Kultúra és pihenés Hellász tájain

8 napos buszos körutazás Görögországban

Görögország nevezetes történelmi helyszíneit látogatjuk meg... Ott állhatunk, ahol annak idején Leonidász király és egy maroknyi spártai katona nézett farkasszemet Xerxész túlerőben lévő perzsa seregével... Delphoiban jósolnak nekünk, ha kíváncsiak vagyunk, mi vár ránk...

FőoldalEurópaGörögországÉszak-GörögországThessalonikiKultúra és pihenés Hellász tájain

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 7 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
**

1. nap: Budapest-Nis
Elutazás a kora reggeli órákban a Budapest-Kecskemét-Szeged-Belgrád-Nis útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, szállás Nis környékén.

2. nap: Tempé völgy-Thermopülai szoros-Kamena Vourla
Reggeli után továbbutazás Görögországba, útközben rövid megálló Tempé-völgyben, ahol egykor egy híres templom volt, melyet Apollón istennek, a környék csobogó forrásait pedig valamikor Aphrodité istennőnek szentelték. Kamena Vourla felé tartva pihenő a Thermopülai-szorosnál, mely a Leonidász király által vezetett spártaiak és Xerxész perzsa hadserege közt lezajlott nagy történelmi csata híres színhelye volt. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.

3. nap: Delphoi
Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség az ókorban a világ közepének tartott Delphoi szentély együtteséhez, mely az ókori világ legfőbb jósdája volt. Az archeológiai terület és a múzeum megtekintése. (Ár: 20.- EUR/fő)

4. nap: Hajókirándulás Szkiathosz szigetére
Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az északi Szporádok szigetcsoporthoz tartozó Szkiathosz szigetére. A főváros szűk, keskeny, de igen hangulatos utcái, számtalan üzletei, tavernái igazi görög hangulatával varázsolja el a látogatókat. Szabadidő, strandolási lehetőség a sziget egyik legszebb aranyló homokos, kristálytiszta vizű strandján. (Ár: 15.000,- Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő)

5. nap: Meteorák
Reggeli után pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a Meteorákhoz, a sziklára épült kolostorvároshoz. A hatalmas sziklaoszlopok látszólag az eget és a földet választják el egymástól. Két gyönyörű ikonokkal és freskókkal díszített kolostor megtekintése után visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 25.- EUR/fő)

6. nap: Athén
Reggeli után egész napos kirándulás Athénba, Európa egyik legrégibb városába. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Olimpiai stadion, Parlament, Akropolisz + Akropolisz múzeum tárlatvezetéssel (Ár: 35 EUR/fő), stb. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Ezen kívül megtekintjük a pomponos fapapucsot, s combig érő pamutharisnyát viselő őrök őrségváltását, az ismeretlen katona sírjánál. Szabadidő, majd visszautazás a szálláshelyre.

7. nap: Kamena Vourla-Thessaloniki-Nis
Reggeli után utazás hazafelé, útközben rövid városnézés Thessalonikiben, mely az ókorban a Bizánci birodalom legnagyobb és leggazdagabb városa volt: Szent Demeter Bazilika, Fehér torony, Galeriusz diadalíve, stb. Szállás Nis környékén.

8. nap: Nis-Budapest
Reggeli után hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Hajókirándulás Szkiathosz szigetére Ár: 15.000,- Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő
Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az északi Szporádok szigetcsoporthoz tartozó Szkiathosz szigetére. A főváros szűk, keskeny, de igen hangulatos utcái, számtalan üzletei, tavernái igazi görög hangulatával varázsolja el a látogatókat. Szabadidő, strandolási lehetőség a sziget egyik legszebb aranyló homokos, kristálytiszta vizű strandján.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 7 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató belépőjegy árak:
Delphoi 12 EUR
(18 év alatt, illetve diákigazolvány felmutatásával ingyenes, 65 év felett 6 EUR)
Meteorák kolostoronként 3 EUR
Akropolisz belépő : 20 EUR
(18 év alatt, illetve diákigazolvány felmutatásával ingyenes, 65 év felett 10 EUR)
Akropolisz Múzeum: 5 EUR
(18 év alatt, illetve diákigazolvány felmutatásával ingyenes, 65 év felett 3 EUR)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Tranzitszállás: oda- és visszaúton 1-1 éjszaka Nis környékén *** szállodában.
Görögország-Kamena Vourla: 5 éj Kamena Vourlan ** szállodában: 
Hotel Diana**
Közvetlen Kamena Vourla központjában található családias, 2006-ban felújított szálloda. A tengerpart 100 m-re található, számtalan üzlet, taverna, szupermarket van a közelben.
Szolgáltatásai: kis úszómedence, bár, reggeliző helyiség, étterem, recepció, kert.
Szobái kétágyasak, fürdőszobásak néhány pótágyazható, telefonnal, TV-vel felszereltek. Minden szoba légkondicionált és erkélyes.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!