Kalandozás az amerikai vadnyugaton - körutazás magyar idegenvezetővel 2022.03.05-16.

12 napos körutazás Amerikában

Különleges természeti csodákat, csillogó nagyvárosokat járhatnak be körutazásunk során. San Franciscóban, az Egyesült Államok egyik leglátogatottabb nagyvárosában kezdjük a nyugati-part felfedezését, majd a vad Csendes-óceáni partvidék legszebb tájait járjuk be. A látvány drámaian megváltozik ahogy elhagyjuk a partot: a Halál-völgye holdbéli tájait csodáljuk meg, majd megkísértjük szerencsénket Las Vegasban és rácsodálkozunk a Grand Canyon szépségére és hihetetlen méreteire. Az utazás Los Angelesben, a világ filmipari fővárosában fejeződik be.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAKaliforniaLos AngelesKalandozás az amerikai vadnyugaton - körutazás magyar idegenvezetővel 2022.03.05-16.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-San Francisco és Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással az Air France és a KLM járataival, turista osztályon
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás tíz éjszakára, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Reggeli
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és díjak
ESTA (USA belépési engedély)
Szervizdíj
Útlemondási biztosítás
Baleset, betegség és poggyász biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 25 fő

március 5. szombat
Elutazás San Franciscóba egy átszállással (Budapest-Párizs 06:00-08:30, Párizs-San Francisco 10:30-13:15). Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás San Franciscóban: Hotel Caza.

március 6. vasárnap
A nyugati part legérdekesebb települése az aranyláz idején lett nagyváros, mára a világ egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja lett köszönhetően ekletikus építészetének, meredek dombjainak, a Golden Gate hídnak és a rendszeresen leszálló ködnek. Városnézés: kínai negyed, Union Square (innen indul a híres villamos), az üzleti negyed felhőkarcolói, a kikötő a stégen napozó oroszlánfókákkal Golden Gate park. Átkelünk a Golden Gate hídon Sausalitóba. A lenyűgöző, majdnem három kilométer hosszú függőhíd San Franciscót köti össze Marin megyével. A híd másik oldaláról fantasztikus a látvány a hídra és a városra. Szállás San Franciscóban: Hotel Caza.

március 7. hétfő
Egész nap szabad program a város további felfedezésére.

Délelőtt fakultatív látogatás az Alcatraz börtönszigetre: 18 000 Ft/fő. A hajóval megközelíthető „Szikla” néven is ismert sziget a San Franciscó-öböl közepén található. Hírhedt börtönének leghíresebb „lakója” Al Capone volt. A sziget ma múzeumként és nemzeti emlékhelyként működik, tengeri madarak fontos költőhelye.

Szállás San Franciscóban: Hotel Caza.

március 8. kedd
A Csendes-óceán partján dél felé indulunk. Elsőként Monterey városába érkezünk, itt a régi, fából épült kikötőt, a történelmi városközpontot és a híres Cannery Row-t nézzük meg, ahol régen a szardíniakonzerveket készítették, mára az utca turistaattrakció lett sok étkezdével, étteremmel (feltétlenül kóstoljuk meg a frissen fogott halakból készült ínyencségeket!). Következő megállónk a szép fehér homokú tengerpartjáról is híres Carmel, melyet főként művészek laktak, karakterét ők alakították. A város polgármestere volt Clint Eastwood is, sőt övé a híres Pebble Beach golfpálya, amit a romantikus panorámaútról, a 17-Mile Drive-ról láthatunk is mielőtt elérnénk a várost. Ez az út csodás élményeket tartogat számunkra: sziklás tengerpartok, cipruserdők, gyönyörű táj. Az éjszakát a tengerparti Pismo Beach városkában töltjük: Shore Cliff Hotel.

március 9. szerda
Elindulunk a Sierra Nevada hegység felé, mai végállomásunk a westernfilmes hangulatú, a sivatag és a hegység találkozásánál található Lone Pine városa lesz. A városból jól látható a 4404 m magas Whitney-hegy is. Szállás Lone Pineban: Dow Villa Motel.

