz.

3. nap: Gdansk – a hanza város (340 km)
Korai reggelit követően a hanza város, Gdansk felé indulunk. A déli órákban érkezünk Lengyelország legfontosabb kikötővárosába, mely hajógyártásáról vált ismertté, korabeli hajótulajdonosok és kereskedők „kirakatvárosa” volt. A tipikus hanza városban egy gyalogos útvonal épült ki a XVII. századbeli stílusban újjáépített épületek között, melyet mindkét végén remek városkapuk határolnak. Ezt a részét a városnak gyakran Királyi Útnak nevezik, mert a városba érkező királyok itt vonultak végig. Városnézésünk során láthatjuk az óvárosi városházát és a Mária templomot, a Neptun szökőkutat, a Hosszú utcát és az Arany kaput. Szállásunk Gdanskban vagy környékén lesz.

4. nap: Marlbork vára–Torun–Gniezno–Poznan (380 km)
Reggelinket elfogyasztva, dél felé indulunk, Marlbork várát megtekintve. A német lovagrend középkori kastélya a világ legnagyobb téglájából épült vára (világörökség része). Tovább utazva a Visztula - folyó mentén elterülő Torun középkori városába érkezünk, ahol megcsodálhatjuk a régi városházát, melyet több alkalommal újjáépítettek. A városban számos gótikus, barokk és reneszánsz ház áll, többek közt Kopernikusz állítólagos háza a XV. századból. Láthatjuk a Szent János székesegyházat, a XIV. században épült Szűz Mária és Szent Jakab templomokat. Megkóstolhatjuk a híres toruni „pernik”-et (mézeskalácsot), amely Lengyelország „édes névjegye”. Wielkopolska területén, a tavakkal körülvett Gniezno-ba, Lengyelország első fővárosába érkezünk. Megtekintjük a II. Világháború után újjáépített monumentális gótikus székesegyházat, sétálunk belvárosában. Továbbutazunk Poznan felé, szállásunk Poznanban vagy környékén lesz.

5. nap: Poznan–Kornik és Wroclaw, Európa Kulturális Fővárosa (170 km)
Megreggelizünk, majd Poznan nevezetességeivel ismerkedünk: az első számú műemlék a városháza és a régi piactér reneszánsz építészete. A társas káptalan temploma és a régi jezsuita épületcsoport többi tagja szintén értékes műemlék. A régi piactér feletti dombon a királyi vár áll, s körülötte a városfal maradványai. Meghatározzák a város arculatát a „császári negyed” épületei, sok temploma, palotái és kastélyai. Poznant elhagyva a nagyszerű állapotban fennmaradt neogótikus Kornik várkastélyba látogatunk. A fényűzően berendezett főúri lakhely épületében gazdag könyv, bútor, szobor és festmény gyűjtemény található. A várkastély körül mintegy 3000 fajtából álló növénnyel nagykiterjedésű díszpark található. Tovább utazva az Odera folyó által kettészelt, Európa Kulturális Fővárosa 2016’ címet viselő Wroclawba érkezünk. A város nagy részét a háborúk után újjáépítették megőrizve régi állapotát, így mi is így láthatjuk a gótikus városházát a piactéren, a város legnagyobb barokk épületcsoportját, az egyetemet és a város legrégebbi részén, a Tumski szigeten fekvő gótikus keresztelő Szent János székesegyházat. A Szent Erzsébet templom tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szállásunk a lengyel-cseh határ környékén lesz.

6. nap: Morava-folyó és Olomutz –Budapest–Szeged (600 km)
Reggeli után a Morava-folyó mentén épült Olomutz városába érkezünk. A városközpontban több, kellemes hangulatú tér található. Ezek egyike a Felső tér, melyen a városháza van és az alamóci orloj (óra) a XV. századból. Jellegzetes műemléke az alamóci érseki székesegyház, a Szent Vencel dóm, ahol 1469-ben a cseh és morva nemesség egy része Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta ki. Pihenőt követően hazafelé utazunk Brno - Pozsony útvonalon. Rajkánál lépünk be Magyarországra. Budapestre az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest-Parassapuszta útvonalon csatlakozók kérjük, ezt vegyék figyelembe!)

