Ladakh, Körösi Csoma Sándor nyomában

17 napos körutazás a magas hágók országában

Ladakh túránkon bepillanthatunk a kolostorok mindennapjaiba, megismerkedünk Zanskar és Kasmír látnivalóival, majd elutazunk a Tsomoriri-tóhoz, és Padum környékén egy rövid ideig Kőrösi Csoma Sándor nyomdokába is léphetünk.

FőoldalÁzsiaIndiaLadakh, Körösi Csoma Sándor nyomában

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet Budapest-Doha-Delhi-Budapest útvonalon menetrendszinti járattal turistaosztályon, a repülőtéri illetékeket (70.000 Ft), az utazást dzsipekkel, a szállást kétágyas szobában, hotelben és sátorban, az étkezéseket a program szerint, palackozott ivóvizet útközben, a magyar nyelvű csoportkísérőt, az angol nyelvű idegenvezetőt, a programban szereplő belépőket, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a belföldi repülőjegyet, a vízumot, a programon kívüli étkezéseket és italfogyasztást, a borravalókat, valamit az egyágyas elhelyezést (+25%) és az utasbiztosítást.

Hossz: 
17 nap
Létszám: 
10-20 fő

1.nap – Budapest, Delhi (India)
Menetrendszerinti járattal Budapestről utazunk egy átszállással Delhibe.

2.nap – Delhi, Leh
A kora reggeli órákban érkezünk Delhibe, majd rögtön továbbindulunk Lehbe. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd délután városnézésre indulunk.

3. nap – Leh
A mai napon megismerkedünk a tibeti kultúrával, a Lehtől délre eső kolostorokat keressük fel. Meglátogatjuk Hemisben, Tikseyben, levő kolostorokat, majd Shey gompájához indulunk. Felkeressük Stok falut, és bekukkantunk Stagna kolostorába is.

4. nap – Leh
Folytatjuk kolostorlátogató túránkat, a várostól északra eső területet látogatjuk végig. Basgo kolostorához utazunk, majd Likir felé vesszük az irányt. Megállunk egy rövid időre az Indus és Zanskar folyók találkozásánál, majd Spitok és Phyang kolostorainál fejezzük be a napot.

5. nap – Leh, Chumathang, Tsomoriri
Chumathangba indulunk, útközben Upshi-nál megállunk. Továbbutazva elérjük Karu-t, majd Chumathang híres a gyógyforrásáról és az emberek a gyógyvizes forrása miatt látogatják. Késő délután érkezünk Tsomoririba.

6. nap – Tsomoriri-tó
Reggel a varázslatos Korzok faluját látogatjuk meg. Délután a tó körül nézünk szét.

7. nap – Tsomoriri, Korzok, Puga, Tsokar, Tanglangla, Leh
Továbbutazunk Mahe faluba, majd innen kanyarodunk a Puga-völgy felé. Folytatjuk utunkat a Polokongka-hágón keresztül Tsokar felé. Innen Leh felé, a Tanglanga-hágón keresztül, utazunk.

8. nap – Leh, Kargil
Ladakh fővárosából Zanskar felé utazunk. Útközben megállunk Alchiban, majd Lamayuru felé vesszük az irányt. A délutáni órákban megérkezünk Kargilba, ahol megszállunk éjszakára.

9. nap – Kargil, Padum
A mai napunk nagy része utazással telik, elindulunk Zanskar fővárosába, Padumba.

10-11. nap – Padum és környéke
Utunk fénypontjához érkeztünk. Ez alatt a két nap alatt kirándulunk a környéken, csodáljuk a gyönyörű természetet és nem utolsó sorban felkeressük Kőrösi Csoma Sándor kolostorát, ahol összeállította az első angol-tibeti szótárt.

12. nap – Padum, Kargil
Visszautazunk Kargilba, hogy ne legyen nagyon megerőltető a hosszú utazás ismételten megszállunk a kisvárosban.

13. nap – Kargil, Srinagar
Utunkat kasmír felé folytatjuk. Átkelünk a mesés Zoji la hágón, majd megérkezünk első kasmíri állomásunkhoz Sonamargba. Este kasmír gyönyörű fővárosába, a Dal-tó partján fekvő Srinagarba.

14. nap – Srinagar
Hajnalban fakultatív kirándulás a hajnali úszópiacra. A napot Srinagarban töltjük, délután sikara túrát teszünk a Dal tavon, este pedig hajóhotelünk előteréből csodáljuk a tavi emberek életét.

15. nap – Gulmarg
Egész napos túrát teszünk a helyiek kedvenc kirándulóhelyéhez a Gulmarghoz. Megcsodáljuk a környékbeli hegyeket, gleccsereket. Délután visszatérünk Srinagarba.

