Körutazás: India, Nepál

14 napos országjárás Indiában és Nepálban

Delhiből indulva végigjárjuk India híres városait. Jaipur, Agra, Orcha, Khajuharo és Varanasi káprázatos látnivalóit keressük fel, majd Kathmanduba repülünk. Nepál fővárosában meglátogatjuk a buddhista és hindu kegyhelyeket.

FőoldalÁzsiaNepálKörutazás: India, Nepál

Alapár tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Indiában és Nepálban bérelt autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan útvonalon, hat éjszaka szállást hotel két ágyas szobáiban reggelivel Kathmanduban és Pokharában, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Alapár nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, a Chitwan-Kathmandu belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
12+2 nap
Létszám: 
6-20 fő

1.nap - Budapest, Delhi
Egy esti járattal utazunk India fővárosába.

2. nap - Delhi
Vezetett városnézés: Parlament, India Kapu, Ghandi emlékhely, Qutub Minar, Vörös Erőd, Dzsama Masdzsid.

3. nap - Delhi, Jaipur
Reggel Jaipurba utazunk. Délutáni városnézés: Szelek Palotája, Jantar Mantar, obszervatórium.

4.nap - Jaipur
Felkeressük az Amberi erődöt elefántháton vagy dzsippel, majd szabadprogrsama "Rózsaszín városban".

5. nap - Jaipur, Fatepur Sikri, Agra
Agrába utazunk. Útközben meglátogatjuk a mogulok elhegyott települését, Fathepur Sikri szellemvárosát.
Az estét Agrában töltjük.

6. nap - Agra
Reggel felkeressük a szerelem emlékművét a Taj Mahalt, majd az Agrai több látnivalóját.

7. nap - Agra, Orcha, Khajuraho
Agrából vonattal utazunk Jhansiba, majd innen busszal Ochába, ahol meglátogatjuka a Bundela királyok városát. Az éjszakát már Khajurahoban töltjük.

8. nap - Khajuraho, Varanasi
A nap nagy részét a Chandela királyok városában, Khajurahoban töltjük. Felkeressük a város káprázatos látnivalóit, majd a Gangesz partjára, Varanasiba utazunk.

9. nap - Varanasi
Kora reggel egy gangeszi hajózással kezdjük a napot a napfelkeltében, majd felkeressük a híres ghatakat és hindu templomokat. Délután kirándulás Sarnathba, a buddhista szent helyre.

10. nap - Varanasi, Kathmandu
Varanasiból Nepálba repülünk. Délután a város felderítésére indulunk.

11. nap - Kathmandu
Egész napos városnézés: Durbar tér, Hanuman Dhoka Palota, Élő Istennő Háza, Majmok temploma, Swayambhunath szúpa, Bodanath sztúpa.

12. nap - Kathmandu
A Kathmandu-völgy látnivalóival ismerkedünk Patanban és Bakhtapurban.

13. nap - Kathmandu, utazás Európa felé
Délelőtt még Kathmanduban kalandozunk, majd a repülőtérre urtazunk és hazarepülünk.

14.nap - Budapest
Hazaérkezés.
 

 

További információ

Szállás

Utazásunk éjszakáit 3 csillagos hotel 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük.
Egyágyas felár 60.000 Ft/fő

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1. nap - Budapest, utazás India felé
Egy esti menetrendszerinti repülőjárattal indulunk India fővárosába.

