Kerékpározás Skóciában

6 napos bringatúra

Kerékpártúra Skócia legszebb tájain! A West Highland Way híres útvonalán biciklizünk, felkeressük a köd borította Glencoe-völgy és Skye-sziget bazalt szikláit, valamint Loch Ness, Stirling és Edinburgh titokzatos világát. A zöld ezernyi árnyalatában pompázó fenséges táj kíséri bringatúránkat. Ódon kastélyok, jellegzetes dudaszó, druidák misztikus múltja, szoknyát viselő férfiak és az ízletes maláta whisky. Kóstolj bele Skócia esszenciájába!
+ 2 nap hosszabbítási lehetőség.

FőoldalEurópaEgyesült KirályságSkóciaKerékpározás Skóciában

Alapár tartalmazza

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat vendégházak 2-4 ágyas szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok és a felszerelés szállítási költségét, a kísérő autó költségét, a túravezetést, valamint a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 napos utazás
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
6 -16 fő

Nehézség:

Kerékpártúra: A napi kerékpározások nem túlságosan hosszúak, de a sorozatterhelés igénybe veszi a szervezetet. Skócia változékony időjárása befolyásolhatja a kerékpártúrák lebonyolítását, ezért irodánk fenntartja a jogot a programváltoztatásra!  Bringatúrák során esetenként emelkedőket kell megmásznunk, ez is nehezíti a körülményeket. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, így csak egy kerékpáros táskára vagy egy kis hátizsákra van szükség a napi kerékpározások alatt. Ha valaki elfárad, vagy szeretne egy napot kihagyni, lehetőség van a kísérőautóval utazni. Az utazás során előfordul, hogy kerékpárjainkat hátrahagyva egy-egy rövidebb gyalogtúrát teszünk. Ezek a túrák rövidek, de igen látványosak. 

1. nap - Budapest, Edinburgh, Stirling
Reggel Skóciába repülünk, majd felkeressük Stirling kisváros történelmi emlékeit.

2. nap - Stirling, West Highland Way kerékpártúra
A Skót-felföldre utazunk. Kerékpártúra a West Highland Way varázslatos szakaszán a Glencoe-völgyben.

3. nap - Kinlochleven, Eilean Donan kastély, Portree
Meglátogatjuk a MacRae család ősi kastélyát, majd Skye-szigetén bringáink nyergében a világhírű Talisker whiskyüzemet keressük fel.

4. nap - Skye sziget kerékpártúra: Portree, Siligachan, Dunvagen, Old Man of Storr 
Biciklitúra a sziget káprázatos északi részén, majd motorcsónakkal fókalesre indulunk, és egy rövid gyalogtúrát teszünk a bazaltfennsíkon.

5. nap - Skye sziget, Loch Ness, Edinburgh
Ellátogatunk a Loch-tóhoz, ahol bringával Nessi nyomába eredünk, majd a Skócia fővárosába, Edinburgh-be utazunk.

6. nap - Edinburgh, Budapest 
A mai nap két lehetőség között tudsz választani: Egy reggeli járattal hazautazol, vagy egy két napos hosszabbításon veszel részt!

Hosszabbítás lehetőség:

6. nap - Edinburgh
Felkeressük a város látnivalóit: Edinburgh vár, Hollyrood palota, Calton Hill... 

7. nap - Edinburgh
Felkeressük a városkörnyéki látnivalókat: Rosslyn-kápolna, Arthur széke 

8. nap - Edinburgh, Budapest
Egy reggeli járattal hazautazunk.

 

 

További információ

Szállás

Szállásaink Vendégházak és B§B - Bed and Breakfast (családi vendégházak elnevezése a Britt-szigeteken) 2-4 ágyas szobáiban lesznek a programban szereplő helyszíneken. 
Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható. (37.500 Ft/5éj)

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap - Budapest, Edinburgh, Stirling 
Délelőtt indulunk Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal Skócia fővárosába, Edinburgh-ba. A reptéren túravezetőink, buszunk és kerékpárjaink várnak ránk. Innen az ország egyik leghangulatosabb kisvárosába, Stirlingbe utazunk, ahol Skócia leghíresebb kastélyába látogatunk el. A város és a kastély történelme összefonódott az évszázadok folyamán. A meredek sziklán trónoló erődítmény fontos szerepet játszott a történelemben.

