Kalandtúra Andalúzia legszebb tájain

8 napos aktív utazás kulturális programokkal

A Sierra Nevada-hegység legszebb részein túrázunk! Végigjárjuk az egykoron hírhedt - mára teljesen felújított - Camino del Rey (Caminito del Rey) ösvényt. Meglátogatjuk Andalúzia emblematikus jelképét Granadában, az Alhambrát. Valamint felkeressük a káprázatos Ronda és Córdoba nevezetességeit.

GARANTÁLT INDULÁS!

 

FőoldalEurópaSpanyolországGranadaKalandtúra Andalúzia legszebb tájain

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- beszerezzük számodra a Caminito del Rey engedélyét
- repülős utazás Spanyolországba
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat

Felhívjuk figyelmed arra, hogy a törzsutas kupon erre az útra nem használható fel.

Alapár tartalmazza

az utazást Andalúziában kisbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza

a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor választható), a repülőjegy költségét, az étkezéseket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
7-16 fő

Nehézség:

Utazásunk során néhány rövidebb  és egy hosszú-egész napos gyalogtúrára  kell számítani. A gyalogtúrák viszonylag rövidek, de igen látványosak! Pontos leírásuk a programban található. Igény szerint ki is hegyhatóak a programból. A további kirándulások, amelyek kulturális látnivalókhoz vezetnek, nem okoznak különösebb kihívást, de életre szóló élményt nyújtanak. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

1. nap: Budapest, Malaga, Cordóba
2. nap: Córdoba
3. nap: Córdoba, Caminito del Rey gyalogtúra

4. nap: Córdoba, Ronda,  Fehér Falvak
5. nap: Sierra Nevada gyalogúra 
6. nap: Granada: Alhambra 
7. nap: 
Sierra Nevada gyalogtúra
8. nap: Malaga, Budapest

 

 

 

További információ

Szállás

Utazásunk éjszakáit színvonalas vendégház 3-4 ágyas szobáiban töltjük, előzetes választásod szerint. 

A kétágyas szoba felára: 29.900 Ft/fő/7éj
Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába.

Egyágyas szoba is felár esetén igényelhető. Ez ügyben kérünk, hívd irodánkat!

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Koronavírus információ

Spanyolország:

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: 2020.08.07-től hatályos rendelet értelmében Spanyolország „sárga” kategóriába került, így a Spanyolországból hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, mely 1 negatív koronavírus teszttel kiváltható. Ez alól kivételt az jelent, ha a hazatérést megelőző 5 napban, legalább 48 óra időeltéréssel elvégzett két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni Magyarországra való belépéskor.

 

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» El Camino zarándokút Galiciában - 9 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Malaga, Córdoba

A Wizz Air légitársaság késő délutáni járatával utazunk Malagába. A repülőtéren várnak ránk túravezetőink és kisbuszaink. Malagából Cordóbába utazunk. Az éjszakát a város egyik vendégházában töltjük.   

2. nap: Córdoba

Az egész napot a város felfedezésére szánjuk.
Córdoba a 10. században, a mór uralom idején Európa legnépesebb városa volt. Virágzott a gazdaság és a kultúra. Délelőtt az egykori kalifátus központjában felkeressük a Nagymecsetet (Mezquita), amely az arab építészet remekműve.  Délután a katolikus királyok palotáját (Alcázar de los Reyes Cristianos) és annak fantasztikus kertjét járhatjuk bel. A palota tornyából láthatjuk a Guadalquivír-folyón átívelő római kori hidat, amit később közelebbről is szemügyre vehetünk. A vacsoránkat az arab hangulatú belváros egyik éttermében költhetjük el, de elzarándokolhatunk egy autentikus arab fürdőbe (hammamba) is.  Az éjszakát ismét Córdobában töltjük.

