Keresztül Amerikán, a legendás 66-os út

16 napos körutazás USA-ban

Azon a legendás útvonalon haladhat végig, amely egyesült államok egy bizonyos időszakának meghatározója volt. Az ország életében ikonikus, legendákkal és történelemmel bír. Számos amerikai család életének meghatározó eleme. Chicagotól Santa Mónikáig, számtalan államon keresztül utazva megismerheti az amerikai vidéki élet minden elemét, történetét, hétköznapjait.

FőoldalKeresztül Amerikán, a legendás 66-os út

Alapár tartalmazza

14 éjszakai szállást, helyi 3- 4 *- os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, 2 alkalommal vacsorát, program szerinti transzfereket, utazást 15 fős minibusszal, helyi magyar nyelvű csoportkísérést és idegenvezetést, helikopteres repülést a Grand Kanyon felett.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegy illetékkel, ESTA engedély díja, útlemondási biztosítás, borravalók,  egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, múzeumi, látványossági belépők (helyszínen fizetendőek).

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
max. 9 fő

1. nap: Budapest – Chicago
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Chicagoba. Érkezés után transzfer a szállodába welcome vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chicagoban. (1 éj)

2. nap: Chicago – Springfield
Eljött a nagy nap, ma megkezdjük utunkat legendás 66-os úton. Chicago-tól a Pontiack trail-en haladunk majd rátérünk a 66-os útra. Útközben többször megállunk így az Rt 66 múzeumban is. Szállás Springfieldben. (1 éj).

3. nap: Springfield - Lebanon
Mai utazásunk első részében megnézünk egy 1931-ből való téglaborítású kétsávos szakaszt, majd haladunk tovább, régi töltőállomások, kisvárosok kísérik az utunkat a maguk történeteivel színezve a látnivalókat. Megállunk a híres Country Classic Cars kereskedésnél. A napunk végén meglátjuk a híres Sziklák Lánca hidat, St. Louis közelében. Szállás  Lebanon-ban (1 éj).

4. nap: Lebanon - Tulsa
A mai napon Kansas államba érkezünk. Számtalan látnivaló kíséri ma is az utunkat. A híres Rainbow –híd (Szivárvány-híd) apró, öreg, ám ma is működő benzinkutak, éttermek, Vintage Iron Motorcycle Múzeum (Steve McQueen, Harley Davidson motorkerékpárjainak a gyűjteménye), Totem Pole Park, The Blue Whale. Szállás Tulsa-ban(1 éj).

5. nap: Tulsa - Clinton
Napunk első érdekessége a Seaba filling Station, 66 db-os motorkerékpár gyűjteménye, amelyben 1908-tól napjainkig találhatóak motorkerékpárok. Majd a kör alakú csűr, a Round Barn, a klasszikus Vadnyugaton járunk már, a National Cowboy & Western Heritage Múzeum is kötelező megálló. A nap végén felkeressük a South Canadian folyó felett ívelő 38-arch bridge-et (38 íves-hidat). A napot az Oklahoma Route 66 Múzeumban zárjuk. Szállás Clinton-ban(1éj).

6. nap: Clinton - Amarillo
A texas-i Nagy Síkságon haladunk tovább, megtekintjük a 30-as évek építészeti szenzációját jelentő U Dropp Inn Conoco töltőállomást, megállunk a Dórkötél Múzeumnál. Messziről vonzza a tekintetünket a Groom-nál álló óriás kereszt majd a híres Cadillac Ranch, a 10 db, ferdén a földbe ásott, grafittikkel borított kiégett autója. Szállás Amarillo-ban (1 éj).

7. nap: Amarillo - Santa Fe
A mai napon eljutottunk a Chicago – Los Angeles távolság, a 66 – os út feléhez.  Texas és új-Mexikó határán megnézzük az 1926-ban épült Glenrio „szellemvárosát”. Szállás Santa Fe-ben (1 éj).

8. nap: Santa Fe – Gallup
Santa Fe-ből Gallup-ba haladva a 66-os régi éttermeiben, út menti szállodáiban, az „arany idők” hangulatával, stílusával, életérzésével találkozhatunk. Szállás Gallup-ban(1éj).

9. nap: Gallup – Flagstaff
Reggeli után a Forest Nemzeti Parkon áthaladva a késő Triász emlékeivel is találkozhatunk, megállunk a híres arizonai meteor kráternél, a nap végén a Walnut Creek kanyonnál is időzünk egy kicsit. Szállás Flagstaff-ben(1éj).

10. nap: Flagstaff – Grand Canyon – Williams
Megérkezünk a Colorado folyó, Grand Canyon-jához. Egy IMAX filmet nézünk meg a parkban, a Grand kanyon titkairól, majd egy különleges élményt ígérő helikopter túrán veszünk részt a kanyon felett. Szállás Williams-ben(1éj).

11. nap: Williams – Las Vegas
Első megállónk egy különleges helynél a Grand Canyon barlangoknál lesz, majd folytatjuk tovább az utunkat, tipikus benzinkutak, éttermek, elhagyott városok mellett. A nap végén megérkezünk a hírhedt városba Las Vegas-ba. Szállás Las Vegasban (2 éj)

12. nap: Las Vegas
A mai nap a kikapcsolódásé, Las Vegas felfedezéséé. Egy játék egy kaszinóban, egy séta a látványos szállodák között, egy különleges vacsora, vagy egy koncert a Caesar’s Palace - ban, vagy egy Circle Soleil előadás, felejthetetlenné teheti a napunkat.

13. nap: Las Vegas - Los Angeles/Santa Monica
Reggel megkezdjük az utunk utolsó szakaszát, magunk mögött hagyva Las Vegast, Calico elhagyott ezüst városát, megérkezve a santa monica-i kikötőbe az „End of the Trail” tábla alatt ér véget a 4300 km-es utazásunk. Szállás Los Angeles-ben(2 éj).

14. nap: Los Angeles
A mai napon egy szervezett autóbuszos városnézés keretében felfedezzük Los Angeles látnivalót.

15-16. nap: Los Angeles – Budapest
Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Budapestre. Hazaérkezés a 16. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

14 éjszakai szállást, helyi 3- 4 *- os szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátást, 2 alkalommal vacsorát, program szerinti transzfereket, utazást 15 fős minibusszal, helyi magyar nyelvű csoportkísérést és idegenvezetést, helikopteres repülést a Grand Kanyon felett.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegy illetékkel, ESTA engedély díja, útlemondási biztosítás, borravalók,  egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, múzeumi, látványossági belépők (helyszínen fizetendőek).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Múzeumi, látványossági belépők (helyszínen fizetendőek) kb. 120 USD.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
Május 07. Budapest - Amszterdam  06:30 - 08:40  KL1972 / Kb. 2 óra 10 perc

Május 07. Amszterdam - Chicago  12:25 - 14:10   KL611 / Kb. 8óra 45 perc

Május 21. Los Angeles - Amszterdam 13:50 - 09:10(másnap)  KL602 / Kb.10óra 20 perc

Május 22. Amszterdam - Budapest 11:20 - 13:15   KL1975 / Kb.2óra

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit, 2 alkalommal vacsorát tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!