Korzika a szépség szigete

10 napos utazás korzikán

Azok, akik a kényelmet szeretik, nem fognak csalódni autóbuszos társasutazásunkon. Korzika egyedülálló hangulata garantálja a teljes kikapcsolódást. Óhatatlanul átragad ránk a helyek hangulata - a visszatérés vágyát majd csillapítja a sok-sok élmény, amely ezekben a napokban az életünket gazdagítja.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaPisaKorzika a szépség szigete

Alapár tartalmazza

Szállást a program szerinti ellátással, utazást autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

BBP biztosítást, étkezéseket, fakultatív programokat, végtakarítást, kötelező útlemondási biztosítást, komp költséget, helyi adókat, egyéb személyes költségeket. Ágyneműhuzatot, törülközőt vinni kell, vagy bérelhető!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
35 fő

1.nap:  Budapest - Montecatini Terme (1000 km)
Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről. Útközben több felszállási lehetőség: Kiskunfélegyháza, Kecskemét. Érkezés Budapestre 5:40 h-kor, indulás Budapestről 6:00 órakor, felszállási lehetőség Székesfehérvárnál és Siófoknál. Utazás Szlovénián kersztül. Rövid pihenőkkel a kora esti órákban érkezünk meg a tranzitszállásra, Montecatini környékére.

2. nap: Montecatini Terme – Pisa – Livorno – Ghisonaccia (130 km)
Reggeli után továbbutazás Pisába. Rövid városnézés  keretében megtekintjük a Ferde tornyot,, a 11.századi Duomot, majd 14:15 órakor komppal átkelés Korzikára a Livorno - Bastia útvonalon. Érkezés 18:30 órakor, majd továbbutazás Ghisonacciaba. Szállás Ghisonacciában, a 3*-os Marina d'Oru tengerparti üdülőtelepen.

3. nap: Ghisonaccia
Szabadprogram. Pihenés, fürdőzés a tengerparton

4. nap: Fakultatív kirándulás: Cap Corse
Kora reggel indulás a sziget északi csücskébe. Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on– tartja a mondás. E kirándulás keretében megismerhetik a Cap Corse félsziget nyugtalan báját, ellentmondásos földrajzát. Utunk első állomása Saint Florent, a hangulatos, festői városka, melynek mólója St Tropezra emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai, a plébániatemplom körüli középkori óváros és az innen 1 km-re lévő a Santa-Maria-Assunta katedrális, mely Korzika egyik legjelentősebb román kori műemléke. A séta után továbbutazás Patrimonioba, ahol megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait. Ezután Erbalungába látogatunk. A Cap Corse félsziget egyik legismertebb településén egy genovai őrtorony vezet vissza a múltba, amely nagyon sok nevezetes művészt inspirált már alkotásra. Hazaútban megállás Cortéban, a hajdani fővárosban, melyet Korzika szívének neveznek.  Látogatás a Fellegvárba. A kora esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

5. nap: Ghisonaccia
Szabadprogram. Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

6. nap: Fakultatív kirándulás:  Ponte Leccia – Ajaccio - Cargese - Calanques – Porto - Scala di Santa Regina (420 km)
Hosszú, egésznapos kirándulás a sziget nyugati oldalára. A kora reggeli indulást követően gyönyörű tájakon keresztül (Tavignano folyóvögy, Vizzavonai erdőség) érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. A "császári" városban a Napóleon család emlékével találkozunk lépten-nyomon – Napóleon szobor – mint első Konzul, Napóleon szülőháza –amely ma múzeum (belépő 6 EUR), Napóleon ló háton négy testvére társaságában, a Napóleon emlékmű az Austerlitz téren.  A városnézés után továbbutazunk Korzika legszebb természeti szépsége a Piana és Porto között található Les Calanches vörös szikláihoz. Lehengerlő az a színjáték, amit itt a természet alkotott. Egy hatalmas sziklatömb 4 km hosszan és meredeken kimagasodik a tengerből, mely vörös labirintussá válik, melyben az ember menthetetlenül elveszne.  Ezután rövid pihenő a festői kisvárosban, Portoban, majd átkelünk a nyugati part másik csodáján, melyet nem emberkéz alkotott – a Scala di Santa Regina (Égi Királynő lépcsője) sziklarengetegén. Ez Korzika leghíresebb és legvadabb vidéke,  valóságos sziklakáosz. Egy gránitból való Dante-i pokol. 8 km-es szakaszon, helyenként 500 m mély, meredek falú sziklameder alján, hatalmas sziklatömbök között zúg a Golo folyó. Ezt követően már szelídebb tájakon haladunk tovább, a késő esti órákban érünk vissza szállásunkra.

