Kelet-Törökország alig ismert csodavilága

Kappadókia, Noé és Ábrahám-emlékhelyek, Nemrut- és Ararát-hegy

Törökország csodálatos városokkal, gyönyörű tájakkal, remek sportolási lehetőségekkel, finom ételekkel és a híres török vendégszeretettel várja a turistákat.

FőoldalÁzsiaTörökországIsztambulKelet-Törökország alig ismert csodavilága

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 380 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár tartalmazza

- repülőjegy illetékkel
- BBP biztosítás (Union Biztosító)
- közlekedés külön busszal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
- magyar nyelvű idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

Sztornó biztosítást
Fakultatív programok díját
belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 22 fő
-15-21 fő közötti felár: 29.000 Ft

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 22 fő

1. nap: Budapest – Nevsehir (Kappadókia)
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Nevsehirbe. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

2. nap: Kappadókia – Zelve
Reggeli után utazás Kappadókia mesevilágába. Egésznapos kirándulás a legszebb tufakúpok és barlanglakások közt. Zelve tündérkéményei, a Devrent-völgy és Üchisar szürreális természeti formái és sziklaerődje, mesebeli tufacsipkék, gombák és képződmények közt. Föld alatti városok, UNESCO Világörökség templom együttes és barlanglakások, Cavusin ősi település emlékei, Ortahisar tufába vájt, látványos “kastélya”, majd egy különleges görög falu szerepel a programunkban. Délután ellátogatunk a környék egyik legnagyobb szőnyegszövő műhelyébe. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

3. nap: Kappadókia – Göreme
Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballonos panoráma-túra Kappadókia lélegzetelállító tájai felett. (A program időjárásfüggő, ára kb. 300 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egész napos kirándulás Kappadókia ismert és rejtve őrzött látnivalóihoz. Derinkuyu földalatti város meglátogatása után fakultatív program keretében a világ egyik legnagyobb kanyonjaként számon tartott Ihlara völgybe túrázunk a szabadtéri múzeumban a történelmi értékek és természeti szépségek között. Feltételezések szerint a 4. századtól kezdődően laktak itt, kezdetben remeték és papok, majd a keresztény hitre áttért emberek is, akik az őket üldöző rómaiak elől menekültek ide. Virágkorában 80 000 ember lakott a völgyben, nyomaikat hatalmas méretű barlanglakások, freskókkal díszített templomok őrzik. Vacsora. Szállás Kappadókiában.

4.nap: Kappdókia – Gaziantep
Reggeli után utazás Gaziantep felé, ahol meglátogatjuk a Zeugma-Gaziantep Régészeti Múzeumot, ahol a világ egyik legnagyobb mozaik kiállítása található, majd séta az óvárosban. Vacsora. Szállás Gaziantepnél.

5.nap: Sanli Urfa – Harran
Reggeli, majd utazás Sanli Urfa felé. Érkezés után Göbekli Tepe régészeti lelőhelyéhez utazunk, mely kevesek által ismert, mégis hatalmas jelentőségű: itt található az első, ember által létrehozott vallásos építmény, mely korban megelőzi Stonehenge köveit és az egyiptomi piramisokat is. A délután folyamán felfedezzük Harrant, mely a mezopotámiai időkből ismert, ősi hely, méhkaptárra emlékeztető vályogkúpjait ma is lakják. Ábrahám próféta családja élt itt, majd a világ első iszlám egyetemének adott otthont.  Vacsora. Szállás Sanli Urfában.

6.nap: Sanli Urfa – Nemrút-hegy
Reggeli, majd megkezdjük Sanli Urfa felfedezését. Sanli Urfa különleges hangulatú városában felkeressük a bibliai helyeket, a Szent Halastavat, a Citadellát (kivülről), majd idő függvényében barangolás Urfa ősi bazárjában. A szűk kis utcákban sétálva bármit meg lehet vásárolni a dohánytól elkezdve a gyönyörűbbnél gyönyörűbb kézműves termékekig. Érdemes megkóstolni Urfa különleges ételeit, csemegéit és italait is. Tovább indulunk a Nemrút-hegy felé,mely Törökország egyik legkülönlegesebb helye, aki ide ellátogat, életre szóló látványban, élményben lesz része. I. Antiochus király az I. században görög és perzsa istenek szobrait emeltette a 2000 méter magas hegyen, melyek maradványai a mai napig is megtekinthetőek. Útközben megállunk a monumentális Atatürk-gátnál, a Tigris és Eufrátesz medencéjében, az egykori Felső-Mezopotámia területén. Naplemente a hegyen, a misztikus, hatalmas istenszobrok közt. Vacsora. Szállás Adiyaman környékén.