 2. nap - Delhi
Korán reggel érkezünk meg India fővárosába. A repülőtérről a szállásunkra utazunk, majd vezetett városnézésre indulunk, ahol ízelítőt kapunk az indiai főváros múltjából és jelenéből. Ódelhiben az ember először szóhoz sem jut a csodálkozástól. Európai szemnek szokatlan, sőt sokszor meghökkentően tarka kavalkád az úton: nem elég a balra tartó közlekedés, a hihetetlenül sok ember, a járműcsodák, a zsivaj, az árusok, a kígyóbűvölők….. hanem még ott a rengeteg gyönyörű, mesebeli épület vagy éppen egy látványosság számba menő öltözet. Bejárjuk a Vörös Erődöt és környékét, ami ízelítőt ad a mogulok életéből. Testközelből megtapasztaljuk a Chadni Chaukot, a hamisítatlan indiai bazárt akár gyalog, akár riksán. A Pénteki Mecsetben pedig (Jama Masjid) megismerjük az indiai muszlim építészet jellegzetességeit. Részünk lesz világörökség részét képző Humayun sírjának és a Qutub Minár megtekintésében. A városnézés másik része egy teljes más világba visz minket. A modern Delhi, az Indiai Kapu, a Parlament, a gyarmati kor emlékei, a Raj Ghat, Mahatma Ghandi emlékhelye. Nagyon el fogunk fáradni estére, de tele leszünk olyan élményekkel, amilyenekre csak Ázsiában lehet szert tenni, akár spirituálisan, akár a szemünkön, fülünkön keresztül.

3. nap - Delhi, Jaipur
Reggel légkondicionált busszal utazás Jaipurba, a rózsaszín városba. Radzsasztán fővárosába, ahol együtt él múlt és jelen. A 18. században építtette a város II. Szávai Jai Singh, aki a győzelem városának nevezte el a geometrikus rendben futó utcákból álló Jaipurt. Első programunk a Városi Palota és kiállításai. Nem kis csodálkozással tekinthetünk a múlt maharadzsáinak életére, de átpillanthatunk a ma élő maharadzsa palotájára is, akinek a kormány engedélyezte, hogy a palotakomplexum egy részét megtartsa magának. A Szelek Palotája a város egyik építészeti különlegessége: az egyszobányi „vastag” épületből kukucskáltak az utcára a háremhölgyek úgy, hogy őket nem láthatták a lentiek. A Jantar Mantar nevezetű, 1728-ból való obszervatóriumot látogatjuk meg még ezen napon, ami először azt a benyomást kelti, hogy valami szoborparkban járunk, de aztán kiderül mindenről, hogy mi célt szolgál, és megtudjuk, hogy valójában hány óra is van Jaipurban. (Indiában kettő helyett egy időzónát használnak.)

4. nap - Jaipur
Kora reggel kiutazunk az Amber- erődhöz, és hogy ki-ki vérmérsékletének megfelelően kiválaszthassa, hogy valamelyik festett elefánt hátán vagy dzsipen akar kijönni az erődbe. 1592-től 200 éven át folyamatosan bővített erődrendszer egész délelőttre lenyűgöző látni valót fog adni nekünk.
A délutánt vásárlással, sétával töltjük Jaipurban. Elvegyülünk a színes forgatagban: tevék, motorkerékpárok, turbánok, farmernadrágok, a rózsaszínre festett falak s mindent kínáló bazárok között.
Az éjszakát Jaipurban töltjük ismét.

5. nap - Jaipur, Fatepur Sikri, Agra
Az Agrába tartó buszos utazásunk közben megállunk Fathepur Sikriben, a szellemvárosban. Nagy Akbár által alapított, majd vízhiány miatt elhagyott kiürült város épületei megőrizték a 16. századi hangulatot, a mogulok világának emlékét. Csodálatra méltó, hogy mi mindent meg lehet oldani vörös homokkőből: természetes ventillációt az uralkodói ágy környékére, olyan faragást, mintha fából készült volna az oszlop, kőagyarakat Akbár elefántjai emlékére. Van ennek a szellemvárosnak egy meglepetése a látogatók részére: Egy szufi szent csodatévő sírhelye! A 16. században Szalim Csiszti megjósolta Akbar mogulnak, hogy véget ért gyermektelensége. Azóta emberek millió kötöttek már fonalat a szent sírját körül vevő ablakokra, hogy a szent teljesítse kívánságukat. Mit lehet tudni, érdemes kipróbálni….. de kalandnak sem utolsó egy ilyen mauzóleum meglátogatása.
Az estét már Agrában töltjük.

