Körutazás a Balkán-félszigeten: Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró

8 napos csoportos körutazás

A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.

FőoldalEurópaMontenegroKotorKörutazás a Balkán-félszigeten: Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, 20 kg-os feladott poggyász, belépőjegyek a nevezetességekhez (kötelezően fizetendő), borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

1. nap: Skopje
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban közvetlen járattal a macedón fővárosba, Skopjébe. A modern város mai képét a bizánci, római és török megszállás is formálta. Este tradicionális macedón vacsorán veszünk részt. Szállás Skopje-ben (1 éj).

2. nap: Tetovo és a Mavrovo Nemzeti Park
Reggeli után Tetovo városába utazunk, ahol az egyedi, festett homlokzatú mecsetet tekintjük meg, majd a Mavrovo Nemzeti Park tájain át, hegyek, vízesések, tavak között utazunk Ohrid felé, útközben látogatás a Szt. Jovan Bigorski kolostornál, a Debar-tó közelében. Szállás az Unesco világörökség részét képező Ohrid-ban (2 éj).

3. nap: Ohrid
A napot egy kellemes hajókirándulással kezdjük a gyönyörű Ohrid-tavon, ellátogatunk a tóparti Kaneo templomhoz, az ország legtöbbet fotózott látnivalójához. A délutánt Ohrid hangulatos városának felfedezésével töltjük, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor.

4. nap: Berat és Durres
Reggeli után továbbutazunk Albániába, első megállónk Berat, az ezerablakos város lesz. A történelmi város az UNESCO Világörökség része, a várhegy oldalában, a Mangalem városnegyedben egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házainak köszönheti elnevezését. Délután Albánia egyik legősibb települését tekintjük meg, a tengerparton fekvő Durres-t. Szállás Durres közelében (1 éj).

5. nap: Tirana, Skadar-tó
Délelőtt városnézésre indulunk az albán fővárosban. Tirana fő látnivalói a Skander bég téren találhatóak: Ethem Bay mecset, óratorony, Skander bég lovasszobra. Ezután Montenegróban folytatjuk körutazásunkat, délután a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadar-tavon teszünk hajókirándulást.  Szállás Budvában (1 éj).

6. nap: Kotor, Moraca-kanyon
Délelőtt a Dél-Európa egyetlen fjordjában fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Montenegro hegyei között folytatjuk utunkat a vadregényes Moraca-kanyon érintésével utazunk esti szállásunkra, Kolasin városába (1 éj).

7. nap: Pec és Pristina
Koszovóba utazunk reggeli után, először Pec régi ortodox templomát tekintjük meg, majd Pristinában ismerkedünk a látnivalókkal, mielőtt visszatérünk Macedóniába. Szállás a macedón fővárosban (1 éj).

8. nap: hazautazás Budapestre
Délelőtt Skopje felfedezésére indulunk, séta az óvárosban ahol a régi bizánci erődítményt, a török bazárt, a 6. századi Kőhidat láthatjuk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, 20 kg-os feladott poggyász, belépőjegyek a nevezetességekhez (kötelezően fizetendő), borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépőjegyek a nevezetességekhez.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni borravalók és egyéb költségek

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyszíni borravalók és egyéb költségek: 20-25 Eur / fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (7 reggeli, 6 vacsora)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!