március 10. csütörtök
Reggel megállunk a közeli Alabama Hillsnél. Ez a táj filmekből lehet ismerős, filmek százait forgatták a sajátos formájú sziklák között. Elindulunk a Halál Völgye nemzeti parkba. Ez is a legek vidéke: a legmelegebb, legszárazabb éghajlatú vidék a Földön, és a kontinens legalacsonyabb pontja is itt található. A táj páratlanul gazdag különleges természeti képződményekben, megállunk fotózni a legérdekesebb látnivalóknál. Mai végállomásunk Las Vegas, ahol este már akár kísérthetjük is a szerencsét. Szállás: Golden Nugget Hotel.

március 11. péntek
Elutazunk a Grand Canyon nemzeti park nyugati oldalára, a hualapai indiánok földjére. Egykor virágzó kultúra létezett a völgyek mélyén, a Colorado folyó által vájt mély kanyonban. A Skywalk üveges padlóján végigsétálva a kilátás lélegzetelállító, örök élményt nyújt! Útközben megnézzük a Colorado-folyóra épült Hoover-gátat, amit sokan neveznek a világ nyolcadik csodájának. Az 1936-ban elkészült gát látja el 3 amerikai állam teljes lakosságát édesvízzel és árammal. A több, mint 80 éves gát máig az eredeti berendezéseivel működik. Szállás Las Vegasban: Golden Nugget Hotel.

március 12. szombat
Transzfer Los Angelesbe, az óriási területű megapoliszba. Nagy-Los Angeles csak kicsivel kisebb mint Magyarország. Szállás Los Angelesben:  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside.

március 13. vasárnap
Egész napos városnézés Los Angelesben, a világ szórakoztatóipari fővárosában. Óriási területen terül el a megapolisz, ami tulajdonképpen városok konglomerátuma, Nagy-Los Angeles csak kicsivel kisebb mint Magyarország. A városnézés során sok, filmből is ismert helyszínt és látványosságot nézünk meg: Hollywood - a hírességek csillagai és lábnyomai a Chinese Theater előtt, Beverly Hills - a leggazdagabbak lakóhelye, Rodeo Drive - itt vásárolnak a sztárok a luxusüzletekben, Bel Air - a gazdagok és sztárok luxusvillái, Santa Monica -  az ikonikus tengerpart az óriáskerékkel, Venice Beach - a fura és bohém város szabadtéri edzőgépekkel és izomemberekkel. Szállás Los Angelesben:  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside.

március 14. hétfő
Egész nap szabadidő Los Angeles további felfedezésére.

Fakultatív egész napos látogatás a Universal Studiosba, transzferrel: 69 000 Ft/fő. Töltse a napot a szórakoztatás fellegvárában! Fedezze fel a filmgyártás kulisszatitkait, Harry Potter világát, a Jurassic World hullámvasútját,  vegyen részt a stúdiótúrán, ahol rengeteg érdekességet láthat.

Szállás Los Angelesben:  Four Points by Sheraton Los Angeles Westside.

március 15. kedd
Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Los Angeles-Párizs 16:25-11:15, érkezés 15-én).

március 16. szerda
Továbbutazás Budapestre (Párizs-Budapest 13:30-15:40).

Az utazás kiemelt értékei
Utazás az Air France és a KLM járataival, kedvező menetrenddel
Az Egyesült Államok nyugati részének felfedezése; gazdag, az ország leghíresebb természeti és kulturális látnivalóit bemutató program
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Kényelmes szállodák

Szállás

Szállás tíz éjszakára, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Fakultatív

Délelőtt fakultatív látogatás az Alcatraz börtönszigetre: 18 000 Ft/fő. 
Fakultatív egész napos látogatás a Universal Studiosba, transzferrel: 69 000 Ft/fő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-San Francisco és Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással az Air France és a KLM járataival, turista osztályon
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
Szállás tíz éjszakára, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Reggeli
Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és díjak
ESTA (USA belépési engedély)
Szervizdíj
Útlemondási biztosítás
Baleset, betegség és poggyász biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-San Francisco és Los Angeles-Budapest útvonalon, átszállással az Air France és a KLM járataival, turista osztályon.
Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász.

Szállás: 

Szállás tíz éjszakára, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
<p>A r&eacute;szv&eacute;teli d&iacute;j reggelis ell&aacute;t&aacute;st tartalmaz.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!