6. nap - Agra
Az indiai utak csúcspontja a Taj Mahal meglátogatása szokott lenni. A szerelem emlékműve méltán nyűgözi le a látogatókat, érkezzenek azok bárhonnan a világból. Szinte mindenkit áthat valamiféle eufória az épület közelében: a világ minden tájáról idesereglett emberek együtt fényképezkednek, (Indiában nagyon örülnek, ha egzotikumként egy szőke európaival mosolyoghatnak a Taj előtt!) , kezet fognak, örülnek egymásnak, sőt vannak, akik egy egész napot rászánnak erre a látogatásra, hogy lássák a szikrázó napsütésben az épület hófehér sugárzását, aztán pedig az alkonyatban a narancssárgává váló falak mesés színét. A Taj és a város történelméhez feltétlenül meg kell ismerkedni az agrai Erőddel, hiszen az építtető itt töltötte saját fia fogságában az élete utolsó szakaszát. De nem marad ki a programból Akbar mauzóleuma, a Sikandra sem.

7. nap - Agra, Orcha, Kajuraho
Miután a müezzin énekére ébredünk, Agrában vonatra szállunk, Jhansiig utazunk. Onnan átbuszozunk Orchába, a Bundela királyok városába: a csodálatos, Bundela királyok palotájának megismerése és a Raja templom meglátogatása a program. A Raja templomot igazából akkor fogjuk szívünkbe zárni, ha részt veszünk egy istentiszteleten. Cipő és fényképezőgép nélkül csak hallgatjuk az éneket, elfogadjuk a homlokunkra rajzolt áldást, és külső szemlélőből a hindu vallás szereplőjévé válunk. A folyó parti városka megmutatja az indiai kisvárosok minden báját: színes ruhák, bazárok, fabottal járó rendőr, (komoly bűn esetén azzal nyomatékosítja a törvény szigorát!), narancssárga virágú fák, éltető folyó, ahová lejárnak az asszonyok mosni. Délután folytatjuk utunkat busszal Khajurahoba, és az éjszakát már ott töltjük.

8. nap - Khajuraho, Varanasi
Khajuraho a Chandela királyok fővárosa volt. Ez a város India egyik legszebb vallási központja, érdemes sétálni, önállóan is felfedezni ezt a szépséget saját kedvünk szerint. 25 temploma a Chandéla királyok bőkezű támogatása révén épülhetett meg a 9-13 század között. A hagyomány szerint eredetileg 85 templom állt itt, és továbbra is folyamatosak a feltárások. Olyan szépségben lehet részünk, amit 700 évig egy sűrű erdő rejtett, és csak 1838-ban, egy angol kapitány fedezett fel újra.
Az Unesco Világörökség részét képző fenséges templomcsoport leglenyűgözőbb darabja a Kandárija Mahádévá templom. A hatalmas méretű templomot több mint 800 szobor díszíti: istenek, istennők, állatok, harcosok, érzéki nők, és a khajurahoi híres erotikus jelentek. Szerepéről természeteses vitáznak a szakértők: Talán Síva és Párvati násza? Vagy inkább oktatóképek a Káma Sutra mintájára? De az is lehet, hogy a teremtés dicsőítése. Majd Önök is eldöntik….
Innen repülőút Varanasiba, a hindu zarándokok legfontosabb központjába, a Gangesz partjára.

