Körutazás Japánban: Tokió, Kamakura, Kiotó, Nara

9 napos körutazás Japánban

Tokiói városnézés, lehetőségünk lesz megismerni Japán ősi fővárosát, Kamakurát, utazás Tokióból Kiotóba a híres Shinkansen szuperexpresszel.

FőoldalÁzsiaJapánTokióKörutazás Japánban: Tokió, Kamakura, Kiotó, Nara

Alapár tartalmazza

A megadott szállást (európai besorolás szerint 4*-os kategóriájú szállodai szobákban), a reggelis ellátást, a szükséges transzfereket, a 2. napon városnézést Tokióban, a helyi idegenvezetőt és a magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket (kb. 100.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a), a belépődíjakat és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Japánba, Tokióba.

2. nap 
Érkezés a reggeli órákban. Érkezés után 6 órás tokiói városnézés. A délutáni órákban a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő. Szállás Tokióban.

3. nap
A mai napon Tokió részletesebb megismerésére nyílik alkalom. Az egész napos fakultatív program. Szállás Tokióban.

4. nap 
Egy egész napos fakultatív program során lehetőségünk lesz megismerni Japán ősi fővárosát, Kamakurát, A program folytatásaként Enoshima-szigetre látogatunk el. 

5. nap
Reggel utazás Tokióból Kiotóba a híres Shinkansen szuperexpresszel. Ezen az estén színpadi előadás keretében kaphatunk tömény ízelítőt a japán kultúrából. Szállás Kiotóban.

6. nap
Ezen a napon az érdeklődők egy egész napos fakultatív program keretén belül alaposabban ismerhetik meg Kiotót. Szállás Kiotóban.

7. nap 
Egész napos fakultatív program: városnézés Narában. Végezetül a Narai Nemzeti Múzeumba mehetünk be (ősi művészet műkincseit bemutató tárlatok). Szállás Kiotóban.

8. nap
A reggeli órákban a Shinkansen expresszel visszautazás Tokióba. A nap további részében szabadidő. Szállás Tokióban.

9. nap
Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.

A program változtatás jogát fenntartjuk.

Egyágyas felár: 155.000.- Ft

További információ

Szállás

4 éjszaka Tokióban, 3 éjszaka Kiotóban; európai besorolás szerint 4*-os kategóriájú szállodai szobákban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap - Budapest, Tokió
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Japánba, Tokióba.

2. nap - Tokió
Érkezés a reggeli órákban. Érkezés után 6 órás tokiói városnézés, melynek során az alábbi látnivalókkal ismerkedünk meg:
Aszakusza Kannon-templom: híres zarándokhely, a legenda szerint a szentélyben őrzik az 5,5 cm-es arany Kannon-szobrocskát, melyet 628-ban három halász talált a Szumida folyóban. A szentély területére, mely több templomot és a pagodát foglalja magába, hatalmas torii kapun lépünk be. A kaputól a központi részig a Nakamisze színes forgatagán haladunk át, ahol árusok kínálják hagyományos termékeiket. Kimonokat, japán kardokat, emléktárgyak sokaságát lehet kapni és a nézelődők szeme előtt sütik a különböző okashikat, édességeket.
A szentélyegyüttes bemutatása után szabadidő a Nakamiszén, majd séta a Császári Palota keleti kertjében.
Ezt követően a Tokió Torony meglátogatása, mely 1958-ban a párizsi Eiffel-torony mintájára készült. Magassága 333 méter, 6 méterrel magasabb a mintául szolgáló párizsi társánál. (A torony alsó épületrészében lévő üzletsor, éttermek és kávézók szintje ingyenesen látogatható. A 150 m magasságban lévő Nagy Kilátóteremig gyorslifttel lehet eljutni, 820 JPY-s különdíjért. A 250 m magasságban elhelyezkedő speciális kilátóig plusz 600 JPY-t kell fizetni.)
A délutáni órákban a szálláshely elfoglalása, majd szabadidő. Szállás Tokióban.

3. nap - Tokió
A mai napon Tokió részletesebb megismerésére nyílik alkalom. Az egész napos fakultatív program keretében Meiji Jingú szentélyt, mely Meiji császár és felesége tiszteletére épült, Omotesandót (Tokió Champs-Elysees-je, mintegy 1 km hosszan húzódik a Meiji Jingú bejáratáig, butikok, áruházak, éttermek sora található itt), illetve a Ginza negyedet tekintjük meg. A fakultatív program folytatásaként a délutáni órákban az Akihabara negyedben vásárlási lehetőség, amely hatalmas műszaki áruházak páratlan kínálatáról híres, sok vámmentes üzlettel. Szállás Tokióban.

