Kilimandzsáró, szafari, Zanzibár angol nyelvű vezetéssel

6 napos hegymászás, választható szafari, Meru-mászás és pihenés Zanzibáron

Afrika koronája, a vulkánok királya, a harmadik világ legmagasabb hegye a Kilimandzsáró! Megmászni? őrültség! - Ott állhatsz hóban, jégben a legforróbb kontinens tetején! S mielőtt nekivágnál, megismerheted Tanzánia világhírű nemzeti parkjait, utána pedig megpihenhetsz a paradicsomi Zanzibár szigetén.

FőoldalAfrikaTanzániaKilimandzsáró, szafari, Zanzibár angol nyelvű vezetéssel

Alapár tartalmazza

az utazást kisbuszokkal, és taxival, a szállásokat (az Uhuru csúcsmászás alatt menedékházban) a többi éjszakát panzióban és szállodákban, az étkezést a program szerint valamit az angol nyelvű túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyet és reptéri illetéket, a programon kívüli étkezéseket, a vízum díját, a borravalókat, az esetleges fakultatív programok árát és az utasbiztosítást.

Hossz: 
21 nap
Létszám: 
min. 1-2 fő

1. nap – Budapest
Egy délutáni menetrendszerinti járattal indulunk Afrikába.

2. nap – Nairobi, Arusha
Érkezés a déluténi órákban a Kilimandzsáró lábánál fekvő Arushába. Pihenés, ismerkedés az afrikai hangulattal.

3. nap – Mont Meru mászás
A Mont Meru lábához utazunk. Elindulunk első akklimatizációs gyalogtúránkra. A szavana világából folyamatosan emelkedünk a hegyek birodalmába.

4. nap – Elefánt-gerinc, Saddle menedékház (3570 méter), Little Meru csúcs (3801 méter)
Folytatjuk túránkat a Saddle menedékházig (3570 méter), majd megmászuk a kisebbik Meru csúcsot.

5. nap – Saddle menedékház, Rhino Popint, Mont Meru csúcs (4566 méter), Miriakamba menedékház
Fontos nap vár ránk, megmésszuk túránk első négyezres csúcsát, a Mont Merut!

6. nap – Miriakamba menedékház, Arusha
Visszaereszkedünk a hegyről, majd  egy rövid pihenőre Arushába utazunk.

7. nap – Arusha, Marangu Kapu (1850 méter), Mandara menedékház (2700 méter)
Kezdetét veszi utazásunk fő attrakciója, a Kilimandzsáró mászás!

8. nap – Mandara ház (2700 méter), Horombo ház (3700 méter)
A Mandara házból folyamatosan emelkedünk felfelé. Fantasztikus kilátásunk van a Kibo vulkáni kúpjára, valamint a Mawenzi hegytömbjére.

9. nap – Horombo ház (3700 méter), Mawenzi ház (4530 méter), Horombo ház (3700 méter)
A mai nap akklimatizációs túrát teszünk a Mawenzi lábához.

10. nap – Horombo ház (3700 méter), Kibo ház (4700 méter)
A 4700 méter magasan fekvő Kibo házig túrázunk.

11. nap – Kibo ház (4700 méter), Uhuru csúcs (5896 méter), Horombo ház (3700 méter)
Elérkezett a nagy nap; megmásszuk a Kilimandzsáró legmagasabb pontját!

12. nap – Horombo ház (3700 méter), Mandara ház (2700 méter), Marangu Gate (1850 méter), Arusha
Visszaereszkedünk a hegyről, majd megpihenni Arushába utazunk.

13. nap – Arusha, Tarangire Nemzeti Park
A szafaris csapattal elindulunk felderíteni a szavanna állat- és növényvilágát.

14. nap – Karatu, Ngorongoro- kráter, Karatu
Szafarink csúcspontja következik, látogatás a Ngorongoró kráterben.

15. nap – Ngorongoro-kráter, Maszaj emberek
Gyalogos szafarin veszünk részt és meglátogatunk egy maszaj települést.

16. nap – Ngorongoro, Manyara-tó Nemzeti Park, Arusha
A Manyara-tó környékének állatvilágát tanulmányozzuk, majd visszautazunk Arushába.

17. nap – Arusha, Zanzibár
Pihenni vágyó utasainkkal Zanzibár szigetére utazunk.

18.-19. nap – Zanzibár
Napfürdőzünk a sziget strandjain , lubickolunk az Indiai-óceánban, de a sziget fűszerültetvényeit is felkereshetjük.

