Kárpátaljai körút

5 napos buszos körutazás Kárpátalján

Öt napos utazásunk alkalmával meglátogatjuk többek között Ungvárat, Munkácsot, felkapaszkodunk a Vereckei-hágóra a Szinavéri tengerszemhez, izgalmas vadregényes gyalog túrát teszünk a Tisza forrásához, várakban bolyongunk, régi templomokat csodálunk meg.

FőoldalEurópaUkrajnaKárpátaljaBeregszászKárpátaljai körút

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, szállás faluturizmusban félpanziós ellátással, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, belépők összegét.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Határátkelés Beregsuránynál. Városnézés Beregszászon: emlékezés Bethlen Gáborra, Rákóczi Ferencre, Esze Tamásra, Illyés Gyulára, Kölcsey Ferencre, Széchenyi Istvánra, Petőfi Sándorra és Kazinczy Ferencre. Csetfalván látogatás a XIV. sz-i református és a XXI. sz-i ökumenikus templomban. Vacsora és szállás Beregszász környékén.

2. nap
Reggeli után utazás Munkácsra, látogatás a Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc által halhatatlanná vált várban. A belvárosi séta során felkeressük a Rákócziak uradalmi házát, a Fejér-házat, Munkácsy Mihály emléktábláját és szobrát, valamint a római katolikus templomot is. Délután kirándulás a Munkács - Szolyva (a sztálini lágerek áldozatainak emlékparkja) - Alsóverecke - Vereckei-hágó (841 m) útvonalon. Visszaútban Beregszentmiklóson a Schönborn-kastélyt keressük fel. Vacsora és szállás Beregszász mellett.

3. nap
Tiszaújlakon a Turul-emlékművet keressük fel. Nagyszőlősön megtekintjük a Perényi-kastélyt. Utazás a Szinevéri-tengerszemhez (989 m-rel a tenger szintje felett), Kárpátalja egyik legmegragadóbb természeti szépségéhez, és útközben megtekintjük az Árpád-vonal egyik bunkerét is. Útban Ökörmezőre megállás „a világ tetején”, a Szinevéri-hágón. Ökörmezőn pihenő, majd ereszkedés vissza a Tisza-mentéhez. Szeklencére érkezve nem szabad kihagyni a XVII. sz-i katolikus fatemplomot és a harangházat. Estére Viskre érkezik a csoport.

4. nap
Kirándulás a Tisza felső folyása mentén a Técső (református templom 200 kazettás mennyezettel, Kossuth-szobor, Hollósy-szobor) - Aknaszlatina - Terebesfejérpataka: Európa közepe-emlékoszlop és Hucul Életviteli Múzeum - Rahó (Tisza-összefolyás) - Kőrösmező - Tatár-hágó útvonalon. Szállás és vacsora Visken.

5. nap
Búcsú a viski szállásadóktól, indulás haza. Ungvárra érkezve városnézés Ungváron: a vár, a skanzen, a görög katolikus bazilika, a belváros. A határátkelés után utazás Budapestre.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, szállás faluturizmusban félpanziós ellátással, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Szállás: 

2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Ukrajna Oroszország után Európa második legnagyobb területű állama. 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki függetlenségét, amelyet egy december 1-jén megtartott választáson az ukránok többsége támogatott. Az országban azóta többpártrendszer működik. Ukrajna egyetlen hivatalos nyelve az ukrán, de a keleti és dél-keleti területeken jelentős orosz kisebbség él (21%). Az országban magyarok, fehérororoszok, románok (moldávok), lengyelek és tatárok is élnek. Legjelentősebb folyója a Dnyeper, területén torkollik a Fekete-tengerbe a Duna. Az ország legmagasabb pontja, a Hoverla (2061 m), legnagyobb tava a Kahivkai-víztározó. Történelmi városai, műemlék együttesei, kolostorai megannyi látnivalóval várja a látogatókat
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított további 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kárpátaljára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.2
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
3.7
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.0
Vilmos
Budakeszi
2018. júl. 5
5.0
Nagyon jól éreztem magam a Kárpátaljai utazáson,a szervezéstől kezdve,a szállásig mindennel meg voltam elégedve,az idegenvezetők felkészültek voltak,sok értékes információval lettem gazdagabb. Az ukrán-magyar határnál összesen négy órát kellett várakoznunk, de ennek nincsen köze az utazás szervezéséhez, állítólag ezeken a határszakaszokon megszokott a hosszabb várakozási idő. Minden köszönök még egyszer :)
Teréz
Budapest, III. kerület
2018. jún. 29
3.6
A 3.napon az idegenvezető Mátyási Dávid nem vette figyelembe az utasok idős korát. Nem tájékoztatott a kirándulás nehézségi fokáról a szinevéri tengerszemnél,
Nem közölte, hogy 2,5 km gyaloglás lesz hegynek felfelé. Emiatt többen rosszul lettek, vagy visszafordultak. Ezt a programot ki kellene hagyni, mert nem érte meg a fáradtságot.
A 3.4. napi szállás szervező Visken nem volt eléggé felkészült, mert a kívánságunk a két külön ágyas szobára nem teljesült. /Már februárban lekötöttük és a megrendelő lapon is szerepelt./ A szálláson a házigazdákkal egy közös fürdőszoba és WC volt, ami a nem felelt meg az elvárásoknak.

A 2.3. napi idegenvezető Molnár László kimagasló tájékozottsággal bírt és érzelmileg is sok élményt adott át.
Egészében az út többet adott mint vártuk. Köszönjük!
nélkül>
Újvidék
2017. aug. 28
4.0
Jól szervezett körút, jó programmal, kiváló szálláshelyekkel, kedves, profi vendéglátókkal és finom ételekkel. Talán egyik nap lehetett volna valamilyen ukrán vagy ruszin ételt is felszolgálni, már a helyszín miatt is.
A nap folyamán kellene egy kétórás szünetet tartani, ebédre vagy falatozásra.
Az utolsó napon kellemes lenne egy társas est az egész csoporttal és a vendéglátókkal, talpa alá valóval.
Ami nem tetszett, az út kimondottan és hangsúyozottan református jellegű, mintha minden magyar református vallású lenne.
A buszban nem működött a légkondi, ami főleg az első és az utolsó napon nagyon hiányzott, már a többórás határátkelőhelyi várakozás miatt is.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!