Közép-Amerika természeti kincsei

Utunk egyik fénypontja Costa Rica. A nemzeti parkjairól híres közép-amerikai állam mindig tartogat meglepetéseket. A trópusi éghajlatú, hegyvidékekkel ékes országban különleges kalandokban lehet részünk. A körút során hasonlóan csodás élményekben lehet részünk a többi területen is, ha belevágunk ebbe az utazásba.

FőoldalLatin-AmerikaNicaraguaGranada (Nicaragua)Közép-Amerika természeti kincsei

Alapár tartalmazza

Részvételi díj, Útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy, Repülőtéri illeték, BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítás, Belépési illeték, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 8 fő

1. NAP BUDAPEST – PANAMA

Repülés átszállással Budapestről Panamavárosba. Transzfer a szál­lásra (3 éj) majd vacsora.

2. NAP PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamában, mely a Világörökség része. Panama az ország gazdasági központja, ban­kok és világcégek felhőkarcolói találhatóak itt. Ezután ellátoga­tunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyarmata még a XVI. században jött létre, a mostani város határain kívül. Ebéd. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbmegyünk a Miraflores Locksba, itt sorakoznak a hatalmas óceánokat is átszelő hajók. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP PANAMA-CSATORNA

Ma megtekintjük a világ 8. csodáját, a Panamacsatornát, ami az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. Kb. 4 órás túránk lesz a Panama-csatornán: Miraflore Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel locks, Gaillar Cut a legkeskenyebb pont, Gatun Lake. Láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherhajókat ahogy zsilipelnek. Ebéd a hajón. Panamavárosba autóbusszal jövünk vissza.

4. NAP: PANAMA – SAN JOSÉ

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan San Joséba repülünk. Transzfer a szállodába. Megérkezésünk után lepakoljuk csomagjainkat, majd gyalogos és buszos városnézés a fővárosban: sétálóutca, parlament, Nagyszínház. Ezt követően szabadprogram, majd visszatérünk szállodánkba.

5. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Kora reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Útközben egy banánültetvényt láthatunk, ahol számtalan érdekessé­get megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbuszunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Egy közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsom­ban érezhetjük magunkat. Köröttünk mindenhol az érintetlen ter­mészet. Kora délután megérkezünk szálláshelyünkre, ahol frissítő ebéddel és koktéllal kedveskednek nekünk. Szállásunk komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként megtekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Este szálláshelyünkön vacsora. Fontos információ: a cso­magok súlya limitálva van 12 kg/fő-re, ennél nagyobb méretű csomagot a foglalásnál jelezni kell.

6. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirándu­lásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csatornák mentén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részé­ben gyalogosan, majd ismét motorcsónakos kirándulás kereté­ben tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők öveze­tében van, ezért csapadék várható. A sok eső miatt a vegetáció fantasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

7. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, innen megyünk Guápilesbe, ebéd. Busszal folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régi­óba, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legaktívabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére hogy 2010 óta hivatalosan is inak­tívnak számít. Szállás és vacsora (2 éj).

8. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a termé­szet szépsége mellett megtekinthetjük az eredeti 1968-ból fenn­maradt lávafolyam nyomait, majd túránk végeztével a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját lát­hatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mező­gazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően láthatjuk a 70 méter magas víz­esést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is látha­tunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

9. NAP: LA FORTUNA – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat és Rincón de la Vieja felé indulunk. A település a Guanacaste Nemzeti Park védelme alatt áll, találhatunk itt aktív vulkánt, lagúnákat és földnyelve­ket. A Nemzeti Park területén kívül felfedezhetőek még a termé­szetes termálvizek és „szaunák”. Délután szabadidő keretén belül lehetőség nyílik néhány pihentető órát eltölteni ezekben a kelle­mes, meleg vizes „medencékben”. A víz kristálytiszta és természetes, folyamatos utánpótlását a Rio Negro folyóból nyeri. Vacsora.

10. NAP: RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után egy fergeteges kalandtúrára indulunk. A Canyon Canopy túrával kezdjük, majd a Rio Negro-i kalanddal folytatjuk. Ezután lovaglás, fürdés, vulkanikus melegvizes relaxáció és végül ebédelési lehetőség. Szabadprogram, szállás és vacsora.

11. NAP: RINCÓN DE LA VIEJA – PENAS BLANCAS – GRANADA

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, míg el nem érjük a határt Penas Blancasnál. A határ­átkelés után elfoglaljuk a szállásunkat Granadában. Egy rövid szabadidő után megkezdjük városnéző túránkat. Meglátogatjuk a Casa de los Leonest, a San Francisco kolostort és a múzeumot. Mindezek közben rengeteg templomot és építészeti remekművet is láthatunk, szobrokat, emlékműveket, valamint a bájos utcákat. A túra végeztével elfogyasztjuk vacsoránkat El Zaguanában.

