Közép India

13 napos körutazás Delhit - Bombay

A világ két legnépesebb metropolisza, Delhi és Mumbay (Bombay) között ível az út, igazi, átélhető, megtapasztalható ezerarcú indiai élményeket tartogatva: - Rácsodálkozás a természet kincseire: barlangrendszerek templommá alakítva, szimbolikus alakot öltött sziget, amit szentként tisztel a hindu világ. - Testközeli vallásélmények: khajurahoi erotikus szobrok, hindu istentisztelet, barlangba vájt templomcsoda, buddhista kegyhelyek, fallikus templom. És a felejthetetlen életérzés: tuktukok garmada Delhiben, Boollywood fényei Mumbayben, királyok, maharadzsák, szentek, szerelmes költők nyomai úgy, ahogy csak India tudja nyújtani nekünk.

FőoldalÁzsiaIndiaKözép India

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Indiában bérelt autóbusszal és vonattal a megadott útvonalon, 12 éjszaka szállást hotel két ágyas, fürdőszobás szobáiban reggelivel valamint angol nyelvű idegenvezetést/ x fős csoport felett magyar nyelvű túra- és idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
6-20 fő

1. nap: Budapest, Delhi
Megérkezés Delhibe, rögtön egy városnézéssel kezdjük, ami teljesen elkápráztatja az európai szemet. Este az első találkozás az indiai ízekkel!

2. nap: Delhi, Gwalior
Vonatozás Gwaliorba.
Városnézés: az erőd, mauzóleumok, múzeumok, templomok. Este fény- és hangjáték megcsodálása a Man Mandir Palotában.

3. nap: Gwalior, Khajuraho
Khajuraho a Chandela királyok fővárosa volt. Híres a 10-11. századi Visnu, Shiva templomokról. Ez a város a India egyik legszebb vallási központja , érdemes sétálni, felfedezni ezt a szépséget.

4. nap: Khajuraho, Orcha
A híres erotikus szobrokkal díszített templom-együttes meglátogatása. Délután utazás Orchába.

5. nap: Orcha, Jhansi, Bhopal
Délelőtt a csodálatos, Bundela királyok palotájának megismerése. Raja templom meglátogatása, részvétel istentiszteleten. Jhansiból vonattal Bhopalba. Madja Prades sokarcú fővárosa: nyüzsgő piacok, gyönyörű mecsetek, paloták a régmúlt időkből, és parkok, kertek, sugárutak, modern városrészek váltakoznak.

6. nap: Bhopal, Bhimbetka, Sanchi, Bhopal
Reggel a Bhimbetka barlangok felfedezése, amik a világ egyik legősibb barlangrajzaival büszkélkedhetnek. A következő látványosság a Sanchi és Udaigiri barlangok, amelyek rajzai elmesélik Asóka király buddhistává válásának történetét. Estére visszatérünk Bhopalba.

7. nap: Bhopal, Maheshwar, Mandu
A Manduba tartó úton egy kis kitérőt tartunk Maheswarba. Ez egy dicsőséges város volt az Indiai birodalom hajnalán, Mahishati néven a Kartivarjun király fővárosaként. Mandu városa híres a költő-herceg Baz Bahadur és Rani Roopmati romatnikus szerelmének legendájáról.

8. nap: Mandu
Városnézés: első a Jahaz Mahal palota, ami 15. században épült, érdekessége, hogy két tóra épült, és a szerkezete hajót mintáz, ami összeköti a két tavat. Megtekintjük a Hindola Mahalt, a Jami Masjidot és a Roopmati pavilont.

9. nap: Mandu, Omkareshwar, Jalgaon
Utazás Jagaonba. Útközben meglátogatjuk Omkareshwart, ami egy szent sziget a Narmada és Kaveri folyók találkozásánál. Érdekessége, hogy a hindu „Om” szimbolumot formázza a sziget. Rengetegen zarándokolnak el a Jyotirlinga kegyhelyhez, a Shree omkar Mandhatahoz. Ezen túl szépséges brahmatikus építészeti remekeket találhatunk ezen a szent helyen. Éjszaka Jalgaonban.

