Körutazás Ausztráliában

16 napos körutazás Ausztráliában

Szerintünk sok utazó bakancslistáján szerepel Ausztrália, a koalák és a kenguruk hazája, mely olyan hatalmas, hogy a helyi lakosok legtöbbje sem járta még be. Mi 16 nap alatt egy széleskörű betekintést nyújtunk az ide látogatóknak.

FőoldalÓceániaAusztráliaSydneyKörutazás Ausztráliában

Alapár tartalmazza

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket illetékekkel, 13 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában, a reggelis ellátást, 8 alkalommal főétkezést ,a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a borravalót kb. 90 USD/fő, az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%, EGYÉB KÖLTSÉGEK: Egyágyas felár 380 000 Ft, BBP utasbiztosítás

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

1-2. nap: Budapest - Melbourne
Indulás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Melbourne-be. Érkezés Melbourne-be másnap a késő esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Melbourne-ben (2 éj).
Szállás: Mercure Welcome Melbourne 4*

3. nap: Melbourne
Egész napos kirándulást teszünk a híres "Óceán úton", a The Great Ocean Road-on. A nevét azért kapta, mert az út nagy része a tengerparton vezet végig. Az utazás során lehetőségünk lesz ausztráliai állatokat megfigyelni, valamint a híres turistalátványosságokat is. Megállunk egy világítótoronynál, ahol gyönyörködhetünk a tájban és élvezhetjük a friss levegőt az óceán felöl. Megnézzük a híres szörf paradicsomokat, szabadidő és ebéd az Apolló beach-en. Továbbutazunk az Otway Nemzeti Parkon keresztül a Port Cambell Nemzeti Parkig, utunk végső céljáig, ahol megtekintjük a jól ismert 12 apostol sziklaképződményeket. 

4. nap: Melbourne – Adelaide 
Reggeli után panorámás buszos városnézés Melbourne-ben: átutazunk a Fitzroy kerten, ahol Cook kapitány háza található, melyet eredetileg Angliában építettek, de a 20. század elején áttelepítettek Melbourne-be. Az épület a mai napig az egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Királyi Botanikus Kert (Royal Botanic Garden) mellett is elhaladunk, melyet Ausztrália legszebb botanikus kertjeként tartják számon. A városnézés után elrepülés Adelaide-be, ahol érkezés után egy órás városnézésre indulunk. A panorámás buszos utazás alatt megismerhetjük ezt a kellemes várost, amely történelmi épületeit parkok veszik körül. Áthaladunk a híres Adeline-i Botanikus Parkon, ahol a Szent Péter katedrális, az Adelaide Botanikus Park, az Adelaide Állatkert és a Nemzeti Bor Központ (National Wine Centre) található. A szálloda felé Adelaide északi részén haladunk keresztül, a történelmi épületekkel, kúriákkal és fákkal szegélyezett utcákon. Szállás Adelaide-ben (2 éj).
Szállás: Majestic Roof Garden Hotel 4*

5. nap: Kenguru-sziget
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Ausztrália második legnagyobb szigetére, a Kenguru-szigetre. A sziget változatossága mindenkit lenyűgöz: érintetlen partszakaszok, történelmi világítótornyok, természetvédelmi területek, földalatti barlangok, ritka méhfajok, ínyenc helyi finomságok, koalák, fókák, pingvinek és természetesen kenguruk. Megtekintjük az oroszlánfóka kolóniákat, a Hanson-öböl Vadvilág Menedéket, ahol láthatjuk a fákon pihenő koalákat. Ebéd a Vivonne Bay Bistroban. A délutánt a Flinders Chase Nemzeti Parkban töltjük, ahol szinte érintetlenül megtalálható és tanulmányozható Ausztrália eredeti flórája és faunája. Változatos növényvilággal, különleges állatok (fókák, cetek, kenguruk) büszkélkedhet. Emellett különleges sziklaformációkat is találunk itt, ahol nagyon szép fotókat készíthetünk. Megnézzük a látványos Admirals Arch-ot, ahová a sziklákra épített sétányon keresztül jutunk el. Visszaindulva a komphoz további kengurukat és wallaby-kat is láthatunk.

