Közép-Amerika természeti kincsei

13 napos körutazás Közép- Amerikában: Panama,Costa Rica,Nicaragua

"Costa Rica dzsungeljét felfedezni életem egyik legcsodálatosabb élménye, amit Panama egzotikus kultúrája jól kiegészít, hogy egy igazán komplett utazás jöjjön létre."

FőoldalLatin-AmerikaCosta RicaSan JoseKözép-Amerika természeti kincsei

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére) - A nagy érték miatt, csak a repülőjegy megvásárlását követően kerül megkötésre a biztosítás, kockázatban addig nem áll az utazó.

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, 
 • fakultatív programok árát,
 • helyi borravalókat,
 • belépési illetékek és adók.
Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 18 fő

1. NAP: BUDAPEST – SAN JOSÉ
Menetrend függvényében átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: SAN JOSÉ – SARCHI – ARENAL
Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezé­sére indulunk. Számos nevezetesség mellett láthatjuk a főváros legszebb épületének számító Nemzeti Színházat is. Megállunk a Demokrácia térnél, majd a Központi sugár­úton elsétálunk egészen az autentikus központi piacig, mely közel 150 éve működik. Itt akár vásárolhatunk is, olyan neve­zetes Costa Rica-i termékeket, mint a makadámia dió vagy a helyi kávé. Programunk következő része a fekete italról fog szólni. Meglátogatunk egy ültetvényt, ahol egy igazi szakér­tőtől tanulhatunk a kávéról. A nap vége felé közeledve a Costa Rica-i művészet bölcsőjének is nevezett Sarchi városába uta­zunk. Nézelődés, szuvenírvásárlás, majd La Fortuna felé hala­dunk tovább. Az éjszakát Arenalban töltjük (2 éj).

3. NAP: ARENAL – LA FORTUNA
Reggeli után Arenal Vida Campesina gazdag birtokának fel­fedezésére indulunk, ahol megismerkedünk a helyi földmű­velési és háztáji szokásokkal. Magunkat is kipróbálhatjuk olyan tevékenységekben, mint például a tortilla készítés. Betekintést nyerünk a cukornád feldolgozásába, és részt veszünk egy tipikus Costa Rica-i ebéden, hagyományosan készített kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vul­kán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhetünk is, és élvezhetjük a paradicsomi állapotokat. Vacsorára érünk vissza a szállodába.

4. NAP: ARENAL – MONTEVERDE
Reggel az Arenal Park egyedülálló természeti szépségei közt kezdjük kirándulásunkat, ahol megtekinthetjük az 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilág­gal. Szállás elfoglalása Monteverdében, majd vacsora (2 éj).

5. NAP: SANTA ELENA – MONTEVERDE
Miután megreggeliztünk, a Santa Elena esőerdő rezervátumba megyünk, melynek 310 hektáros területén páratlan növény- és állatpopuláció él. Itt folyik a Chiquito és a Caño Negro folyó is, melyek fontos szerepet játszanak az Arenal vízerőmű üzemel­tetésében. Rezervátumi látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – RINCÓN DE LA VIEJA
Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdét, és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben részt veszünk egy kb. kétórás hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen, betekintést nyerhetünk az ország pazar vadvilágába. Remélhetőleg majmokat és iguánákat is látunk, de a színes tollakban pompázó madarak is elkápráztathatnak bennünket. A folyó partján megállunk, és piknik ebédet fogyasztva élvez­hetjük a természet közelségét. A hajózás után estére érkezünk meg Rincón de la Vieja városába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: GRANADA
Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, így érjük el a határt Peñas Blancasnál. A határ­átkelés után találkozunk az ottani helyi idegenvezetővel, és a csodás vidéki tájon át Granadába buszozunk. Érkezésünk után megtekintjük a katedrálist, a San Francisco Múzeumot és a La Calzadát, a helyi piacot is. A vacsorát egy tipikus nicaraguai étteremben fogyasztjuk el. Szállás Granadában. (3 éj)

8. NAP: NICARAGUA-TÓ – MOMBACHO VULKÁN – ISELTAS
Reggeli után először egy kialudt tűzhányót csodálunk meg. A Mombacho vulkán felé haladva, pazar látvánnyal tárul elénk a Nicaragua-tó és a magasabb területekről Granada városa is. Délután a helyiek által Iseltasnak nevezett tó ezernyi kis szi­gete körül teszünk egy hajókirándulást. Ezek a kis szigetecskék a vulkánkitörés eredményei, és most számos egyedülálló madár­fajnak adnak otthon. Az egyik szigeten megállunk ebédelni is. Késő délután érünk vissza a szállodába.

