Körutazás Jordániában

8 napos körutazás Jordániában

Jordánia varázslatos tájai illetve épületei szinte mágnesként vonzzák a kalandvágyó turistákat. Az ország szimbólumának számító Petra még ma is az ókor misztikumának őrzője...

FőoldalKözel-KeletJordániaAqabaKörutazás Jordániában

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, szállást, megadott ellátással, transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést. Egy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket
Sztornóbiztosítás
Foglalási díjat
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyeket 
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravalót és helyi idegenvezetői költségeket
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Elsőbbségi beszállást.
Vízum
Egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Budapest - Amman
Elutazás Budapestről Ammanba a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer a szállodába, szabadprogram, ismerkedés a várossal, majd vacsora a szállodában.

2. nap: Amman – Jerash – Amman (125 km)
Reggeli a szállodában, majd elkezdjük városnézésünket Ammanban, mely világ egyik legrégebbi városa. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kulturák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Rómaiak idejéből származó színház következik, mely egykoron 6 000 ember befogadására volt alkalmas és felújítását követően még ma is rendezvények szintere. A program a városközpontban folytatódik: piac, templomok, mecsetek majd végül az új modern városnegyedet tekintjük meg.
Jerashba utazunk, mely fénykorát szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult és a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont, köszönhető ez annak is, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ováis Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), mely anno 15 000 néző befogadására volt alkalmas.
A program végén visszautazunk Ammanban. Szállás és vacsora a hotelben.

3. nap: Amman – Madaba – Nebo hegy – Kerak – Petra (360 km)
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Madababa, "a mozaik városa" felé. 1884-ben felfedezett mozaik ma már világhírű. A város nevét viselő, 560-565 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György-templomban található. Következő állomásunk a Nebo hegy, Isten e hegy tetejéről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, Mózes emlékére itt tempolomot is állítottak, mivel feltételezések szerint a sírja is itt található.
Utolsó állomásunk Petra előtt az Al Karakban található erőd (Kerak), mely egyike a legnagyobb keresztes váraknak, amit a Szentföldön létesítettek. A várból gyönyörű a kilátás a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre.
A program végén továbbutazunk Petrába, ahol a szállásunk lesz. Vacsora a szállodában.

4. nap: Petra– Wadi Rum (140 km)
Reggeli a szállodában, majd követketik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában.
A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1.5 kilóméter) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló Khazneh-nek a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. Khazneh mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, mely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni.
A program végeztével továbbindulunk Wadi Rum-ba, ahol egy hangulatos sátortáborban kapunk szállást és vacsorát.

5. nap: Wadi Rum – Aqaba (85 km)
Reggeli után elindulunk felfedezni a sivatagot. Wadi Rum Jordánia DNy-i részén található Természetvédelmi Terület. 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökség része. Vöröshomok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok és egy nabateus templom romja vár ránk. Terepjáróra átszállva közel 2 órás jeep túrában lesz részünk.
A program végén továbbutazunk Aqababa, ahol a szállásunk lesz. Vacsora a szállodában.

6. nap: Aqaba – Holt-tenger (275 km)
Reggeli után továbbutazunk a Holt-tengerhez. Szállás elfoglalása, szabadprogram, majd este vacsora a szállodában.

7.nap: Holt-tenger
A körutazás végeztével jár egy nap pihenés a Holt-tengernél. Reggeli a szállodában majd szabadprogram vagy fél napos fakultatív program, mely keretében ellátogatunk Al-Maghtasba, ahol - vélhetően - Jézust megkeresztelték.
Este vacsora a szállodában.

8. nap: Amman - Budapest
Reggeli a hotelban, majd transzfer a repülőtére. Utazás Budapestre.

A program megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.

A repülőjegyek kiállítás után nem módosíthatóak és nem lemondhatóak!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető!

Szállás

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Bethany (Al-Maghtas) Keresztelő Szent János több keresztény egyház szerint is ezen a helyen keresztelte meg Jézust, a Jordán folyó keleti partján fekvő helyszín, a világ egyik legfontosabb bibliai felfedezése a Holt-tengertől kilenc kilométerre északra található. A hely a zsidó hagyomány szerint az egyiptomi kivonulást követően, a Nébó-hegy felől érkezve itt keltek át a Jordán folyón az Ígéret föld felé. A keresztény tanítások, a tudósok és régészek szerint ezen a helyen lakott és tevékenykedett Keresztelő János és itt történik a Názáreti Jézus és az első öt Apostol megkeresztelése.
Már a középkor óta a keresztény zarándokok egyik legfontosabb állomásának tekintik, a két világháború között, ezen a helyen hét egyház is templomot emelt: a kopt egyház, az orosz, az etióp, a görög, a román és a szíriai ortodox egyház, valamint a katolikus ferences rend.
A mai Jordán emberek büszkén megmutatják azt a szent helyet, ahol 3 Pápa is megfordult. 2000-ben II. János Pál pápa avatta fel a helyet, 2009-ben XVI. Benedek Pápa, öt évvel később pedig Ferenc Pápa látogatott ide.
A terület legnagyobb részét az 1967-es háború óta csak szögesdrót mögül lehetett megtekinteni, mert lezárták, lévén a Jordán-Izreali határon helyezkedik el. De 2011 óta különleges engedéllyel látogatható. A program ára csak a helyszínen fizethető, de kérjük részvételi szándékát előre jelezze érkezéskor.

Fontos! Az árak minimum 20 fő jelentkezése esetén érvényesek.
A programra a helyszínen lehet jelentkezni. kb.: € 50 / fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást, megadott ellátással, transzfert, magyar nyelvű idegenvezetést. Egy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket
Sztornóbiztosítás
Foglalási díjat
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyeket 
Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravalót és helyi idegenvezetői költségeket
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.
Elsőbbségi beszállást.
Vízum
Egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek 105 €/fő;
kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 40 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
145 €/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás repülővel történik.

Tervezett menetrend:
Budapest-Amman: 07:00 - 11:25
Amman-Budapest: 11:55 - 14:30
Az időpontok helyi időben értendők. A légitársaság a menetrend változás jogát fenntartja!

Egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Amennyiben Elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55 cm x 40 cm x 20 cm és max. 10 kg súlyú, és egy 35 cm x 20 cm x 20 cm méretű).

Szállás: 

A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Étkezés: 
<p>A f&eacute;lpanzi&oacute;s ell&aacute;t&aacute;s k&eacute;t fő&eacute;tkez&eacute;st tartalmaz. Ez &aacute;ltal&aacute;ban reggeli &eacute;s vacsora. Az &eacute;tkez&eacute;sek időpontj&aacute;t a sz&aacute;lloda hat&aacute;rozza meg.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!