Jungfraujoch és a Rajna-vízesés

6 napos buszos körutazás Svájcban

Svájc „édesvízi nagyhatalom”, ennek bizonyítékaiból nézzük meg a legérdekesebbeket. Az egyik legkülönlegesebb a Jungfraujoch. A közel három és félezer méter magasságban lévő kilátó és jégpalota méltán a világörökség része. Európa legbővizűbb vízesése a másik híresség.Programunkat ezen gyöngyszemek keretezik,kiegészítve néhány szép várossal, természeti és kulturális kincsekkel.

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaSteyrJungfraujoch és a Rajna-vízesés

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő

1. nap: Szeged (Debrecen – Pécs) – Budapest – Tirol (670 km)
Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Az autópályán haladunk Linz és Salzburg irányába. A nap fő eseménye egy szurdok megtekintése. A gyors folyó különleges hasadékot vájt a sziklába. Könnyen járható ösvényen és lépcsőkön közelítjük meg a látványosságot. Lenyűgöző a természet ereje. Szállásunk Tirolban lesz.

2. nap: Sankt Gallen – Csokoládégyár – Zug – Közép-Svájc (400 km)
Ausztriát elhagyva Sankt Gallenben kezdjük svájci programunkat. Meglátogatjuk Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta a világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Ezt követően a belvárosban is teszünk rövid sétát. Ha Svájcra gondolunk, akkor a hegyek mellett biztosan eszünkbe jut a csokoládé is, ezért felkeresünk egy csokoládégyárat, melynek shopjában óriási választék áll a vásárlók rendelkezésére. Folytatjuk utunkat Zugba, Svájc kevésbé ismert, de sok történelmi emlékkel, látnivalóval rendelkező kantoni székhelyére. A varázslatos Zugi-tó partján található óváros középkori polgárházai, 400 éves vendégfogadója, gyönyörű díszkútjai, valamint festői utcái igazi csemegék a turistáknak. Este érkezünk szállásunkra (2 éj). Vacsorázási lehetőség a szállodában.

3. nap: Jungfraujoch (205 km)
Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a „Fiatalasszony – a Jungfrau”. Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a világörökségek listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3450 méter magas Jungfraujochra. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, majd rátekintünk kontinensünk legnagyobb gleccserére, az Aletsch-gleccserre, ezt követően akár hógolyózhatunk is. Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthassuk Közép-Svájc több tucat hófödte csúcsát. Visszaúton a Brienzi-tó közelében lévő csodálatos vízesést keressük fel. Az egész napos kiránduláshoz megfelelően meleg öltözet és kényelmes gumitalpú cipő szükséges.

4. nap: Luzern – Vitznau – Rigi – Stein am Rhein - Singen (200 km)
Reggeli után bemegyünk a régió legszebb városába, Luzernbe. A tóparton kezdjük sétánkat, ahol egyből feltűnik a város jelképe, a híres fedett fahíd, a Kapellebrücke (Kápolna-híd). Gyalogos városnézésünk során látjuk a város számos festett falú házát. Az egyik szebb, mint a másik. Az ember nem győzi fényképezni a látványosságokat. Városnézésünk után a szabadprogram alatt lesz idő ajándéktárgy vásárlására. Ezt követően buszozunk át Vitznauba. Itt átszállunk Európa legrégebbi fogaskerekűjére, és azzal kapaszkodunk fel a környék leglátogatottabb hegyére, a Rigire, mely 1798 m magasan van. (A fogaskerekű jegy a helyszínen fizetendő). Tiszta időben lélegzetelállító panoráma nyílik az Alpok távoli hófödte csúcsaira és tavaira. Fent kirándulási lehetőség. Visszafelé, hogy fokozzuk az élményeket, a hegy túloldalán jövünk le, szintén fogaskerekűvel, és Goldauból busszal folytatjuk utazásunkat a Bodeni-tóhoz. A környék gyöngyszeme Stein am Rhein, sétálunk a mesés városka főutcáján, gyönyörködhetünk a csodálatos festett falú és favázas házakban, majd lefényképezhetjük, ahogyan kilép a Rajna a Bodeni-tóból. Ezt követően indulunk a közelben lévő németországi szállásunkra. Ezen a napon nincs fakultatív vacsora.

5. nap: Schaffhausen –Rajnai vízesés – Liechtenstein – Tirol (320 km)
A napot az óragyártásáról is híres Schaffhausenben kezdjük. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belvárosát nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajnai vízesés), ahol átlagosan 800.000 liter víz ömlik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény, ami még fokozható csónakázással a zuhatag közelében. Vizes élményeink után továbbhaladunk és egy törpeállamot, egy nagyhercegséget, Liechtensteint keressük fel. Gyalogos séta a központban. Felettünk magasodik az uralkodó várkastélya. A belváros modern és hagyományos épületei telis-tele vannak emléktárgyárusító üzletekkel. Szállásunk Tirolban lesz.

6. nap: Innsbruck– Budapest (650 km)
Mivel szállásunk Tirol fővárosában volt, így a napot ennek megtekintésével kezdjük. Elbűvölő a város középkori hangulata, különleges épületei, kedves üzletei és a város jelképe, az Aranytetős erkély. Tirol magas hegyei között folytatjuk utunkat Salzburg – Linz – Bécs útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

Szállás

5 éjszaka ***/**** szállodákban 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 5 éjszakai szállást 3-4*-os szállodákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, az idegenvezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 4 EUR + 215 CHF/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

5 éjszaka ***/**** szállodákban 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj bővített reggelis ellátást tartalmaz. További étkezések a helyszínen megoldhatóak (vacsora a szállodákban).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!