 
A skótok nemzeti hőse, William Wallace itt robbantott ki lázadást az angol uralom ellen a 13. században. Később a Stuartok rezidenciája volt a vár, ahol Stuart Mária fiát Skócia királyává koronázták. Bejárjuk a várkastély látnivalóit: a tróntermet, a királyi kápolnát, a kastély pincéjében berendezett középkori konyhát és a skót gárda múzeumát. Elfoglaljuk szállásunkat a város egyik ifjúsági szállásán, majd Stirling kellemes vidéki hangulatot árasztó belvárosában sétálhatunk, betérve egy kocsmába megkóstolhatjuk a méltán híres söröket, majd aludni térünk.
Szállás: vendégház
 
2. nap – Stirling, West Highland Way kerékpártúra: Bridge of Orcy, Kinlochleven 
Reggel buszra szállunk és a Skót-felföld szívébe utazunk, ahol utazásunk első kerékpártúrájára indulunk. Bridge of Orcy parkolójánál felnyergeljük drótszamarainkat. Kezdetben a Skót-felföld híres túraútvonalán a West Highland Way-en haladunk, mely a Felföld „kéktúrája”. Az útvonal keresztülszeli a vadregényes felföldi tájakat, teljes hossza 158 km. Kis csapatunkkal a Glencoe - völgy bejáratáig kerekezünk rajta, köves és dózer utakon haladva. A Glencoe talán a legszebb völgy a Skót-felföldön. Káprázatos hegycsúcsok határolják, a zöld ezer árnyalatában pompázik a táj, igazi elvarázsolt vidék, nyugalom, béke honol a vidéken.
 
A völgy végében húzódik a mélykék színű Loch Leven, a Skóciában oly ritka fjordok egyike. Végigbringázunk a partján mai szállásunkig. Kinlochlevenben a hegyek ölelésében fekvő apró falvacskában lesz mai szállásunk. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli
Táv kerékpárral: 50 km; szint fel: 200 méter, le: 200 méter; menetidő: 4-5 óra.
 
3. nap – Kinlochleven, Eilean Donan kastély, Skye-sziget kerékpártúra: Talisker whiskylepárló, Portree
Reggel buszra szállunk, s mintegy két óra utazást követően érkezünk a mai nap első látnivalójához, a rendkívül látványos Eilean Donan kastélyhoz. A MacRae család ősi otthonát a Hegylakó című filmből ismerhetjük, melyet itt forgattak.
 
A vár a leglátogatottabb várak egyike Skóciában, impozáns külseje pazarul berendezett szobákat rejt, melyeket a MacRae család összefogása révén restauráltak. Innen rövid utazás után érjük el a Külső-Hebridák szigetcsoport legnagyobb tagját, Skye-szigetét. A sziget tulajdonképpen Skócia esszenciája. A mindössze 8000 lakosú sziget partvonala 1600 km hosszú, de egyik települése sincs 8 kilométernél messzebb a tengertől. A hídon áthaladva Broadford településen indul kerékpártúránk a Talisker whisky lepárlóba, amelyet 2,5-3 órás tekerés során érünk el. A Talisker azon kevés tengerparti whiskyüzem egyike, mely világhírre tett szert. Termékeit bárhol is járunk a világon, mindenhol megtalálhatjuk. 1831 óta kizárólag tiszta malátawhiskyt készítenek, melyet éveken keresztül érlelnek tölgyfahordókban. Egy séta keretében végigjárjuk a lepárló termeit, s a végén természetesen elmaradhatatlan a kóstoló. Taliskerből Skye-sziget fővárosába, a 2500 lelket számláló Portree-be buszozunk. Ezen a szálláson két éjszakát töltünk.
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli. Táv kerékpárral: 40 km, szint fel-le: 250 m, menetidő: 2,5-3 óra.
 
4. nap - Skye sziget kerékpártúra: Portree, Dunvagen, Old Man of Storr, Loch Ness
A színes házaival szinte karib-tengeri hangulatot árasztó Portree kisvárosából indul a mai bringatúra, felkeressük a sziget északi területeit. A Cuillins-hegység uralkodik a tájon, ahol utunk vezet. A káprázatos sziklaformáknál és a buja vízeséseknél gyakran állunk meg fotózni vagy csak álmélkodni, és gyönyörködni a természet lebilincselő alkotásaiban. A délutáni órákban érkezünk meg a MacLeod klán ősi otthonába, a Dunvagen-kastélyba. Az erődítmény 1200 óta a klán ősi székhelye. Bejárjuk a várkastély pazarul berendezett szobáit, majd a kastély kicsiny kikötőjéhez sétálunk, ahonnan motoros csónakokkal fókalesre indulunk. A közeli öböl lakója egy fókakolónia, akik álmélkodva fürkészik a kíváncsi látogatókat. A vízi kaland után felpakoljuk kísérő autónkra kerékpárjainkat és szállásunkra utazunk.
 
