Káprázatos hét Algériában

8 napos körutazás Algériában

Algéria, Afrika legnagyobb területű országa. Ez a hatalmas ország rengeteg rejtett kinccsel rendelkezik, mely még nem a turizmusra épülő „művilág”, hanem élő történelem. Az itt élt ősi népek és a gyarmatosítók maradandó kulturális emlékeket hagytak hátra. A csodálatos természet, a Szahara végtelen csendje, az óriási dűnék „hullámzása”, a hatalmas, több ezer méteres hegyek és félelmetes szakadékok, az oázisok pálmafái mind izgalmas kalandra csábítók.

FőoldalAfrikaAlgériaAlgírKáprázatos hét Algériában

Alapár tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
7 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban
kétágyas szobákban félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
az országon belüli repülőjegyeket és illetékeket
a megadott programokat
a helyszíni transzfereket
a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Vízumdíjat
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Ajánlott borravalókat

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Létszám: 
max. 20 fő

1. nap: Budapest – Algír 
Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal Algéria fővárosába, Algírba. Érkezés után vacsora. Szállás Algírban (2 éj).
 
2. nap: Algír – Tipaza
A reggelit követően városnézés Algírban, melynek során az óvárost keressük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát, a Notre-Dame d’Afrique-ot. Majd látogatás a botanikus kertbe. Ezután Tipazába utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető és mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Látogatás Kleopatra Selene, II. Juba feleségének rejtélyes sírhelyéhez (az épület építésének ideje és eredeti funkciója nem ismert), majd a hangulatos ősi kikötő felfedezése. A színház és a fürdők megtekintését követően visszautazás Algírba. Vacsora és szállás.
 
3. nap: Algír – Biskra
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Biskrába. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Ezután egy másik pompás tájon, El Kantarán (arab jelentése: híd) át vezet utunk, mely sok írót és költőt megihletett, „az Éden paradicsomának” említik, ahol megtalálták a boldogságot és a békét. Számos római kori emléket láthatunk itt, köztük azt a hidat is, melybe III. Napóleon belevésette a nevét és az arcmását, ezzel állítva emléket az oázisban tett látogatásának. Átjáró a sivatagba: káprázatos szorosok, szakadékok és lenyűgöző hegyek uralják a tájat. Délután érkezés Biskrába, a városközpont felfedezése. Vacsora és szállás Biskrában (1 éj).
 
4. nap: Ghoufi kanyon – Batna
Reggeli után Biskrától keletre, az Atlasz keleti vonulata, az Aures-hegység felé vesszük az irányt, ahol a lenyűgöző geológiai képződményekkel tarkított Ghoufi kanyon is található. A kanyon mentén meredek sziklafalakba vájt berber barlanglakások találhatók. Vacsora és szállás Batnában (1 éj).
 
5. nap: Timgad – Constantine
Reggeli után Timgadba, az ,,észak-afrikai Pompeji”-be utazunk. A település a hálós szerkezetű városok egyik legszebb észak-afrikai példája, jelentős épületei a diadalív, a színház, a könyvtár, a bazilika és tizennégy fürdő. Ha időnk engedi, az ősi Lambesis romjait is megtekintjük. Vacsora és szállás Constantineban (1 éj).
 
6. nap: Constantine – Setif
Reggeli után városnézés Constantineban. A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Két hídra (Sidi M’Cid és a 175 m mély szurdok felett átívelő Mellah Slimane) felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét, a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Séta a Kasbah-on keresztül, majd ellátogatunk a hatalmas sziklán álló Háborús Emlékműhöz és Ahmed Bey palotájához, mely az arab építészet remekei közé tartozik. Vacsora és szállás Setifben (1 éj).
 
7. nap: Setif – Djemila – Algír
Reggeli után Setif városnézés, majd utazás az i.sz. 1. század végén épült Djemilába. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeit őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, illetve lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben találhatók a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, termálfürdő, Cosinius piactér. Megnézzük a régészeti múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről. A program végeztével továbbutazás Algírba. Vacsora és szállás Algírban (1 éj).
 
