KAUKÁZUS - Ezt látnia kell!

Örményország, Grúzia és Azerbajdzsán felfedezése egy 12 napos körutazás során

A Kaszpi és a Fekete-tenger között található három ország meglátogatása sok világutazó álma, ezért a Kaukázus legérdekesebb látnivalóit gyűjtöttük egy csokorba a körutazásunkkal. A városok mellett a természet lélegzetelállító látványosságai is helyet kapnak a programban. Borpince, kolostor, iszapvulkán, ezek mind felkeresésre kerülnek, az igazán különleges túra során. Utunkat a helyszíneket kitűnően ismerő, magyar nyelvű idegenvezető kíséri már Budapestről.

FőoldalÁzsiaGrúziaTbilisziKAUKÁZUS - Ezt látnia kell!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, 11 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, a buszon minden utasnak naponta egy ásványvizet, transzfereket és kirándulásokat, 4x4 dzsipeket a Gergety Szentháromság templomnál Kaazbegiben, konyak és borkóstolókat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel. 

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, félpanziós felárat, a belépődíjak kötelező felárát, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 20 fő

1. nap
Az Aeroflot esti járatával elutazás Moszkvába, ahová a menetrend szerint, éjfél után pár perccel érkezik a gép.

2. nap 
A hajnali órákban indul tovább a Moszkva – Jereván járat, amely reggel érkezik meg. A repülőtérről transzfer a szálláshelyre, garantált korai bejelentkezés, a szobák elfoglalása, lehetőség tisztálkodásra. Majd reggeli a szállodában, utána egész napos városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában. Látogatás a Matenadaran könyvtárban, a Győzelmi park és emlékmű felkeresése, az óriási lépcsővel. Csodálatos kilátás a város nevezetességeire: TV torony, a Kék mecset, futball stadion és a zenélő szökőkút. Majd látogatás Ejmiatsinbe, a több száz éves, UNESCO világörökségi listán található Zvartnots katedrális megtekintése. Éjszaka Jerevánban.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás, utazás Garniba. Séta a bazalt oszlopokkal szegélyezett kanyonban. Az Azat folyón átívelő, 9. századi kőhídon átérve érkezünk meg Garniba, ahol egy első században épült pogány templomot látogatunk meg először, majd utána a Geghard monostor következik. Visszautazás Jerevánba, ahol a Tsitsernakaberd-et, vagyis az Örmény népirtás megindító emlékművét és múzeumát látogatjuk meg. A délután fennmaradó idejében az Ararat konyak lepárlót keressük fel, ahol kóstolóval egybekötött gyártósor és múzeum látogatás zárja a napot. Éjszaka Jerevánban.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Utazás a Sevan tóhoz, amelyet Örményország gyöngyszemének is neveznek. A tó egyike a világon ritka, magaslati területen fekvő tavainak, amely 2000 méterrel a tengerszint felett található. A látvány megcsodálása után továbbutazás, három különlegesen szép monostorhoz, ezek a Sevanavank, a Sahin és a Haghpat monostorok, amelyből a Haghpat UNESCO világörökségi listán található és a 10-12. századi múltra tekint vissza. Majd továbbutazás Bagratashen irányába, az Örmény-Grúz határátkelés után transzfer Tbiliszibe, a szálláshelyre. Éjszaka Tbilisziben.

5. nap
Reggeli a szállodában, egész napos városnézés Tbilisziben: Metekhi templom, csodálatos kilátás a Mtkvari folyó partján, valamint az óváros felejthetetlen látnivalói: a Narikala erőd, amely a város ősi szimbóluma, valamint a Sioni katedrális és mecsetek, zsinagógák. Látogatás Abanotubani kénes fürdőinél. Délután Sztálin szülővárosa, Gori felkeresése, végül látogatás Uplistsikhe barlangvárosában. Éjszaka Tbilisziben.

6. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás. Utazás Mtskheta irányába, amely valaha az Ibériai királyság fővárosa volt. Jvari meglátogatása, a Kereszt kolostora, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Aragvi és a Mtkvari folyókra. Majd a 11. századi Svetitskhoveli kolostor felkeresése. Továbbutazás Kazbegi felé, útközben a festői Ananuri kastély felkeresése, ahonnan kitűnő kilátás nyílik a Jinvali víztározóra. A világ egyik legszebb látványát biztosító, legendás örmény katonai úton érjük el a 2300 méteres magasságban található Kereszt hágót. Innen négykerékmeghajtású terepjárókkal utazunk tovább a Gergetybe, a Szentháromság templomhoz. Éjszaka Tbilisziben.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A nap első programja a Bodebe kolostor felkeresése. Utána városnézés Sighnaghi-ban, séta és kilátás az Alazani völgyre és a Kaukázus hegyvonulatára. Látogatás egy helyi borpincében, ismerkedés az UNESCO által is elismert grúz Qvevri borokkal, a programot természetesen borkóstoló zárja. Továbbutazás a Grúz-Azeri határra, átlépés Lagodekhi-nél, majd továbbutazás. Éjszaka Shekiben.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Az egész napos kirándulás első állomása egy Kish nevű falu, amely 6-7. századi albán templomáról ősi temetőjéről híres. A látogatás után városnézés Sheki-ben, Azerbajdzsán legrégebbi városában. A felső városrész felkeresése, ahol a Kánok palotája található, majd az óváros, ahol a kézműves múzeum ad betekintést az évszázadokkal ezelőtti életbe. Majd Shemakha következik, amely Shirvan sah régi rezidenciája. Itt láthatjuk a hét kupolás mecsetet és a múzeumot. Baku felé továbbutazva útba ejtjük a Diri Baba mauzóleumát. Éjszaka Bakuban.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Bakuban: az egykori halászkikötő várossá erősödése és különleges fejlődése egyértelműen az olaj hatása. Látogatás a Shirvan sahok palotájában. Az Absheron félszigeten a Tűz imádóinak templomának felfedezése. A félsziget egészen a Kaszpi-tengerig nyúlik ki, és a különös emlékműveket, rejtélyekkel átszőtt légkör veszi körül. Éjszaka Bakuban.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos túra. Utazás Guba-ba, a Beshbarmaq hegyre, amelyet a helyiek szent helynek tekintenek és rengetegen zarándokolnak el ide. A Juma Guba mecset, valamint a régi fürdőházak felkeresése. Majd meglátogatjuk a zsidónegyedet és a népirtás mementójaként létesített emlékhelyet. Végül egy Khinaliq nevű falu felkeresése. Északa Bakuban. 