20. nap – Zanzibár, Arusha, Nairobi
A nyaralás végén Arusha érintésével a fővárosba utazunk, majd elindulunk hazafelé.

21. nap – Nairobi, Budapest
Hazaérkezés.
 

További információ

Szállás

Arusha városában, a Kilimandzsáró lábánál egyszerű panzió 2-4 ágyas szobáiban, a hegyekben menedékházakban, Zanzibáron kétágyas légkondicionált, tengerpart közeli bungalókban alszunk.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletek

1 - 2. nap – Budapest, Nairobi, Arusha
Budapestről menetrendszerinti járattal Tanzánia fővárosába, majd átszállással a Kilimanjaro nemzetközi repülőtérre repülünk. Transzferrel a szállodába utazunk, hogy kipihenjük az út fáradalmait. Délután kedvünk szerint felfedezhetjük az afrikai hangulatú Arusha városát.
Szállás: hotel

3. nap – Mont Meru mászás
Reggeli után egy órás autózás után érkezünk meg a Mont Meru lábához, a Nemzeti Park bejáratához. A formalitások elintézése után indul akklimatizációs gyalogtúránk. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, a szavannán békésen legelésző zsiráfok, bivaly és zebra csapatok mellett haladunk el. A növényzet egyre sűrűsödik, s hamarosan elérjük táborhelyünket, ahol megpihenünk. A közelben lévő kilátópontról elképesztő panoráma nyílik a Ngurdoto-kráterre és a Momella-tavakra. Némi szerencsével a Kilimandzsáró hófödte csúcsa is felsejlik előttünk.
Szint: 1000 méter fel, táv: 6 km, menetidő: 3-4 óra

4. nap – Elefánt-gerinc, Saddle menedékház (3570 méter), Little Meru csúcs (3801 méter)
A bőséges reggelit követően nekivágunk a kezdetben ligetek, kisebb erdők között vezető meredek útnak, néhol feltűnik előttünk a Kilimandzsáró alakja. Mgongo Wa Temba-nál, azaz az Elefánt-gerincnél elérjük az út felét, amelynek kilátópontjánál fogyasztjuk el az előre elkészített ebédünket. Az elénk táruló látvány igazán pazar: a Meru- hegy erdővel benőtt kráterére és a meredek sziklafalakra. Nemsokára elérjük a mai utunk célpontját, a Saddle menedékházat, ahol néhány órára megpihenünk. A minél jobb akklimatizáció érdekében 250 méter szintet emelkedve megmásszuk a Little Meru csúcsát, ahonnan rálátunk az Ash Cone vulkáni hamukúpjára. Ha az időjárás kedvez csapatunknak, úgy megvárjuk az eget elképesztő fényekben elárasztó napnyugtát. A visszaereszkedést követően elköltjük vacsoránkat, majd korán nyugovóra térünk, hiszen a csúcstámadás vár ránk.
Szint: 1050 méter fel, táv: 4 km, menetidő: 2-3 óra.
Little Meru: 250 méter fel/le, menetidő: 1,5 óra

5. nap – Saddle menedékház, Rhino Popint, Mont Meru csúcs (4566 méter), Miriakamba menedékház
A mai napon 1000 méteres szintemelkedést kell leküzdenünk, hogy elérjük a Meru csúcsát, így igen korán, hajnal kettőkor várunk neki a kezdetben enyhén emelkedő, ligetekkel borított útvonalnak. A fejlámpánk fényében haladunk lassan egyre feljebb, az égboltot beragyogja a sok csillag. A Rhino Point kilátó előtt egy meredekebb szakaszt kell leküzdenünk, majd a kilátót elérve egy keskeny sziklagerincen haladunk tovább. Fontos a stabil mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. Az ezt követő sziklás, kitettebb részen a kezünk használatára is szükségünk lesz. Egy igazán izgalmas szakaszon kelünk át: a vulkán külső lejtői és a kráter belső falai között húzódó peremen haladunk, lábunk alatt vulkáni hamu terül szét. Innen már nincs sok hátra, hogy elérjük a 4566 méteres Meru csúcsát. A látvány elképesztő: előttünk az Ash Cone hibátlan hamukúpja és a Kilimandzsáró hava. Túravezetőnk gratulál nekünk, s miután kigyönyörködtünk magunkat ebben a fantasztikus tájban, elindulunk visszafelé. A nap fényében igazi körpanorámában gyönyörködhetünk, amelyet az éjszaka sötétje a felfelé vezető úton eltakart előlünk. Jól fog esni a Saddle menedékházban elfogyasztott bőséges reggeli. A megérdemelt pihenést követően a Miriakamba menedékházig ereszkedünk le.
Szint: 1000 méter fel, 2000 méter le, táv: 14 km, menetidő: 8 óra