10. nap: Jalgaon, Ajanta, Aurangabad
Reggelről utazás Aurangabadba, útközben megálló Ajantaban: itt található a világörökség egyik legkülönlegesebb barlangrendszere, ami természetes fénnyel megvilágított, és 2000 éves kolosszális kőbe vésett templomnak ad otthont. Ezt követően utazás Aurangabadba.

11. nap: Aurangabad
reggeli látogatás az Ellora barlanghoz, ami buddhista művészeti emlékekben bővelkedik. ezen a területen a 3. században 30 barlang alakult ki.

12. nap: Aurangabad, Mumbai
Repülés Mumbaibe. Délután városnézés és szabad program.

13. nap. Hazautazás
 

További információ

Szállás

Mindenhol hotel kb. ***-os színvonalú 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. Manduban és Jalgaonban alapellátásban és egyszerű szállodában lesz részünk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap. Delhi
Budapestről egy átszállás után érkezünk Delhibe. Rövid szállodai regenerálódás után rögtön egy városnézéssel kezdjük, ízelítőt kapunk az indiai főváros múltjából és jelenéből. Ódelhiben az ember először szóhoz sem jut a csodálkozástól. Tarka kavalkád az úton: nem elég a balra tartó közlekedés, a hihetetlenül sok ember, a járműcsodák, a zsivaj, az árusok, a kígyóbűvölők….. hanem még ott a rengeteg gyönyörű, mesebeli épület vagy éppen egy látványosság számba menő öltözet. Bejárjuk a Vörös Erődöt és környékét, ami ízelítőt ad a mogulok életéből. Testközelből megtapasztaljuk a Chadni Chaukot, a hamisítatlan indiai bazárt. A Pénteki Mecsetben pedig (Jama Masjid) megismerjük az indiai muszlim építészet jellegzetességeit. A városnézés második része egy teljes más világba visz minket. A modern Delhi, az Indiai Kapu, a Parlament, a gyarmati kor emlékei. Estére már elfogy minden otthonról hozott illetve útközben betárolt globalizált élelmiszer, és végre megtörténik az első találkozás az indiai ízekkel!

2. nap: Delhi – Gwalior
A gyarmati kort idéző kényelmes, légkondicionált vonattal Gwaliorba utazunk. A város fő látványossága a 100 méter magas homokkő hegyháton, félelmetes bástyákkal megerősített épületegyüttes, az erőd. A rádzsput építészet legszebb darabjának tartják az itt található Man Mandír palotát, ami színes csempedíszeivel elkápráztatja a látogatókat. Mikor azt gondolnánk az erődöt körbe járva, hogy ettől lélegzetelállítóbbat már nem láthatunk Gwaliorban, megtekintjük a sziklába vágott 21 kolosszális dzsaina-szobrot, amiket a 7-15 század között faragtak ennek a különleges vallásnak a művészei. Ez a nap egy kicsit a maharadzsák világát is megmutatja nekünk: meglátogatjuk a Jai Vilas palotát, ahol a világ két legnagyobb csillárja lóg a mennyezetről. (Annak idején a teherbírást elefántokkal próbálták ki….) Elképzelhetjük a maharadzsa életét, ha megláttuk a palotában az étkezőasztalon álló, italokat körbehordó mechanikus ezüst kisvasutat! Érdekes muszlim emlékei is vannak a városkának: Muhammad Gaus sírja, ami egy 16. századi „kőcsipkés” épület, valamint az első híres mogul, Akbar énekesének, Tansennek a mauzóleuma. A napot a Mán Mandír palota fény- és hangjátékával zárjuk. Gwaliorban töltjük az éjszakát.

3. nap. Gwalior – Khajuraho:
Ezen a napon korán reggel indulunk autóbuszunkkal Khajurahoba. 300 km-t kell megtennünk a Chandela királyok fővárosáig. Ez a város India egyik legszebb vallási központja, érdemes sétálni, önállóan is felfedezni ezt a szépséget saját kedvünk szerint. 25 temploma a Chandéla királyok bőkezű támogatása révén épülhetett meg a 9-13 század között. A hagyomány szerint eredetileg 85 templom állt itt, és továbbra is folyamatosak a feltárások. Olyan szépségben lehet részünk, amit 700 évig egy sűrű erdő rejtett, és csak 1838-ban, egy angol kapitány fedezett fel újra.

