Körutazás Jordániában

8 napos körutazás Jordániában

Jordánia varázslatos tájai illetve épületei szinte mágnesként vonzzák a kalandvágyó turistákat. Az ország szimbólumának számító Petra még ma is az ókor misztikumának őrzője...

FőoldalKözel-KeletJordániaAqabaKörutazás Jordániában

Alapár tartalmazza

Részvételi díj repülővel szállással és félpanziós ellátással, repülőtéri illetéket, transzfereket Jordániában, foglalási díjat, vízumot és ügyintézési költséget, a magyar nyelvű idegenvezetést, kisméretű kézipoggyászt.

Alapár nem tartalmazza

Sztornóbiztosítás
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 115 USD / fő
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 45 USD / fő
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Vízum
Egyéb személyes kiadásokat.

Külön kérhető:
Fix ülőhely (oda-vissza útra). Amennyiben nem foglal fix ülőhelyet, az a légitársaság fogja kiosztani.
Elsőbbségi beszállás (oda-vissza útra)
Feladott poggyász (20 kg) (oda-vissza útra)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről Ammanba, a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Amman és vacsora belvárosi szállodában (ha a menetrend miatt későn érkezik a járat, akkor hidegvacsora bekészítés a szobákba.), Hotel Mena Tyche (vagy hasonló).

2. nap: Amman - Jerash - Amman
Reggeli a szállodában, majd elkezdjük városnézésünket Ammanban, amely a világ egyik legrégibb városa. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kultúrák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Majd a római időből származó színház következik, amely egykoron akár 6 000 ember befogadására is alkalmas volt és felújítását követően még ma is rendezvények helyszíne. A program a városközpontban folytatódik: piac, templomok, mecsetek majd végül az új modern városnegyedet tekintjük meg. Délután Jerash-ba utazunk, amely fénykorát szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult. A város a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont Jordániában! Ez annak is köszönhető, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ovális Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), amely valaha kb. 15 000 néző befogadására volt alkalmas. A program végén visszautazunk Ammanba, vacsora a hotelben. Szállás Amman belvárosában, Hotel Mena Tyche (vagy hasonló).

3. nap: Amman – Madaba – Nebo-hegy – Shobak – Kis-Petra – Petra
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Madaba, “a mozaikok városa” felé. Az 1884-ben felfedezett, eredetileg 560-65 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György- templomban található. Következő állomásunk a Nébó-hegy, Isten e hegytetőről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, Mózes emlékére itt templomot is állítottak, mivel feltételezések szerint a sírja is itt található. Ezt követően dél felé haladva rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak, az egykori Montreál váránál, amelyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A robosztus erődítmény a festői magaslaton madártávlatból is lenyűgöző látványt nyújt. A nap végén, mielőtt megérkezünk Petrába, ahol a szállásunk lesz, még megismerkedünk annak "kistestvérével", Kis-Petrával. Az egykori karavánszerájként funkcionáló helyszín ízelítőt ad abból, amit következő nap "nagyban" megcsodálhatunk: sziklából kifaragott, fenséges épületeihez ugyancsak egy szűk szurdok vezet, akárcsak Petrában. Vacsora a szállodában, Hotel Amra Palace (vagy hasonló).

4. nap: Petra – Wadi Rum
Reggeli a szállodában, majd következik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. A program végeztével tovább indulunk Wadi Rum-ba, ahol egy hangulatos sátortáborban kapunk szállást és vacsorát. Luxury Rum Magic Camp (vagy hasonló).

5. nap: Wadi Rum - Akaba
Reggeli után elindulunk felfedezni a sivatagot. Wadi Rum Jordánia déli részén található Természetvédelmi Terület, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része. Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen. Terepjáróra átszállva közel 2 órás dzsiptúrában lesz részünk a tájon, ami leginkább a Mars bolygó felszínét idézi, és számos film forgatási helyszíne is volt. A program végén tovább utazunk Akabába, ahol a szállásunk lesz. 
Délután fakultatív program: hajókirándulás a Vörös-tengeren. Kb. 3,5 órás hajókirándulás keretében fedezhetjük fel mindazt a csodát, amiről a Vörös-tenger méltán híres: kristálytiszta vizei gyönyörű korallszirtek, színes halak otthona. Akaba vizei ugyancsak ismertek egy elsüllyedt hajó roncsáról, mint ahogyan napjainkra egy tank és egy repülőgép is elsüllyesztésre került mesterségesen, hogy egyfajta víz alatti múzeumként funkcionáljon a vízivilág szerelmeseinek. Mindebből mutatunk ízelítőt kirándulásunk során, ahol mind búvárszemüveggel és pipával végzett felszíni búvárkodásra (snorkeling) lesz lehetőségünk, mind pedig a hajó üveg fenekén kémlelhetjük a látványosságokat. Búvárszemüveg, pipa, törölköző a hajón biztosított a résztvevőknek. A program tartalmaz egy könnyű ebédet is, amit a fedélzeten fogyaszthatunk el. A program ára a helyszínen fizethető, 50 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Szállás és vacsora Akaba Hotel Lacosta (vagy hasonló).