8. nap: Algír – Budapest
A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
UNESCO Világörökségi helyszínek:
Algír – Kasbah
Djemila
Tipaza
Timgad

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
7 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban
kétágyas szobákban félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
az országon belüli repülőjegyeket és illetékeket
a megadott programokat
a helyszíni transzfereket
a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Vízumdíjat
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Ajánlott borravalókat

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegy illetékkel
Vízumdíj 
Útlemondási biztosítás
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott borravalók: kb. 3-5 USD/fő/nap.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal, turista osztályon Algéria fővárosába, Algírba.

Tervezett menetrend (változhat)
március 25. Budapest-Algír 16:25 20:05 AH2029 / kb. 4 óra 40 perc

április 01. Algír-Budapest 10:10 15:10 AH2028 / kb. 4 óra

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.
Hotel Olympic 4* vagy New Day 4*
Sidi Yahya Hotel 3*
Hazem Hotel 4*
Novotel Hotel 4*
 

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Algéria:

Fővárosa: Algír (1 840 000 fő)
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt nyelvek: berber (tamazigt), francia
Népesség: 38 813 722 fő (2014)(rangsorban 30.)
Terület: 2 381 740 km² (rangsorban 11.)
Időzóna: Magyarországgal azonos időzóna, nyáron -1 óra

Népesség. Általános adatok:

A lakosság 96%-a északon, az ország 20%-án él. A lakosság 58%-a él városban. A várható átlagos élettartam 70 év. Népek: arab (70%), berber (30%). Az ország lakossága fiatal; a népesség 46%-a 15 éven aluli.

Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás:

A hivatalos nyelv az arab. A második legfontosabb nyelv a francia. Az állami televízió arabul és franciául is sugároz.

Az írott nyelvet illetően főleg francia és felső-arab nyelven írnak.

Az államvallás a szunnita muszlim, mivel a lakosság 99%-a ilyen felekezetű. Etnikai megoszlás: 85% arab, 10% berber, 4% fekete-afrikai, 1% francia.

Szociális rendszer

Az egy főre jutó jövedelem alapján Algéria Afrika gazdag országai közé tartozik. A társadalombiztosítás minden munkavállalóra kiterjed; 60 éves kortól a dolgozók nyugdíjat kapnak. Van rokkantsági és özvegyi nyugdíj is. Hiányzik viszont a munkanélküli segély.

Az egészségügyi ellátás térítésmentes, de az ellátottság tekintetében jelentős a különbség a város és a vidék között.

Gazdaság. Általános adatok:

Gazdasága: agrár-ipari ország.
Algéria az afrikai kontinens fejlettebb országai közé tartozik. A gazdaságilag aktív népességen belül az agrárkeresők aránya az elmúlt évtizedekben gyorsan csökkent, a bányászatban és az iparban dolgozók aránya már meghaladja a mezőgazdaságban foglalkoztatottakét. A munkaerőhelyzetet kettősség jellemzi; a szakképzett munkaerő hiánya és a szakképzetlenek nagyarányú munkanélkülisége; több tízezer kvalifikált európai dolgozik az országban, s két milliónál is több szakképzetlen algériai kénytelen Francia- és Olaszországban munkát vállalni (gyarmati időkben az arab műszaki értelmiség létrejöttét mindenáron megakadályozták). A függetlenség elnyerése után Algériában néhány gazdasági ágazatban államosítottak. A nyolcvanas évek eleje óta azonban a gazdasági liberalizálás, a magánszektor fejlesztése a cél.

Közlekedés:
Az utak az északi országrészre koncentrálódnak. Az ország fő Kikötői: Algír, Annába, Orán, Bedzsája, Szkíkda és Arzév

Biztonság

A közbiztonság jó. A turisták látványa sok helyen szokatlan, ezért az idegeneket megnézik, mert kíváncsiak, de ezt bármiféle rossz szándék nélkül teszik. Ha bemegyünk egy kávézóba, akkor mosolyognak és köszöntik a külföldieket. Annak ellenére, hogy első ránézésre a helyiek nem barátságos kinézetűek, de ez csak az első benyomás, ha kontaktusba kerülünk velük meglátjuk, hogy barátságosak, vendégszeretők és nagyon segítőkészek.