3. nap: Córdoba, Caminito del Rey

Ma egy különleges kaland vár ránk! Reggel az El Choro Nemzeti Parkba utazunk, hogy felkeressük az El Caminito del Rey gyalogösvényt. A hírhedt gyalogutat 2015 tavaszán adták át. Uniós forrásokból újították fel, mára az átlagember számára is elérhető a kalandos túraút. Az Ardales közelében kialakított látogatóközpontból indulunk útnak. Rövid túra során érjük el a regisztrációs pontot, ahol az előzetesen beszerzett engedélyeinket ellenőrzik és védő felszerelésként egy sisakkal látnak el minket. Innen a gyalogtúra jól kiépített, biztonságos útvonalon halad, ám esetenként nagy mélység felett vezet, fantasztikus kilátással a kanyon sziklafalaira. Az izgalmas túra végén El Chorro településre érkezünk, ahonnan helyi buszjárattal utazunk vissza a túra kiindulópontjára. Táv gyalogosan: 7,5 km. A gyalogtúra után visszautazunk Córdobába, szállásunk a már ismert panzióban lesz.

4. nap: Córdoba, Ronda, Alpujara: Capileira

A festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében  fekvő kisvárosba utazunk. Ronda elvarázsol összetéveszthetetlen andalúz hangulatával: a fehérre meszelt és halványsárga árnyaltú házak soraival, a fantasztikus kovácsoltvas rácsokkal és kerítésekkel és a ragyogó kék éggel. A nap nagy részét  a város felderítésére szánjuk. Természetesen érdemes felkeresni a városka főbb látnivalóit: Új Híd, a Mór Király háza, a Mondragón Palota és a Bikaviadal Aréna, de mindennél többet ér, ha hagyjuk magunkat elveszni a kis utcácskák útvesztőjében, miközben lopva belesünk egy-egy klasszikus andalúz ház belső udvarába, patiójába, és beülünk egy kis étterembe egy pohár borra és andalúz harapnivalóra. A városlátogatás után a Sierra Nevada déli részére az Alpujarras területére utazunk. Szállásunk a híres fehér falvak egyik településén, Capileirában lesz.

5. nap: Alpujaras: Capileira, gyalogtúra a Sierra Nevadában

A reggelit követően Soportujar település közelébe utazunk. Innen indul első gyalogtúránk a Sierra Nevada-hegységben. A parkolóból kezdetben erdei ösvényen kapaszkodunk a Chico-folyó völgyében. Útközben több kilátópontot érintünk. A Puenta Palo kirándulóhelynél  megpihenünk, majd folytatjuk utunk a Sierra Nevada "kék túrájának" számító, Sulayr-ösvényen. Gyalogtúránk egy régi öntözőcsatorna partján kígyózik, fenyveserdőket és vadvirágos réteket átszelve érkezünk a fehér falvakhoz. A délutáni papfényben fürdőző hegyoldalakon ereszkedünk le szállásunkra, Capileira településre.

Táv gyalogosan: 16 km, Szint: fel: 700 m, le: 500 m.

6. nap: Capileira, Granada

A mai napon Andalúzia talán legismertebb városába, Granadába látogatunk.
Ki ne hallott volna az Alhambra pazar erődjéről, amely a város óriási műemléke és 1984 óta az UNESCO Világörökség része? Ismerkedésünket a várossal az erődben kezdjük.
Neve az arab al-hamra szóból származik, amelynek jelentése „a vörös”; teljes neve ugyanis arabul Kaszr al-Hamra: „A vörös erőd” . 1223-ban, az első Naszrida uralkodó, I. Muhammad idején kezdték meg az építkezéseket. Utódai: I. Júszuf, V. Muhammad és III. Júszuf granadai emírek 1408-ig folytatták az erőd építését.  A komplexum szerencsésen vészelte át a reconquista időszakát. Az ostrom során nem pusztították el az Alhambra épületeit, hanem amint elfoglalták azt, hozzáláttak restaurálási munkálatainak. A katolikus királyok pár évig itt tartózkodtak és innen irányították országaikat.V. Károly német-római császár és spanyol király lebontatott egy épületet, hogy helyére reneszánsz királyi palotát emeltessen magának, ám a 18. század végéig megóvták falait. Az igazán nagy pusztítást  az 1812-ben a francia megszállók okozták, akik távozásukkor felrobbantották az Alhambrát. A 19. században megindult a restaurálás, amely mind a mai napig tart.
Mivel a világ minden tájáról igen sok turista szeretné meglátogatnia az Alhambrát, mindenkinek azt javasoljuk, hogy előzetesen interneten vásárolja meg a fix időpontra szóló belépőjegyet. 
http://www.ticketmaster.es/artist/la-alhambra-de-granada-tickets/972748?...
Az Alhambra után a belváros felfedezésére indulhatunk. Várnak ránk az arab negyed szűk-hangulatos sikátorai és a város híres tapas bárjai. Este szállásunkra utazunk.