7.nap: Adiyaman – Diyarbakir – Mardin
Reggeli, majd indulás az Eufrátesz felett utazás a fekete bazaltból épült, 5000 éves történelmű Diyarbakirba, mely a világ egyik legősibb városa. Séta az erődített városban a Ulu Mecsethez, megtekintjük a fekete kettős falrendszert, majd látogatás a bazárban. A bazárlátogatás után indulás Mardin városa felé. Vacsora. Szállás Mardinban.

8.nap: Mardin
Reggeli, majd Mardin városának felfedezése, mely a legszebb ezüstmunkákról híres. Megtekintjük a Sáfrány Monostort, a szír ortodox pátriárka ma is működő központját, mely az egyik legősibb keresztény kolostor és zarándokhely, valamint a Szent (Mor) Gábriel kolostort (A kolostor nyitvatartása rendezvények függvényében változhat). Ezt követően ellátogatunk az Isa Szultán által építtetett Zinciriye medreszhez. Tovább utazás Midyat városa felé. Vacsora. Szállás Midyatban.

9.nap: Midyat – Van
Reggeli, majd utazás a krátertavak és 3000 m magas, egykori vulkán uralta vidéken át, nomád pásztorok lakhelyéül szolgáló, festői tájon Vanba. A középkorban a város melletti tavat Örményország tengerének hívták, ma a Van-tó Törökország legnagyobb tava. Felszínét számos sziget képe töri meg, melyeken örmény templomokat, monostorokat alapítottak. Látogatás a legjobb állapotban megmaradt, csodásan díszített, ősi Szent Kereszt templomban, melyet a X. században az örmény király építtetett. Vacsora. Szállás Vanban.

10. nap: Dogubeyazit – Isha Pasa Palota – Muradiye-vízesés – Kars
Reggeli után kirándulás az Ararát-hegy vidékén. Útban Dogubeyazit felé az Ararát fenséges, hósapkás látványában gyönyörködhetünk. A Biblia szerint Noé bárkája az Ararát-hegyen kötött ki. Fotószünet a Muradiye-vízesésnél, majd a lélegzetelállító Isha Pasa Palotát nézzük meg. Törökország egyik legszebb palotáját a XVII. században építették, gyönyörűen harmonizálnak benne a szeldzsuk, grúz, török, perzsa és örmény elemek, így teremtve meg az igazi ezeregy éjszaka-hangulatot. Az Ararát-hegy szikláin ülő palotából elénk tárul az egész zöldellő Anatóliai-fennsík. Délután utazás Karsba. Vacsora. Szállás Karsban.

11. nap: Kars – Erzulum
Reggeli, majd indulás Erzurum felé.  Első állomásunk Çifte Minare medresze. Az épület a késő szeldzsuk korszak építészeti emléke. Nevét a két hornyolt minaretről kapta. A bejárat mindkét oldalán egy-egy kép található. A jobb oldalon egy kétfejű sas található, a bal oldali motívum még befejezetlen. Tovább indulás az Erzurm-i Nagymecset másnéven Uludzsámi. Az épületet idő számításunk előtt 1179-ben építették, a mecset befogadó képessége akár 10.000 fő is lehet. A mecset meglátogatása után szabad program, illetve a 3 kümbet megtekintése. Vacsora. Szállás Erzulumban.

12. nap: Erzulum – Trabzon
Reggeli, majd kirándulás a Trabzontól nem messze, egy hegyoldalba épült Sümela kolostorhoz. A mára már elnéptelenedett kolostor barlangtemplomát az V. században alapították. A templom falán pompázó lélegzetelállító freskók megérik a lépcsők kicsit fárasztó megmászását. Délután visszautazás Trabzonban, ahol megtekintjük a Hagia Szofia bizánci templomot. Vacsora. Szállás Trabzonban.

13. nap: Trabzon – Isztambul – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Göreme Nemzeti Park
-          Nemrút-hegy monumentális szobrai

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás

 Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- repülőjegy illetékkel
- BBP biztosítás (Union Biztosító)
- közlekedés külön busszal
- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
- magyar nyelvű idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

Sztornó biztosítást
Fakultatív programok díját
belépőket, borravalókat és további étkezéseket
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 22 fő
-15-21 fő közötti felár: 29.000 Ft

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 250 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 250 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Nevsehirbe. 

Szállás: 

 Elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A program ára reggelis ellátást foglal magában.

Időjárás: 
Az Égei- és a Földközi-tenger partján enyhe esős tél és forró, száraz nyár váltogatják egymást. Az európai területeken a nyár meleg, a tél hideg, de ritkán süllyed a hőmérséklet fagypont alá. Törökország belsejében a magas fennsíkokon a tél már meglehetősen hideg. A Fekete-tenger partján, nyáron elég kellemetlen az idő, nagyon sok eső hullik. A hegyekben télen rengeteg hó esik, és nagyon hideg van. A délkeleti tájak nyáron kibírhatatlanok, sokszor 45 °C fölé emelkedik a hőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!