Kerékpározás föld alatt, hótalpazás föld felett

2 napos kerékpár és hótalpas túra Szlovéniában

Azt mondod őrültség? Az hát… Egy eszméletlen kalandtúra vár rád Szlovéniában, a Karavankák-hegységben. Ilyen még nem volt! Szombaton a Peca-hegy gyomrában bringázunk egy kialakított kerékpárösvényen, vasárnap hótalpazni indulunk a hegység hó borította lankáin. Kalandra le, illetve fel!

FőoldalEurópaSzlovéniaKerékpározás föld alatt, hótalpazás föld felett

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- kényelmes, hangulatos hegyi panzió kétágyas szobáiban alszunk
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást, a hótalpakat és kerékpárok bérleti díját, a szervezést, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a szállást, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
7-16 fő.

Nehézség:

Kerékpártúra: 3 kilométert kerékpározunk a felszínen s valamivel több, mint hat kilométert föld alatti járatokban. A bringatúra abszolút nem nehéz, teljesen sík terepen vezet. A járatok elég tágasak és magasak, csak egy rövid szakasz van, amikor le kell hajtanunk a fejünket kerékpározás közben. Magabiztos kerékpáros tudás elengedhetetlen! A megfelelő kerékpárokat a helyszínen biztosítjuk számotokra.

A hótalpas túrák nehézsége: Mivel a hótalpas felszerelés biztosított, így csak megfelelő ruházatot kell bepakolni, valamint személyes dolgainkat. A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajtható. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő képességetekre szükség lesz. A kalandtúra során elengedhetetlen a magabiztos koordináció. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túra útvonalát kedvezőtlen időjárás esetén a túravezetők megváltoztathatják.

A hótalpazás: A hótalpakat télen akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink az elején megmutatják használatukat, és praktikus információkkal látnak el bennünket. A kalandtúra alatt felszerelés (hótalp és a normál síbot) irodánk biztosít. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal.

1. nap - Budapest, Szlovénia: kerékpározás a bányajáratokban, Koroš Eco Farm

2. nap - Koroš: hótalpas túra, Budapest
További információ

Szállás

Mezica település közelében egy bio farmon az ECO HOTEL KOROŠ szálláson töltjük az éjszakát. A szállás káprázatos természeti környezetben fekszik! A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
A szállás ára a helyszínen fizetendő: 27 euró/fő reggelivel + 4 euró tax. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
1. nap - Budapest, Szlovénia: Mežica, Koroš Eco Farm

Találkozó 5.15-kor a Hősök terén, az Időkeréknél. Indulás 5.30-kor!
A déli órákban érkezünk meg a Dravograd közelében fekvő Peca-hegységbe. Kerékpáros kalandunk Mežica faluban veszi kezdetét. A bányamúzeum előtt találkozunk szlovén túravezetőnkkel és bérelt kerékpárjainkkal. Innen mintegy 10 kilométer buszozást követően érjük el a bánya bejáratát. Az igazi élmények ezután következnek! Egy feledhetetlen bringázás a Peca-hegy elhagyott bányajárataiban. Több mint hat kilométer, biztonságosan kiépített földalatti kerékpár utakon. A túra a szomszédos völgyben ér véget, ahonnan mintegy fél óra alatt jutunk vissza a mežicai bányamúzeumhoz. Átöltözünk, megtekintjük a múzeum tárlatát, majd közeli szállásunkra autózunk. Szállásunk a Karavankák-hegységben, fantasztikus környezetben fekvő Koroš bio farmon lesz.
Szállás: panzió