4. nap - Kamakura
Egy egész napos fakultatív program során lehetőségünk lesz megismerni Japán ősi fővárosát, Kamakurát, mely 1192-től 1333-ig volt a sziget központi városa. Megkapó természeti környezet, virágzó művészeti és kulturális élet, műemlékek sokasága jellemzi az ország egyik leglátogatottabb turista-célpontját. Meglátogatjuk a Hasedera Kannon templomot, melynek főcsarnokában őrzik Japán legnagyobb faszobrát, a 9,3 m magas tizenegy arcú Kannon istennő szobrot. A számtalan templom és szentély mellett másik fő látnivalónk a Kókokuin templom területén a szabadban ülő Daibutsu, a Végtelen Fény Buddhája, amely 13 m magas. Az eredetileg felette álló csarnokot a XIV. században több alkalommal is tűzvész vagy vihar pusztította el, végül már nem építették újjá. A Tsurugaoka-Hachimangú szentély a XI. században épült a háború istene, Hachiman tiszteletére.
A program folytatásaként Enoshima-szigetre látogatunk el. A 18 hektárnyi területen fekvő mesés szigetre a 600 méter hosszú Benten-bashi hídon sétálunk át. Az utat hal- és ajándékárusok standjai szegélyezik. A sziget nyugati részén lévő magaslaton fekvő Enoshima Jinja szentélyhez mozgólépcsőn, vagy gyalog, 300 lépcsőn juthatunk fel. Szállás Tokióban.

5. nap - Kiotó 
Reggel utazás Tokióból Kiotóba a híres Shinkansen szuperexpresszel (utazási idő: kb. 3 óra). Délután fakultatív fél napos városnézés Kiotóban. Kiotó több mint ezer évig Japán fővárosa volt. 1868-ig itt élt a császári család. 253 shinto szentély és 1600 buddhista templom, zen kertek sokasága található itt. Kijomizudera templom - az Otava domb aljánál helyezkedik el, a „tiszta víz templomának” épületegyüttese, mögötte erdős résszel, lent a város látképével. A parkolótól mintegy öt perces sétával juthatunk fel a bejáratig, de útközben legyező-árusok és édességboltok sokasága mellett haladunk el. A yattsubashi nevű édességet feltétlenül meg kell kóstolni. (Rizslisztből készült tészta youkan töltelékkel, zöldteás, fahéjas, csokoládés és még számtalan ízesítéssel.) A boltok előtt zöld teát kínálva invitálják be a vendéget és mindent végig lehet kóstolni. Lépcsősoron jutunk fel a főépületig, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk. A főépület mögött, a Dzsiszu szentélyt elhagyva lejuthatunk az Otova-vízeséshez, ahol hívők sokasága keresi a megtisztulást.
Ezen az estén színpadi előadás keretében kaphatunk tömény ízelítőt a japán kultúrából: teaszertartást, virágrendezést (ikebana), koto (japán hárfa) előadást, valamint kyomai (hagyományos kyotoi tánc) bemutatót láthatunk. A táncosokat maiko-sannak hívják, (szó szerinti fordításban: táncos lány), ők a geisha tanulók. Rendszerint délután öt óra körül teszik meg napi sétájukat a Gion-sarok környékén. Ebben az időben a legtöbb japán belföldi turista is a környékre sereglik, hogy láthassa őket csodálatos kimonóikban. A Gion-sarok gyalogosan 15 percre van a szállodánktól. Különjáratú autóbusz nincs ezen az estén (a Gion-negyed belső részében nem járnak autók), de akinek fárasztó a negyedórás séta, az út egy részét megteheti városi busszal (jegy ár kb. 200 JPY). Szállás Kiotóban.

6. nap - Kiotó 
Ezen a napon az érdeklődők egy egész napos fakultatív program keretén belül alaposabban ismerhetik meg Kiotót. A program folyamán az alábbi szentélyeket tekintjük meg. Kinkakuji-Arany pavilon: Kiotó egyik fő attrakciója. 1397-ben épült Yoshimitsu shogun nyaralójaként. Külsejét aranylemezek borítják. Az épület képe visszatükröződik a tóban, amely körülöleli. A tóban aranyhalak úszkálnak, és törpefák zöldellnek a kis kőszigeteken. Maga a kert is páratlan élményt nyújt. Ryoanji: A sárkány nyugalmának temploma az 1460-as évekből. A templomot híres Zen kertje miatt keresi fel rengeteg látogató. A Zen stílus alapvető elemei a kövek, a kavics és a homok. Itt a nálunk megszokott virágokat és bokrokat 15 mesterien elrendezett kőszikla helyettesíti, melyeket hullámokat vető kavics- és fehér homoktenger ölel körül. Sanjusangendo, mely a hosszú főépület 33 oszlopközéről kapta a nevét. A templom fő dísze a 3,3 m magas, 1254-ből származó ezerkarú Kannon ülő faszobra. A központi szobrot 1000 álló, kisebb Kannon szobor veszi körül, az irgalom és könyörület különböző arcait mutatva. Ezért ezt a templomot az ezeregy Buddha templomának is nevezik. A szoborcsoportot 28 őrző szobra védi. Az épület és a szobrok is védett műkincsek. Yasaka-jinja- shinto szentély: A 9,5 m magas jellegzetes piros torii kapun jutunk be a főépülethez, amely fazsindelyes tetőépítményével a Gion stílusnak nevezett formát képviseli. Szállás Kiotóban.