4. nap. Khajuraho –Orcha
A nap első felét a templomok megismerésével töltjük. Az Unesco Világörökség részét képző fenséges templomcsoport leglenyűgözőbb darabja a Kandárija Mahádévá templom. A hatalmas méretű templomot több mint 800 szobor díszíti: istenek, istennők, állatok, harcosok, érzéki nők, és a khajurahoi híres erotikus jelentek. Szerepéről természeteses vitáznak a szakértők: Talán Síva és Párvati násza? Vagy inkább oktatóképek a Káma Sutra mintájára? De az is lehet, hogy a teremtés dicsőítése. Majd Önök is eldöntik….
Délután utazás Orchába, ami az ott lakók szerint az egyik legbájosabb indiai városka. Az éjszakát itt töltjük az egyik hangulatos szállodában.

5. Orcha – Jhansi –Bhopal:
Délelőtt a csodálatos, Bundela királyok palotájának megismerése a program. A Raja templomot igazából akkor fogjuk szívünkbe zárni, ha részt veszünk a reggeli istentiszteleten. Cipő és fényképezőgép nélkül csak hallgatjuk az éneket, elfogadjuk a homlokunkra rajzolt áldást, és külső szemlélőből a hindu vallás szereplőjévé válunk. Délután Jhansiban vonatra szállunk, és Bhopalba utazunk. Madja Prades sokarcú fővárosa: nyüzsgő piacok, gyönyörű mecsetek, paloták a régmúlt időkből, és parkok, kertek, sugárutak, modern városrészek váltakoznak. Bhopal legimpozánsabb épülete a Taj-Ul-Masjid, ez a hatalmas rózsaszínre festett mecset. Jahan Bégam szultán kezdte építtetni 1878-ban, de csak 1971-ben fejezték be. Ebben a városban töltjük az éjszakát.

6. nap. Bhopal-Bhimbetka –Sanchi -Bhopal
Reggel a a 46 km-re fekvő Bhimbetka barlangok felfedezésével kezdjük a napot, amik a világ egyik legősibb barlangrajzaival büszkélkedhetnek. Ezen a sziklás homokkő gerincen 1000 barlanglyukat fedeztek fel, és kb. 500-ban találhat rajzokat. A következő látványosság a Sanchi és Udaigiri barlangok, amelyek rajzai elmesélik Asóka király buddhistává válásának történetét. Estére visszatérünk Bhopalba.

7. nap. Bhopal – Maheshwar – Mandu
A Manduba tartó úton egy kis kitérőt tartunk Maheswarba. Ez egy dicsőséges város volt az Indiai birodalom hajnalán, Mahishati néven a Kartivarjun király fővárosaként. Maheshwar híres zarándokhely, mert a Narmadá folyó partján itt 28 ghatat alakítottak ki, ahol megmártózhatnak a zarándokok. Egy impozáns, legyezőszerű lépcsőn mi is felsétálhatunk a folyó partról a királyi negyedbe, ahogy ezt egykor Ahiljabai a „valaha élt legtisztább és legpéldásabb” uralkodó is megtette. Ezt az éjszakát Manduban töltjük. A város híres a költő-herceg Baz Bahadur és Rani Rupmati romantikus szerelmének legendájáról.

8. nap Mandu
Különleges városban tölthetjük ezt a napot. Legtöbbet a Jahaz Mahal palotában fogunk időzni, ami 15. században épült, érdekessége, hogy két tóra épült, és a szerkezete hajót mintáz, ami összeköti a két tavat. Málva 5. szultánja építtette ezt a palotát a 15. században, és ha beleképzeljük a 15 ezer háremhölgyet….. (A férfiak fejet hajtanak az élvhajhász szultán előtt, akinek még a testőrei nők voltak.) Az 1600-as évek elején Dzsahangir mogul fantáziáját is megmozgatta a hely szelleme, pazarló összejövetelekre használta ezt a palotát. Végtelen számú a városka látnivalója, és hamar megérzi az ember a romantikáját, amikor sétál a pavilonok, tavak, mecsetek, fás szakadékkal körülvett paloták között, és meghallgatja Rupmati tragikus szerelmi történetét.