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

2. nap - Koroš: hótalpas túra, Budapest

A reggelit követően hótalpazni indulunk a hóviszonyok függvényében. Utunk kezdetben túraösvényen vezet, majd fenyves erdőben kígyózik a Mavrevov-hegy csúcsára. A hegytetőn a fák közül kiérve csodálatos kilátás nyílik a Karavankák csúcsaira és a Peca-hegy lankáira. Mesebeli fenyveserdőben, havas ösvényeken hótalpazunk vissza túránk kiinduló pontjára. Átöltözést követően hazautazunk. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a hótalpakat és kerékpárok bérleti díját, a szervezést, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállást, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő az ércbányába: 20 Euro/fő
Szállás ára reggelivel: 27 euró/fő
Üdülési adó: 4 euró/fő
Vacsora: 10 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
51 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
51-80 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Kerékpározás során: Hosszúnadrág, meleg hosszú ujjú felső ruházat, vékony esődzseki és kesztyű szükséges. A bánya állandó hőmérséklete: 9 C. Mivel a járatokban teljes sötétség uralkodik, hozz egy fejlámpát és/vagy kerékpáros lámpát, valamint egy kerékpáros sisakot. Amennyiben nem rendelkezel fejlámpával és kerékpáros sisakkal, nem gond, mert a helyszínen tudsz bérelni.

Hótalpazás során: A hótalpas túra során csak a napi felszerelésünket kell magunkkal vinnünk. Hozz egy közepes méretű hátizsákot (15-25 liter), amibe belepakolod azokat a dolgokat, amikre a hegyen szükséged lehet. Legyen vízhatlan, vagy a benne lévő holmikat csomagold vízhatlan szatyrokba! A hegyekben folyamatosan lesz alkalom étkezésre, így sok élelmiszert nem kell cipelned magaddal. A legfontosabb felszerelési tárgyak listája a teljesség igénye nélkül: Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség!!! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy a túrázás alatt törje fel a lábad! Kényelmes túranadrág. Szél- és esőálló kabát, nadrág. Sínadrág és síkabát is megfelelő, ha nem túl vastag és nem akadályozza a mozgásod! Napszemüveg: nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen! Legjobb, ha egy sí- vagy gleccserszemüveget hozol. A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.

Egyéb fontos felszerelés: polár pulóver, kesztyű, sapka, sál,  2 pár túra zokni, egy kis méretű törölköző, tisztasági csomag, egy váltó cipő vagy papucs a vendégházba, néhány alap gyógyszer (pl.:fájdalomcsillapító, kötszer…stb), elemlámpa vagy fejlámpa, egy fémkulacs vagy termosz. Érdemes beszerezni egy speciális aláöltözetet, amely a túrák során szárazon tart. Réteges öltözködésre törekedj! (ami annyit jelent, hogy ne egy póló és egy nagyon vastag-meleg kabát legyen rajtad, hanem több réteg, amit tudsz variálni) Ne hozz túl sok váltóruhát, úgysem fogod használni; ne cipeld feleslegesen! A meleg ruházatodat viszont ne hagyd otthon! Hálózsák: Nem szükséges.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Mezica település közelében egy bio farmon az ECO HOTEL KOROŠ szálláson töltjük az éjszakát. A szállás káprázatos természeti környezetben fekszik! A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
A szállás ára a helyszínen fizetendő: 27 euró/fő reggelivel + 4 euró tax. 

Étkezés: 

A szálláson reggelit kapunk. A további étkezés önellátó, de helyben lehetőség van vacsorázni is. A bio farmon igen ízletes és bőséges vacsorára lehet számítani. A vacsora felára: 10 euró/fő (Ha igény tartasz rá, kérjük, utazás előtt jelezd felénk!) A közeli települések éttermeiben is lehet vacsorázni. Ennek költsége: 10-15 euró/fő. Az első napra érdemes hoznod otthonról csomagolt ebédet, amit a bánya kerékpározás alatt majd elfogyasztasz!

A területről: 
A Peca-hegy első ólom bányáit a rómaiak létesítették. A középkorban lendült fel az ólomérc kitermelés, ekkor több száz kilométernyi járatrendszert ástak ki a bányászat során. A kitermeléssel a 20. század végén hagytak fel. A kemény kőzetbe vágott biztonságos járatokban könnyen végigtekerhető kerékpáros kalandútvonalat alakítottak ki. A nem mindennapos kerékpártúra télen-nyáron várja a kalandvágyó bringásokat.
Időjárás: 
Hótalpas túra során: Nappal kellemes, téli időre számíthatunk fagypont alatti hőmérséklettel, azonban a fennsíkon erős, szeles szakaszok is lehetnek. Szélsőséges időjárás és a hóviszonyok függvényében a túravezetők rövidíthetik vagy módosíthatják a túraútvonalat!
A föld alatti kerékpározás során a bánya járatainak hőmérséklete: 9 C.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!