6. nap: Adelaide - Ayers Rock
Reggeli után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, s utazás az ország közepén lévő legendás és misztikus Nagy Vörös Sziklához, az Ayers Rock-hoz. Érkezés után az ún. Kata Tjuta-hoz, vagy más néven Olga-hegyhez látogatunk, melyet 36 kupola alkot. Kata Tjuta kevésbé híres, mint a szomszédos Ayers Rock, de ugyan olyan lenyűgöző.  A „Kata Tjuta” egy Pitjantjatjara kifejezés, amely azt jelenti, hogy „sok fej”. A sziklacsoport színei a látogatóknak az állandóan változó skáláját kínálja annak megfelelően, ahogyan a Nap halad a pályáján, és a dómok között tenyésző dús növényzetet megvilágítja.

Egy pohár ital és snack mellett megnézzük a naplementét az Ayers Rocknál. Ilyenkor olyan, mint ha egy rövid ideig vörösen izzana a szikla. Ez az élmény minden idelátogató "kötelező listáján" szerepel. A naplemente után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Ayers Rockban (2 éj).
Szállás: The Lost Camel Hotel 3*

7. nap: Ayers Rock
Még reggeli előtt egy egészen különleges kilátóhelyhez, az Uluru melletti Talinguru Nyakunytjaku-hoz utazunk. Innen csodáljuk meg a felkelő nap fényétől izzó Nagy Vörös sziklát. Mikor az első napfény sugarai megjelennek a homokdűnék felett, az Ayers Rock életre kel, amikor a fény és árnyék táncol felszínén. 

Napfelkelte után visszatérünk a szállodába reggelizni, majd az Uluru Aboriginal Kulturális Központot látogatjuk meg. Itt többet megtudhatunk a helyi ananguiak történelméről és kultúrájáról. 

8. nap: Ayers Rock - Darwin
Reggeli után Darwinba, az északi terület fővárosába repülünk. Érkezés után félnapos városnéző programon veszünk részt, megnézzük a Botanikus Kertet, a Kínai Templomot, melyet újraépítettek, miután 1974-ben a Tracy hurrikán teljesen lerombolt. A városnézés során ellátogatunk a Stokes Hill rakparthoz és a Darwin Katonai Múzeumhoz is, ahol többek között bemutatják a japán bombázást is, ami örökre megváltoztatta a város arcát. Szállás Darwin-ban (2 éj).

Szállás: Mantra on the Esplanade 3*

9. nap: Kakadu Nemzeti Park
Egész napos kirándulást teszünk Ausztrália északi részén található Kakadu Nemzeti Parkba, mely teljes egészében a Világörökség listáján szerepel 1992 óra. A tengerparton fekvő, trópusi éghajlatú területet mangrove-erdők borítják, itt találkozik a tengeri és a szárazföldi ökoszisztéma. Egy kb. 1,5 órás hajó túra során - miközben ebédünket fogyasztjuk - megismerkedhetünk közelebbről is a Yellow-folyó partvidéki állataival. Túránk során látogatást teszünk a Warradjan Kulturális Központban, ahol megismerkedhetnek a bennszülött őslakosok Kakadu parki életével, szokásaival, hagyományaival. Mielőtt visszautaznánk Darwinba, őskori sziklarajzokat keresünk fel helyi idegenvezetőnk segítségével.

10. nap: Darwin - Cairns
Reggeli után a menetrendhez igazodva átutazunk repülővel a Korall–tenger partján fekvő Cairns-be. Érkezés után transzfer a szálláshelyre. A nap hátralévő részében szabdprogram, pihenés. Szállás Cairns-ben (3 éj).
Szállás: Pacific Hotel Cairns 4*

11. nap: Külső Korall-zátony
Egész napos Külső Korall-zátony kiránduláson veszünk részt. Egy gyönyörű katamaránnal fedezzük fel a Michaelmas Cay egyedülálló korallzátonyát és környezetét: egy érintetlen homokos partszakasz az óceánban, melyet hullámzó zátony vesz körül, és egy védett rész a vándorló tengeri madarak számára. A kirándulás része egy snorkelezés a korallzátony sekély részénél. De élvezheti a korallzátony egyedül álló növény és állatvilágát anélkül, hogy vizes lenne. Egy méterrel a vízszint alatt, a hajó belsejében üvegen keresztül csodálhatja meg az óceán élővilágát. Svédasztalos ebéd, sütemények, kávé, tea helyben. A program végén katamaránnal utazunk vissza Cairns-be.