Természetesen javasoljuk, hogy a sétákra ne vigyenek magukkal értékeket, és ne tartsák elérhető helyen a pénztárcájukat. Az óvárosi séták alatt vigyázzanak a zsebtolvajokra, bár mi az ott tartózkodásuk alatt semmiféle ilyen konfliktust nem tapasztaltunk.

Nyelvtudás

Sokan valamilyen szinten beszélnek franciául, elvétve találkozunk angol nyelvtudással, jellemzően a fiataloknál.

Infrastruktúra

Az utak az ország északi részén jó állapotúak. Az autóutak kifejezetten jók. Áthaladva a falvakon sok fekvőrendőr lassítja a haladásunkat, ám ugyanakkor biztosítja a biztonságos közlekedést. Létezik egy autópálya, ami Algeirst, Setifet, Constantinét és Annaba városokat köti össze. A városokon belül a közlekedés keletiesen kaotikus, de senki nem megy gyorsan, így mi például egy balesetet sem láttuk. A lámpa és a gyalogos átkelő szimbolikus jelentőségű, de a határozott fellépést gyorsan eltanuljuk a helybeliektől. Összességében a gyalogos közlekedés kellő körültekintéssel biztonságos. A fővárosban, Algeirsben van metró és buszhálózat is, Constantine városában pedig combino színvonalú villamossal is találkoztunk. Motorokat alig látni az utcán, mindenki különböző fajta kis autóval közlekedik, nagyrészt francia gyártásúakkal. A vidéki városokban találkoztunk Mariott, Novotel, Ibis és Sheraton szállodákkal. Ami látható problémát jelent az a szemét szállítása és kezelése. Mivel kevés turista keresi fel az országot, így a megfelelő infrastruktúra is hiányzik, ez értendő a mosdókra és a szuvenír üzletekre.

Öltözködés

Az utasainknak azt javasoljuk, hogy a nadrág vagy a szoknya alja a térd alá érjen. Semmilyen más követelmény, elvárás nincs. A helybeli nők öltözködése változó, szemmel láthatóan nincs szigorú követelmény, legalábbis a fővárosban, hiszen több olyan fiatal nőt látni az utcán, akinek a ruhája semmiben nem különbözik bármely európai fiatal hölgy ruházatától. Vidéken a fejkendő az általános viselet és a muzulmán szokásokhoz hűen kevés nőt látni az utcákon.

Higiénia

Az országban találkozni fogunk olyan higiéniai körülményekkel, amelyek számunkra szokatlanok. Az út során, mivel nagy távolságokat fogunk busszal menni, meg kell hogy álljuk út menti benzinkutaknál és falvakban. Az ottani wc-k nem az Európában megszokott mosdók, hanem az úgynevezett „talpas” wc-k. Az első 1-2 nap után el tudjuk fogadni, hogy ez egy adottság, amelyhez alkalmazkodni lehet és a továbbiakban már nem fog gondot okozni. Javasoljuk, hogy az úti poggyászba mindenképpen készítsenek be kézfertőtlenítőt és némi alkoholt. Fogyasztásra a palackozott ásványvizet ajánljuk, amely a buszunkon is be lesz készítve, illetve minden kis boltban kapható.

Árak

Ásványvíz: kb. 40-70 Dínár
Cigaretta: kb. 150-200 Dínár
Kávé vagy üdítő (szállodákban): kb. 200-300 Dínár

Pénz

Helyi pénznem a dinár, a pénzváltóknál azt a megjelölést fogunk látni, hogy DA. A papírpénz 500, 1.000, és 2.000 címletben létezik, illetve aprópénz 5, 10, 20, 50, 100 és 200 értékben. Országon belül csak a dinár van használatban. 1 dinár = kb. 2-3 Ft, attól függően hol tudtunk pénzt váltani. Van hivatalos árfolyam, amellyel a repülőtéren és a szállodákban találkozunk és létezik a feketepiaci árfolyam. Hivatalosan 1 EUR = kb. 110 DA, ám az idegenvezető segítségével tudunk váltani 1 EUR-t kb. 150-170 dínárért.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!