Szállás

5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas, tus/wc-s szobákban

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Egyéb étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7 EUR + 195 PLN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 70 PLN

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Az autóbuszok típusában és komfort fokozatában egyeznek az egyes programjainkon biztosított autóbuszokkal, azonban színben és kialakításban eltérőek lehetnek!
Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
automata klímaberendezés
kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
az ülések felett pakolási lehetőség
Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollégáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon.

Szállás: 

5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas, tus/wc-s szobákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.6
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.4
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Zsuzsa
Budapest, V. kerület
2017. aug. 8
5.0
Kiemelendő az idegenvezető történelemmel kapcsolatos tudása, a buszvezetők utasokkal szembeni figyelmessége, továbbá a helyi idegenvezetők odaadása.
Köszönjük!
Zoltánné
Budapest, XVIII. kerület
2016. aug. 5
4.4
Az utat nagyon élveztük, jó volt Az idegenvezető szuper, a sofőrök is jók voltak.
A szállások egy kivételével jók voltak.A Varsó melletti szállás, ami egy fura épület-
komplexumban volt, az röviden rossz.
Hosszabban: valamilyen autópálya mellett állt, ami egész éjjel hangos volt. A szoba
hangulatosnak indult, bár a fal az egyeik oldalon ujjnyira ketté repedt, az ágy rugói kiálltak, nyikorgott, alig lehetett rajta aludni. A pincér az étteremben nem volt valami udvarias. Sört kértünk, amit csak a vacsora után volt hajlandó kihozni (bár a szomszéd asztalt kiszolgálta, akik nem velünk voltak).
Ezen kívül a Vöröskő várát kihagytam volna, mert az a program az út végét lehúzta:
az egy szem ember, aki a várban volt, minden ajtót kulccsal nyitott előttünk, zárt utánunk. Nyomasztó, levegőtlen volt, nem beszélve az idegenvezető kezébe nyomott, előre leírt szövegről, mert hogy csak azt olvashatta fel. Mindezt 10 euróért.
Ezeket leszámítva, élveztük az utat, bár egy kicsit több szabad idővel mégjobban érezzük magunkat, és nem annyira feszített a tempó. Persze tudom, hogy mi választottuk a programokkal együtt az utat, de az előre nem látható, hogy ez milyen sok, és milyen kevés idő marad egyénileg.
Köszönjük az utat, ha találunk nekünk megfelelő programot ajánlataikban, szívesen választjuk újra a Önöket.
Marika
Maglód
2015. aug. 4
5.0
Nagyon szép élményekkel gazdagodtunk. Imádtuk Bernadettet és a sofőrök is segítőkészek, barátságosak voltak. Jövünk megint Önökkel Bulgáriába.
Zsuzsanna
Budapest, XIX. kerület
2014. júl. 4
4.2
Az ilyen utaknak az előnyében van a hátránya is. A feszített tempó, hogy rövid idő alatt sokat lássunk. Aki már járt hasonló buszos úton tudja, hogy ez várható. Én édesanyámmal voltam és akár a "nagyon jó" utazási értékelést is megérdemelné ez az út. Az a pár apróság, ami nem tetszett túl mutat az utazási irodán. Poznan-ban a Novotel hotelben addig nem szolgáltak ki bennünket, amíg nem rendeltünk italt. Ezzel még nem lenne probléma, de a rendelés előtt nem kaptunk itallapot. Így csak fizetéskor szembesültünk az árakkal. Wroclav-ban a ****-os szállodában is tettek ki vizet a vacsorához, de itt nem.
Nagyon jó, hogy van Önöknél ez az út, mert rengeteg szép helyet lehet látni Lengyelországból. Szerintem minden utas sok élménnyel lett gazdagabb még ha nem is vallja be.
nélkül>
Esztergom
2016. aug. 9
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!