7. nap: Capilera: gyalogtúra a Sierra Nevada-hegységben

Utazásunk leghosszabb gyalogtúrájára indulunk a Sierra Nevada-hegységben. Szállásunkról, Capileira településről indulunk túrázni. A hegység legmagasabb csúcsának oldalában fekvő Poqueira menedékház (2.500 m) elérése a célunk. Utunk kezdetben kényelmesen, a völgy oldalában halad, lenyűgöző kilátással az Alpujarras fehér falvaira és a Sierra Nevada csúcsrégiójára, többek között a legmagasabb pontra, a Mulhacén-csúcsra (3479 m) is. Miután elhaladunk egy vízierőmű mellett, meredek szakaszon kell felkapaszkodnunk a  cikk-cakk ösvényen, majd egy patakmeder mellett túrázva érjük el a Cortijó magashegyi farmot. Innen légvonalban nagyon közel van a menedékház, ám vár még ránk egy meredek kaptató. Elérve a házat lélegzetelállító panorámában lehet  részünk. A házban megebédelhetünk, majd a már ismert ösvényen ereszkedünk le Capileirába.
Táv gyalogosan: 18 km, szint fel-le: 1.200 m. Szállásunk ismét Capileirában lesz.

8. nap: Capillera, Malaga, Budapest

Reggel Malagába utazunk. A kikötő környékéről indulva kereshetjük fel a város nevezetességeit. Felkapaszkodhatunk a  Gibralfaro várba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, vagy ellátogathatunk az Alcazaba egykori mór erődítménybe is. Az óvárosi részen található Európa harmadik legnagyobb temploma, a Manquita és  Picasso szülőháza is. A város sétálóutcája hamisíthatatlan spanyol hangulatot áraszt. Rengeteg tapas-bár, étterem hívogatja a turistákat és a helyieket egyaránt. Késő délután buszra szállunk és a repülőtérre utazunk. Egy menetrend szerinti esti repülőjárattal utazunk Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást Andalúziában kisbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza: 

a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor választható), a repülőjegy költségét, az étkezéseket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Andalúziai szállások helyszíni tax, takarítás: 30 euro/fő (megérkezést követően egyben a helyszínen fizetendő.)

Helyszíni költségek leírása: 

Andalúziában az euró a hivatalos fizetőeszköz. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Helyszíni kötelező költség: 30 euró/fő (helyszíni tax)
Az utazás során felmerülő belépők árát a helyszínen kell kifizetne. Belépők költsége összesen: kb. 30-60 euró/fő

Alhambra: Európa egyik leglátogatottabb műemléke. Egy mór építésű erőd és palotarendszer Granadában. 1984 óta az UNESCO Világörökség része. Az Alhambra legkülönlegesebb-legértékesebb része a Naszridák palotái, ahová kizárólag a belépőjegyen szereplő meghatározott időpontban lehet belépni!

Az alábbi linken tudsz belépőjegyet vásárolni az Alhambrába:
http://www.ticketmaster.es/artist/la-alhambra-de-granada-tickets/972748?...

Kérünk, hogy az Alhambra General jegyet vásárold meg és kizárólag délelőtt 11 óra utáni belépéssel a Nasrid palotába! Ára: 15.40 euró.
Amennyiben segítségre lenne szükséged, vagy bizonytalan vagy, hívd irodánkat!

Caminito del Rey ösvény: Minden jelentkezőnk számára elintézzük a belépőt.  Ára: 12 euró/fő - helyszínen fizetendő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 euró/fő (szállás tax a helyszínen)
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Márciusban Dél-Spanyolországba melegebb van, mint a nálunk ez időben megszokott. Ám mivel sok időt töltünk majd a hegyekben szükséges vastagabb ruhadarabokat is bepakolni: szél-esőálló túrázásra alkalmas kabát (fontos, mert ezen a területen gyakori az eső), polár felső és/vagy egy-két vékonyabb sportos pulóver, kényelmes túrabakancs,  túranadrág, sapka, vékonyabb kesztyű.

Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel: Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Malaga útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal. A legalkalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Wizzair légitársaság Budapest - Malaga közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére.

Menetrend:

Budapest (‏BUD) → Malaga (‏AGP)
W6 2389  2020.03.10. 17:10 - 20:40

Malaga (‏AGP) → Budapest (‏BUD)
W6 2390  2020.03.17. 21:15 - 00:35

Az aktuális repülőjegyár: 60.000 Ft/fő (Illetékkel!) - A jegyár a jelentkezés függvényében változik!

Andalúziában két kilencfős kisbusszal utazunk.
 
Szállás: 

Utazásunk éjszakáit színvonalas vendégház 3-4 ágyas szobáiban töltjük, előzetes választásod szerint. 

A kétágyas szoba felára: 29.900 Ft/fő/7éj
Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába.

Egyágyas szoba is felár esetén igényelhető. Ez ügyben kérünk, hívd irodánkat!

Étkezés: 
Önéllátó, de folyamatosan biztosítunk lehetőséget és időt reggelizni, ebédelni és vacsorázni.
A területről: 
Andalúzia legszebb részeit igyekeztünk belesűríteni ebbe az utazásba; történelmi városoktól a kihagyhatatlan természeti látnivalókig.

Alhambra: Európa egyik leglátogatottabb műemléke. Egy mór építésű erőd és palotarendszer Granadában. 1984 óta az UNESCO Világörökség része. Az Alhambra legkülönlegesebb-legértékesebb része a Naszridák palotái, ahová kizárólag a belépőjegyen szereplő meghatározott időpontban lehet belépni!

Az alábbi linken tudsz belépőjegyet vásárolni az Alhambrába:
http://www.ticketmaster.es/artist/la-alhambra-de-granada-tickets/972748?language=en-us&tm_link=tm_b_10003_3
Kérünk, hogy az Alhambra y Generalife jegyet vásárold meg és kizárólag délelőtt 11 óra utáni belépéssel a Nasrid palotába!
Amennyiben segítségre lenne szükséged, vagy bizonytalan vagy, hívd irodánkat!


Caminito del Rey ösvény: Egy fantasztikus kanyontúra Malaga tartományban, El Choro területén. A sziklába épített utat az 1900-as évek elején alakították ki, egy vízi erőmű építése során. Az ösvényen kezdetben a munkások építőanyagot és élelmiszert szállítottak, majd az építkezés befejeztével a karbantartási munkálatok folyamán használták. 1921-ben XIII. Alfonz spanyol király is végigment rajta a védőgát felavatásakor, ezért kapta az út a mai nevét. Az elhanyagolt, veszélyes ösvényt több végzetes baleset miatt 2000-ben lezárták. Ám sok kalandvágyó turista próbálkozott ezután is rajta a nagy kockázat és a jelentős pénzbírság ellenére. Az andalúz kormány és Malaga önkormányzata összefogott és Európai Uniós pénzből, alaposan felújították az ösvényt.
2015 tavaszán adták át a turistáknak a biztonságosan kialakított kirándulóhelyet. A túraút végigjárásához előzetes regisztráció szükséges!
Minden jelentkezőnk számára elintézzük a belépőt. Ára: 12 euró/fő (a helyszínen fizetendő)
Időjárás: 
Az általunk szervezett időpontokban Andalúziában enyhe időjárásra kell számítani. Ám mivel a hegyekben is túrázunk, fel kell készülnünk hűvösebb (10 fok alatti) időjárásra is!. Mivel közel van a tenger, az eső gyakran elered, ám amilyen hamar jön, olyan hamar el is illan.
Csomagolás: 
Kérünk, hogy maximum 20 kg csomagot hozz az utazásra, mert a kisbuszok befogadó képessége korlátozott! Köszönjük!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Vélemények, értékelések
4.7
18 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
<név nélkül>
Budapest, VII. kerület
2018. már. 22
4.8
Nagyon jól éreztem magam. Köszönöm az élményeket.
Polgár Bence
Budapest, XXII. kerület
2018. már. 22
4.8
Így kell ezt csinálni!