9. nap. Mandu –Omkareshwar – Jalgaon:
Utazás Jagaonba. Útközben meglátogatjuk Omkareshwart, ami egy szent sziget a Narmada és Kaveri folyók találkozásánál. Érdekessége, hogy a hindu „Om” szimbolumot formázza a sziget. Rengetegen zarándokolnak el a Jyotirlinga kegyhelyhez, a Shree omkar Mandhatahoz,ami az egyike az indiai 12 lingam alakú természetes sziklaképződménynek. Ezen túl szépséges brahmatikus építészeti remekeket találhatunk ezen a szent helyen. Éjszaka Jalgaonban.

10. Nap. Jalgaon – Ajanta –Aurangabad: Reggelről utazás Aurangabadba, útközben megállunk Ajantaban: itt található a világörökség egyik legkülönlegesebb barlangrendszere: lópatkó alakú sziklában 30 természetes fénnyel megvilágított barlangtemplom. A sziklafalról vízesés zúdul alá, ami egy tó vizét táplálja. A templomok a buddhizmus különböző szakaszaihoz kötődnek, és az i.e. 1-2 századtól kezdve találunk bennük rajzokat, szobrokat. Ezt követően utazás Aurangabadba, ahol az éjszakát töltjük.

11. nap. Aurangabad
Reggel ellátogatás az Ellora barlangokhoz, 30 km-re fekszik Aurangabadtól. 2 km hosszú sziklafalból kivágott 34 barlang az indiai sziklaépítészet remekei. A leghatalmasabb, leggyönyörűbb darabja a Kailaszanatha templom, ami 85000 m3 szikla megmunkálásával faragtak ki. Csak állunk, és bámulunk, és nem csodálkoznánk, ha valahonnan Indiána Jones ugrana elő sajátságos kalapjában, hogy megmentsen egy szőke nőt Káli istennő bosszújától….. Ezt az éjszakát is Aurangabadban töltjük.

12. nap. Aurangabad – Mumbai
Repülés Mumbaibe. Délutáni városnézésünk a hivatalos látnivalók megtekintése: India –kapu, függőkertek, Prince of Wales Múzeum. De ez után lehetőségünk nyílik egy olyan élménnyel lezárni ezt az utazást, ami egy éltre felejthetetlenné teszi Indiát: séta, vásárlás a 15 milliós megapoliszban, amit az Arab-tenger ölel körbe., és India legforgalmasabb kikötője, pénzügyi központja, és a világ filmiparának centruma.

13. nap. Hazautazás Mumbaiból.

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Indiában bérelt autóbusszal és vonattal a megadott útvonalon, 12 éjszaka szállást hotel két ágyas, fürdőszobás szobáiban reggelivel valamint angol nyelvű idegenvezetést/ x fős csoport felett magyar nyelvű túra- és idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a indiai vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

India hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd ára 15 USD körül mozog.
Ajánlott költőpénz: ………….., amely az egyéni igényektől eltérhet.
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Delhi útvonalon egyszeri átszállással.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 141.000 Ft/fő – 165.000.- indulási időponttól függően

Indiábanban bérelt autóbusszal utazunk, kivéve a Delhi-Gwalior és a Jhansi-Bhopal vonatutat. Az Aurangabad -Mumbai útvonalon belföldi repülőjárattal utazunk.
 

Szállás: 

Mindenhol hotel kb. ***-os színvonalú 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. Manduban és Jalgaonban alapellátásban és egyszerű szállodában lesz részünk.

Étkezés: 

Minden szállodában jár a reggeli, és egyéni igények szerint lesz lehetőség a napközbeni étkezésekre akár a szállodákban, akár az éttermekben

Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Valamint folyadékot is csak safety bagben vihetsz fel a gépre. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok Budapesten, az indiai nagykövetségen tudják a vízumot beszerezni. A …….. napos vízum díja ………. USD/fő, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!