7.nap: Ghisonaccia
Szabadprogram. Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

8. nap: Fakultatív kirándulás: Bonifacio
Fakultatív kirándulás a sziget déli csücskéhez, Bonifacioba. Ami a szépséget illeti –mondta Paul Valery a költő – Bonifacio Korzika fővárosa. A fennsíkon, a tenger felől csodálatos fehér mészkő sziklafalak állnak, több mint 60 m magasan, amelyeket a gyakran viharos hullámok csapkodnak a Bonifacio-i öbölben. Séta az óváros hangulatos utcáin: 13.sz-i Szűz Mária templom, a 13.-14. sz-i Szent Domokos templom, a híres Aragon-lépcső. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a híres grottokhoz (tengeri barlang, a hajójegy kb.22 EUR), melynek során megismerhető Bonifacio tengerfelőli, szédítő "arca" is.

9.nap: Ghisonaccia – Bastia – Livorno – Pisa (80+30 km)
Reggel az apartmanok átadása után indulás Bastiába. Bastia a sziget legnagyobb városa, Felső Korzika tartományi székhelye. A város főtere a 300 m hosszan platánokkal és pálmafákkal árnyékolt Place St.-Nicolas, mely déli részén áll a Napóleon szobor, a hadvezért, mint római császárt ábrázolva. Séta a kikötői negyedben, látogatás a Fellegvárban.  A hajó indulásáig szabadprogram. 13:30 órakor behajózás Livornoba. Érkezés 17.30-kor majd továbbutazás. Szállás Firenze környékén.

10.nap: Firenze - Budapest (1030 km)
Reggeli után folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre

Szállás

1 éjszaka Montecatini Termében 3*-os szállodában, reggelivel
7 éjszaka Ghisonacciaban 3*-os tengerparti üdülőtelepen, apartmanokban, önellátással (reggeli / félpanzió kérhető az üdülőtelepen)
1 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában, reggelivel

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendőek:
4. nap:  Cap Corse: 30 EUR / fő
6. nap:  Ajaccio – Porto 35 EUR / fő
8. nap:  Bonifacio : 25 EUR / fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállást a program szerinti ellátással, utazást autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

BBP biztosítást, étkezéseket, fakultatív programokat, végtakarítást, kötelező útlemondási biztosítást, komp költséget, helyi adókat, egyéb személyes költségeket. Ágyneműhuzatot, törülközőt vinni kell, vagy bérelhető!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
BBP biztosítás
Végtakarítás: A típus: 30 EUR / apartman, B típus: 40 EUR/ apartman, D típus: 45 EUR / apartman
Idegenforgalmi adó: 15 EUR/fő.
Kompköltség: 26.500 Ft/fő
-Ágyneműhuzatot, törülközőt vinni kell, vagy bérelhető! 

 

Helyszíni költségek leírása: 

Helyi  adók :15 euro/fő.,
Végtakarítás: A típus: 30 EUR / apartman, B típus: 40 EUR/ apartman, D típus: 45 EUR / apartman

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal,  komphajóval. Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

1 éjszaka Montecatini Termében 3*-os szállodában, reggelivel
7 éjszaka Ghisonacciaban 3*-os tengerparti üdülőtelepen, apartmanokban, önellátással (reggeli / félpanzió kérhető az üdülőtelepen)
1 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában, reggelivel

Étkezés: 
A részvételi díj a tranzitszálláson reggelis ellátást a többi napokon ellátást nem tartalmaz.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Csomagolás: 
A felszerelésed utazó táskába vagy bőröndbe csomagold. Egy kis kézi táskába vagy kis hátizsákba tedd azokat a dolgokat, amikre a kompon, illetve a napi kirándulások során szükséged lehet.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országaiba.
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!