Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

4 napos Lengyelországi buszos utazás

Tartson velünk egy rövid körutazásra, mely során meglátogatjuk Krakkó látnivalóit, ellátogatunk a híres Wieliczkai sóbányába, és természetesen nem maradhat ki Lengyelország téli fővárosa Zakopane sem, illetve Auschwitz!

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaLengyelországKrakkóKrakkó és Zakopane

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,– az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás és fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. nap: 
Reggeli után fakultatív látogatás a Wieliczkai sóbányába. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után sétát teszünk Krakkó zsidónegyedében. Megtekintjük az egyik legszebb állapotban megmaradt zsinagógát, megismerkedünk az egykor itt élők történetével és láthatóvá válnak a fiatalok által manapság olyan kedveltnek ítélt negyed trendi bárjai, kávézói és éttermei. Sétánk után ellátogatunk Schindler gyárához és a régi gettó területére, fakultatív lehetőség a gyárban lévő interaktív kiállítás megtekintésére. A múzeumlátogatást követően szabadprogram Krakkó óvárosában, majd este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
Reggeli után fakultatív program az  Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások közül a 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás különösen figyelemreméltó. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Akik nem szeretnének részt venni a fakultatív kiránduláson, nekik ezen a napon múzeumlátogatásokat ajánlunk Krakkóban. Krakkóba történő visszaérkezést követően szabadprogram a belvárosban, majd fakultatív vacsora. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:
A szálláshely elhagyása után utunk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Fakultatív górál ebéd után, kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív

Fakultatív vacsora/ebéd kb. 40-50  PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Fakultatív program  
Auschwitz-Birkenau kirándulás: 6.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)
Wieliczkai sóbánya: 8.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és fülhallgató: kb. 60 PLN/fő
Schindler múzeum: kb. 30 PLN/fő
Gubalowka felvonó:  kb. 25 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 115 PLN
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj büfé reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Krakkó Lengyelország egyik legfontosabb kulturális központja és Európa egyik fő turisztikai célpontja. A történelmi Óváros és a Kazimierz kerület 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. 2000-ben Krakkó elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. 2008-ban közel 7,5 millió túrista kereste fel, köztük 2 millió külföldi.[9]. Krakkóban országos jelentőséggel bíró kulturális intézmények vannak. A legfontosabb látnivalók: A Wawel-domb (Wzgórze Wawelskie) Waweli székesegyház (Katedra na Wawelu) Királyi palota (Zamek Królewski na Wawelu) A Sárkány Barlangja (Smocza Jama) Krakkói Piactér (Rynek): Mária-templom (Koœciół Mariacki) Szent Adalbert-templom (Koœciół œw. Wojciecha) Posztócsarnok (Sukiennice) A városháza tornya (Wieża ratuszowa) Adam Mickiewicz szobra (Pomnik Adama Mickiewicza) Utcák: Floriańska, Grodzka, Bracka, Kanonicza, Karmelicka, Mikołajska Barbakán – a védőfal maradványa a Flórián-kapuval (Brama Floriańska) együtt Szent András-templom (Koœciół Œw. Andrzeja) Kazimierz negyed
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
56 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.4
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.4
Csaba
Budapest
2016. okt. 1
4.8
Köszönjük Nagy Árpád idegenvezetőnek a rengeteg információt és segítséget. Krakkó csodálatos!
Irén
Budapest, XV. kerület
2016. szep. 29
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, csodás helyeken jártunk!
<név nélkül>
Oroszlány
2016. szep. 27
4.4
Összességében jó volt.
Ár-érték arány kiváló.
<név nélkül>
Szeged
2016. szep. 27
5.0
Minden kifogástalan volt.
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2016. szep. 27
5.0
Igazán profi szervezés, idegenvezetés, kiváló szállással.
H.Erika
Budapest, VI. kerület
2016. aug. 27
4.2
Minden rendben volt , köszönöm !
nélkül>
Tiszavavári
2016. aug. 23
5.0
A programok nagyon jók voltak, bár az első nap túl volt sűritve!!! De gyönyörü helyeket láttunk! Adrienn volt az idegenvezetőnk. Tapasztalt, kedves, segitőkész volt mindenkivel szemben. A buszvezetőnk Gáborról is csak pozitivan tudok nyilatkozni!!!! A szàlloda nagyon szép tiszta. Az egész utazásról csak pozitivan tudok nyilatkozni!!!!! Mi biztos vissza fogunk térni!!!!!! Köszönjük szépen ezt a csodàs négy napot!!! A szabolcsi négyes.
Imre
Taksony
2016. aug. 23
5.0
Három apró problémát észleltem, amiből a harmadik nem is volt olyan kicsi:
1. Nem volt hűtő a szálloda szobájában, a vitt ételeket egy központi hűtőbe kellett levinni-felhozni...
2. Beázott a busz, néhány utasnak ezzel kellemetlenséget okozva...
3. Nem nyertem meg a fődíjat.... :)