6. nap: Miriakamba menedékház, Arusha
A menedékházban elfogyasztott regeli után visszaereszkedünk túránk kiindulópontjára. Visszautazunk arushai szálláshelyünkre, ahol pihenéssel készülünk a másnapi Kilimandzsáró mászásra, amely a már megszerzett, megfelelő akklimatizáció birtokában nem jelenthet majd sok gondot. (szint: 1000 méter le, táv: 6 km, menetidő: 1-2 óra)

 

7. nap – Arusha, Marangu Kapu (1850 méter), Mandara menedékház (2700 méter)
Elérkezett a várva várt Kilimandzsáró túra első napja. A reggeli után körülbelül két órás utazással a hegy lábánál fekvő Marangu Kapuhoz utazunk. Ez a Marangu út kiindulópontja, ahol a teherhordóink átveszik tőlünk a fejenként maximum 10 kg-os hátizsákjainkat. Az útvonal attól egyedülálló a többi között, hogy minden éjszakát mosdóval és illemhelyiséggel rendelkező menedékházban töltjük, míg a többi útvonalon csak sátorban lehet aludni, nem ritkán esőben. Ezenkívül ez a legkönnyebb, legkevésbé meredekebb útvonal is, s mivel a szálláshelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, így az a veszély sem fog fenyegetni bennünket, hogy túlzsúfolttá válna a túrázás, amely a többi út esetében előfordulhat. Komfortérzetünket és így a túra sikerességét is növeli tehát a kényelmesebb elhelyezés, amelyet a menedékházak védelme biztosít számunkra. A mai napon sűrű trópusi erdőn keresztül haladunk egyre feljebb. A jól kiépített ösvényen délután érjük el a Mandara menedékházat.
Táv: 8 km, szint: fel 850 m, menetidő: 3-4 óra.
Kedvező időjárás esetén könnyű túrát teszünk a szállásunkhoz közel eső Maundi kráterhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Kilimandzsáró központi részére, a Kibora.
Szállás: menedékház
Ellátás: teljes

8. nap – Mandara ház (2700 méter), Horombo ház (3700 méter)
A bőséges reggelit követően kezdjük meg második napunkat. Lassan magunk mögött hagyjuk a buja erdőt, amelynek helyét a látványos óriáshangák veszik át. Ahogy emelkedünk felfelé, szinte kinyílik előttünk a táj, s egyre többször látjuk a Kibo vulkáni kúpját, valamint a Mawenzi hegytömbjét. A 3700 méter magasan fekvő Horombo menedékház lesz a mai és a holnap szálláshelyünk, amely több épületből áll. A nap hátralévő részében pihenhetünk, vagy a környéken sétálhatunk.
Szállás: menedékház
Ellátás: teljes

9. nap – Horombo ház (3700 méter), Mawenzi ház (4530 méter), Horombo ház (3700 méter)
A mai nap akklimatizációs túrát teszünk a Mawenzi lábához, amely a Kilimandzsáró-hegység egyik krátere a Kibo és a Shira mellett. A különleges, vulkáni működés hatására zebracsíkossá váló Zebra-sziklák mellett gyalogolunk fel a 4530 méteren álló Mawenzi házhoz. A kis házban pihenőt tartunk, mielőtt visszaindulnánk szállásunkra.
Táv: 10 km, szint: fel 830 méter, le 830 méter, menetidő: 5-6 óra.
Szállás: menedékház
Ellátás: teljes

10. nap – Horombo ház (3700 méter), Kibo ház (4700 méter)
Folytatjuk tovább a túrát a Marangu úton, sziklás terepen haladunk el a Last Water Point nevű hely mellett. Pár óra elteltével elérjük a Jiwe la Ukoyo sziklát, amely érdekes alakja folytán kiemelkedő tájékozódási pontot jelent. Bő egy óra előtt jutunk el az alaptáborba, a Kibo menedékházba. Ekkor már teljesen eltűnik a növényzet, érezhető, hogy nagy magasságban járunk. Korán térünk nyugovóra, hiszen másnap indulunk fel a csúcsra.
Táv: 10 km, szint: fel 1000 méter, menetidő: 5-7 óra.
Szállás: menedékház
Ellátás: teljes

