Ausztrália - Új-Zéland - Hongkong

Körutazás Ausztrália - Új-Zéland - Hongkong

20 napos körutazás Ausztráliában

Városnézés, fókales és pingvinparádé a Phillip-szigeten, hajózás hatalmas vízesések között, Waitomo cseppkőbarlangban csónakázás több ezer világító rovar látványával, naplemente a vörös szikláknál, a világ legnagyobb monolit kőtömbjének körbeutazása, hajókirándulás a Nagy Korallgát egyik szigetére, libegő az esőerdő felett, koala-kenguru simogatási lehetőség. Mindez egyben, egy varázslatos utazásban.

FőoldalÁzsiaKínaHongkongKörutazás Ausztrália - Új-Zéland - Hongkong

Alapár tartalmazza

Bp-Hongkong-Melbourne-Christchurch//Queenstown-Auckland-Sydney-Ayers Rock-Cairns-Hongkong-Bp repülővel turista osztályon. Transzferek, kirándulások gépkocsival, busszal, hajóval, gyalog. Közép kategóriájú szállodák, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás, szükség szerint klimatizált szobák, Ayers Rock kivételével kábelTV, Rotoruában, Ayers Rocknál, Cairnsben úszómedence. Kiadós reggeli, egyszer ebéd. A többi étkezésnél a magyar csoportkísérő-idegenvezető segít.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetékek, útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, egyágyas felár, vízumügyintézés, fakultatív programok, személyes jellegű kiadásokat (pl borravaló, hordár, minibár, telefon, biztosítás, stb). Program-, belépődíjak: 780 USD.

Hossz: 
20 nap
Szállás: 
szálloda

1.nap
Repülés európai átszállással Hongkongba (+6 óra időeltolódás).

2.nap
Érkezéstől függően a Po Lin Kolostor, a Lantau óriás Buddha felkeresése. Vásárlási lehetőség az éjszakai piacon (1 éj).

3.nap
Városnézés: kilátás a Bank of China tornyából, Victoria-csúcsról, Kiűzetés-öböl színes Buddha szobrokkal, Jumbo, a világ legnagyobb úszó étterme. Fak: dzsunkatúra lakó- és halászhajók közt (20 Usd).   Éjszaka repülés Melbourne-be.

4.nap
Érkezés reggel (2 éj). Panoráma városnézés. Este koala-, fókales és pingvinparádé a Phillip-szigeten.

5.nap
Egész napos kirándulás a Nagy Óceáni Úton: 12 Apostol és más sziklaformációk, számtalan fotótéma.

6.nap
Repülés Christchurchbe. Városnézés a hatalmas 2011 évi földrengés után újjáépült nagyvárosban (1 éj).

7.nap
Utazás a deli sziget gleccservidékére. Fakultatív: Sétarepülés a Cook-hegy és a hófödte hegycsúcsok, jégárak között. Este érkezés a Lindis-hágón, Kawarau-szurdokon át Queenstownba, a “világ kalandturizmusának fővárosába” (2 éj).

8.nap
Egész napos kirándulás a Milfod-fjordhoz (UNESCO Világörökség), hajózás hatalmas vízesések között. A mesés táj élvezése.

9.nap
Repülés Aucklandbe. A nagyváros panorámáját az Eden-hegyről szemléljük. Milliomos villák a tengerparton, óváros, jachtkikötő (1 éj). Fakultatív: Panoráma a déli félteke legmagasabb TV-tornyából (25 USD).

10.nap
Utazás Rotoruába, az új-zélandi gejzírvidék központjába (2 éj). A Waitomo cseppkőbarlangban csónakázás több ezer világító rovar látványával.  Whakarewarewa Nemzeti Park (maori skanzen, gejzírek, sárbugyogók). Itt megtudjuk, a kivi nemcsak gyümölcs, hanem ritka madár is. Fak.: tradicionális maori táncest svédasztalos lakomával (70 Usd)

11.nap
Waiotapu Csodaország színes tavai, Lady Knox gejzír kitörése, további termálvidékek, vízesések, relaxálás, fürdés világoskék vizű termálmedencékben trópusi környezetben.

12.nap
Eltemetett Falu (kívülről), óriásfenyőerdő, Waikato-völgyzárógát, visszautazás Aucklandbe (1 éj)

13.nap
Repülés Sydneybe (2 éj). A világ egyik legszebb városát hajókirándulás és séták során  fedezzük fel: Opera, Öböl-híd, Szt Mária-, Szt András Templom, Városháza, Viktória bevásárlóközpont, Darling-öböl. Fakultatív: akvárium + ausztrál állatpark + kilátás a Sydney Eye TV Toronyból (70 USD).

