Kerékpártúra a Loire-völgyében

6 napos biciklitúra Franciaországban

Kerékpáros a romantika a kastélyok birodalmában, a Loire-völgyben. Könnyű, ám igen látványos kerékpártúra vár rád, ha velünk tartasz. Kezdő- és családi bringásokat is szeretettel várunk. Kalandra fel!

FőoldalEurópaFranciaországPárizsKerékpártúra a Loire-völgyében

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős utazás Franciaországba
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Alapár tartalmazza

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, valamint a teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet Párizsba, a kétágyas elhelyezést (felár estén lehetséges), a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
10 - 16 fő

Nehézség:

A kerékpártúrák során többnyire sík terepen biciklizünk, meredek emelkedőkre nem kell számítani, de előfordulhat egy-két kaptató. A napi távok nem hosszúak (20-55 kilométer). A tekerések alatt gyakran állunk meg pihenni, nézelődni, fényképezni. Mivel a kerékpározások során teljes körű asszisztencia-szolgáltatást nyújtunk, kezdő bringások is jelentkezhetnek!

 
1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs
További információ

Szállás

Szállásunk 5 éjszakáját Mont-Près-Chambord település közelében fekvő káprázatos vendégházban töltjük. Az egykori családi kúriát, vendégházzá alakították. Szobái 2-3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.  A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. A szálláson van főzési lehetőség.

Korlátozott számban lehetőség van a szállásunkon két ágyas elhelyezést kérni.
Ennek felára: 29.000 Ft/fő/5 éj. Kérünk igényedet jelentkezéskor jelezd felénk!

Egyágyas elhelyezés is lehetséges. Érdeklődj irodánkban. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
1. nap: Budapest, Párizs, Mont-Près-Chambord
Budapestről egy délutáni repülőjárattal indulunk Párizsba. Találkozó: 12,30, Párizs Charles de Gaulle repülőtér. A repülőtéren várakozó kisbuszunkkal a Loire völgyében fekvő szállásunkra utazunk. Mont-Près-Chambord közelében egy vadregényes családi kúriában töltjük kerékpártúránk éjszakáit.
 
2. nap: Mont-Près-Chambord, Orleans, Meung-sur-Loire, Mont-Près-Chambord
Reggeli után Jeanne d’Arc várásába, Orleansba utazunk. Egy jó óra utazást követően érjük el a Loire-folyó völgyében fekvő hangulatos várost. Jeanne d'Arc diadalmenetének állomásán felkeressük a Sainte Croix (Szentkereszt) székesegyházat, kalandozunk egy kicsit a városkában, majd elindulunk utazásunk első kerékpártúrájára a Loire mentén. A folyó parton tekerünk, jól kiépített kerékpárúton. Hangulatos vidéki falvakon haladunk keresztül, majd megérkezünk utazásunk első kastélyához, Meung-sur-Loire településre. A fantasztikusan berendezett kastélyban bepillantást nyerünk a letűnt évszázadok mindennapjaiba. A kastélylátogatás után, folytatjuk kerékpártúránkat a káprázatos francia kulturtájon. Átkelünk a Loire-fólyó bal oldali partjára, majd átkerekezünk Európa legnagyobb zárt vadászkertjén, a Chanbord kastély parkján. A kora esti órákban érkezünk vissza Mont-Près-Chambord mellett fekvő szállásunkra. 
Táv kerékpárral: 64 km, szállás: vendégház
3. nap: Mont-Près-Chambord, Chambord kastély, Cheverny kastély
Délelőtt biciklikkel keressük fel a Loire vidékének legnagyobb kastélyát. Szállásunkról indulunk, kisforgalmú mellékutakon és kerékpáros ösvényeken haladunk Chambord lenyűgöző vadászkastélyáig. Meglátogatjuk I. Ferenc uralkodó pazar rezidenciáját, amely, - bár mindezidáig vita tárgya - magán viseli Leonardo Da Vinci elképesztő fantáziáját is. A délutáni simogató napfény, újra bringáink nyergében talál minket. Kerékpártúránk következő állomása a híres családi bírtok, Cheverny. A klasszicista épület szépen berendezett szobákat rejt, ám igazi kincse a mértani pontossággal megtervezett bámulatos kert. Miután felderítettük a kastély titkait, visszabringázunk a szállásunkra. Táv kerékpárral: 45 km, szállás: vendégház
4. nap: Mont-Près-Chambord, Chenonceaux, Amboise, Chaumont-sur Loire
Kisbusszal a közeli Chenonceaux-ba utazunk. A „Hat hölgy” kastélyaként is ismert épületegyüttes, talán a legszebb az egész Loire völgyben. A Cher-folyóra épült pompásan berendezett palota, a francia elegancia mellett, a mérhetetlen gazdagságról is árulkodik. Felkeressük a kastély termeit-kertjeit, majd tovább bringázunk Amboise irányába. Itt meglátogatjuk a reneszánsz kastélyt, melynek kápolnája Leonardo da Vinci utolsó nyughelye, valamint a Da Vinci házat, ahol a zseni találmányainak makettjei vannak kiállítva a kertben. A városnézés után a folyóparton bringázunk tovább Chaumont-sur Loire településig. Itt két lehetőség között tudsz választani: Meglátogatod a kisváros kastélyát és kisbusszal utazol a szállásra, vagy tovább kerékpározol Blois-ba, majd innen kisbusszal szállítunk mont-près-chambord-i szállásunkra. Táv kerékpárral: 65/85 km, szállás: vendégház
 