9. nap - Varanasi
A Gangesz, a ghatok, halottégetés, az élet és halál találkozása. Kora reggel egy hajózással kezdjük a napot: elénk tárulnak a Gangesz-parti templomok a felkelő nap fényében, Varanaszi lakói előszivárognak a zegzugos utcákból. Az emberek lemennek a ghatakra (parti lépcsősorokra), ruhát mosnak, jóga-ászanákat mutatnak be, virágot, füstölőt hoznak a szent vízre, rituálisan megmártóznak, áldoznak Sívának, szóval tanúi lehetünk, hogy lüktet a város élete együtt a folyóval. A szállodai reggeli után folytatjuk utunkat templomok, ghatak és a hindu rítusok megismerésével.. . és persze a palackozott Gangesz-víztől a színes porfestékeken át mindenféle selyem holmiig minden kapható a Visvanath galin, amely Varanaszi legfontosabb istentiszteleti helyéhez a Visvanath-templomhoz vezet. Délután kirándulunk Sarnathba, a buddhista szent helyre. Ez a település a buddhisták számára annyira szent, mint Varanaszi a hinduk számára. A legenda szerint ma ott áll a Dhamek sztúpa, ahol a megvilágosodott Buddha az első nagyobb beszédét tartotta. De a város másik sztúpája sem kevésbé híres: Asóka király építette, hogy Buddha földi maradványait abban helyezzék el.
Az éjszakát Varanasiban töltjük, és elalvás előtt hallhatjuk a Gangá ártit, a folyónak szóló, ritmikus, kántáló imádságot.

10. nap - Varanasi, Kathmandu: Thamel, Durbar Square
Reggel Nepál fővárosába, Kathmanduba repülünk.
A délutáni órákban érkezünk meg a kathmandu-i repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra visznek bennünket. Szállodánk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba látogató turisták nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról.

11. nap - Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Mai nap felkeressük Kathmandu környékének látnivalóit. Először a Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig tovább fejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja, a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. A látogatás után visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.

12. nap - Kathmandu: Pashupathinath, Bhaktapur/opcionális rafting
Szabadprogram.Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot, vagy ellátogatunk az ország legfontosabb hindu templomához, Pashupathinathba. A Kathmandu-völgyben Sívának, mint Pashupathinathnak, az állatok urának van a legnagyobb kultusza. A Bagmati-folyó partján álló szentélyhez sokan zarándokolnak el, hogy rituális fürdőt vegyenek a folyó vizében. A folyóparton szertartás keretében hamvasztják el a holtakat. A hindu templomok előtt gyakran látni meditáló gurukat (szellemi vezető) és kifestett imádkozó shadukat, azaz spirituális útra tért, magányos útkeresőket. Délután a kultúra kedvelőinek érdemes elzarándokolni a ,, hívek városába”, Bhaktapurba, a Kathmandu-völgy harmadik legnagyobb városába, a mandalakészítés fellegvárába. A városban sétálva felkereshetünk egy kézműves műhelyt, ahol megfigyelhetjük, hogyan készülnek az óriási koncentrációt és türelmet igénylő mesterművek. Ellátogathatunk a Palota térre, amely sokkal nagyobb, mint Kathmanduban vagy Patanban. A templomok nagy része a 17. században épültek a Malla uralkodók idején. Ha kedvünk tartja egész napos rafting kiránduláson vehetünk rész a himalájai Trisuli-folyón. A kirándulások után visszatérünk Thamelbe a szállásunkra.

13. nap - Kathmandu, hazautazás
Utazásunk utólsó napján sétálhatunk a városban és beszerezhetjük az ajándékainkat szeretteinknek. A kora délutáni órákban a repülőtérre utazunk és elindulunk Európa felé.

14. nap - érkezés Budapestre

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Indiában és Nepálban bérelt autóbusszal Kathmandu-Pokhara-Chitwan útvonalon, hat éjszaka szállást hotel két ágyas szobáiban reggelivel Kathmanduban és Pokharában, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Alapár nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, a Chitwan-Kathmandu belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

India és Nepál hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd ára a városokban kb. 5-10 Euró.
Ajánlott költőpénz: 200-300 euró, amely az egyéni igényektől eltérhet.
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
120 euró/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 euró/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest - Delhi, Varnasi - Kathmandu, Kathmandu - Budapest útvonalon.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 210.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).
Indiában és Nepálban bérelt autóbusszal utazunk.
 

Szállás: 

Utazásunk éjszakáit 3 csillagos hotel 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük.
Egyágyas felár 60.000 Ft/fő

Étkezés: 
A program szerint.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 25 USD/fő, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.

Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!