Kárpátalja - Vereckei-hágó (Beregszász, Nagyszölös, Lemberg, Beregvár)

5 napos buszos körutazás Ukrajnában

A Vereckei-hágó a Máramarosi-havasok és a Keleti-Beszkidek közt biztosítja az áthaladást 839 m magasan. Ez a hágó nem olyan mint az Alpok ismert hágói, hanem inkább egy hosszan elhúzódó laposabb hegygerinc. Azt, hogy milyen jelentősége van a magyar történelemben és a kultúrában nem kell hangsúlyoznunk.

FőoldalEurópaUkrajnaKárpátaljaBeregszászKárpátalja - Vereckei-hágó

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, fogadóestet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap:
Budapest - M3 - Polgár - Nyíregyháza - Beregsurány (határállomás) - Beregszász (séta a városban: templomok és vallások, Bethlen Gábor udvarháza, a Rákóczi-tér, ahol Esze Tamás kibontotta a kuruc felkelés zászlaját) - szállás Benén (este fogadás a faluházban) .

2. nap:
Munkács (a hős Zrínyi Ilona vára, Csernekhegyi kolostor kívülről, belváros) - Ungvár (belváros, a vár, melyet többek között Bercsényi Miklós birtokolt, múzeumok, görög katolikus székesegyház, Kárpátalja tájegységeit bemutató szabadtéri néprajzi múzeum) - szállás Benén.

3. nap:
Keleti-Beszkidek - Lemberg (Patoczki palota - a híres, lengyen arisztokrata család kastélya, Licsakivi temető, óváros, Piac tér, városháza, Operaház -ikon gyűjtemény, Latin Székesegyház, Bólyai emléktábla az állami egyetem épületén, stb.) - szállás Lembergben.

4. nap:
Vereckei-hágó (rövid túra a millecentenáriumi emlékműhöz, megemlékezés a honfoglalásról) - Szolyva (tiszteletadás az 1944-45 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél) - Beregvár (a Schönnborn grófok kastélya) - szállás Benén (zenés-táncos búcsúest).

5. nap:
Búcsú Benétől - Csetfalva (fatornyú református templom) - Tiszaújlak (a Rákóczi-szabadságharc turulos emlékműve) - Beregszász (vásárlási lehetőség) - Beregsurány (határállomás) - Nyíregyháza - Polgár - M3 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Lemberg mellett középkategóriájú szállodában, Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, fogadóestet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb. 4000 Ft /fő + Lembergben 20 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Polgár - M3-Outlet Center, Nyíregyháza vasútállomás, Beregsurány határállomás, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen. 

Szállás: 

Lemberg mellett középkategóriájú szállodában, Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek. A szállodában félpanzió.
A területről: 
Kárpátalja vagy Kárpát-Ukrajna, Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a II. világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként. Lemberg: Sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város, mely Ukrajna nyugati részében helyezkedik el, a lengyel határtól kb. 80 km-re. Kelet-Európa igazi gyöngyszemeként a városban 2000 történelmi, építészeti és kulturális műemlék található. A város történelmi központja megtalálható az UNESCO világörökségi listáján is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított további 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kárpátaljára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!