Koszovó - Hosszú hétvége Európa legifjabb balkáni országában

4 napos körutazás Koszovóban

A négynapos utazás során felfedezzük és megismerjük Koszovót, Európa legfiatalabb és a világ talán egyik legvendégszeretőbb országát. Az Experience Balkan együttműködésével létrejött utazásunk alatt a cél egyszerű: közös élményeken, örömökön, gasztro-programokon keresztül közelebb kerülni a térség lakóihoz, népeihez, megismerni világörökségi kincseit, természeti látnivalóit, kulturális sokszínűségét, történelmét és természetesen egy nagyszerű csapatban jól érezni magunkat.

FőoldalEurópaKoszovóPristinaKoszovó - Hosszú hétvége Európa legifjabb balkáni országában

A programban feltüntetett árak 1 euró = 350 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár tartalmazza

Transzferek, mikrobuszok a körutazás során
Elhelyezés 3-4* hotelekben
Reggelis ellátás
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet
Feladott poggyászt
Félpanziós felárat (2. nap vacsora, 3-4. nap ebéd)
Borravalókat (helyszínen fizetendő)
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és poggyász biztosítást
Egyéni kiadásokat

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 12 fő

1.nap Budapest > Pristina
Péntek délután a Wizzair menetrendszerinti járatával Európa legfiatalabb és egyik legvendégszeretőbb országában, a Koszovói Köztársaságnak fővárosába, Pristinába utazunk.  Transzferünk a repülőtéren fog várni bennünket, mely egyenesen a belvárosi hotelünkbe visz minket. Szállásunk elfoglalása után megnézzük a Teréz Anyáról elnevezett sétálóutca  látnivalóit, helyi emberekkel korzózunk és elvegyülünk a pristinai éjszakában.

Szállás: Pristina (1 éj)

2.nap Pristina > Rigómező > Peja
Szombaton reggel városnézésünket Pristina egykori óvárosban kezdjük, megtekintjük a  XV. századi Fatih-, és Bazár-mecseteket, és az óratornyot, majd a régi bazár közepén álló, egykoron gazdag albán család, autentikus házában berendezett Etnográfiai Múzeumban ismerjük meg Koszovó népviseletét, szokásait. Balkáni élményeink a pristinai piacon folytatódnak, majd megnézzük a Koszovó legújabb és legnagyobb templomát a Teréz Anya katedrálist, a függetlenség állandóan változó, de örök emlékművét a NEWBORN kültéri installációt, végigsétálunk a belvárosi korzón, megnézzünk a legfontosabb államférfiak (pl. Szkander bég, Ibrahim Rugova stb.) szobrait, élvezzük Koszovó fővárosának eklektikus és egyedi hangulatát. Kora délután a középkori Európa történelmét is meghatározó Rigómezei-csata emlékművéhez látogatunk és megnézzük az 1389-es csatában elhunyt Murad szultán türbéjét (sírját), illetve a mellette található kis múzeumot.

Rigómező után nyugat felé indulunk és az ország negyedik legnagyobb városába, az ortodox kolostoráról és bazárjáról, illetve finom söréről híres Peja (szerbül: Peć) városába indulunk. Útközben megismerjük Koszovó kultúráját, népeit, történetét, különleges szokásait. A szállásunk elfoglalása után egy finom vacsorán (fakultatív) veszünk rész, majd esti korzónk során Peja zenés kávéházait fedezzük fel.

Szállás: Peja (1 éj)

3.nap Peja > Rugova-völgy > Decan > Drenoc > Gjakova > Rahovec > Prizren
Reggelit követően Peja belvárosában kezdjük programunkat, felderítjük a bazárt, és megnézzük az első világháborús osztrák-magyar katonai temetőt, illetve a mindenkit megragadó, csodálatos Rugova-völgyben sétálunk és finom, friss ásványvizet iszunk. A 25 km hosszúságú kanyon és környéke az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont Koszovó nyugati részén. Utunk során látogatást teszünk a völgy közelében található, lenyűgöző Decani- kolostorhoz, mely 2004 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A kolostort III. István Uros szerb király alapította 1327-ben. Egyedülálló, hiszen a kolostor főtemploma a legnagyobb középkori eredetű templom a Balkánon, továbbá itt őrzik a legnagyobb méretű védett freskót is. Interkulturális váltásként ellátogatunk egy autentikus albán „kulla faluba”, ahol  igazi albán erődített házak (kullák) között sétálva megismerjük a hegyvidéki albánok elzárt, még ma is tradicionális világát, ősi szokásjogát (pl. vérbosszú, fogadott szüzek stb.).