16.nap – Srinagar, Delhi
Reggeli után a Srinagarból Delhibe repülünk, majd néhány órás szabadprogramot követően hazaindulunk az éjszaki órákban.

17.nap – Budapest
Egy átszállást követően várhatóan a délelőtti órákban Budapestre érkezünk.

További információ

Szállás

Lehben hotelben, Tsomoriri-tó túnál telepített sátorban, Zanskarban vidéki egyszerű vendégházakban, Sinagarban lakóhajón, lehetőség szerint képágyas szobákban.
Fontos, hogy néhol egyszerű szállásokat kapunk, de ez lehetőség szerint a legjobb az adott területen. A helyi viszonyokat kompenzálandóan nagyon vendégszerető emberekkel találkozunk. Hálózsák szükséges.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap – Budapest, Delhi (India)
Menetrendszerinti járattal Budapestről utazunk egy átszállással Delhibe.

2. nap – Delhi, Leh
A kora reggeli órákban érkezünk Delhibe, majd rögtön továbbindulunk Lehbe. Elfogalljuk a szállásunkat, majd délután városnézésre indulunk, megnézzük a kastélyt, a Shanti sztupát és a központot.
Szállás: hotel

3. nap – Leh
A mai napon megismerkedünk a tibeti kultúrával, a Lehtől délre eső kolostorokat keressük fel. Meglátogatjuk a legnevezetesebbet Hemisben, a leglátványosabbat Tikseyben, majd Shey gompájához indulunk. A ladakhi királyok leszármazottainak lakhelyét Stok falut is felkeressük, és bekukkantunk Stagna kolostorába is.
Szállás: hotel, ellátás reggeli

4. nap – Leh
Folytatjuk kolostorlátogató túránkat a várostól északra eső területet látogatjuk végig. Basgo kolostorához utazunk, mely egy hegytetőn álldogál magányosan, majd Likir felé vesszük az irányt, ahol egy hatalmas Buddha szobrot is láthatunk. Megállunk egy rövid időre az Indus és Zanskar folyók találkozásánál, majd Spitok és Phyang kolostorainál fejezzük be a napot.
Szállás: hotel, ellátás reggeli

5. nap – Leh, Chumathang, Tsomoriri
Reggeli után Chumathangba indulunk, útközben Upshi-nál megállunk. Továbbutazva elérjük Karu-t, majd Chumathang híres a gyógyforrásáról és az emberek a gyógyvizes forrása miatt látogatják. Innen rövid autózás után a Maha hídhoz érünk, ami a fő ellenőrző pontja ennek az új térségnek. Innentől az út egyenetlen. Útközben meglátogatjuk Sumdah falut és 55 km múlva Tsomoririba érkezünk. A tó számos madárfajnak ad otthont, többek között a nagy számban megtalálható indiai lúdnak, a búbos vöcsöknek, a vörös ásólúdnak és a barna fejű sirálynak. Méretei inpozánsak, 8 km széles és 28 km hosszú.
Szállás sátrakban, ellátás: reggeli a hotelben és ebéd

6. nap – Tsomoriri-tó
Reggel a varázslatos Korzok faluját látogatjuk meg. Korzok árpamezői a legmagasabban lévő termesztések közé tartozik a világon. Délután a tó körül nézünk szét.
Szállás sátrakban, ellátás: reggeli, ebéd és vacsora

7. nap – Tsomoriri, Korzok, Puga, Tsokar, Tanglangla, Leh
Továbbutazunk Mahe faluba, majd innen kanyarodunk a Puga-völgy felé. A falu felejthetetlen látványt nyújt a szökőkútjaival és a fehér felhőkkel. A környék a bután gázról híres. Folytatjuk utunkat Tsokar felé a Polokongka-hágón keresztül. Tsokar (kis tó) és meg lehet látogatni Thugke gomp-ot. A hely a nyájakban legelő vadszamarakról híres. Innen rövid utazás után elérjük a nemzeti autópályát. Folytatjuk utunkat tovább Leh felé, a Tanglanga-hágón keresztül, ami a világ második legmagasabb közúti hágója. Érkezés Leh-be este.
Szállás hotelben, ellátás: reggeli, ebéd

8. nap – Leh, Kargil
Reggeli után elhagyjuk Ladakh fővárosát és elindulunk Zanskar felé. Útközben megállunk Alchiban és megnézzük a kolostorkomplexumot, majd talán a leghíresebb szent hely, Lamayuru felé vesszük az irányt. A délutáni órákban megérkezünk Kargilba, ahol megszállunk éjszakára. Kargil egy kisváros, évszázadok óta tranzitpont a Kasmír és Ladakh között utazók számára.
Szállás egyszerű hotelben

