Királyi városok körutazás 3-4* hotelekben Marokkóban

8 napos körutazás Marokkóban

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit! Egyedülálló élmény!

FőoldalAfrikaMarokkóMarrakeshKirályi városok körutazás 3-4* hotelekben Marokkóban

Alapár tartalmazza

Szállást választás szerint, megadott ellátással. Utazást repülővel. Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, sztornóbiztosítást, foglalási díjat, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, helyi idegenvezetői költségeket és a baleset, betegség és poggyász biztosítást. Helyszínen fizetendő belépődíjakat, borravalót és egyéb személyes költségeket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 20 fő

1. nap: Budapest – Marrakesh
Elutazás Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Marrakeshbe átszállással a Budavár Tours által bérelt helyeken. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

2. nap: Marrakesh
Reggeli után, Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése, a vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll (a Koutoubia mecsetet kívülről csodálhatjuk meg). A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. A programunk zárásaként a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában.

3. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes (kb.450 km)
Reggeli a szállodában. Elutazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben a választott kategória szerinti szállodában. (Tghat Hotel 4* / Mounia Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

4. nap: Fes
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram Fesben.
Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel, az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben a választott kategória szerinti szállodában.

5. nap: Fes – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca (kb.250 km)
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában a választott kategória szerinti szállodában. (Oum Palace Hotel 4* / Anfa Port Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

6. nap: Casablanca – El Jadida – Essaouira (kb.320 km)
Reggeli a szállodában. Délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről). Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat", az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Koradélután továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. Délutáni órákban a legendás Mogador (Essaouira) felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora Essaouiraban a választott kategória szerinti szállodában. (Les Iles Hotel 4* / Perle De Mogador Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

7. nap: Essaouira – Marrakesh (kb.160 km)
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Délután továbbutazás Marrakesbe. Szállás és vacsora Marrakeshben a választott kategória szerinti szállodában. (Diwane Hotel 4* / Gomassine Hotel 3* vagy kategóriában hasonló)

8. nap: Marrakesh – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal átszállással (érkezés a menetrend függvényében).

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!​

Szállás

A körút során középszínvonalú, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, választás szerint.

Fakultatív

Fez városnézés:
A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival.

Ár: 10 000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Szállást választás szerint, megadott ellátással. Utazást repülővel. Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, sztornóbiztosítást, foglalási díjat, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, helyi idegenvezetői költségeket és a baleset, betegség és poggyász biztosítást. Helyszínen fizetendő belépődíjakat, borravalót és egyéb személyes költségeket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen (érkezést követően) fizetendő belépődíjak és helyi idegenvezetői költségek: 45 euró/fő. Helyszínen fizetendő borravaló 30 euró/fő/hét.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokon átszállással; ideális menetrenddel; nagyvonalú csomagszállítási tartalommal.

Csomagszállítás: minden (2 éves kor feletti) utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:
Egy darab fedélzeti kézipoggyász, melynek mérete nem nagyobb mint 55x35x25cm (max.: 8Kg/db).
Egy darab feladott poggyász, melyek súlya nem lehet több, mint 23kg
Olyan árucikkek, amelyeket a repülőtéri ajándékboltban a biztonsági ellenőrzést követően vásárolt. A kétéves kor alatti gyermekek részére a babakocsi ingyenesen szállítható.

A légitársaság a változtatás jogát fenntartja!

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy nem visszatéríthető!

Szállás: 

A körút során középszínvonalú, helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, választás szerint.

Étkezés: 
<p>A r&eacute;szv&eacute;teli d&iacute;j f&eacute;lpanzi&oacute;s ell&aacute;t&aacute;s tartalmaz. Ez &aacute;ltal&aacute;ban reggeli &eacute;s vacsora. Az &eacute;tkez&eacute;sek időpontj&aacute;t a sz&aacute;lloda hat&aacute;rozza meg.</p> <p><strong>K&Uuml;L&Ouml;NLEGES &Eacute;TKEZ&Eacute;S, &Eacute;TEL INTOLERANCIA:</strong><br /> K&ouml;rutaz&aacute;sunk sor&aacute;n a sz&aacute;llod&aacute;kban a reggelik &eacute;s legt&ouml;bbsz&ouml;r a vacsor&aacute;k is b&uuml;f&eacute; jellegűek. A b&uuml;f&eacute; reggeli eset&eacute;ben kiemelkedően sz&eacute;les v&aacute;laszt&eacute;k &aacute;ll rendelkez&eacute;sre &eacute;s a vacsor&aacute;k is t&ouml;bb fog&aacute;st tartalmaznak. A vacsor&aacute;kn&aacute;l j&oacute;l elk&uuml;l&ouml;n&uuml;lnek a p&aacute;rolt z&ouml;lds&eacute;gek &eacute;s a h&uacute;sok. &Iacute;gy a k&uuml;l&ouml;nb&ouml;ző &eacute;tel intoleranci&aacute;ban szenvedő utasaink a k&iacute;v&aacute;ns&aacute;gaiknak megfelelően, ezekből tudnak v&aacute;lasztani.<br /> K&eacute;rj&uuml;k vegy&eacute;k figyelembe, hogy a programunk f&eacute;lpanzi&oacute;s ell&aacute;t&aacute;sak&eacute;nt biztos&iacute;tott reggeli &eacute;s vacsora eset&eacute;n, semmilyen k&uuml;l&ouml;nleges men&uuml;t nem &aacute;ll m&oacute;dunkban visszaigazolni.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

A körút tartalma (iránya) a repülőjáratok menetrendje miatt egyes dátumokon módosulhat, változhat. A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja.

Vélemények, értékelések
4.4
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
3.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Sándor
Budapest
2018. máj. 29
4.8
Minden profi módon működött
<név nélkül>
Budapest, VI. kerület
2017. feb. 21
4.0
A fezi 3 csillagos szállás botrányosan kritikán aluli volt: se meleg víz, se fűtés, se változatos reggeli.
Ezt leszámítva a programok jók voltak, bár Fezre nem szánnék 1,5 napot. A manufaktúrák nem olyan érdekesek, hogy ezért elutazzon ide az ember.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!