Utunkat folytatva a híres kereskedővárosba, Gjakovába érkezünk, és az évszázadokkal ezelőtt megnyitott kis üzletek között sétálva megnézzük az óratornyot, Hadum-mecsetet és az iszlám sufi ágának egy különleges szent helyét, a tekkét. Gjakovai látogatásunkat egy autentikus vacsorával (fakultatív) zárjuk, ami egy kétszáz éves karavánszeráj éttermében lesz.

Napunkat a koszovói bortermelés központjában, Rahovecben zárjuk, ahol részt veszünk egy  autentikus borkóstolón.  A program végeztével a legszebb koszovói városba,  Prizrenbe utazzunk, melyről a helyiek csak azt mondják, hogy: „mi fél úton vagyunk Isztambul és Velence között”.

Szállás: Prizren (1 éj)

4.nap Prizren
Utazásunk utolsó napján Koszovó kulturális fővárosát, a mindig élettel teli, kézművesiparáról, grill-bárjairól, pékségeiről híres Prizrent ismerjük meg. Reggeli után a város felé magasodó, csodálatos kilátást nyújtó fellegvárba megyünk fel, mely 500 éven át volt az Oszmán Birodalom katonai erődítménye. Egy autentikus török kávé vagy a világhírű koszovói macchiato elfogyasztása után a belváros legfontosabb látnivalóit, épített emlékeit nézzük meg, mint pl. a Prizreni Liga épületkomplexumot, a Szent-György ortodox katedrálist, a város kis folyója felett átívelő szép Öreg-hidat, Sinan pasa mecsetjét, és a Marash-negyedet, melyben egykor a város kiváltságosai laktak. A nap hátralévő részében a helyiekkel korzózunk, cukrászkülönlegességeket kóstolunk, fakultatív grill-vacsorán veszünk részt.

Prizrenből a délutáni órákban a repülőtérre indulunk, majd Budapestre érkezünk.

Irodánk fenntartja a programmódosítás jogát!

Szállás

Pristina: Hotel Parlament***
http://www.hotelparlament.com/

Peja: Seraphine Plaza****
https://seraphineplaza.com/

Prizren: Hotel Kacinari****
http://hotelkacinari.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek, mikrobuszok a körutazás során
Elhelyezés 3-4* hotelekben
Reggelis ellátás
Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
Magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet
Feladott poggyászt
Félpanziós felárat (2. nap vacsora, 3-4. nap ebéd)
Borravalókat (helyszínen fizetendő)
Útlemondási biztosítást
Baleset, betegség és poggyász biztosítást
Egyéni kiadásokat

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

Helyszíni költségek leírása: 

Bborravaló 8 euró/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Wizzair menetrendszerinti járatával.

Szállás: 

Pristina: Hotel Parlament***
http://www.hotelparlament.com/

Peja: Seraphine Plaza****
https://seraphineplaza.com/

Prizren: Hotel Kacinari****
http://hotelkacinari.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Időjárás: 
Koszovó éghajlata kontinentális, az a magyar évszakoknak megfelelően alakul. A nyár meleg és száraz, a tél csapadékos és hideg.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Hivatalos pénznem
Euró (EUR). Habár törvénytelen, de a szerbek lakta önkormányzatokban sok helyen a szerb dinár is elfogadott fizetőeszköz A fővárosban és a vidéki városokban könnyen elérhetők a készpénzkiadó automaták.

Vallások
Koszovó lakosságának mintegy 90%-a szunnita muszlim. A koszovói háború előtt több mint 500 mecset volt és sok szufi tekke (imahely). Ezek felét a háborúban megsemmisítették. A háború óta többségüket újraépítették, és szaúdi támogatással számos új mecset épült és épül. Koszovóban mintegy 65 000 katolikus is él, akik albánok vagy horvátok. A szerb kisebbség ortodox vallású.

Időzóna
GMT + 1óra

Elektromos hálózat
220 – 230 V /50 Hz, európai szabvány

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!