9. nap – Kargil, Padum
A mai napunk nagy része utazással telik, elindulunk Zanskar fővárosába, Padumba. Olyan vidéken járunk, ahol még ma is nagyon kevés külföldi fordul meg, de számunkra, magyaroknak különösen kedves terület, hiszen Kőrösi Csoma Sándor is ezen a vidéken utazott át Zanglába menet.
Szállás egyszerű hotelben

10-11. nap – Padum és környéke
Utunk fénypontjához érkeztünk. Ez alatt a két nap alatt kirándulunk a környéken, csodáljuk a gyönyörű természetet és nem utolsó sorban felkeressük Kőrösi Csoma Sándor kolostorát, ahol összeállította az első angol-tibeti szótárt. Az elmúlt években a romos állapotban lévő kolostort magyar fiatalok önkéntes munkával hozták rendbe, nagy valószínűséggel találkozunk velük a helyszínen.
Szállás egyszerű hotelben

12. nap – Padum, Kargil
Visszautazunk Kargilba, hogy ne legyen nagyon megerőltető a hosszú útazás ismételten megszállunk a kisvárosban.
Szállás egyszerű hotelben

13. nap – Kargil, Srinagar
Utunkat kasmír felé folytatjuk. Átkelünk a mesés Zoji la hágón, majd megérkezünk első kasmíri állomásunkhoz Sonamargba. itt helyszíni fizetéssel, komoly alkudozás után lovastúrát tehetünk a környékbeli gleccserekhez. A világ egyik legkietlenebb, de leggyönyörűbb táján járunk. Este kasmír gyönyörű fővárosába, a Dal-tó partján fekvő Srinagarba érünk, ahol a tavon ringatózó hajók egyikén fogunk megszállni.

14. nap – Srinagar
Hajnalban fakultatív kirándulás a hajnali úszópiacra. A napot Srinagarban töltjük, ahol megtekintjük a Nagymecsetet, sétálunk az óvárosban és ellátogatunk egy mogul kertbe is. Délután sikara túrát teszünk a Dal tavon, este pedig hajóhotelünk előteréből csodáljuk a tavi emberek életét.

15. nap – Gulmarg
Egész napos túrát teszünk a helyiek kedvenc kirándulóhelyéhez a Gulmarghoz. Megcsodáljuk a környékbeli hegyeket, gleccsereket. Híres látnivalókra ne számítsunk, csak a csodálatos természetre. Délután visszatérünk Srinagarba.

16.nap – Srinagar, Delhi
Reggeli után a Srinagarból Delhibe repülünk, majd néhány órás szabadprogramot követően hazaindulunk az éjszaki órákban.

17.nap – Budapest
Egy átszállást követően várhatóan a délelőtti órákban Budapestre érkezünk.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet Budapest-Doha-Delhi-Budapest útvonalon menetrendszinti járattal turistaosztályon, a repülőtéri illetékeket (70.000 Ft), az utazást dzsipekkel, a szállást kétágyas szobában, hotelben és sátorban, az étkezéseket a program szerint, palackozott ivóvizet útközben, a magyar nyelvű csoportkísérőt, az angol nyelvű idegenvezetőt, a programban szereplő belépőket, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a belföldi repülőjegyet, a vízumot, a programon kívüli étkezéseket és italfogyasztást, a borravalókat, valamit az egyágyas elhelyezést (+25%) és az utasbiztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Delhi útvonalon egy átszállással.
Ladakhban dzsipekkel utazunk. Néhol az utak nagyon rossz minőségek, ami esetenként fárasztóvá teszi az utazást.
A Delhi-Leh és a Srinagar-Delhi útvonalon belföldi repülőjárattal utazunk.

Szállás: 

Lehben hotelben, Tsomoriri-tó túnál telepített sátorban, Zanskarban vidéki egyszerű vendégházakban, Sinagarban lakóhajón, lehetőség szerint képágyas szobákban.
Fontos, hogy néhol egyszerű szállásokat kapunk, de ez lehetőség szerint a legjobb az adott területen. A helyi viszonyokat kompenzálandóan nagyon vendégszerető emberekkel találkozunk. Hálózsák szükséges.

Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízummal utazhatnak Indiába. A vízumot irodánk intézi, melyhez le kell adni az útlevelet. Vízumdíj várhatóan: 19.000 Ft. Szükséges dokumentumok: - útlevél (a hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes) - 2 fénykép - kitöltött vízumkérőlap 2 példányban (irodánkban beszerezhető).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!