5. nap: Mont-Près-Chambord, Blois, Mont-Près-Chambord
Kerékpárral indulunk szállásunkról a közeli Loire parti kisvárosba. Elsőként a település kastélyát keressük fel. A Blois királyi kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt a századok során. A francia királyi reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét ismerhetjük meg, miközben sétálgatunk a bebútorozott és sokféle dísszel berendezett királyi apartmanokban. A látogatás után megebédelünk, sétálgatunk a hangulatos belvárosban, majd visszatekerünk szállásunkra. Táv kerékpárral: 50 km, szállás: vendégház
Este egy búcsú kerti partit szervezünk! Roston sütögetünk, az ízletes étkeket, finom francia borokkal öblíthetjük le.
 
6. nap: Mont-Près-Chambord, Párizs

Korán reggel összepakolunk, búcsút mondunk a Loire-völgynek, és a Párizs Charles de Gaulle repülőtérre utazunk. Egy menetrend szerinti járattal repülünk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazásokat kisbusszal Franciaországban, a szállásokat vendégház 3-4 ágyas szobáiban, a kerékpárok és a csomagok szállítását Magyarországról, a túravezetést, valamint a teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet Párizsba, a kétágyas elhelyezést (felár estén lehetséges), a személyes költségeket, a belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarírás, üdülési adó a helyszínen: 30 euró/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Árak (teljes árú felnőtt belépők, 2019-es árak):

Meung-sur-Loire kastély: 11 €
Chambord kastély: 15 €
Cheverny kastély: 13 €
Amboise kastély: 14 €
Blois kastély: 12 €
Az árak változhatnak!
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30
Várható költőpénz szükséglet: 
150-300 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.
 
Egyebek
Kiutazás: 

Az Easy Jet fapados légitársaság délutáni járat a legalkalmasabb a kiutazásra Budapestről, a hazautazásra Párizsból pedig a délutáni. A repülőjegy irodánknál befoglalja utasainak, de önállóan is elintézhető. Kérünk, amennyiben egyénileg vásárolod meg a repülőjegyet, előzetesen konzultáj irodánkkal a csoport aktuális létszámáról!

Menetrend:

2020. június 24.
Budapest - Párizs Charles de Gaulle
Ind. 09:45  - Érk. 12:10
Járat: EJU3854

2020. június 29.
Párizs Charles de Gaulle - Budapest
Ind. 12.55 - Érk. 15.05
Járat: EJU3853

Aktuális ára illetékkel: 29.500 Ft (Változhat a jelentkezés idejétől függ!)

