Kenya szafarik és Mombasa tengerpart

12 napos körutazás tengerparti pihenéssel

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt, Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható.

FőoldalAfrikaKenyaNairobiKenya szafarik és Mombasa tengerpart

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy illetékekkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, dzsipekkel
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Vízumokat és kilépési illetékeket
Helyszíni belépőket és a program szerinti étkezéseket
Útlemondási biztosítást
Személyes jellegű költségeket
Borravalókat
Fakultatív programokat
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő,
10-13 fő közötti felár: 35.000 Ft

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Nairobi
Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Városnézés, mely során megtekintjük Nairobi legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.

3. nap: Amboseli Nemzeti Park
Reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

4. nap: Amboseli Nemzeti Park – Tsavo Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

5. nap: Tsavo Nemzeti Park
Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

6. nap: Tsavo Nemzeti Park – Mombasa 
Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása Mombasa tengerparti részén. Vacsora és szállás Mombasában (várhatóan Travellers Beach Hotel 4* vagy hasonló).

7. nap: Mombasa tengerpart
Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. (A program ára: 16.000 Ft.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

8. nap: Mombasa - Malindi
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

9-10. nap: Mombasa tengerpart
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Helyszínen fakultatív programlehetőségek: krokodil farm, üvegfenekű csónakázás, katamarán hajókirándulás stb. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

11-12. nap: Mombasa – Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre vagy Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Fort Jesus erőd, Mombasa

A változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

További információ

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

7. napi fakultatív program: 16.000 Ft (Mombasa városnézés)
8. napi fakultatív program: 28.000 Ft (Malindi)
Fakultatív program: minimum 10 főtől

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy illetékekkel
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, dzsipekkel
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Vízumokat és kilépési illetékeket
Helyszíni belépőket és a program szerinti étkezéseket
Útlemondási biztosítást
Személyes jellegű költségeket
Borravalókat
Fakultatív programokat
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő,
10-13 fő közötti felár: 35.000 Ft

Kötelező költségek: 

Vízum díja
Kilépési illeték
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 255 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal.

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Többször dzsipekkel történik az utazás.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!