Kirándulás és túra Alsó-Ausztriában

Egynapos kirándulás kezdőknek és haladóknak a Hohe Wandon

A Hohe Wand régóta a bécsiek egyik kedvelt kirándulóhelye. Nem véletlenül, minden van itt, amire a városból kiszabadult embernek szüksége lehet: friss levegő, kellemes túraösvények, szép kilátás, via ferrata utak a merészebbeknek és hangulatos éttermek. Minden adott egy kellemes tavaszi nap eltöltéséhez.

FőoldalKirándulás és túra Alsó-Ausztriában

Alapár tartalmazza

a kiutazás költségét és a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-44 fő

Nehézség:

A túra nem nehéz, főleg kezdőknek ajánljuk. Emellett haladók is jöhetnek, szezonkezdésnek kiváló alkalom.

1.nap: Budapest, Dreistetten, Drobilsteig, Herrgottschnitzerhaus, Felsenpfad, Skywalk, Gasthof Postl, Skywalk parkoló, Budapest

Korán reggel, 5.00-kor találkozunk a Március 15. téren a Mátyás Pincénél, indulás 5.20-kor.
Pár órás utazást követően érkezünk a Bécsújhely közelében, a Hohe Wand lábánál lévő Dreistetten faluba. Itt a közeli sziklafal felé vesszük az irányt és az Egyszarvú-barlangja mellett elgyalogolva felérünk a szirt tetejére, ahol egy kis tisztásról elbűvölő kilátás nyílik elénk. Innentől kezdve a panoráma szinte az egész utunkat végigkíséri. A következő állomás a mesébe illő Herrgottschnitzerhaus, ahonnan folytatjuk túránkat a Felsenpfad felé. Ez egy sziklafal oldalába épített fém folyosórendszer és kilátó, itt valóban megtapasztalhatjuk azt az érzést, amit a sziklamászók érezhetnek, fölöttünk égbetörő sziklafalak, a lábunk alatt pedig a tátongó mélység. Továbbhaladva a fennsíkon hamarosan elérjük a Skywalk kilátót. A háromszög alakú acélfolyosó a több mint 200 méter magas sziklafal fölé nyúlik, mondanunk sem kell, hogy a látvány lélegzetelállító. Ez a hely a siklóernyősök paradicsoma is, így nagy valószínűséggel számos színes ernyőst is láthatunk majd. A közeli házban ehetünk-ihatunk, majd egy meredekebb ösvényen lesétálunk a sziklafal aljában parkoló buszunkhoz és indulunk haza. Budapestre este 22 óra körül érünk.

Táv: 12 km, szint 350 méter

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a kiutazás költségét és a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő Felsenpfad: 1,5 € (becsületkassza)
Belépő Skywalk: 1,5 € (becsületkassza)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
3 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
10-15 Euro/fő
Előleg: 

16.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, túranadrág.

A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházakban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!