7. nap - Nara 
Egész napos fakultatív program: városnézés Narában. Nara volt az egységes Japán első fővárosa. 2010-ben, fővárossá válásának 1300 éves évfordulóján rekordszámú látogatót fogadott. A város a japán hagyományos építészet és művészet legpazarabb alkotásait őrzi. A főbb látnivalók a Nara-parkban összpontosulnak, melyet más néven az őzek parkjának neveznek, 528 hektáros területével Japán legnagyobb parkja. A japán cédrusokkal, tölgyekkel benőtt füves területen az ősi templomok közt mintegy 1200 őzike sétálgat szabadon. Az esti trombitaszóra bevonulnak szálláshelyükre, de nappal hízelegnek a látogatóknak egy kis csemegéért (az árusoktól 150 JPY-ért lehet venni egy csomag őzike sembei -kekszet). Az isten küldötteiként tisztelt őzek hozzászoktak a tömeghez, jól tűrik a fotózást.
Ezután látogatás Todaiji templomban, mely Daibutsunak, a Nagy Buddhának ad otthont. A templomot 745-ben Somu császár parancsára kezdték építeni. Ez a buddhista kegon szekta főtemploma. A Nagy Buddha Csarnoka a templomegyüttes legkiemelkedőbb építménye. 48,7 méteres magasságával a világ legnagyobb faépítményének tartják. A csarnokban gigantikus lótuszvirágon trónol a világ legsúlyosabb bronzszobra, mely 749-ben készült el. 437 tonna bronzból öntötték, melyhez 75 kg higanyt és 130 kg színaranyat adtak.
Ezt követően a Sarusawa-tóhoz látogatunk. A benne tükröződő templom és pagoda látványa híres fotótéma. Majd a Kofukuji-templomot tekintjük meg. A Nara-korszak (VIII. század) stílusát leginkább megőrző épületcsoport, a háromszintes és ötszintes pagodával. Végül a Narai Nemzeti Múzeumba mehetünk be (ősi művészet műkincseit bemutató tárlatok). Szállás Kiotóban.

8. nap - Tokió
A reggeli órákban a Shinkansen expresszel visszautazás Tokióba. A nap további részében szabadidő. Szállás Tokióban.

9. nap - Tokió, Budapest
Reggeli után transzfer a reptérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.

Fakultatív

Egésznapos városnézés Tokióban (3. nap) 12.000 Ft nincs belépő
Kamakura – Enoshima-sziget 34.500 Ft kb. 3.000 Ft
Kiotó fél napos városnézés 15.000 Ft 4.200 Ft
Gion-sarok 15.000 Ft belépővel együtt
Kiotó egész napos városnézés 33.000 Ft 4.500 Ft
Nara városnézés 19.500 Ft 8.400 Ft

A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő

A belépődíjak nem kötelező jellegűek, amennyiben csak kívülről kívánják megtekinteni az adott látnivalót.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást (európai besorolás szerint 4*-os kategóriájú szállodai szobákban), a reggelis ellátást, a szükséges transzfereket, a 2. napon városnézést Tokióban, a helyi idegenvezetőt és a magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, repülőtéri illetéket (kb. 100.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a), a belépődíjakat és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Egésznapos városnézés Tokióban (3. nap) 12.000 Ft nincs belépő
Kamakura – Enoshima-sziget 34.500 Ft kb. 3.000 Ft
Kiotó fél napos városnézés 15.000 Ft 4.200 Ft
Gion-sarok 15.000 Ft belépővel együtt
Kiotó egész napos városnézés 33.000 Ft 4.500 Ft
Nara városnézés 19.500 Ft 8.400 Ft
A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő
A belépődíjak nem kötelező jellegűek, amennyiben csak kívülről kívánják megtekinteni az adott látnivalót.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Japánba, Tokióba.

Szállás: 

4 éjszaka Tokióban, 3 éjszaka Kiotóban; európai besorolás szerint 4*-os kategóriájú szállodai szobákban

Étkezés: 
Az alapár reggelit minden napra tartalmaz.További étkezéseket egyénileg lehet megoldani. Az éttermek ablakaiban a náluk kínált fogások műanyag mását fedezhetjük fel, így jelentősen megkönnyítik a választást. A sushi sokkal olcsóbb, mint Európában és legolcsóbban az önkiszolgáló éttermekben ehetünk, ahol a tányérok színe, és száma alapján kell fizetni. Amennyiben a szállás költsége nem tartalmazza a reggelit, a drága hotelreggeli helyett választhatjuk a japán kávéházak reggeli kínálatát, amelyek általában kávéból, pirítósból és salátából állnak, elfogadható áron. De szinte minden boltban vásárolhatunk friss szendvicseket vagy rizslabdákat (onigiri).
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!