Kirándulás a Keleti-Kárpátokba és a Monarchia legromantikusabb tartományába Galiciába

3 napos buszos utazás Ukrajnába

A 3 napos körutazás során többek között Lembergben teszünk látogatást, mely történelmét és nemzetiségeit tekintve is sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város. Az óváros központja a régi piactér, az UNESCO világörökség része. A teret körülölelő reneszánsz épületek, a 200 m-es körzetben több mint 10 templom, Anczewski-ház, Licsakivszkij temető, Opera színház, Patika Múzeum, az orosz utca, az örmény, majd a zsidó negyed látványa emlékezetes élményt nyújt.

FőoldalEurópaUkrajnaKárpátaljaBeregszászKirándulás a Keleti-Kárpátokba és a Monarchia legromantikusabb tartományába Galiciába

Alapár tartalmazza

Autóbuszos utazást,2 éjszakai szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A belépődíjakat kb.: 30 Euro, a BBP biztosítást, fakultatív vacsorát (2 alkalom), útlemondási biztosítást (5%) és a foglalási díjat.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza – Beregszász – Szolyva - Solonka
Elutazás Debrecenből, majd Nyíregyházáról a reggeli órákban. Érkezés a Beregsurány – Asztély határátkelő után Beregszászra, a kárpátaljai magyarság fővárosába. Városnézés keretén belül megtekintjük a római katolikus templomot, az egykori Kaszinó épületét, református templomot, valamint az egykori törvényszék épületét, mely ma II. Rákóczi Ferenc nevét viselő magyar főiskola. Tovább indulunk Munkácsot érintve Szolyvára. Felkeressük a szolyvai emlékparkot és siratófalat, a sztálinizmus áldozatainak emlékparkját, melyet az egykori lágertemető területén hoztak létre. Kárpátalját Latorcafőn áthaladva elhagyjuk, és este érkezünk Lemberg melletti szálláshelyünkre. (2 éj).
 
2. nap: Lemberg – (Galicia fővárosa)
Reggeli után, ebben a történelmileg volt lengyel nagyvárosban, Lembergben teszünk látogatást, amely történelmét és nemzetiségeit tekintve is sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város.  Az óváros központja a (ploscsa Rinok), ez a régi piactér, mely az UNESCO világörökség része.  A tér közepén áll a klasszicista stílusban épült városháza. A tért körülölelő reneszánsz épületek, a 200 méteres körzetben több mint 10 templom, Boim György temetkezési kápolnája, Anczewski-ház, Licsakivszkij temető, Opera színház,  Patika Múzeum az egykori dominikánus templom, az orosz utca, az örmény, majd a zsidó negyed látványa emlékezetes élményt nyújt. Délután szabadprogram, este szálláshely elfoglalása.
 
3. nap:  Vereckei-hágó – Beregvári Schönborn - Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után Galiciát elhagyva, az Észak-keleti Kárpátokban rövid kitérővel megállunk a Vereckei- hágón, az emlékműnél. Ezt követően látogatást teszünk a hatalmas 50 hektáros park közepén álló beregvári Schönborni gróf vadászkastélyában, mely a környék legelegánsabb épülete.   A fényűző kastély 1890-1895 között épült divatos angol, Tudor féle stílusban.  Este érkezés Vásárosnamény érintésével Nyíregyházára, majd Debrecenbe. 
 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Autóbuszos utazást,2 éjszakai szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A belépődíjakat kb.: 30 Euro, a BBP biztosítást, fakultatív vacsorát (2 alkalom), útlemondási biztosítást (5%) és a foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás (5%)
Foglalási díj 1 000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek: kb.: 30 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.
Ingyenes csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza, Debrecen, Vásárosnamény.

Szállás: 

2 éjszaka *** szállodában, Lemberg környékén, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében van lehetőség 2 alkalomra vacsora befizetésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazautazás napjáig érvényes magyar útlevél birtokában vízum nélkül utazhatnak be Ukrajna területére, és ott az első beutazás időpontjától számított 6 (hat) hónapon belül összesen, legfeljebb 90 (kilencven) napig tartózkodhatnak és utazhatnak át.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!