14.nap
Egész napos kirándulás: Olimpiai Város, Kék-hegység (Világörökség), Három Nővér Szikla. Fakultatív: utazás a világ legmeredekebb vasútján és libegővel a Katoomba-vízeséshez (30 USD).

15.nap
Repülés az Ayers Rockhoz (1 éj). Kirándulás az Olga-hegyekhez (Kata Tjuta). Naplemente a vörös szikláknál.

16.nap
Napfelkelte az Ayers Rocknál (Uluru, UNESCO Világörökség). A világ legnagyobb monolit kőtömbjének körbeutazása, elefántfarok szikla, ismerkedés az őslakosok kultúrájával az aborigin kulturális központban. Repülés Cairnsbe (3 éj).

17.nap
Egész napos hajókirándulás a Nagy Korallgát egyik szigetére (UNESCO Világörökség). Búvárkodás, fürdés, ebéd.

18.nap
Kirándulás Kurandába busszal, vonattal, libegővel az esőerdő felett (Világörökség). Szurdokok, vízesések, mulatságos őslakos (aborigin) műsor, bumeráng-, dárdahajítás.

19.nap
Fakultatív: Opál szakbolt/bánya és állatpark felkeresése (40 USD). Koala-kenguru simogatási lehetőség. Délután repülés Hongkongba. Átszállás.

20.nap
Hazaérkezés európai átszállással Budapest

Egyágyas felár: 245.000,- Ft

További információ

Szállás

Közép kategóriájú szállodák, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás, szükség szerint klimatizált szobák, Ayers Rock kivételével kábelTV, Rotoruában, Ayers Rocknál, Cairnsben úszómedence.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Bp-Hongkong-Melbourne-Christchurch//Queenstown-Auckland-Sydney-Ayers Rock-Cairns-Hongkong-Bp repülővel turista osztályon. Transzferek, kirándulások gépkocsival, busszal, hajóval, gyalog. Közép kategóriájú szállodák, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás, szükség szerint klimatizált szobák, Ayers Rock kivételével kábelTV, Rotoruában, Ayers Rocknál, Cairnsben úszómedence. Kiadós reggeli, egyszer ebéd. A többi étkezésnél a magyar csoportkísérő-idegenvezető segít.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékek, útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, egyágyas felár, vízumügyintézés, fakultatív programok, személyes jellegű kiadásokat (pl borravaló, hordár, minibár, telefon, biztosítás, stb). Program-, belépődíjak: 780 USD.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 780,- USD

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Nyári meleg 20-30C, Hongkong 14-25C fok. Vízumintézés 10 nap (útlevélmásolat kell).
Időeltolódás: Ausztrália +7-10, Új-Zéland 11, Hongkong 6 óra.
Megfelelő higiéniás körülmények. Hongkongban csapvíz nem iható. Oltás, tabletta nem kell.
Közbiztonság: sokkal jobb mint Európában. Feszültség: 220-240V, az eltérő dugaljak miatt adapter szükséges.
Árszínvonal: európai. USD-t, AUD-t, EUR-t érdemes hozni és beváltani.

Egyebek
Kiutazás: 

Bp-Hongkong-Melbourne-Christchurch//Queenstown-Auckland-Sydney-Ayers Rock-Cairns-Hongkong-Bp repülővel turista osztályon. Transzferek, kirándulások gépkocsival, busszal, hajóval, gyalog.

Szállás: 

Közép kategóriájú szállodák, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás, szükség szerint klimatizált szobák, Ayers Rock kivételével kábelTV, Rotoruában, Ayers Rocknál, Cairnsben úszómedence.

Étkezés: 
Kiadós reggeli, egyszer ebéd. A többi étkezésnél a magyar csoportkísérő-idegenvezető segít.
A területről: 
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja.

Új-Zéland valamennyi ide látogató turista szerint nyugodt, barátságos és varázslatosan szép ország. A nagyságát tekintve Anglia területének megfelelő ország fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres. A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható Új-Zélandon: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, ... sőt még ősi fjordok is.
A polinéziai hatás mindenhol érezhető, emellett a maori hagyományok is jelentős mértékben hozzájárulnak a lebilincselő kulturális dimenzióhoz.
A vásárlástól a síelésig, a sétálgatástól a bálnanézésig mindig lehet valami újat és izgalmasat felfedezni a világ legtisztább és legzöldebb országában!
Időjárás: 
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani. Az eddig mért legmagasabb hőmérsékletet 53 fok volt 1889-ben Cloncurryban, észak-keleti szigeten, és a legalacsonyabb hőmérsékletet - 23 fokot - Charlotte Passban mérték Koscisuszko hegységben 1994-ben.
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!