11. nap – Kibo ház (4700 méter), Uhuru csúcs (5896 méter), Horombo ház (3700 méter)
Nem sokkal éjfél után ébresztenek minket kísérőink, akik meleg teával és némi harapnivalóval kedveskednek nekünk, mielőtt elindulunk a nagy kalandra. Éjjel indulunk, elemlámpáink fénye világítja az ösvény körvonalát, szinte csak egymás bakancsait figyeljük az úton felfelé haladva. Egyre jobban érezzük az oxigén hiányát. A levegő száraz, gyakran kell megállnunk egy kis pihenőre, hogy erőt gyűjtve induljunk tovább. Hosszas gyaloglás után 5182 méter magasan elérjük a Hans Meyer-barlangot, ahol megpihenünk. A kristálytiszta égbolton felhőpamacsok úszkálnak, béke és nyugalom üli meg a tájat. A Kibo kúpjának lábától egy meredekebbé válik az út, miközben egy szerpentinen haladunk lassan egyre feljebb. Amikor elérjük a kráter szélét, lassan felkel a nap is, színeivel beragyogja az égboltot. A Gillman’s Point 5680 méteres pontján állunk, s élvezzük a nap melengető sugarait. A látvány elképesztő, alattunk Afrika, látjuk a Kibó kráterét és mögöttünk a Mawenzi impozáns sziklatömbje tör az ég felé. Innen már csak másfél – két óra a Kilimandzsáró csúcsa, az Uhuru Peak. Fáradtság, boldogság, meghittség egyszerre keríti hatalmába az embert, mikor eléri Afrika tetejét! Elkészítjük a kötelező fényképeket, elfogyasztjuk a csúcscsokikat, majd visszaindulunk a már ismert úton. Egészen a Horombo házig ereszkedünk vissza a köves ösvényen, s egyre jobban érezzük magunkat, hisz egyre több az oxigén. Kimerülten, de örömittasan érkezünk meg szállásunkra, ahol kísérőink újra bőséges étellel várnak már bennünket. Táv: 16 km, szint: fel 1200 méter, le 2200 méter, menetidő: 14-15 óra
Szállás: menedékház
Ellátás: teljes

12. nap – Horombo ház (3700 méter),  Mandara ház (2700 méter), Marangu Gate (1850 méter), Arusha
Reggeli után a túra kiindulópontjáig, a Marangu Kapuig gyalogolunk vissza, ahol megkapjuk az oklevelet, s borravalóval jutalmazzuk teherhordóink segítségét. Arushába utazunk, elfoglaljuk szállásunkat, s kedvünk szerint tölthetjük el a nap hátralévő részét. Felkereshetünk egy kellemes éttermet, hogy méltón ünnepeljük meg a sikeres csúcsmászást.
Táv: 20 km, szint: le 1850 m, menetidő: 5-6 óra.
Szállás: hotel
Ellátás: reggeli

13. nap – Arusha, Tarangire Nemzeti Park
A reggelit követően azok, akik hazarepülnek, a partnereink segítségével transzferrel jutnak ki az arushai repülőtérre. Azokkal, akik még maradnak elindulunk a több napos kalandra, a világhírű nemzet parkok felfedezésére. A szafari alatt terepjárókkal fogunk közlekedni, ebédünket úközben fogyasztjuk el. A Tarangire Nemzeti Parkban a vadállatok nagy része a száraz évszakban látható, mivel a Tarangire-folyó vadállatok ezreit vonzza ekkor a térségbe. A park jellegzetességét a majomkenyérfák adják. A Tarangire-folyó környezetében sok vadállattal találkozhatunk szafarink során: kudu, gnú, zebra, elefánt, bivaly, leopárd, hiéna, gazella, és jávorantilop. A késő délutáni órákban érjuk el szállásunkat Karatu közelében, ahol elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

14. nap – Karatu, Ngorongoro Krater, Karatu
Szafarink csúcspontja következik, látogatás a Ngorongoró kráterben. Hírességét többek között annak köszönheti, hogy az egyik legjobb vad megfigyelő hely az egész világon: egy vulkán beszakadásának következményeképpen alakult ki az óriási, 20 kilométer széles kaldera, ahol a bő tápláléknak köszönhetően rengetett védett állatfaj éli háborítatlan életét egymás mellett. Nagy eséllyel láthatunk tehát olyan fajtákat, amelyeket máshol csak sok szerencsével pillanthatunk meg, mint például oroszlánt, vagy gepárot. Emellett számtalan zebrát, kafferbivalyt, antilopot, hiénát és vízimadarakat figyelhetünk meg. Délután visszautazunk karatui szállásunkra.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