Tökéletes szervezés, felkészültség, lelkiismeretesség, személyre szabott figyelem és törődés, gazdag program - bár mindenkinek lehetnének ilyen élményei!
Köszönjük Cininek és Gyurinak ismét!
Baczó Gyula
Dunaújváros
2017. nov. 14
4.6
A gyalogtúrák és városnéző programok nagyon szépek és érdekesek voltak, igényesen lettek összeállítva!
Csöngedi Ilona
Dunaújváros
2017. nov. 13
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat. Profi túravezetés volt.
Csertán Ilona
Budapest, XI. kerület
2017. már. 31
5.0
Az egész út egy nagyszerű élmény gazdag történelmi látnivalókkal, izgalmas gyalogtúrákkal, kulináris élvezetekkel, kellemes társasággal és precíz, felkészült túravezetőkkel.
A túrabot jó szolgálatot tesz (tett volna nekem is), különösen a utolsó napon. Ha lehetőség van rá, ne spóroljuk ki a bőröndből.
Külön köszönöm Cininek és Pista bácsinak bíztató támogatásukat!


Judit
Budapest, V. kerület
2017. már. 20
4.8
A capileirai szállásunk nagyon jó volt, a cordobai kevésbé: sajnos mi hárman nagyon pici szobát kaptunk, bár ezt kompenzálta a szállás központi elhelyezkedése. A kultúrális programok és a túra mellett nekem nagyon tetszett a hamam és a capileirai étterem ahol a kulináris élvezeteknek is hódolhattunk. Külön köszönet túravezetöinknek a 'jutalom' programokért, mint a csokoládé készítö mühely.
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2017. már. 20
5.0
Nagyon jól éreztem magam, a program összeállítása nagyon változatos és színes volt, a túravezetők nagyon rugalmasak, segítőkészek és profik voltak. Összességében nagyon jól sikerült.
Ági
Solymár
2016. okt. 28
4.8
Nagyon köszönöm Czininek és Gyurinak ezt az utat!!! Maximálisan segitőkészek, figyelmesek voltak.
Igazi élmény volt a kultúra és aktivitás együtt, kiváló volt a programok összeállítása is.
Szivesen elmennék egy izgalmas hegymászásra is a Sierra Nevadára:-))
Andrea
Bp.
2016. okt. 25
5.0
Minden szuper volt!!!!

<név nélkül>
Kecskemét
2016. már. 25
5.0
Igen felkészült túravezetők, kulturális és természeti látnivalókban gazdag program. Igazi kikapcsolódás egy hét alatt!
<név nélkül>
Göd
2016. már. 25
4.2
Kitűnő volt a program, remekek a túravezetők. A szállásaink tiszták, rendesek voltak (a második sokkal kényelmesebb hely volt, mint az első. A kisbuszunk nagyon-nagyon kényelmetlen volt.
Ildikó
Budapest, XVII. kerület
2016. már. 22
4.6
Jól szervezett, kellemes utazás volt Andalúzia csodás tájain. A túravezetők- Cini, és Attila lelkesen, és segítőkészen kísérték a csapatot. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a gyönyörű hangulatos vidéket.
Zsuzsa
Úri
2016. már. 22
4.8
A túravezetők kedvesek és kézségesek voltak. Talán annyi, hogy nem mindig volt pontos információjuk az üzletek nyitvatartásáról (szendvicskészítés az útra), szűk volt az idő a reggelihez, de ezek elhanyagolható apróságok.
Tamás
Budapest, XII. kerület
2016. már. 31
4.6
<szöveg nélkül>
Anita
Budapest
2016. már. 29
4.8
<szöveg nélkül>
Dragon
Sajóbábony
2016. már. 27
4.6
<szöveg nélkül>
Gábor
2016. már. 27
4.6
<szöveg nélkül>
Péter
Budapest, XIII. kerület
2016. már. 27
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!