12. nap: Kuranda Nemzeti Park
Reggel a Kuranda Nemzeti Parkba indulunk, először a Skyrail Rainforest kabinos felvonóra szállunk, amellyel Kuranda-ba utazunk. A kabinunkon keresztül egy felejthetetlen élményben lesz részünk, mivel az esőerdő felett siklik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. A megálló pontokra érve kiszállunk a felvonóból, s gyönyörködhetünk a tájban. A faluba érkezve megnézzük a Koala Kerteket, az Ausztrál Pillangó Menedéket és a Madárvilágot. Visszafelé panorámavonattal Cairnsbe utazunk. A vasútvonal látványos tájakon kanyarog, hidakon és alagutakon keresztül. A program végeztével, transzferbusszal visszautazunk a szállodába.

13. nap: Cairns – Sydney
Reggeli után menetrendhez igazodva átrepülés Ausztrália legnagyobb városába, Sydney-be. Érkezés után transzfer a szállodába. Majd szabadprogram, idegenvezetőnkkel gyalogosan ismerkedünk a várossal. Szállás Sydney-ben (2 éj).
Szállás: Mercure Hotel Sydney 4*

14. nap: Sydney – Kék-hegység
Egész napos kirándulásra indulunk a látványos Kék-hegységbe, mely a Világörökségi listán szerepel. Első megállónk a Scenic World kilátópontnál lesz, ahol 360 fokos kilátás nyílik a Jamison-völgyre. A következő megálló az Echo Point, amely egy 170 méteres sziklafal szélén található. Az Echo Pointból gyönyörű kilátás nyílik a Három Nővérre - egy sziklás csúcsok hármasára. A program tartalmazza Scenic World belépőjegyét, amivel igénybe tudjuk venni a vonatot, siklót és a libegőt is. Ebéd után a festői Leura városkát keressük fel. Ez a gyönyörű város visszavisz az időben. Leura város híres az antik üzletekről, valamint a cukorka üzletről, ahol több mint 1000 szokatlan édességet gyűjtöttek össze a világ minden tájáról. Megállunk a Featherdale Vadvédelmi Parkban, ahol Ausztrália legnagyobb magángyűjteménye található az ausztrál őshonos állatokról és a madárvilágról. Hét hektárnyi természetes környezetben helyezkedik el, s itt lehetőségünk lesz kézből etetni a kengurukat, wallaby-ket és emukat is. De találkozhatunk barátságos koalákkal is. Visszatérve Sydney-be a 2000-es Olimpia helyszínét, a Sydney Olimpiai Parkot látogatjuk meg.

15-16. nap: Sydney – Budapest
Reggeli után kijelentkezünk a szállodába s a repülőindulás előtt még egy egész napot töltünk Sydneyben. Az egész napos városnézésünk során megismerkedünk a város egyik ikonikus épületével, a Sydney-i Operaházzal. Áthaladunk a Hyde Parkon, megállunk a Szent Mária Székesegyháznál, a Parlamentnél és a Művészeti Galériánál. Megállunk a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Majd hajóra szállunk, hogy a fedélzetről a város egy másik arcát tekintsük meg. Könnyű ebéd a hajón. A program végeztével transzfer a repülőtérre s hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre másnap.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Melbourne –Királyi botanikus kert
Ayers Rock
Kakadu Nemzeti Park
Nagy Korallzátony
Sydney - Operaház

A programhoz nem tartoznak külön fizetendő fakultatív programok.

Szállás

Helyi 4*-os, egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket illetékekkel, 13 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában, a reggelis ellátást, 8 alkalommal főétkezést ,a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz, a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a borravalót kb. 90 USD/fő, az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%, EGYÉB KÖLTSÉGEK: Egyágyas felár 380 000 Ft, BBP utasbiztosítás

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló kb. 90 USD/fő

Előleg: 

Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.

Hátralék: 

60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszeritni repülőjárattal.

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4*-os, egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, 8 főétkezés (italok nélkül).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!