15. nap - Ngorongoro-kráter, Maszaj emberek
Korán reggel egy rövid gyalogos szafarira indulunk a Ngorongoro déli részén, majd ebéd után egy igazi maszáj falut keresünk fel. Izgalmas élmény megfigyelni az autentikus népcsoport életformáját és kultúráját. Az éjszakát egy káprázatos hotelben töltjük a szavanán.
Szállás: hotel
Ellátás: teljes ellátás

16. nap - Ngorongoro, Manyara-tó Nemzeti Park, Arusha
Két órás utazást követően érkezünk meg a Manyara-tó Nemzeti Parkhoz, amely a Nagy Hasadékvölgy sóstavainak egyikét rejti magában. A régen híres vadászparadicsom nagy részét víz borítja, s döbbenetes élményt tartogat a látogatók számára a hasadékvölgy meredek falánál felbukkanó dús erdősáv. Itt él Kelet-Afrika legnagyobb pávián populációja, sok elefánt zsiráf, víziló, kafferbivaly és számos antilop faj. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak, a galériaerdő a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont. Az egész napot a nemzeti parkban töltjük, majd éjszakára Arushába utazunk.
Szállás: lodge
Ellátás: teljes ellátás

17. nap – Arusha, Zanzibár
A reggelit követően azok, akik hazarepülnek, a partnereink segítségével transzferrel jutnak ki az arushai repülőtérre. Azok, akik még maradnak, a túravezetővel a reptérre utaznak, hiszen vár rájuk az Indiai-óceánban elterülő paradicsom, Zanzibár szigete. A repülőút után egy órányi autózás után már lubickolhatunk is az óceán égszínkék vizében. Szállásunk egzotikus, képeslapokról ismert környezetben terül el, s teljes kikapcsolódást ígér.
Szállás: lodge
Ellátás. reggeli

18 -19. nap – Zanzibár
A jól megérdemelt pihenés során szabad program keretében szabadon választhat mindenki a fakultatív programok között, vagy ha passzív pihenésre vágyik, sütkérezhet az afrikai napon a sziget homokos partjain, vagy pálmafák árnyékában koktélokat szürcsölgethet. A két nap alatt különböző programon lehet részt venni, például fűszer túra alkalmával ellátogatunk egy fűszerültetvényre is. Annak, aki csak a szupermarketekből ismeri a fűszereket, óriási élményben lehet része. Szegfűszeg, kurkuma, vanília, szerecsendió, fahéj, gyömbér, s megannyi érdekes, illatos különlegesség terem itt. Van lehetőség búvárkodásra is, amelynek során fantasztikus merülőhelyeken ismerkedünk a korallzátonyokkal, a hajóroncsokkal és a gazdag állatvilággal. Ellátogathatunk ezenkívül a Changuu-szigetre, az óriás teknősök birodalmába és a Jozani-erdőbe, a colobus majmok élőhelyére.
Szállás: lodge
Ellátás. reggeli

20. nap – Zanzibár, Arusha, Nairobi
A tökéletes pihenést követően a reptérre utazunk és Nairobi felé repülünk.
Ellátás: a repülőn megszokott

21. nap – Nairobi, Budapest
Egy európai átszállást követően érkezünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbuszokkal, és taxival, a szállásokat (az Uhuru csúcsmászás alatt menedékházban) a többi éjszakát panzióban és szállodákban, az étkezést a program szerint valamit az angol nyelvű túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi és a belföldi repülőjegyet és reptéri illetéket, a programon kívüli étkezéseket, a vízum díját, a borravalókat, az esetleges fakultatív programok árát és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Tanzániai vízum: 50 USD
Borravaló a szafari során a sofőröknek és a szakácsnak, minden utastól: kb. 20 USD
Borravaló a Kilimandzsáró túrán a teherhordóknak, minden utastól: kb. 70 USD
Zanzibár, fűszerültetvény: 30 USD
Zanzibár, Börtön-sziget: 30 USD
Zanzibár, Jozani-erdő: 30 USD
Helyszínen fizetendő, belföldi repülőtéri illeték repülésenként: 10 USD
Helyszínen fizetendő, nemzetközi repülőtéri illeték: 30 USD
Helyszínen fizetendő, repülőtéri biztonsági díj: 8 USD (nem minden esetben kérik)
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
280 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
300 - 400 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Kilimandzsáró útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
A Budapest - Amszterdam - Nairobi - Arusha és vissza útvonal repülőjegyének várható költsége: 340.000 Ft (illetékkel).
A Zanzibár programon való részvétel esetén az Arusha - Zanzibár - Nairobi repülőjegy várható ára: 100.000 Ft (illetékkel).
 