Egyébként kiváló volt, nagyszerűen éreztük magunkat, köszönjük szépen!!!
További ilyen sok klassz utazás megszervezését kívánom, üdvözlettel
<név nélkül>
Budapest, I. kerület
2016. aug. 23
4.2
Minden nagyon jo volt, de 2 busznyi (100 ) embert nem lehet zokkenomentesen egyszerre mozgatni. Ekkora letszammal nem szabadna utat szervezni.
Ildi
Debrecen
2016. júl. 19
5.0
A szervezés, a program, a szállás kifogástalan volt. Lengyelország ezen része lenyűgöző. Minden tiszta, rendezett, rengeteg látnivalóval.
Barbara
Gyula
2016. ápr. 26
4.8
A programok összeállítása és a szervezés is kiváló volt. Ezen a 4 napos túrán rengeteg élménnyel gazdagodik az ember. Egyetlen probléma volt az első napon, hogy csúszott a program, talán a krakkói sétát ki kellett volna hagyni, hogy elegendő idő jusson a sóbánya látogatásra. A szállás és a busz is szép tiszta és igényes volt. Összességében tökéletesen elégedettek vagyunk ezzel a körutazással.
Éva
Karácsond
2016. ápr. 26
4.4
Csodalatos elmeny volt ez a 4 nap.
Nagyon elfáradtunk, de nagyon élveztük minden percét!
László
Budapest, VII. kerület
2016. már. 30
5.0
Kedves Vivaldi!

Kicsit tartottam tőle, vajon milyen lesz csoportosan utazni, de kellemes meglepetés volt. Mindenre jutott idő, autóbuszvezetőnk profi és jókedvű volt, mindig tudta merre van a merre, köszönet Jóska! Nagy Gáborról, idegenvezetőnkről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Mindig jelen volt, mindig odafigyelt, mindig tudott mindent, mindig mindent megbeszélt velünk. Sokat beszélt, de nem tolakodóan, sokat tudott és képes volt, hogy ezt át is adja. Amikor láttam, hogy szállodánk "mindössze" három csillagos, attól tartottam, valamiféle olcsó szörnyűségben leszünk elhelyezve, ehelyett nagyszerű meglepetés volt a szálloda: a felszereletsége, a tisztaság, a tágas és jól elrendezett szoba.
Lilla
Budapest
2016. már. 20
4.6
Minden rémek volt!
Bertold
Szeged
2016. már. 18
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. Kifogásolhatatlan volt a szálloda. Nagyon jó fej volt az idegemvezető és a buszsofőr is. A visszaúton meg nyertünk egy utat tombolán.
<név nélkül>
Komló
2016. már. 17
4.8
Remek programok, jó hangulat, rengeteg maradandó élmény! Köszönöm :)
Ágnes
Taksony
2015. okt. 27
3.2
Végig nagyon hajtották a csoportot,alig volt idő mindenre,az idegenvezetők jól beszéltek magyarul,de mi sokszor nem értettük mit mond és sajnos a fülhallgatóknak is kevés volt a hatótávolsága,sok volt a szabadidő és rosszul osztották be a fakultatív programokat.A csoportkísérő lehetne sokkal felkészültebb mindenből,mondhatta volna mit hol érdemes megvenni,többet beszélhetett volna a lengyel szokásokról,életről stb.A vacsoráknál is mondhatták volna hogy a csülök és az oldalas is édes lesz,a pörkölt tejfölös stb,ennyi pénzért akkor máshol ettem volna,sőt jóval kevesebből jobbat ettem volna.Nagyon sokat álltunk a dúgóba,szerintem igazán lehetett volna másik útvonalon menni.
Összeségében azért nem bántuk meg de sokkal jobbat vártunk a prágai utunk után ahol nagyon jó volt az idegenvezetőnk (Petra).
Gábor
Kalocsa
2015. okt. 27
3.8
Ajánlom mindenkinek!
Kiváló szálloda, barátságos kiszolgálás, kedves idegenvezetők.
<név nélkül>
Dunaújváros
2015. okt. 27
3.4
Most nem szeretnék
<név nélkül>
Budapest
2015. okt. 3
4.8
Pozitív élményekkel gazdagodtunk, túravezetőink zseniálisak voltak.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!