9. NAP: PUEBLOS BLANCOS – APOYO – MASAYA VULKÁN
Reggeli után első megállónk a Pueblos Blancos, amely egy több kis faluból álló kolónia. E falvak híresek a kézműves termékekről, mint például a kerámia és a bőráru. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A délutánt az Apoyo lagúnánál, Közép-Amerika legmélyebb krátertavánál töltjük. Ekkor meg is mártózhatunk a tóban, vagy élvezhetjük a tavat körülölelő csodálatos természe­tet. A nap végén még egy ma is aktív vulkánt, a Masayát láto­gatjuk meg, majd visszatérünk szállásunkra.

10. NAP: GRANADA – PANAMA
Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Panamába. Délután szállás elfoglalása és szabadprogram. Panama Közép-Amerika bevásárlóközpontja, sok elegáns üzlettel és kedvező árakkal.

11. NAP: PANAMA – CSATORNA
Ezen a napon megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panama-csatornát, amely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás hajózást teszünk a mérnöki csodán, miközben a következő helyeket érintjük: Miraflores zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel zsilip, és a lélegzetelállítóan keskeny Gaillard csatornán át a Gatun-tó. Útközben láthatjuk, ahogyan a hatalmas óceánjárók és teherszállítóhajók „lifteznek”. Ebéd a hajón. Délután érkezünk vissza a fővárosba. Szabadprogram, vásárlási lehetőséggel.

12. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS
Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamavárosban. Ez az ország gazdasági központja, üzleti negyedében bankok és világcégek felhőkarcolói találhatóak, míg óvárosa a Világörökség részét képezi. Ellátogatunk Panama Viejo romjaihoz, ahol a XVI. században az első gyarmati kolónia létrejött. Délután a tör­ténelmi negyedbe, Casco Antiguába indulunk, mely bővelke­dik a gyarmati stílusú épületekben. Innen továbbmegyünk a Miraflores zsiliphez, ahol a mesterséges csatorna kudarcokban bővelkedő történetéről tanulhatunk meg többet. Ismét megcso­dálhatjuk, ahogyan az óceánokat is átszelő, óriási óceánjárók vár­nak a zsilipelésre. Érdekes, hogy tegnap hajózva figyeltük meg őket, ma pedig a szárazföldről tekintünk le rájuk. A reptérre tör­ténő indulásig szabadprogram. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállás után a délutáni órákban érkezünk a Liszt Ferenc Repülőtérre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Természeti látványosságok 3 országban
Trópusi állatvilág különlegességei
Hajózás a Panama-csatornán
Vulkánok és káprázatos növényvilág

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére) - A nagy érték miatt, csak a repülőjegy megvásárlását követően kerül megkötésre a biztosítás, kockázatban addig nem áll az utazó.
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, 
 • fakultatív programok árát,
 • helyi borravalókat,
 • belépési illetékek és adók.
Kötelező költségek: 

Repülőjegy, reptéri illeték, belépési illetékek és adók.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. 

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Étkezés: 

Étkezések a programleírás szerint.

Időjárás: 
Guatemala: Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok. A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le. El Salvador: Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t. Nicaragua: A trópusi éghajlatot a központi hegyvidéken a magasság enyhíti. A passzátszeleknek kitett keleti (atlanti) partvidék lényegesen csapadékosabb, mint a nyugati (csendes-óceáni). Costa Rica: Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. Az évi csapadék mennyisége 1500–3000 mm között van. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhőmérséklet San Joséban 20 Celsius-fok. Panama: Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!