Szállás: 

Arusha városában, a Kilimandzsáró lábánál egyszerű panzió 2-4 ágyas szobáiban, a hegyekben menedékházakban, Zanzibáron kétágyas légkondicionált, tengerpart közeli bungalókban alszunk.

Étkezés: 
A hegy lábánál lévő panziónkban reggelit kapunk, ebédelni és vacsorázni viszonylag olcsón lehet a városban. A hegyi túrák alatt teljes ellátást biztosítunk, így csak kevés, energiadús élelmiszert hozz. (Olajos magvak, szőlőcukor, aszalt gyümölcs…stb.) Zanzibáron reggelit kapunk, ebédelni, és vacsorázni a helyi éttermekben lesz lehetőség, az árak nem túl magasak.
A területről: 
A Kilimandzsáró Nemzeti Park területe 756 négyzetkilométer, Tanzánia területén Földünk déli féltekéjén az Egyenlítő közelében fekszik. Kb. kétmillió évvel ezelőtt keletkezett vulkáni eredetű hegy, a világ legnagyobb kialudt tűzhányója, alapkőzete vulkáni bazalt. Méretei fantasztikusak: hossza 100km, szélessége 75 km.
Kialakulása során több kráter működött, így manapság három nagy részt lehet elkülöníteni egymástól. Az egyik ilyen nagy egykori kráter a Shira-plató, amely erősen lekopott, így a 4000 méteres magasságával a hegység vállát képezi, a másik kráter északkeleten kissé elkülönülve a Mawenzi, 5355 méteres magasságával külön hegycsúcsot alkot, a kettő között elhelyezkedő legnagyobb és legmagasabb kráter, a Kibo. Legmagasabb pontja az Uhuru-csúcs (5896 méter). A főcsúcs kráterében és annak peremén gleccserek képződtek, amelyek 5000 méter magasságig nyomulnak lefelé. A Kilimandzsáró gleccsereinek kiterjedése évről évre csökken.

Zanzibár: A tanzániai partoktól mintegy 40 kilométerre fekszik Zanzibár vagy más néven Unguja. A sziget hossza nem éri el a 85 kilométert, legnagyobb szélessége pedig csupán 30 kilométer, a hosszan elnyúló sziget legmagasabb pontja mindössze 120 méter. Az Indiai-óceán azúrkék vize öleli körbe a sziget homokos partjait. A szigetet fűszertermelése tette világhírűvé a 19. században Pemba- és Mafia-szigetekkel együtt, manapság is hívják Fűszerszigeteknek.
Időjárás: 
A Kilimandzsáró megmászására a legjobb időszakok a január-március és a június-október. Ezekben a hónapokban van a száraz évszak, a kevés csapadék megkönnyíti a hegy megmászását.A napi hőmérséklet 3000 méter alatt, reggelente és éjszaka 5-7 C fok, napközben18-20 C fok. 4000 méter felett az éjszakai és a hajnali hőmérséklet fagypont közelében vagy fagypont alatt van, -5 C is lehet, napközben gyakran 0-10 C, de előfordulhat 0 C alatti hőmérséklet is. A csúcsmászó napon, korán hajnalban indulunk, ekkor várható a leghidegebb, akár -10 C alatt is lehet a hőmérséklet.
Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrünknek és a szemünknek is.
Reggelente általában tiszta az idő, süt a nap, délután felhők jelennek meg, beborul.
Ha süt a nap, melegnek érezzük az időt, ha elborul, rögtön fázni kezdünk.
Csapadékra nem nagyon kell számítani, de záporok, zivatarok előfordulhatnak.
A hegy lábánál, Arushában meleg nyári időre kell számítani, a szafarin, és Zanzibáron úgyszintén, éjszaka 18-22 C, napközben 25-30 C.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a bakancsod, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a Kilimandzsáró repülőtéren tudják a tanzániai vízumot beszerezni. Ennek díja 50 USD, szükséges hozzá két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!