Hazafelé egy rövid gyalogtúrát teszünk az Old Man of Storr bazaltszikláknál. A bizarr sziklaalakzatok között sétálva, olyan érzésünk támad, mintha Tolkien által megálmodott Mordor földjén kalandoznánk. A túra után buszra szállunk és a Loch Ness patjára utazunk. Szállásunk a tó közelében lesz. Táv gyalogosan: 4 km, szint fel.le: 250 m.
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli
Táv kerékpárral: 50 km; szint fel: 350 méter, le: 150 méter; menetidő: 4-5 óra
 
5. nap - Loch Ness, Fort Augustus, Urquhart-kastély, Edinburgh 
Reggel a közeli Kaledóniai-csatornához utazunk. Három nagy természetes tavat mesterséges csatornával kötöttek össze, amely fantasztikus mérnöki munka volt. Ha szerencsénk van, tanúi lehetünk, hogyan győzik le a zsilipelő hajók a tavak között lévő szintkülönbséget. A Loch Ness felső végében épült Fort Augustus 7 zsilipből álló rendszere épp azt a célt szolgálja, hogy kiegyenlítse a tavak közti vízszintkülönbséget. Itt teszünk egy rövid sétát, majd bringáink nyergébe pattanunk és a 37 km hosszú Loch Ness partján indulunk kerékpározni.
 
Hamarosan megérkezünk a Ness-tó partján álló Urquhart kastélyhoz, mely a legjobb "szörny-megfigyelőhely" hírében áll. Ha sikerül lencse végre kapnunk a különös lényt, 250.000 font jutalom vár ránk! Folytatjuk utunkat. A világ egyik legszebb fővárosába, Edinburgh-ba utazunk. Skócia fővárosát a Forth-folyó kiszélesedő torkolata mellett hét dombra építették, akárcsak Rómát. Barátságos, vendégszerető nép lakja, történelmi látnivalóinak tárháza pedig fantasztikus. A délutánt és az estét a városban töltjük. Szállásunk egy belváros közeli vendégházban lesz.
Táv kerékpárral: 30 km, szint fel-le: 150 m, menetidő: 2,5 óra. Szállás: vendégház, ellátás: reggeli
 
6. nap - Edinburgh 
A mai nap két lehetőség között tudsz választani, amit még utazás előtt jelezned kell irodánknak!
Egy reggeli repülőjárattal hazautazol, vagy egy hosszabbításon veszel részt.
 
Hosszabbítás
 
6. nap - Edinburgh
Ma reggel elsőként a város felett magasodó kastélyba látogatunk, mely a legfontosabb kastély Skóciában. A legöregebb része a Szent Margit kápolna, amely egy Árpád-házi királynőről kapta a nevét. A várban berendezett múzeumban megismerkedhetünk a skót történelemmel, de a koronaékszereket is megnézhetjük, melyek a skótok szent kövével egyetemben itt láthatók.
 
Délután szabadprogram lesz Edinburgh városában, és nagyon sok látnivaló közül választhatunk: megnézhetjük a Hollyrood palotát, ahol az angol királyi család minden évben két hónapot tölt, végigjárhatjuk a Skót Nemzeti Galériát, ahol 15-19. századi angol és európai festők képeit őrzik, felkapaszkodhatunk a Sir Walter Scott emlékmű lépcsőin és a Calton Hill nevű dombon felállított nemzeti emlékműhöz is. 
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli
 
7. nap - Edinburgh
A reggelit követően felkereshetjük azokat a látnivalókat, amelyeket még nem volt alkalmunk meglátogatni. Pl. A város határában található Rosslyn-kápolna, amelyet a templomos lovagok által elrejtett kincsek tettek ismerté. Ha valaki madártávlatból szeretné szemügyre venni a várost, a túravezető kalauzolásával felkerékpározhat az Arthur széke nevű, 300 méter magas dombra.
Szállás: vendégház, ellátás: reggeli
 
8.nap - Edinburgh, Budapest
Egy reggeli járattal hazautazunk.
 