12. NAP: GRANADA – MASAYA – CATARINA – CHOCOYERO

Reggel lovas kirándulás a Granada-tóhoz, amely a legnagyobb kiterjedésű tó egész Latin-Amerikában. Ezt követően hajós kirándulás Isletas-szigetekhez, amely 350 kis szigetből áll, ami­ket a Mombacho vulkán hozott létre. Ebédelési lehetőség majd városnézés Granadában, amely a legrégibb gyarmati város Nicaraguában. Délután a Masaya Vulkánt nézzük meg, melyet a spanyol telepesek csak „a pokol szája”-ként hívtak. Ezután Catarinába megyünk, majd Chocoyeroba buszozunk, ahol meg­tekintjük a híres Chocoyos populációt (papagáj), valamint az El Brujo vízesést. Este hagyományos vacsorát fogyasztunk egy ismert helyi étteremben, mindezt a helyre jellemző zenei kíséret­tel fűszerezve. Ezt követően szállásunkra utazunk.

13. NAP: MANAGUA – LEON VIEJO – LEON

Reggeli után városnézés Nicaragua fővárosában, Managuában. Megtekintjük az Acahualincát az 5000 éves lábnyommal, a régi és az új katedrálist, és hírhedt diktátor Somoza rezidenciáját, vala­mint a Loma de Tiscapat, ami egy kis vulkanikus magaslat. Úton León felé, ellátogatunk León Viejo világörökségi romjaihoz, mely az első fővárosa volt Nicaraguának. Leónban a lenyűgöző Katedrálist tekintjük meg, mely szintén világörökség. A kupolájából lélegzet­elállító panoráma nyílik a nicaraguai vulkánok vonulatára. Ezután megnézzük a Legendák és Mítoszok múzeumát, valamint a híres nicaraguai költő Rubén Dario múzeumát. Este szállás és vacsora.

14. NAP: MANAGUA – BELIZE

Transzfer a repülőtérre. Átszállással utazás Belizebe. A város a Belize folyó „szájánál” helyezkedik el nem messze a Karibi part­vidéktől. A város főleg a hajózási tevékenységéből tartja fenn magát. 1970-ig a fővárosa volt Brit Hondurasnak, mikor is áthe­lyezték a központot Belmopanba. Fort George a legnépesebb része a városnak rengeteg emlékparkkal és világítótoronnyal. Itt található a Belize múzeum. Transzfer a szállásra (2 éj). Vacsora.

15. NAP: BELIZE – ALTUN HA RUINS – BELIZE

Reggeli után kirándulásra indulunk. Eleinte busszal, majd csónakkal (kb. 1 óra) elmegyünk az Altun Ha Ruins maya romokhoz. Érdekes a dús vegetáció közepén kialakított romváros. Időszámításunk előtt már fontos település volt, míg a csúcspontja az V–VIII. századra tehető. Programunk után visszautazás szállásunkra, majd vacsora.

16. NAP: BELIZE – HAZAINDULÁS

A transzferig szabadprogram, majd indulás a repülőtérre és átszál­lással hazarepülünk Európába. Éjszaka a repülőn. (Van lehetőség nyaralással meghosszabbítani közép-amerikai tartózkodásunkat. Több alternatíva lehetséges. A részletekről érdeklődjön irodánkban.)

17. NAP : EURÓPA – BUDAPEST

Átszállás után a délutáni órákban érke­zés Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Részvételi díj, Útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy, Repülőtéri illeték, BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítás, Belépési illeték, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, Repülőtéri illeték, Belépési illeték.

Előleg: 

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Hátralék: 

Az indulás előtt 30 nappal történő jelentkezés esetén, a teljes részvételi díjakat és költségeket kell kiegyenlíteni.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás repülővel történik, turista osztályon, egy átszállással. Utasaink 1 éjszakát a repülőn töltenek.

Szállás: 

Szállásaink 3 és 4 csillagos szállások lesznek, 1 éjszaka a repülőn.

Étkezés: 
Program szerint.
Időjárás: 
Guatemala: Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok. A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le. El Salvador: Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t. Nicaragua: A trópusi éghajlatot a központi hegyvidéken a magasság enyhíti. A passzátszeleknek kitett keleti (atlanti) partvidék lényegesen csapadékosabb, mint a nyugati (csendes-óceáni). Costa Rica: Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. Az évi csapadék mennyisége 1500–3000 mm között van. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhőmérséklet San Joséban 20 Celsius-fok. Panama: Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummentesen utazhatnak be és 90 napig tartózkodhatnak a körutazásban szereplő mindegyik ország területén. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése erősen ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!