Kastélyok és Romantika Olaszországban

4 napos körutazás Észak-Olaszországban

4 napos buszos körutazásunk során számos gyönyörű helyre kalauzoljuk el Önöket. Első sorban a Miramare-kastélyt látogatjuk meg, ami Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége Sarolta belga királyi hercegnő részére épült, isztriai fehér márványból Északkelet-Olaszországban, Triesztben. Az épületet egy olasz stílusú kert veszi körül, melyben az egész világból összegyűjtött növényfélék találhatók.

FőoldalEurópaOlaszországOlasz AdriaRiminiKastélyok és Romantika

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), valamint az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Trieszt-Miramare kastély-Duino
Elutazás Olaszországba a kora reggeli órákban. Autóbuszunkkal végig haladunk a festői trieszti riviéra mentén, majd rövid városnézés Friuli tartomány székhelyén. A látnivalók megtekintése után látogatás a világ egyik legszebb kastélyánál a XIX. században épült Miramare kastélynál. Séta a gyönyörű olasz stílusú parkban, ahonnan megcsodálhatjuk a Grignano-i öbölre nyíló pazar kilátást is majd a Habsurg Miksa osztrák főherceg által építetett kastély külső megtekintése. Programunk folytatásaként a tenger felett magasló, romantikus szépségű Duino várkastélyt tekintjük meg. Szálláshely elfoglalása Velence környékén az esti órákban. 

2. nap: Ravenna-Gradara vára
Reggel utazás Ravennába, a mozaikok városába, ahol megtekintjük a Világörökséghez tartozó San Apollinare Nuovo Bazilikát , majd belvárosi sétánk alkalmával láthatjuk Dante Mauzóleumát és a San Vitale épületét is. Továbbutazás a tenger közelében épült Gradara, erődítményszerű középkori városkájába. Látogatásunk alkalmával a kastély impozáns termeit is megtekintjük, felelevenítve az irodalom drámai szerelmi történetét, majd séta a bástyákon, hogy megcsodáljuk a vidékre nyíló fantasztikus panorámát. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Rimini közelében. 

3. nap: Rimini-San Leo-San Marino
Rimini óvárosába látogatunk , ahol megismerkedünk a Malatesták véres történeteivel is és megtekintjük a Castello Sigismondo és a Malatesta templom épületét valamint a Tiberius hidat is. Továbbutazunk San Leo kastélyához. A Riminitől 32 km távolságra fekvő városkát, Olaszország egyik legszebb városnegyedeként tartják számon. A Marecchia völgy fölé magasodó sziklán álló impozáns XIV. századi várkastély megtekintése után a világ egyik legrégibb és legkisebb köztársaságába San Marinoba kirándulunk. Megtekintjük a Monte Titano csúcsán épült fallal körülvett, bástyákkal és tornyokkal ékesített mini államot, kóstoló a helyi italkülönlegességekből, vásárlási lehetőség majd szabadidő. Félpanzió esetén vacsora egy helyi étteremben majd búcsút veszünk az esti kivilágításban pompázó fenséges San Marino-tól és visszautazunk a szállodába.

4. nap: Ferrara-Budapest
Utazás az UNESCO védelme alá tartozó Ferraraba, az Esték egykori fellegvárába. A XIV. században építették Olaszország egyik legszebb kastélyát, az Esték rezidenciáját. A négytornyú vízi vár az Este hatalom és a város jelképe a város közepén. A városnézést követően hazautazás. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Szállás

3** szállodákban 2 ágyas szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), valamint az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Duino kastély 8 EUR    
San Marino Kormánypalota 4 EUR    
San Leo / Museo della Fortezza 10 EUR        
Ravenna (3 templom közös jegy) 9,5 EUR
Idegenforgalmi adó 1,5 EUR/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. 

Szállás: 

3** szállodákban 2 ágyas szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van félpanziós ellátás befizetésére.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!