 
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Skóciában kisbusszal, a szállásokat vendégházak 2-4 ágyas szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok és a felszerelés szállítási költségét, a kísérő autó költségét, a túravezetést, valamint a szervezés költségét és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Turista adó: 42 font (megérkezést követően egyben fizetendő)

Helyszíni költségek leírása: 

Skóciában skót font a hivatalos fizetőeszköz, amit az angol fonttal azonos árfolyamon váltanak. Az angol fontot is mindenhol elfogadják, de helyi pénznemben adnak vissza. Az utazás végén érdemes visszaváltani a skót valutát angol fontra, mert a Brit-szigeteken kívül gyakran játékpénznek vélik. Közvetlen euróval nem mindenhol lehet fizetni, így érdemes még itthon beszerezni némi angol font készpénzt, hogy elkerüljük az átváltási veszteséget. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Skóciában az árak magasabbak, mint nálunk. Egy átlagos éttermi étkezés kb. 10-15 font.

Várható belépő árak:

Stirling kastály: 9 font
Talisker lepárlő: 7 font
Dunvagen kastély: 9 font
Urquhart kastély: 7 font
Edinburgh kastély: 15 font                                                                        
Eilean Donan kastély: 6 font 

A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak.

 

Hosszabbítási lehetőség ára: 49.900 Ft/fő 

A hosszabbítás ára tartalmazza: a szállásokat vendégház 2 ágyas szobáiban, a reggeliket, a magyar nyelvű túravezetést (minimum 4 fő jelentkezése esetén), a repülőtéri transzfereket, és az útlemondási biztosítást.

Az utazás ára nem tartalmazza: a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, az esetleges menetjegyek költségét Edinburgh-ban, és az utasbiztosítást.

 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
42 font/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 font/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, fejlámpa, esetleg esernyő. Skócia területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van.

Kerékpár: Mindenki saját megbízható, szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán. Amennyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra és a túra végén vissza. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat július végén értesítjük.

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel: Egyénileg. Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Edinburgh útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal.

 

A leglakalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Jet2.com Budapest-Edinburgh közvetlen járatával kiutazni a kerékpártúra helyszínére.

2013. augusztus 15.-én 11 óra 35-kor indul Budapestról és a bringatúra végén, augusztus 20.-án reggel 8 óra 50-kor indul haza az edinbughi repülőtérről.
Hosszabbítás esetén 2013. augusztus 22.-én reggel 7 órakor indul Budapestre.

Aktuális repülőjegy ár: 43.000 Ft/fő (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).

Skócia területén modern kisbusszal utazunk.

 

Kisbusszal: Mivel a túravezetők és a kerékpárok Magyarországról utaznak ki a helyszínre, korlátozott számban lehetőség van kisbusszal is kiutazni Skóciába. A kisbusz 2013. augusztus 12-án este indul Budapestről és 2013. augusztus 23.-án érkezik haza. Ebben az esetben az utazás csak hosszabbítással lehetséges és + 3 extra napot igényel.

 

Ár: 70.000 Ft/fő (tartalmazza a kiutazást, 3 éjszaka tranzitszállást és a kompátkelés költségét.
Érdeklődj irodánknál!

Skóciában kisbusszal közelítjük meg a kerékpártúrák helyszineit és a látnivalókat.

Szállás: 

Szállásaink Vendégházak és B§B - Bed and Breakfast (családi vendégházak elnevezése a Britt-szigeteken) 2-4 ágyas szobáiban lesznek a programban szereplő helyszíneken. 
Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén megoldható. (37.500 Ft/5éj)

Étkezés: 

Az utazás alatt csak reggelit biztosítunk, de a túrák során folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni.

Időjárás: 
A nyári utunkon változékony, enyhe időjárásra kell számítani. Előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Az augusztusi út során napközben 20-25 C fokra kell számítani.
Csomagolás: 
A program ára magában foglalja a kerékpárok és egy – max. 20 kg súlyú- táska szállítását Magyarországról Skóciába, majd vissza. A kísérőautó szállítja a felszerelések nagy részét, így neked csak a legfontosabb dolgokat kell magaddal vinned a tekerések alatt. A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőn. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a sportcipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod. A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Skóciába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!