Két modern kisbusszal utazunk Franciaországban. A párizsi repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, a csapat felszerelését. A túra végén az párizsi repülőtérre fuvarozza a csapatot.
 
Szállás: 

Szállásunk 5 éjszakáját Mont-Près-Chambord település közelében fekvő káprázatos vendégházban töltjük. Az egykori családi kúriát, vendégházzá alakították. Szobái 2-3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.  A szobák elosztása a jelentkezés függvényében történik. A szálláson van főzési lehetőség.

Korlátozott számban lehetőség van a szállásunkon két ágyas elhelyezést kérni.
Ennek felára: 29.000 Ft/fő/5 éj. Kérünk igényedet jelentkezéskor jelezd felénk!

Egyágyas elhelyezés is lehetséges. Érdeklődj irodánkban. 

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, a müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérjük, ne hozz az utazásra.
A szállásunkon reggeli rendelhető.

Időjárás: 
Enyhe időjárásra kell számítani (20-25 C)
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását Magyarországról Franciaországba és vissza. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik, a nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
11 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
József
Budapest, XIV. kerület
2018. júl. 4
5.0
Nagyon jól összeállított program, sok látnivalóval, és egyebekkel. A szállás kitűnő, vidéki hangulattal. Aki jól akarja érezni magát kerekezés előtt, közben és utána, akkor ezt ne hagyja ki. Köszönet a túravezetőknek a sok segítségért, és a szervezésért.
<név nélkül>
Nyiregyhaza
2018. júl. 4
5.0
Tökéletes út volt! Köszönet a szervezőknek és a túravezetőknek!!
Kiss László
Budapest, XIV.
2018. júl. 4
4.8
úNagyon jó volt az űt sok szép kastélyt láttunk a vezetőink Cini és Petya profi módon
ővezetik a túrát,nagyon segítökészek és összefogják a csapatot.
Az én e-bikeom bedobta a törölközőt de ök segitettek kőlcsönözniíi egy bringát.
Csillagos ötös!
<név nélkül>
Nyíregyháza
2018. júl. 4
5.0
Ajanlom mindenkinek aki szeretne osszekotni az aktiv pihenest egy kis kulturaval is. Profi szervezes, profi turavezetok.
Zoltán
Budapest
2016. júl. 1
4.8
Pár nap alatt is sok kastélyt sikerült megnézni ráadásul kerékpárral. A távok megfelelöek voltak és az utak is jó minöségüek voltak legtöbbször. A kitáblázás nem volt mindig megfelelö, de ez nem a túravezetök és szerverzök hibája. Nagyon jó volt, hogy külön vitték el a kerékpárokat és nagyobb böröndöket így a repülögépre a be és kiszállás sokkal gyorsabb lett és egyszerübb. Az önellátáshoz szükséges bevásárlási lehetöségek is elegendöek voltak.
<név nélkül>
Budapest
2015. júl. 7
5.0
Minden nagyon szuper volt, az időjárás is hozzájárult ehhez!
A szállás felejthetetlen! A túravezetők felkészültek, nagyon tapasztaltak, mindenben lehet rájuk számítani.
nélkül>
Budapest, XI. kerület
2015. júl. 6
5.0
Mindenkinek ajánlom. A túravezetők a korábbiakkal megegyezően nagyon jók, segítőkészek voltak. A Cini ismeretei széleskörűek, igyekezett minden történelmi, földrajzi kíváncsiságunkat kielégíteni. Főzőtudománya már ismert. Szuper volt. Kati
Márti
Budapest, XIII. kerület
2015. júl. 3
4.6
A túravezetőinknek köszönhetően nagyon jól sikerült az út.
Saci
Dunakeszi
2015. júl. 2
4.8
A két túravezető profizmusa tökéletes volt.
Edit
Budapest, XXI. kerület
2015. júl. 1
5.0
Fantasztikus volt minden szempontból!
Gábor
Budapest
2015. júl. 9
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!