Kárpátalja, Vereckei-hágó - Beregszász, Munkács, Beregvár

5 napos buszos körutazás Ukrajnában

A Vereckei-hágó szerepét a magyar történelemben és kultúrában nem kell hangsúlyozni. Ki ne szeretne egyszer ott állni, ahol a honfoglaló magyarok nagy része az új haza földjére lépett, vagy ahol II. Rákóczi Ferenc érkezett Magyarországra a szabadságharc kezdetén. Mára már nyugodtabb időket él meg ez a vidék, de mai napig fontos zarándokhelyként őrzi a magyarok történelmének jelentős pillanatait.

FőoldalEurópaUkrajnaKárpátaljaBeregszászKárpátalja, Vereckei-hágó

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap: Budapest - M3 - Polgár - Nyíregyháza - Beregsurány (határállomás) - Beregszász (séta a városban: templomok és vallások, Bethlen Gábor udvarháza, a Rákóczi-tér, ahol Esze Tamás kibontotta a kuruc felkelés zászlaját) - szállás Benén (este fogadás a faluházban .

2. nap: Munkács (a hős Zrínyi Ilona vára, Csernek-hegyi kolostor, belváros) - Ungvár (belváros, a vár, melyet többek között Bercsényi Miklós birtokolt, múzeumok, görög katolikus székesegyház, Kárpátalja tájegységeit bemutató szabadtéri néprajzi múzeum) - szállás Benén.

3. nap: Kirándulás a Máramarosi-havasokba: Nagyszőlős (Árpád-kori római katolikus templom, Perényi kastély kívülről) - Huszt - Iza (vásárlási lehetőség a rutén faluban: vesszőből font termékek) - Ökörmező - Felsőszinevér (jellegzetes havasi rutén falu) - Szinevéri-tó (rövid séta a gyönyörű "tengerszemnél" a Kárpátok fenyőrengetegeiben) - Árpád-vonal (rövid megálló a II. világháborús keleti határt védő egykori erődítmények maradványainál) - szállás Benén.

4. nap: Keleti-Beszkidek, Vereckei-hágó (rövid túra a millecentenáriumi emlékműhöz, megemlékezés a honfoglalásról) - Szolyva (tiszteletadás az 1944-45 között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél) - Beregvár (a Schönnborn grófok kastélya kívülről, kastélypark) - szállás Benén (zenés-táncos búcsúest).

5. nap: Búcsú Benétől - Csetfalva (fatornyú református templom) - Tiszaújlak (a Rákóczi-szabadságharc turulos emlékműve) - Beregszász (vásárlási lehetőség) - Beregsurány (határállomás) - Nyíregyháza - Polgár - M3 - Budapest. Érkezés az esti órákban.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, búcsúestet, idegenvezetést,

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb. 4000 Ft/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.
Találkozó: az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
További felszállási lehetőségek: Polgár - M3-Outlet Center, Nyíregyháza vasútállomás, Beregsurány határállomás, illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

Benén a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdoszoba használattal. A kárpátaljai magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Kárpátalja vagy Kárpát-Ukrajna, Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a II. világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított további 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Kárpátaljára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.3
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
3.5
<név nélkül>
Budapest
2017. aug. 9
3.6
1/ Előzetes értesítés nélkül egy kisbuszba kényszerültünk bezsúfolódni, nagyon kényelmetlenül utaztunk, főleg a nagyobb testűek. Ha előre tudom, nem indulunk el.
2/ A program összezsúfolása és azokon való átrohanása miatt, az utolsó napra már nem is kellett volna maradnunk, mert azt csak a hazautazás töltötte ki.
3/ Az idegenvezető személye mentette meg a utat, aki varázslatos személyével különlegesen széppé tette a látottakat.
Józsefné
Fegyvernek
2017. aug. 2
5.0
Nagyon szeretném kiemelni az idegenvezető felkészültségét, segítőkészségét, nagymértékű tudását.
A buszvezető szintén segítőkészségét, barátságát.
Szállásadók kedvességét, vendég szeretetét.
Mindennel meg voltunk elégedve, nagyon jó csapat került össze.
Nagyon köszönöm ezt a gazdag élményt aminek részese lehettünk.
Remélem még máskor is tudunk ilyen jó szervezet úton résztvenni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!