6. nap: Akaba - Holt-tenger
Reggeli után tovább utazunk a Holt-tengerhez. Szállás elfoglalása, szabadprogram, majd este vacsora a szállodában. 
Fakultatív program (októbertől - áprilisig nem látogatható): vízi kanyon túra a Mujib kanyonban. A Holt-tenger keleti partjára nyílik az ország egyik kiemelkedő természeti látványossága, a Mujib völgye. Kívülről nézve gyakran nevezik Jordánia Grand Canyon-jának, belülről pedig nem mindennapi kalandokra hív! A hegyekben eredő, kristálytiszta vizű, kellemes hőmérsékletű patakban sétáltunk a térdig, derékig, majd mellkasig erő, enyhén sodró vízben, helyenként létrán, köteleken kapaszkodva felfelé (majd visszafelé lefelé) a kanyon kb. 2 km hosszú járható szakaszán, mely egy hatalmas vízesés alatt ér véget. A túra minimális fittséggel, átlagosan jó erőnléttel és csipetnyi kalandvággyal mindenki számára teljesíthető lehet. A program megvalósulása időjárás és szezon függvénye! Csapadékos időszakban a kanyont biztonsági okokból lezárják, nem látogatható. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Hotel Dead Sea Spa (vagy hasonló). 

7. nap: Holt-tenger 
Reggeli a szállodában majd szabadprogram. 
Fakultatív program: Jézus keresztelő helye a Jordán folyónál, Bethánia. Délutáni, kb. 3 órás időtartamú programunk keretében ellátogathatunk a Jordán folyóhoz, mely nemcsak az ország névadója, de természetes határ Jordánia és a mai palesztin hatósági területek között, illetve a világ egyik legszentebb folyója is egyben. Keresztelő Szent János több keresztény egyház szerint is ezen a helyen keresztelte meg Jézust a folyó keleti partján, így a Holt-tengertől kilenc kilométerre északra található helyszín a világ egyik legfontosabb bibliai felfedezése. A hagyományok szerint itt került sor nemcsak Názáreti Jézus, de az első öt Apostol megkeresztelésére is, mint ahogyan Illés próféta is egy közeli dombról emelkedett az égbe, korábban az Ótestamentumban pedig itt vezette át Józsué is seregeit a Jordánon át Jerikó irányába, a Kánaán földjére. Azóta hét egyház is templomot emelt itt: a kopt, az orosz, az etióp, a görög, a román és a szíriai ortodox egyház, valamint a katolikus ferences rend. A terület 2011 óta látogatható különleges engedéllyel. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Este vacsora a szállodába Hotel Dead Sea Spa (vagy hasonló).

8. nap: Holt-tenger - Amman - Budapest
Reggeli, majd szabadprogram (lehetőség a szálloda szolgáltatásainak használatára). Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés a menetrend szerint az esti órákban.

A program megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.

Szállás

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Délután fakultatív program: hajókirándulás a Vörös-tengeren. A program ára a helyszínen fizethető, 50 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Fakultatív program: vízi kanyon túra a Mujib kanyonban. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Fakultatív program: Jézus keresztelő helye a Jordán folyónál, Bethánia. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 

Fontos! Az árak minimum 20 fő jelentkezése esetén érvényesek.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Részvételi díj repülővel szállással és félpanziós ellátással, repülőtéri illetéket, transzfereket Jordániában, foglalási díjat, vízumot és ügyintézési költséget, a magyar nyelvű idegenvezetést, kisméretű kézipoggyászt.

Alapár nem tartalmazza: 

Sztornóbiztosítás
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 115 USD / fő
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 45 USD / fő
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Vízum
Egyéb személyes kiadásokat.

Külön kérhető:
Fix ülőhely (oda-vissza útra). Amennyiben nem foglal fix ülőhelyet, az a légitársaság fogja kiosztani.
Elsőbbségi beszállás (oda-vissza útra)
Feladott poggyász (20 kg) (oda-vissza útra)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 115 USD / fő
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 45 USD / fő
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
145 €/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás repülővel történik.

Egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Amennyiben Elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55 cm x 40 cm x 20 cm és max. 10 kg súlyú, és egy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű).

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy nem visszatéríthető!

Szállás: 

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Étkezés: 

A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!