11. nap
Reggeli a szállodában, utazás Gobustanba, amely az ásatásokról és vulkanikus látványosságairól híres. Először látogatás a múzeumban, majd az igazán különleges azeri iszap vulkánoknál. A hazaút során látogatás a szőnyeg múzeumban. Éjszaka Bakuban.

12. nap
A rövid éjszakai pihenő után, éjfél után transzfer a repülőtérre, majd moszkvai átszállással hazautazás az Aeroflot járataival. A menetrend szerint érkezés délben Budapestre.

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, 11 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, a buszon minden utasnak naponta egy ásványvizet, transzfereket és kirándulásokat, 4x4 dzsipeket a Gergety Szentháromság templomnál Kaazbegiben, konyak és borkóstolókat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel. 

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, félpanziós felárat, a belépődíjak kötelező felárát, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépőjegyek felára.

Helyszíni költségek leírása: 

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Hátralék: 

Az indulás előtt 30 nappal történő jelentkezés esetén, a teljes részvételi díjakat és költségeket kell kiegyenlíteni.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Ruházat
Az évszaknak megfelelő, minél kényelmesebb, lehetőleg pamut ruházat és réteges öltözködés javasolt. A viszonylag sok séta miatt a már bevált, kipróbált lábbeli mindenképp fontos. Valamint érdemes a napsütés ellen sapkával, kalappal esetleg kendővel védekezni, sőt a védőfaktoros arckrém is jó szolgálatot tehet.
Fontos, hogy templomok és a különböző vallásokhoz kötődő látnivalók helyszínein sok esetben öltözködési előírásokhoz kötik a belépést. Hölgyek számára a miniszoknya, rövidnadrág és a vállakat szabadon hagyó pántos felsők nem megengedettek. A férfiaknak egyes helyeken tiltják a rövidnadrágot és a vállakat szabadon hagyó trikót.
A hölgyeknek már csak a fentiek miatt is érdemes egy vállkendőt maguknál tartani, ami még nagy segítség lehet akkor is, ha a buszok és szállodák légkondicionáló berendezései túl hideget fújnának.

Egyebek
Kiutazás: 

Csoportunk az Aeroflot járataival utazik, a tervezett menetrend a következő:

SU 2469     Budapest BUD - Moszkva SVO D      20:35 - 00:10#1 (érk. éjfél után)
SU 1864     Moszkva SVO D - Jereván EVN        02:05 - 05:55

SU 1853     Baku GYD 1 - Moszkva SVO E          05:00 - 07:15
SU 2030     Moszkva SVO F - Budapest BUD      10:10 - 12:00

Szállás: 

3 éjszaka szállás Jereván belvárosában
HOTEL CASCADE

3 éjszaka szállás Tbliliszi belvárosában
HOTEL KHOKHOBI

1 éjszaka Sheki belvárosában
HOTEL ISSAM

4 éjszaka szállás Baku belvárosában
HOTEL AZCOT

Helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Étkezés: 
Bőséges büféreggeli a szállodában, felár ellenében vacsora a szállodában.
Időjárás: 
Körutazásunk három olyan országot fed le, amelyek egyenként is igen változatos domborzati és ezért időjárási viszonyokkal rendelkeznek. A nyári napokban a kiemelkedően erős UV sugárzásra még a enyhe hőmérsékletű napokon is komolyan kell figyelni. A reggelek és esték akár hűvösek is lehetnek, de napközben nyárias hőmérsékletre és száraz levegőre kell számítani. Esőre csak minimális az esély.
Vízum: 
Magyar állampolgárok számára Örményország és Grúzia esetében nincs vízum kényszer, de Azerbajdzsánba a beutazás csak előzetesen elkészített vízummal lehetséges. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. Ehhez a hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) még pár személyes adatra lesz szükségünk és az útlevél fényképes oldalának, színes másolatára jpg formátumban.
Fontos, hogy az útlevélnek a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötését kifejezetten ajánljuk. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs különös egészségügyi kockázata. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk alapárában benne lévő szállodákban megtalálható reggeli büfé jellegű, a felár ellenében választható szállodai vacsora menüsoros. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az irodánk által biztosított étkezések esetén, nem áll módunkban semmilyen különleges menüt visszaigazolni.
A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!