Kárpátalja - Vereckei-hágó (Beregszász, Nagyszölös, Lemberg, Beregvár)

5 napos buszos körutazás Ukrajnában

A Vereckei-hágó a Máramarosi-havasok és a Keleti-Beszkidek közt biztosítja az áthaladást 839 m magasan. Ez a hágó nem olyan mint az Alpok ismert hágói, hanem inkább egy hosszan elhúzódó laposabb hegygerinc. Azt, hogy milyen jelentősége van a magyar történelemben és a kultúrában nem kell hangsúlyoznunk.

FőoldalEurópaUkrajnaKárpátaljaBeregszászKárpátalja - Vereckei-hágó

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, fogadóestet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap:
Budapest - M3 - Polgár - Nyíregyháza - Beregsurány (határállomás) - Beregszász (séta a városban: templomok és vallások, Bethlen Gábor udvarháza, a Rákóczi-tér, ahol Esze Tamás kibontotta a kuruc felkelés zászlaját) - szállás Benén (este fogadás a faluházban) .

2. nap:
Munkács (a hős Zrínyi Ilona vára, Csernekhegyi kolostor kívülről, belváros) - Ungvár (belváros, a vár, melyet többek között Bercsényi Miklós birtokolt, múzeumok, görög katolikus székesegyház, Kárpátalja tájegységeit bemutató szabadtéri néprajzi múzeum) - szállás Benén.

3. nap:
Keleti-Beszkidek - Lemberg (Patoczki palota - a híres, lengyen arisztokrata család kastélya, Licsakivi temető, óváros, Piac tér, városháza, Operaház -ikon gyűjtemény, Latin Székesegyház, Bólyai emléktábla az állami egyetem épületén, stb.) - szállás Lembergben.

4. nap:
Vereckei-hágó (rövid túra a millecentenáriumi emlékműhöz, megemlékezés a honfoglalásról) - Szolyva (tiszteletadás az 1944-45 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél) - Beregvár (a Schönnborn grófok kastélya) - szállás Benén (zenés-táncos búcsúest).

5. nap:
Búcsú Benétől - Csetfalva (fatornyú református templom) - Tiszaújlak (a Rákóczi-szabadságharc turulos emlékműve) - Beregszász (vásárlási lehetőség) - Beregsurány (határállomás) - Nyíregyháza - Polgár - M3 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Lemberg mellett középkategóriájú szállodában, Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, fogadóestet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb. 4000 Ft /fő + Lembergben 20 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Polgár - M3-Outlet Center, Nyíregyháza vasútállomás, Beregsurány határállomás, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen. 

Szállás: 

Lemberg mellett középkategóriájú szállodában, Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál, különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek. A szállodában félpanzió.
A területről: 
Kárpátalja vagy Kárpát-Ukrajna, Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a II. világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként. Lemberg: Sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város, mely Ukrajna nyugati részében helyezkedik el, a lengyel határtól kb. 80 km-re. Kelet-Európa igazi gyöngyszemeként a városban 2000 történelmi, építészeti és kulturális műemlék található. A város történelmi központja megtalálható az UNESCO világörökségi listáján is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított további 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kárpátaljára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!